[2014] Az év legjobb játékai: 10-1

Az év legjobb játékai: 10-1

Gamer3652014.12.30. 20:30

*BioWare | PS4, PS3, One, 360, PC |*Szerintünk: 9

"Hihetetlenül tartalmas RPG, amivel kezdők és vérprofik is remekül szórakozhatnak, köszönhetően a felújított harcrendszernek (és a DA: Originsből visszatérő taktikai nézetnek). Az inkvizíció vezetése elképesztően szórakoztató: politikai harcok közepette kell a kis "szektát" hatalmas befolyású renddé szervezni. Az előző részek ismerete ajánlott, de nem feltétlenül kötelező, hála a töméntelen mennyiségű kódex-bejegyzésnek. Élvezet barangolni a hatalmas, ugyanakkor gyönyörű tájakon. Az első megnyitható vidéken alsó hangon tíz órát kóboroltam csupán melléküldetések teljesítésével." (szhunor)

"Az előző részek is nagyon tetszettek. Rengeteg időt öltem beléjük. Az új DA viszont brutálisan jó lett. Rengeteg küldetés, tartalom. Símán az év legjobbjai között a helye." (vrobec)

"Meseszép világ, kiváló dialógusok, remek karakterek, temérdek tennivaló, hosszú játékidő. Ilyen játékból nagyon kevés van, ami ennyire a konzol és a TV elé tud szögezni. Számomra függőséget okozott! " (Red13)

*Obsidian Entertainment | PS3, 360, PC |*Szerintünk: 8

"Minden, amit szerettünk a sorozatban egy 15 órás epizódban. Az idei év legjobb RPG-jében a legjobb fegyverek a szellentésre, polkorrektség látszatát is kerülő támadásokra, valamint szivárványszín unikornisokra épülnek." (paisacha)

"Imádom a sorozatot. Hétről hétre korunk legnagyobb kritikáit fogalmazzák meg a készítők, és ezekben a játék sem fukarkodott. Hozza a sorozat hangulatát, sokszor túl is tesz rajta. Soha ennél rosszabbat!" (Vark)

"A különböző filmekből és sorozatokból készült videojátékok nagyon nagy többsége valamiért mindig elhasalt és csak egy gyenge utánzatot kaptunk abból az élményből, ami szélesvásznon ért minket, de az Obsidian South Park: The Stick of Truth-ja egy gigantikus kivétel. Fantasztikus érzés South Park-ban kalandozni, az ismert és kevésbé ismert szereplőkkel újra találkozni, a poénokat újra ellőni és csak hab a tortán, hogy a kezelhetőség és a játékmenet pofon egyszerűen irányítható és elsőre megtanulható. Olyan ez, mint egy több részes sorozat, csak most itt te vagy a kulcsszereplő, aki beleszólhat a dolgok menetébe." (Cell)

*Playground Games, Sumo Digital, Turn 10 Studios | One, 360 |*Szerintünk: 9

"Szabad kocsikázás, ahogy és ahol csak szeretnéd. Nem vennél be egy kanyart az előírásnak megfelelően? Az erdőben, a levendulamező kellős közepén, vagy a szőlőtőkék között száguldanál? Semmi gond! Tedd bátran! Ez a játék erről szól, nincs semmi kötöttség, minden úgy van, ahogy te szeretnéd." (Kinectbaby)

"A látvány egyszerűen leírhatatlan! Néha egyszerűen elfelejtettem bekanyarodni, mert épp a tájat csodáltam vagy az autón felgyülemlett esőcseppeket bámultam, esetleg az úton visszaverődő fényeket figyeltem… Szeretsz naplementében autókázni a tengerparton? Itt megkapod! Szereted a kihívást az esős utakon? Ezt is megkapod. Éjszakai autózás a kedvenced? Nem probléma! Autóba ülnél egy viharos őszi délutánon?! Itt az alkalom! Ebben a játékban benne van minden, amit eddig hiányolhattál volna! " (Renatto)

"Ilyen, amikor egy kiváló első rész után sikerült egy még jobbat alkotni. A helyszín, a tartalom, a zenék. A legjobb autós játék idén! Szegény szőlőtőkék..." (Coooler)

"Nem csak az év, hanem az utóbb jónéhány év legjobb autós játéka. Tartalmában, grafikájában, változatosságban és puszta hangulatában is megelőz szinte mindent, ami mostanában autós témában megjelent. Az egyik legélvezetesebb játék a jelenlegi generációban, műfajában pedig nincs párja." (dreampage)

*From Software | PS3, 360, PC |*Szerintünk: 10

"A tökéletes első részek után lehetetlen vállalkozás folytatásokkal felülmúlni azt. Ez igazi a From Software játékára is, de én lennék a világ legboldogabb játékosa, ha minden második felvonás csak ennyire maradna el az elődtől. A Dark Souls II újított, változtatott itt-ott, néha előnyére, néha hátrányára, mindenesetre tagadhatatlan, hogy most is egy kihívásokban bővelkedő kalandot kínál a sorozat, ezúttal Drangleic elátkozott királyságában." (casper007)

"Szabadon bejárható világ elképesztő titkokkal, harcokkal és ellenfelekkel. Bőven van benne újrajátszási faktor. A harcrendszere zseniális. Az igazi ,szívből jövő öröm és sikerélmény pedig borítékolható benne mindenki számára egy-egy boss leküzdése után." (peppino)

"Sokáig féltem, hogy nem leszek elég jó a játék élvezéséhez... tényleg nem voltam elég jó, de éppen ezért élveztem ennyire, felvenni a játék ritmusát, kitanulni az ellenfeleket stb. Rég volt már, hogy egy boss legyőzése után beleöklöztem a levegőbe, de itt ez volt még az egyik legvisszafogottabb reakcióm. Nagyon köszönöm azoknak, akik rábeszéltek a játék beszerzésére." (Livingbox)

"Elvárás itt is volt, de már kicsit keserűbb a szájíz. Bár tisztában voltam vele, hogy az első rész csúcsáról már csak lefelé vezet út, néhány aprócska bosszantó visszalépést leszámítva remekül szórakoztam." (keviny)

*Bungie | PS4, PS3, One, 360 |*Szerintünk: 7

"Egyszerűen a shooter része a játéknak annyira jó lett, hogy a számos más hibáját elfeledtette számomra! Gears of War széria óta nem volt ilyen jó érzés headshotot adni! A raidek fantasztikus élményt nyújtottak, és sok új barátot ismertem meg a játéknak köszönhetően." (AdamMcKraken)

"Nagyon vártam a játékot, és csalódtam pozitívat, és negatívat is. Viszont ami kétségtelen - megnézve a Bungie oldalán a statom -, hogy messze ebbe a játékba öltem a legtöbb időt, pedig nem vagyok nagy MMO-s. A játék és a közösség magába szív." (13lackfire)

"Minden hibája ellenére már most majdnem 500 órát beletettem. Borzasztóan rá lehet kattani. A raidek benne olyan 6 fős csapatmunkát igényelnek, ami piszkosul élvezetessé teszi a játékot. Drága, repetitív, kevés tartalommal, de ha egyszer megfog, akkor többet nem ereszt el. A gunplay benne hibátlan (Halo ugyebár szinte fullra). A látvány pedig lehengerlő. Igaz, nem technikailag, hanem designban elképesztő. Például ilyen látványos skyboxot játékban én legalábbis még nem láttam. Nálam abszolút az év játéka lett." (Tom)

*Monolith Productions | PS4, PS3, One, 360, PC |*Szerintünk: 8

"Ügyesen alkalmazott már látott elemeket, de annak függvényében, amit hozzátett, és ahogy becsomagolta, fel sem tűnik, teljesen a részévé válik. Mintha ezek a kellékek az alap univerzum részei lennének, már a Másodkor vége óta. Alappá vált, a jövőben valószínűleg együtt emlegetjük majd a két fő inspirációs forrással." (majomka)

"Remek akció-kalandjáték Középfölde ritkábban mutogatott régiójában. Bár főhősünk motivációja a forgatókönyv írók által igencsak kedvelt bosszúhadjárat körül forog, ennek a megvalósítása páratlan. A játék sok elemet emelt át az Assassin's Creed, illetve a Batman: Arkham szériából, de szerencsére ezeket sikerült jól implementálni. A garázdálkodás az ork hierarchiában pedig nagyon élvezetes, köszönhetően a (tényleg) újgenerációs Nemezis-rendszernek. Nagy örömmel töltött el, mikor sikerült végre tőrt szúrnom egy engem számtalanszor padlóra küldő (ezáltal egyre erősebbé váló) Uruk bordái közé." (szhunor)

"Nagyon régóta vártam már egy igazán jó Gyűrűk Urás játékra. Azt hiszem megérkezett. A két kedvenc játékstílusom ötvözete, az AC és a Batman összekovácsolva, tökéletes számomra, így nem is kérdéses, hogy a toplista első helyére került." (Lavitz)

*Naughty Dog | PS4 |*Szerintünk: -

"Az alapjátékról már sok ódát zengtek sokan, természetesen ezek az újrakiadásra is állnak, a változás csak technikailag jelentős. Számomra az igazi újdonság a játékhoz szervesen hozzátartozó Left Behind DLC végigjátszása volt, amire csak újgenen akadt már lehetőségem. A Pajkos Kutyák Ellie sztorijával sem nyúltak mellé, kicsit keserédes, mélabús, némileg megható, mint maga az alapjáték is, a vége felé egy meglepő jelenettel, mindenesetre nagyon jó volt végigjátszani, adott az egészhez még egy szeletet. A másik ok, amiért ilyen előkelő helyre tenném a játékot, az a multija, ami egy igazán komoly multi, ahol végre tényleg a csapatjáték számít és a pont ezért mentes az éneklő amerikai 10 éves hülyegyerekektől, mert számukra ez unalmas lenne. Az egyszemélyes hadsereget játszó Rambóknak vajmi kevés esélyük van, és még csapatukat is visszavetik. Sikerült a multiba átültetni a Last of Us világa túlélőinek elkeseredett harcát, ahol nem is a fertőzöttek jelentik a legnagyobb veszélyt (a multiban nincsenek is), hanem embertársaink. Mindent összevéve, ez az egyik legnagyobb játék számomra (ever). (zsozsa)

"Valahogy itt minden klappol. Egyrészt őrülten poszt-apokaliptikus téma rajongó vagyok, másrészt tetszenek a karakterek (nem csak a két főszereplő), és az emberi történetek, ki hogyan éli meg az emberiség pusztulását." (zomimi)

"A Naughty Dog az Uncharteddel lerakta az egyik meghatározó játékát a PS3-nak. A széria érdemeit elismerem, de sose tudott annyira megfogni, hogy a kedvenc játékaim között legyen. Viszont a TLoU engem is magával ragadott. Minden részlete a minőséget és a profizmust képviseli. Nálam a valaha készült legjobb játékok között van." (eandre)

"Nekem anno kimaradt PS3 hiánya miatt. Örülök, hogy tudtam pótolni. Legutóbb a Red Dead Redemption története, hangulata és karakterei fogtak meg ennyire. Az első húsz perc földbedöngölő, a kis hölgy karaktere pedig a legjobb női karakter hosszú-hosszú ideje." (Nanditos)

*The Creative Assembly | PS4, PS3, One, 360, PC |*Szerintünk: 7

"Az év legnagyobb meglepetése. Az eddigi Alien játékoktól teljesen eltérő, újszerű játékmenetével, hihetetlenül kidolgozott űrállomásával, hátborzongató hangjaival az elejétől a végéig rabul ejtett. Pedig a Colonial Marines után nem is akartam előrendelni." (Revanchist)

"Az Alien sorozat igazi klasszikus, amit mindenkinek látnia kell. Szerencsére a játék is hozza ugyanazt a nagyszerű színvonalat és hangulatot, így mindenki átélheti Ripley küzdelmeit az életbenmaradásért." (totyak)

"Féltem, izgultam, rettegtem már egy-két játékban, de ennyire kiszolgáltatottnak még soha nem éreztem magam, mint az Alien Isolationban. Egyszerűen tökélyre vitték az érzést, hogy megtudd, milyen lehet, amikor szembekerülsz a tökéletes organizmussal. Az állandó váratlanság és teljes kiszámíthatatlanság olyan játékélményt nyújt, amit nem nagyon tapasztaltam még. Konkrétan bármikor elkaphat. Azt mondom, abszolút kötelezõ a horror fanoknak." (kompedli)

"Srácok; megvan az élmény mikor ültetek a moziban és lestétek az Alien filmeket? Szemeiteket, kezeitekkel takartátok el. Csúcs volt, féltetek, de élveztétek. Az érzés most ugyan az. Mintha az egyik szereplője lennél egy epikus kiegészítő résznek." (Kadaj)

*Ubisoft Montreal | PS4, PS3, One, 360, PC |*Szerintünk: 7

"Igaz, hogy sok újdonsággal nem rukkolt elő, de ami egyszer jól működött, az most is nagyon bevált... tehát abszolút jó játék lett." (campero)

"Bár nem sokban különbözik elődjétől, még minden elképesztő a környezet, a játékmenet, ahogy az állatokat bevonják. A védjegy pedig - ami a 3. részbe vált azzá - az őrült főgonosz, aki itt is hozza a formáját." (hudra)

"Bár a 3. rész óta a koncepció nem változott, gyakorlatilag a játékmenet ugyanaz, de az új helyszín, sztori és egyéb dolgok nagyon jól beilleszkednek ebbe a játékmenetbe." (Spaceghost)

"Reméltem, nem fog mellé az Ubisoft, és a játék überelni fogja a harmadik részt. Szerintem jobb lett, kidolgozottabb és tartalmasabb. A táj gyönyörű és tényleg open world." (vrobec)

"Annak idején a 3. rész teljesen lenyűgözött, tűkön ülve vártam a folytatást. Számomra ő az idei év sztárja: több, jobb és nagyobb." (ManFromTheMoon)

Rockstar North | PS4, One

"Ugyan nem játszottam az előző gennel, de ez valami bámulatos lett, mind grafikailag, mind tartalmilag. Talán még soha nem éreztem át ennyire a karaktereket, mint ebben a játékban. Szokásos R minőség." (4m@15)*

"Ezzel a játékkal a Rockstar tavaly megmutatta, hogy lehet még csodát művelni ezekkel a régi vasakkal is, és kisajtolták belõlük a maximumot. Hihetetlen játékélményt nyújtott minden téren, irgalmatlan mennyiségű tartalommal. A GTA Online-ról nem is beszélve, ami legzseniálisabb multi, amivel valaha játszottam. A nextgen verzió pedig annyit fejlõdött (már ha ez egyáltalán lehetséges), hogy szerintem idén is megérdemli az elsõ helyet." (kompedli)

"Elképesztően profin összerakott játék. Lehengerlő látvány. Élő, lélegző világ a legaprólékosabban kidolgozva, amit csak videójátékban ezidáig láthattunk. És az a fekete humor, ami a sztoriban végig jelen van, az valami frenetikus. Aki fogékony rá, az garantáltam fetrengeni fog a nevetéstől végig." (Tom)

"Az előző generációs gépeken is szépen futott, és megérdemeltem zsebelte be sok helyen az 'Év játéka' díjat, azonban az újrakiadása a jelenlegi konzolokra még inkább kiteljesítette az élményt, amelyet egy szóval én már csak 'GTA'-nak hívok." (13lackfire)

"Már a 2013-as kiadás is nagyszerű volt. Ha ugyanaz a kiadás jött volna idén, ami anno X360-ra és PS3-ra, akkor is ezt tenném az első helyre, mert a Rockstar megint fantasztikusat alkotott. De így, hogy ennyi plusz került a felújított verzióba, duplán az év legjobb játékának tartom." (totyak)

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

11 órája
1

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

19 órája
10

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

1 napja
13

Heti megjelenések

2 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

3 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

4 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

4 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

5 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

6 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

6 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

6 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

7 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

7 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

7 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

8 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

8 napja
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

9 napja

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

9 napja
21

Heti megjelenések

9 napja
2

Stellar Blade fejlesztői napló, Final Fantasy VII Remake harmadik rész morzsák- ez történt pénteken

Továbbá: Sea of Thieves, Palworld, GTA+, The Rogue Prince of Persia, Crash Bandicoot 4: It's About Time.

2024.04.13.
14

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==