[Teszt] LEGO Jurassic World
Kapcsold jtk: LEGO Jurassic World (ps4)
Eddig 20 hozzszls
mcmacko
2015. jlius 02.
cstrtk 08:50
Van az a jelenet a Jurassic Parkban, amikor Muldoont (a park fvadrt) becserkszik a raptorok. A mester kiakasztja a SPAS-12 shotgunjnak vlltmaszt, beclozza az egyik magamutogat pldnyt, kzben pedig oldalrl az arcba vicsorog egy msik fogsor. „Okos lny!” – szisszen fel Muldoon, majd fl pillanat mlva lthatjuk amint a raptor jkat lakmroz a fldn vergd szerencstlenbl.Kpzeljk el ugyanezt a jelenetet a LEGO jtkban. Csaliknt elkerl egy illatos nagy kolbsz (a LEGO raptorok kedvenc eledele), Muldoon feltpolja a puskjt LEGO alkatrszekbl, amibe a raptor vgl egy bannt dug, majd kidugja fejt a plmagak kzl egy Carmen Miranda kalapban, s letmadja Muldoont. Amg a httrben a boztban megy a csetepat, addig az eltrben lldogl raptor jzen csmcsog a kolbszkn.

Ez a jelenet tkletesen lerja, hogy mennyire tletes, jpofa, gyerekbart s zsenilis az j LEGO jtk, amely ezttal a Jurassic Park sorozatot fogja be a szeld pardia clkeresztjbe. Traveller’s Talesk amgy semmi mst nem csinltak az j epizddal sem, minthogy fogtk a jl bevlt receptjket, rhztk a ngy mozifilm trtnett s LEGOstottk az egszet. No j, azrt nhny apr finomtst is sikerlt a jtkhoz eszkzlni, nzzk is gyorsan, hogy miben frissebb-msabb az j jtk, mint a korbbi LEGO cmek.

Nagy jtsokra senki ne szmtson, hiszen a lnyeg most is majdnem ugyanaz, mint korbban. Gyjtgetnk, sztpflnk minden tereptrgyat, hogy aztn jabb masinrikat illessznk ssze a szthullott LEGO elemekbl. Kzben knnyed puzzle feladatokat oldunk meg s harcolunk is az ellenfelek ellen. Nos a Jurassic World esetben a taln legnagyobb jts, hogy nincsenek elkalaplsra vr mobok, emberknt a dnk elleni harcok is sokszor inkbb specilis jelenetek formjban tnnek fel (pl. idztett QTE-k, szekvencilis tmadsok formjban), a dnk pedig mretkbl s specilis kpessgeikbl fakadan szintn vltozatos mdon tmadjk egymst. A nagyra ntt hllk irnytsa is jpofa tletnek tnik, br a nap vgn rjvnk, hogy nem felttlen ettl igazn j az j epizd.

Nhny kitntetett plyn a specilis mozgskszlettel rendelkez dinoszauruszokkal kell segteni embertrsainkat (!), mshol pedig magunk is a ragadoz fajok sztrjaival ugrabugrlhatunk s pusztthatunk kedvnkre. A kampny szervezse a folytonossg jegyben lett kialaktva – elszr csak a Jurassic Park s a Jurassic World sztorijt indthatjuk el (ket prhuzamosan is vihetjk akr), majd az els film sztorija utn sorjban nylnak a tovbbi mozik legstott plyi.

A Lego Jurassic World taln pont abben a legersebb, hogy az sszes filmet nagy precizitssal kveti, s olyan apr rszletekre is odafigyeltek, amire a tbbi LEGO jtk alapjn taln nem is szmtannk (pedig azok is hek ltalban az alapanyagokhoz). A legutols mellkszerepltl, a legaprbb dszletig mindenki kap nmi rivaldafnyt a ngy film feldolgozsa kzben. St a ksztk a legszebb geek pillanatokat is temeltk a programba (pl. Malcolm idtlen rhgse a helikopteren), gy a Park rajongi tnyleg gy rezhetik, mintha meleg hjjal kenegetnk ket.

Ugyanezeket a pozitvumokat lehet elmondani a prezentcis vonatkozsokra is, hiszen a jtk remekl hasznlja a sorozat vizulis elemeit, zsenilisan szvi bele az akciba a sorozat hidegrzs, Hollywood legjavt kpvisel nagyzenekari betteit. Az eredeti filmekbl tvett szinkronhangok is tnek, mg ha dinamizmusban nhol ki is lgnak a hangkevers sszkpbl. A grafika technikai rszvel mr nem voltunk ennyire elgedettek. Az vek ta fejlesztgetett motor bizonyos pillanatokban csods bels tereket s remek tvezetket renderel, m a kls, nagyobb lptk helyszneken kilg a llb, a ltvny sszkpe technikailag pedig nem mutat tl az elz generci sznvonaln, mg PS4-en sem.A LEGO Jurassic Worlddel az a legnagyobb problmnk hogy a szuper krts, az apr tletek s a hihetetlen alzat mellett megint nem jutott id s energia a nagyobb s rgta elvrt frisstsekre. Ha az ember flreteszi a Jurassic Park irnti rajongst, akkor az egsz jtkbl ugyanazokat a sablonos alapokat szrheti le, amiket mr vtizede erltetnek Traveller’s Tales-k. Nincs online multi, a gyjtgets (s a 100%-hoz szksges gargantulis mennyisg plyatrs) mestersgesen van felpuffasztva, az emberi karakterek mozgskszlete s animcija vajmi keveset fejldtt az id sorn, s a bogarak, krnyezeti elemekbe beragad figurk is visszatr vendgek maradtak. Ok, ismerve a fejlesztk ilyen ter elknyelmesedst, szinte nem is vrtunk mst, de pont a pozitvumok miatt klnsen fj az innovci hinya. Gondoljatok bele, mekkort ttt volna a Jurassic World, ha a kiemelked tartalmi vonatkozsok mellett egy-kt mlyebb, hosszabb ideje hzd problmra most adtak volna vlaszt a ksztk. A flvente jelentkez sorozat egsznek garantltan j lendletet adott volna egy kicsit btrabb megkzelts.Lehet hogy a LEGO Jurassic World a legjobb cm a sorozatban a Gyrk Urs epizd ta, m az sszkp sajnos egyre kevesebbet r a dmpingszeren rkez LEGO folytatsok sorban. Flrerts ne essk, rettenetesen lveztk a jtkkal tlttt perceket, s egyttal btran buzdtjuk a JP vagy LEGO szria rajongit, hogy vgjanak bele a nyr egyik legkellemesebb s legknnyedebb videojtkos lmnybe. Lehet nekik akr egy ponttal tbbet is megr majd a kockadnk kztti kirnduls…

[4] Smaki
nov 29., vasrnap 15:21 #20
sziasztok!

Attl, aki mr vgigjtszotta a jtkot s nem lesz r szksge ksbb, nagy rmmel megvennm.

rj privt zenetet ha eladnd.

ksznm
[17] helihobby
jl 06., htf 17:31 #19
Vlasz RastaGaming (#18) zenetre
Egyik jtk sem r 17-20eFt-ot, de ez ms tma..
Els magyar Neo-Geo forum: http://neo-geo.hu Szerviznk: http://f27szerviz.hu
jl 05., vasrnap 13:22 #18
Az n vlemnyem szerint nem r ennyit neknk egy nagy vletlen hiba miatt 'meglett' s n csmmel toltam ki. Ht mit ne mondjak/rjak de kb. 6-7 ra jtk utn egyrszt meg untuk s vgig is jtszotuk. De ezzel nem azt akarom mondani/rni hogy nem volt j s hogy nem tetszett csak hogy nem r ennyit!
"Nem a linuxot megtanulni nehz, hanem a windowst elfelejteni"
jl 05., vasrnap 11:09 #17
Vlasz turi98 (#15) zenetre
Ez azrt enyhe tlzs, itt komplett filmeket (mindjrt ngyet) csinlnak jra, LEGO kntsben.
"This is our time to medicate..."
jl 05., vasrnap 9:18 #16
Vlasz adamsfamily (#10) zenetre
Kszi,a world rsz mr megvolt.Akkor majd megkeressk a csnakot.Thx!
Tncoltl mr valaha az rdggel spadt holdfnynl? PSN:Praterkid. vagy haveroknak csak SKLAKOP
[3] turi98
jl 04., szombat 19:20 #15
Haverral szvesen tolnm de h lehet ennyit krni rte?Micsoda profit lehet rajta...A focis jtkokban,de mg a Cod-ban is innovatvabb fejlesztsek zajlanak rszrl rszre.Mi van ebben a jtkban ami nincs az lego indiana jones 2 ben?
Ps One,Ps3, Ps Vita.
[26] Rotten
jl 03., pntek 11:52 #14
Csak annyi baj van a jatekkal, hogy dog unalmas, bugos a coop, es a renderelt dzsungel teljesen idegennek hat a jatekban.
Ez egy tipikus olcson keveset program.
Wow. I mean, you just nailed it. You just hit it on the head. You're saying I need to get back on top again. Yeah, man. I got to remember that I'm a winner, man. I need to remember that I AM better than everybody else. Fuck man, I'm a bullet-proof tiger,
[17] helihobby
jl 03., pntek 9:16 #13
Tuti vtel, mr a tma miatt is...
Els magyar Neo-Geo forum: http://neo-geo.hu Szerviznk: http://f27szerviz.hu
jl 02., cstrtk 21:12 #12
Hatalmas jtk, kztudottan Lego jtk rajong vagyok, nekem is ez ugrott az els helyre az sszes kzl. Nem bntam meg az elrendelst.

Malcolm itt is hatalmas, akrcsak a filmben
XBOX Live: quinine911 // Xbox One & Xbox 360 platformokon nyomulok
[48] Frumoz
jl 02., cstrtk 19:32 #11
Nem irigylem azt, akinek a LEGO-jtkokrl kell tesztet rnia. Nem azrt, mert rosszak, de mit lehet elmondani X ezer karakterben, amit az elznl nem tettek mr meg?
MEDIOCRE
jl 02., cstrtk 17:12 #10
Elmletileg ha vgzett a 2. rsszel is,akkor a parton lesz a karakter s ott jobbra elindulva lesz egy haj.Azzal kell majd tovbb menni.A world rszhez pedig az els rsznl kell elindulni balra a vonathoz.
jl 02., cstrtk 16:17 #9
Egybknt, remek csald bart jtk,apa fia coop ban dnokat vadszni felejthetetlen lmny.
Tncoltl mr valaha az rdggel spadt holdfnynl? PSN:Praterkid. vagy haveroknak csak SKLAKOP
jl 02., cstrtk 16:14 #8
Szerintem a Marvel Supet Heroes vitte cscsra a formult.Megvan ez is,a fiam tolja.Viszont nem tallja a 3. rszt. Mrmint elvileg megcsinlod az elst,aztn jn a helikopterrel a lost world,utnna meg rgtn a jurasic world jtt,nla,de csak fl szemmel nztem,lehet hogy rossz irnyba fordult valahol.Mert a leirs szerint az eredeti 3 plusz egy.
Tncoltl mr valaha az rdggel spadt holdfnynl? PSN:Praterkid. vagy haveroknak csak SKLAKOP
[12] nonkeat
jl 02., cstrtk 13:21 #7
Inkbb az Undercover vonalat vigyk tovbb.
Some are like water, some are like the heat Some are a melody and some are the beat
jl 02., cstrtk 12:24 #6
Vlasz T. (#5) zenetre
Az effort azrt nem hinyzik belle, mert a feldolgozs rsze zsenilisra sikerlt.
"This is our time to medicate..."
[10] T.
jl 02., cstrtk 12:00 #5
szeretem en is ezeket a jatekokat, de azert megeroltethetne magat a tarsasag mostmar kicsit, mert ez kezd elegge unalmas lenni, es ha mas cim is megkapja a magaet az ujitas hianyaban, ugy kijar nekik is. en mar korabban eldontottem, meg egy ugyanolyan lego jatekert penzt nem adok, max kikolcsonzom ha nagyon ugy erzem - lesz ez egesz addig mig valami effortot nem latok.
You don't tell time, time tells you...
jl 02., cstrtk 11:40 #4
Vlasz keviny (#3) zenetre
Hehehe-herr-hehh-heherr!
KATT!
"This is our time to medicate..."
jl 02., cstrtk 11:34 #3
Egy igazi l, llegz Lego Dinorma!
let the sun never blind your eyes
[111] dreampage
jl 02., cstrtk 11:33 #2
Szerintem sem szabad minden LEGO jtkkal jtszani. Csak azoknak kell nekillni, amiknek az alapanyagt szereti az ember. n imdom ezeket a filmeket, nlam els helyre ugrott ez az epizd, hinyossgaival egytt. Kivl szrakozs.
A jtknak soha nincs vge. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos gyflszolglat: 06 80 018 590
[31] Matild
jl 02., cstrtk 11:21 #1
Szeretem ezt a LEGO formult, de pont ezrt nem akarok minden j jtkba belefogni, mert valsznleg hamar kialudna a tz.
*Ugyanazok az alapok, csak ms skin-nel* (ha gonosz akarnk lenni, ezt is mondhatnm)

gy ezt n most biztos kihagyom. A Jurassic Park j dolog, de annyira mgsem kedvenceim a filmek, hogy rldozzak. (ellenttben pl. a Harry Potter-rel, Gyrk Urval stb...)
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
LEGO Jurassic World adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: Travellers Tales
Megjelens: 2015. jn 12.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
- Az egyik legjobb LEGO jtk;
- gyesen rtelmezi jra a Jurassic Park sorozatot;
- Kevs harc, tbb fejtr;
- Korrekt tartalom;
Ami nem tetszett
- A sorozat rgi rkfeni csak nem akarnak nagyt al kerlni;
Olvasi rtkels: 7 (4 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

20 | [Teszt] LEGO Jurassic World

A LEGO sorozat rendthetetlenl halad elre, most pedig a dnkat, pontosabban az jraleedt dnmnit lovagoljk meg Traveller's Tales-k. A LEGO Jurassic World nem sokat jt, mgis az egyik legszrakoztatbb cm a sorozatban. Teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba