[Teszt] Zen Pinball 2: Iron & Steel
Eddig 2 hozzszls
mcmacko
2015. prilis 19.
vasrnap 09:17
Hamarosan jnnek az Avengers msodik rszhez s a Star Wars Rebelshez ksztett Zen kiegsztk, azonban a franchise feldolgozsokban trtn lubickols eltt rdemes rnznnk az Iron & Steel csomagra is, amely a Castlestorm mks fantasy vilgba, illetleg egy vadnyugati vidkre csbtja a Zen Pinball kitart hveit.Lssuk teht, mit is knl a kt asztal. Kezdknek rdemes rgtn a Castlestormot berffenteni, hiszen a kett j plya kzl ez a leoszts jutalmazza jobban a jtkost. A tematika magtl rtetd, a Zen sajt vilghoz ptett egy flipperasztalt, amely a sajtos fantasy brzolsmd mellett a Castlestorm jtkmenetbeli okossgait is megprblja gymond flipperesteni. A plya szokatlanul stt, de taln pp ezrt kiemelkeden hangulatos is, mivel minden fnyhats hangslyosabban eljn a terepen. A tbla egyik f attrakcija a jobb fels sarokban tallhat mini-ostromjtk, ahol kt sornyi vdn kell tkzdeni magunkat. A misszik kztt tallunk pldul vikingdarlst vagy ostromlst, de ezzel nem fogynak el a plyatervezi tletek. A multiballt relatve egyszer elhozni, s ha mr kt lasztival toljuk, akkor nem lesz problma pldul az rnyszellemek levadszsa sem. Az olyan apr finomsgok, mint a srkny, a lasztit kirg szamr, vagy a birkalv ballista mind-mind fokozzk a knnyed hangulatot. Kezd jtkosoknak, vagy fiatalabb, flipperjtkokban tapasztalatlan gyerkcknek teljes mrtkben javallott az asztal beizztsa.

Dihjban az Iron & Steel DLC-rl

Mi ez?
Kis haznk szlttei alkottak egy flipperjtk-intzmnyt, amely hossz vek ta minsgben s mennyisgi tnyezk tekintetben is piacvezet. Most itt egy j plyacsomag, fantasy s western krnyezettel.

Mire jelent meg?
PC, PS3, PS4, PSV (tesztelt), Xbox360, Xbox One, s mindenfle mobil platformok

Mennyibe kerl?
Steamen pl. 5 EUR, de a konzolos store-okban is hasonl ron tallhatod meg.
A csomag msik fele a Wild West Rampage, amely Cindy-t, a vadnyugati pisztolyhs cdt emeli a fszerepbe. Az asztal leginkbb a profik szmra fog nagy rmket okozni, rvn rettent dolgos rajta brmilyen misszit vagy egyb feladatot vgigdarlni. A plya felosztsa sem egyszer – br fenn a rmpk dominlnak, a lenti nyitott terepen a laszti knnyedn pattan ki az oldals vesztsvokba (ehhez kpest a kickbackek aktivlsrt is kzdennk kell). Plusz ott az a frnya bal oldali rmpa, amelynl lejtmenet esetn, ha a laszti nem akad el a bumperknt szolgl kerekekben, akkor a lendlet simn levezetheti a labdt a kt kar kz. Az asztal f ltvnyossga a vonatos misszi, ahol tbb kocsin keresztl kell kzdennk a masszv bnuszokrt. Jpofa adalk s kivl tlet a kzpen tallhat szalonajt, ahol egy sinkhole segtsgvel vltogathatunk a kibetzsre vlt feladatok kztt. A multiball elcsalsa is vicces: egy revolvert kell feltltennk rvid id alatt. (Vagy a vonatos kldetst kell egymsutn hromszor letudni, de ht ez sem egy szimpla feladat.) A Wild West Rampage nehezen tanulhat, de a Zen mdi minden szpsgt magban hordozza. Ltvnyos kllemmel br, s rettenetesen j zenvel vrteztk fel. ltalnos kritikm szokott lenni a Zen csomagok esetben a zenk s hangok unalomig trtn cspelse. Nos, a Wild West Rampage annyira fain, dinamikus muzsikval br, hogy sokadjra hallgatva is elhzza az ember a ftyljt (Nana! Semmi rosszra ne tessk gondolni!) s vgigdudorssza/ftyrszi az adott rundt. Remek, na!A Zen soha nem okoz csaldst, amikor j asztalcsomagokat adnak ki. Most is st a kreativits s az tletessg az plykbl, radsul a tmk is gyesen lettek kivlasztva. Egyedli furcsasg, hogy a csomagok ltalban mindig ketts szintet kpviselnek, mr ami a nehzsget illeti. De belthat, hogy ez egy koncepci szinten is logikus dnts lehet, hiszen ki kell szolglni a profikat s a kezdket egyarnt. Csak azt az embert, aki valahol a kett szint kztt helyezkedik el, hangulattl fggen is kpes megosztani a dnts, hogy ppen a knnyebb, vagy csakazrtis a nagyobb kihvst nyjt asztal fel kezdjen kacsingatni. De tegyk szvnkre a keznket - addig azrt nincs nagy baj, amg ez a legnagyobb problmnk egy flipperjtk DLC-ivel…

8/10

pr 20., htf 12:43 #2
Vlasz Hurin (#1) zenetre
n Vitn jtszom a Zen flippereit elsdlegesen. Szuperj, minimlis a lag, s gynyr a grafika.

Annyit lehet mg vele csinlni Vitn amgy, hogy elforgatod, s hosszban a D-pad jobbra/balrval irnytod, vagy az X/hromszg gombokkal.
"This is our time to medicate..."
[2] Hurin
pr 20., htf 9:46 #1
Krds: Vitn, a kis kpernyn is lvezhet ez? Egy haverom tabletjn nztem, ott j volt.