[Teszt] Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX
Kapcsold jtk: Kingdom Hearts 2.5 ReMIX (ps3)
Eddig 8 hozzszls
mcmacko
2015. January 02.
Friday 17:40
Mieltt minden Kingdom Hearts rajong habz szjjal vetn bele magt abba a vrakozsba s hype-ba, ami az rkez harmadik epizdot majd megelzi, Square-k gy gondoltk, hogy futnak egy krt az els kt epizddal a HD-kiadsok szellemben. 2013-ban az els rsz (azaz msfeledik, vagy mifene) volt megkrztetve a hrmas szm jtkllomson (tesztnket itt olvashatjtok, Klri tollbl), 2014 karcsonyi szezonjban pedig a msodik epizd kapott feljtott, turbzott, nagyfelbonts kiadst. A Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX nem csak az alapjtk kibvtett (Final Mix) verzijt tartalmazza, hanem a PSP vgnapjait megszpt Birth By Sleepet s a telefonokrl DS-re menektett Re:coded tvezetit is magba foglalja.A pakk ffogsa termszetesen a Kingdom Hearts II Final Mix, amely akr nmagban is megrheti a bolti rat. Hogy mirt? Mert a KHII a maga kornak egyik legjobb akci-RPG-je volt, amely kiemelked mdon folytatta az els rszt, tovbb szvgette a mai napig egyedinek szmt Disney-Final Fantasy crossovert, valamint rettent sznvonalas jtkmenetvel knyeztette a zsner szerelmeseit. Annak idejn a KH msodik rsze folytats mivoltban is kreatv atombombaknt vonult be a Playstation trtnelembe, a HD epizd pedig des nosztalgival hzza vissza a rgi rajongkat.

Els krben teht adott a remekbeszabott, vals idej harcrendszerrel br akci-RPG formula, msodik krben pedig ott a lehetsg, hogy kalandjainkban ms szemszgbl lhessnk t olyan Disney klasszikusokat, mint a Karib-tenger kalzai, a Tron vagy pp a rgisulis Steamboat Willie. Ha pusztn a ltvnyt nzzk, akkor is elgedettek lehetnk. A KHII fix 30 FPS-el s 1080p-s felbontsval rajzfilmszer, letisztult grafikt pakol a kijelznkre, s br a htterek vastagon emlkeztetnek minket a PS2 korszak korltaira, a felhzott geometrival br fszereplk, gazdag kpzelervel meglmodott dszletek s a brutlis animcik teljesen vllalhat, mi tbb, eszttikus vizualitssal ruhzzk fel az jrakiadst. Tippnk szerint egyes textrkat aprlkosan is finomhangolgattak a Square-Enix grafikusai, de azon sem lepdtnk meg, hogy nhol olyan elnagyolt taptkat lttunk a virtulis falakon, amelyekkel azrt mr rg nem tallkoztunk nagykpernys jtkban.A csomag msodik „fszereplje” termszetesen a Birth by Sleep, melyrl annak idejn hzx kanyarintott bvebb kritikt, s amely szintn magval hozta a HD-hzs minden rmt s bajt. Rviden: a grafika jelentsen javult a PSP szintjhez kpest, ugyanakkor a helysznek mrete, a tjkpek s gy en-bloc az sszbenyoms elmarad a fjtk sznvonalhoz kpest. Szerencsre tartalmilag itt sincs hiny, st – a Final Mix verzinak ksznheten minden olyan finomhangolst is tartalmaz a jtk, amely az alapkiads utn csapdott a kdhoz. Az irnyts s a hangok is nmi rncfelvarrst kaptak. Ha nem volt mg alkalmad az elzmnyknt szolgl jtkhoz, nos, itt a remek alkalom – csak gyzd kapkodni a fejed a trtnet csavarjain!
>>

[34] CHASE
Jan 03., Saturday 16:48 #8
"valamint rettent sznvonalas jtkmenetvel"
picit azrt optimista jellemzs
http://mbti-lelektanitipusok.hu/eletmuveszek/estp/estp-vallalkozok-altalanos-jellemzese/
[15] torppapa5
Jan 03., Saturday 1:33 #7
Azon kevs sorozatok egyike, amiket rmmel vennk meg remasteredknt PS4-re (mivel eddig sajnos minden KH kimaradt), de Vitra is bven jhetne.
[7] ldave
Jan 03., Saturday 1:17 #6
Akkor se adok pnzt a Square-nek
3DS: 1950-7490-2178 | Wii U: ldave82
[6] ngf
Jan 02., Friday 22:32 #5
Anno n PS2-n az els rsz ismeretnek hinyban vgtam bele a KHII-be, s ht annyi maradt meg, hogy jtszani j volt vele, de a trtnetbl egy kukkot nem rtettem Nem is nagyon izgatott a sorozat azta, viszont most a kt jrakiads miatt elgondolkodtam azon, hogy itt lenne a remek alkalom az els rsz ptlsra, s annak ismeretben megprblni megint a II-t. Fleg, hogy a 3. rsz miatt sokan legalbb annyira bezsongtak, mint az FFXV miatt. A teszt csak ersti ezt az elhatrozst, uh lehet, hogy emiatt szerez majd a sorozat egy j rajongt Kszi a tesztet!
Jan 02., Friday 20:25 #4
Vlasz kszbmajom (#2) zenetre
Vivi nagyon nagy amgy ebben a jtkban is. Br az elejn elgg sokat derp-l.
"This is our time to medicate..."
[3] Soraχ
Jan 02., Friday 20:10 #3
Legjobb videojtk sorozat.
[3] kszbmajom
Jan 02., Friday 20:07 #2
Vlasz Tidus Famoous (#1) zenetre
+1

Imdom az sszes rszt.

P.s.: J a profilkped!
"How do you prove that we exist? Maybe we don't exist..." - Vivi Orunitia
Jan 02., Friday 18:55 #1
J teszt lett.Szmomra hiba jra kiads az v egyik legjobb jtka.
Elrendelve mr majd egy hnapja tolom a game-t s egyszeren imdom!
Ugyanolyan hvvel tolom a msodik rszt mint anno.Nlam ez egy 10 pontos cm,lehet egyedl vagyok,de szmomra a japn jtkok narrcija sokkal jobban megfog mint a nyugati trsaik.Alg vrom hogy rkezzen a 3.rsz ,ha hozza a 2.rsz sznvonalt szmomra egy system seller lesz.
"Ami az egyik embernek rlet a msiknak valsg"
Kingdom Hearts 2.5 ReMIX adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Square Enix
Fejleszt: Square Enix
Megjelens: 2014. Dec 04.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Nincs

Mg nem rtkeltk ezt a jtkot
Ami tetszett
- Irgalmatlanul csbt csomag, rettent sok tartalommal;
- Remek ffogs, amely a mai napig jfle akci-RPG formult szolgl fel az arra hes jtkosoknak;
- Birth by Sleep s ergonomikusan vgignzhet(/tekerhet) Re:coded;
- Gynyr muzsikk, minsgi prezentci, ignyes HD kiads;
Ami nem tetszett
- Nhol a grafika azrt elnagyolt kpet mutat;
- Taln ezen a ponton kezdtk feleslegesen tlbonyoltani a sztorit;
- A hosszadalmas tvezetk s az anime-eszttika nem biztos hogy jt tesz azoknak, akik mr "kinttk" a stlust;
- A KH2 els ngy rja...
Olvasi rtkels: 8 (6 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

8 | [Teszt] Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX

A msodik krt futja a Square-Enix a Kingdom Hearts jrakiadsokkal, amelyek egy rgi (s gynyrszp) korba reptenek vissza bennnket. No persze most sem kell szgyenkeznie sem a msodik epizdnak (amely a 2.5 ReMIX fszereplje), sem a Birth by Sleepnek. Teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba