[Teszt] Sunset Overdrive
Kapcsold jtk: Sunset Overdrive (xbox1)
Eddig 42 hozzszls
Warhawk
2014. October 27.
Monday 07:01
A sandbox stlus a videojtkok varzslja. A szabadsg illzijval ltat, de kzben egy (ktsgkvl mretes) kalickba zr, feladatok tmkelegvel csbt, de a vgn legtbbszr ugyanazt kell csinlni jra s jra, mikzben haszontalan aprsgokkal prblja elterelni a figyelmnket errl a tnyrl. Azonban ahogy az illuzionistnak se rjuk fel, hogy tvernek minket, gy ennl a stlusnl is elfogadjuk a szabadsg ilyetn megktseit s inkbb lvezzk a krtst: a trtnetet, a jtkmechanikt, a karaktereket, kldetseket. s az a helyzet, hogy a Sunset Overdrive egy betyr j illuzionista lett.

Zrjuk gyorsan rvidre a dolgot: morlis dntsekre, mlyensznt, srsra sztnz trtnetre, mr-mr az uncanny valley fel robog kinzetre vgysz? Akkor itt hagyd abba az olvasst, a Sunset Overdrive nem a te jtkod lesz. Viszont ha szeretnl egy szrakoztat, szztz szzalkon prg, tipikusan „over the top” trtnetet, rlten mks karaktereket s mg nluk is rltebb fegyvereket, hatalmas robbansokat s gy sszessgben: jl szrakozni s men csvnak (vagy csajnak) rezni magad, akkor itt a helyed, ez az, amit a Sunset Overdrive nyjt.

Sunset Overdrive, Xbox One, Xbox 360, Microsoft, Videogame

Itt ugyanis minden annak van alrendelve, hogy a jtkos minden egyes msodpercben felhtlenl szrakozzon, akr rhgve az tvezetkn, akr halomra robbantva az Overcharge Delirium XT energiaitaltl mutnss vlt npeket, akr ezerrel grindelve az ramkbeleken, vagy gazellaknt szkellve a trambulinknt funkcionl autkon. Az akci egyetlen msodpercre se ll le, mindig tallunk valamit, amit meglovagolhatunk, sszeszedhetnk, vagy ppen lelhetnk. Ez viszont azt is jelenti, hogy mi sem llhatunk le egy pillanatra sem, mert j esllyel a kvetkezben mr az egyik mks respawn animcit kell nznnk. A Sunset Overdrive lnyege a folyamatos mozgs, ahogy az egyik reklmban is mutattk, ez nem arrl szl, hogy fedezkrl fedezkre vonulunk, onnan pedig vsri cllvldeknt szedjk le a fel-felbukkan ellenfeleket. Nem, itt ugrlunk, csszunk, replnk s persze mikzben ezeket kombinljuk, folyamatosan tzelnk.

Sunset Overdrive, Xbox One, Xbox 360, Microsoft, Videogame

Bonyolultnak hangzik? Pedig egyltaln nem az, taln csak egy kicsit szokatlan elsre. Sunset City sz szerint a jtszternk lesz, a vrost tudatosan gy ptettk fel, hogy knnyedn tudjunk ide-oda pattogni, lnyegben nagyon kevs olyan tereptrgy van, melyrl ne tudna fhsnk tbb mter magasba felszkkenni. Ha pedig valaminek le van (legyen az kbel, prkny, hztet, korlt s mg sorolhatnm) akkor ott egy gombnyomsra grindelhetnk is - az egszet a Jet Set Radio s a Tony Hawk’s Pro Skater furcsa, egyszerstett keverkeknt kpzelhetjk el. A kulcssz az egyszersg, mg ha elsre taln nem is rzdik, a jtk ott prbl segteni ahol tud, nem kell millimterre belnnk a dolgokat, karnyjtsnyi tvolsgbl a megfelel gomb lenyomsval mr elkapja fhsnk a peremet, vagy amit pp el szeretnnk kapni. Van az egsznek egy minimlis tanulsi grbje, leginkbb addig, mg hozzszokunk, hogy itt tksnek kell lennnk s bevllalhatunk nagyobb ugrsokat is, illetve mire a keznkbe rgzl a nhny gyes irnytsbeli trkk, de az els ra vgre mr teljes nbizalommal lehet a komb szmllt a szzas znba feltolni. Az egsz nagyon jl sszell, nagyon jl mkdik s nagyon lehet lvezni, olyan szinten, hogy n sokszor inkbb mentem „gyalog” t a vros egyik felbl a msikba a gyorsutazs opci hasznlata helyett.

Sunset Overdrive, Xbox One, Xbox 360, Microsoft, Videogame

Felmerlhet a krds: ok, pattogunk mint a nikkelbolha, csszklunk fel-al, de hogy a fenbe lehet gy pontosan clozni? A vlasz egyszer: sehogy. Ezzel teljesen tisztban voltak az Insomniacnl a harcrendszer felptsekor, gy alaktottk ki a fegyverek s ellenfelek kapcsolatt, hogy ne kelljen azzal foglalkoznunk, hogy a clkeresztet millimterekkel lkdssk ide-oda. A rendkvl bsges fegyvervlasztknak elenysz rsze (szmszerstsk: egy darab) ignyel csak pontosabb clzst (cserbe mondjuk az t is rendesen), a tbbi jellemzen terletre hat, viszonylag knnyen fogja be magtl a clpontokat, vagy akkor lp letbe ha ellenfl van a kzelben. Ellenfeleink pedig vagy nagyok, vagy sok van bellk, teht pont jk ahhoz, hogy egy robban plssmacit kzjk vgjunk. Az egsz picit kaotikusnak tnhet s igazsg szerint valahol az is, de a j rtelemben: sznes raktk durrognak, lvedkek svtenek mindenfel, a mutnsok narancssrga lvel tlttt lufiknt durrannak ki (technikai kzbevets: egy csipetnyi rccens nlkl), neknk pedig arra kell figyelnnk, hogy 1. folyamatosan mozgsban legynk s 2. a megfelel helyzethez a megfelel fegyvert vlasszuk. A Sunset Overdrive harcrendszernek mlysge itt rhet nyomon, meglepen sok klnbz ellenfllel kerlnk szembe, csak a mutnsokbl van gy fl tucat a szimpla lomfogtl kezdve a bszme nagy szrnyeken keresztl a repl, savat kp, fagyaszt vagy hatalmasakat ugr fajtkig s akkor mg ott vannak az emberi, vagy a robotikus ellenfelek is, melyek mindegyikhez van (legalbb) egy megfelel fegyver. Tmegvel tmadnak? Raktk s bombk lesznek a bartaink. Hatalmas szrnyek jnnek? El Dirty Harry-vel a piszok ers pisztollyal. Robotok tmadnak? Van m energiafegyvernk is. A jtk k-papr-oll rendszere rendben teszi a dolgt s mivel egy pillanat alatt vlthatunk egy msik fegyverre egy pillanatra se szakad meg az rlet mg akkor se, ha kifogyunk az aktulis eszkznk lszerkszlete.

Sunset Overdrive, Xbox One, Xbox 360, Microsoft, Videogame

Persze nem maradhatott ki a mostanban ktelez szerepjtk- s crafting rendszer sem, de szerencsre nem erltetik nagyon rnk ket. A lnyeg: nem karakternk fejldik, hanem a hasznlt fegyverek, melyeket ksbb kln extrkkal tudunk tovbb ersteni. Ezeket az Ampokat a plyn elszrt sszeszedhet cuccokbl tudjuk megvsrolni, ami mr csak azrt is j dolog, mert nem az van, hogy csak a jtkid kihzsa rdekben szrtk szt ezeket (br be kell valljam: olyat is tallunk), hanem tnyleges hasznuk is van. Ha pedig ez nem lenne elg, akkor klnbz aktv s passzv kpessgeket is raggathatunk karakternkre, elbbiek egy bizonyos Style szint felett aktivizldnak, melyet – kitallttok! – ltvnyos ugrsokkal s termszetesen ltvnyos csatkkal tudunk felpumplni. A dolog jl mkdik, nem tolakszik a kpnkbe, elg a bzisokon egyszer-egyszer belltanunk s onnantl kezdve maguktl mkdnek.
>>

[46] csavar
Nov 07., Saturday 22:45 #42
Nqgyon j a cucc! Pont annyira szuper, mint a videk alapjn vrtam
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[2] semeniuk
Mar 12., Thursday 22:39 #41
Piszok j! !!!! Egy hete ezt tolom vgre valami "j"
[28] fozelek
ma 18:38 #40
Vlasz Warhawk (#39) zenetre
Jaj, rtem. Ksznm. n is alaszkai vagyok, de nem dobozos jtk nem jtk.
PS3, PS4, PSV: Dezt81, Wii U, 3DS: fozelek, 360, XO: fozelek hun
ma 18:30 #39
Vlasz fozelek (#38) zenetre
Az Egyeslt llamokban (rtsd: Alaszkban) mr megjelent.
nope
[28] fozelek
ma 18:22 #38
Nem csak pnteken jelenik meg? Egyesek gy beszlnek, mintha mr lehetne venni. Vagy lehet?
PS3, PS4, PSV: Dezt81, Wii U, 3DS: fozelek, 360, XO: fozelek hun
[13] Vendu11
ma 15:35 #37
Ezt lehet jtszani LAN-on?
[7] KuCz
ma 14:25 #36
Amint lesz (ha lesz) One-om, ezt tolni fogom. Jl esik rnzni.
"What do you play? - Whoa... umm, Zelda... Tetris... That's kind of a big question."
[11] Wallace
ma 13:24 #35
Nagyon vartam mar ezt a tesztet, azt kaptam (tole) amit vartam, szoval rendelem is meg "izibe"...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[73] zaz
ma 9:49 #34
Vinyn figyel.
Este nekimegyek.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[25] Shark
ma 9:48 #33
Demt!
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[48] zsozsa
tegnap 22:25 #32
Jl hangzik! Azt hiszem, beszerzs!
Dzszon Tetem a Transplanter
[46] csavar
tegnap 19:49 #31
Az Xbox els - igazi jtka! Ritkasg, manapsg...
A kpeken (is) bitang jl kinz cucc. Irigylem az X1 tulajokat
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[15] Joel1970
tegnap 19:44 #30
Nagyon j teszt!Elgondolkodtam a jtk beszerzsn.
1980-ban szletett frfi vagyok.
[18] Balee
tegnap 19:25 #29
Ok, akkor veszem is.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO | PS4 Pro | Nintendo Switch |
[61] Invi
tegnap 19:06 #28
Vlasz Delta squad (#16) zenetre
Egy jo jatek is kaphat 7-t. A 7 meg nem rossz, mint ahoyg azt a hetvegen is tapasztaltam. MSS
[61] Invi
tegnap 19:05 #27
A kotsog driveclubos kikacsintast kiveve (a ver nem valik vizze )jo teszt lett, meghozta a jatekhoz a kedvem.
[61] Invi
tegnap 18:14 #26
Vlasz Alwares (#18) zenetre
Kelleni fog!
[34] nesman
tegnap 17:48 #25
Nem nyertem energiaitalt, nem olvasom el a tesztet.
Szeretem a sajtot.
[16] eandre
tegnap 14:20 #24
Ha lenne PS4-re mr elrendeltem volna, gy csak ksbb XO mell.
[61] Invi
tegnap 14:12 #23
Lehet meg is veszem, ha hazarek.
[21] Inzagi
tegnap 13:57 #22
Csak idkrdse Mondjuk nekem akkor sem kelen ha fizetnnek.
Mieltt kritizlod helyes rsom! Magyar nyelvet n tanultam(s tanulom is mg) mert nem ez az anyanyelvem!
tegnap 13:54 #21
Vlasz KT-ai (#19) zenetre
Nekem nem.
[19] Yeaf Kitri
tegnap 13:51 #20
PC-re vele!
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
[7] KT-ai
tegnap 13:13 #19
Vlasz Delta squad (#16) zenetre
ez komoly? ne haragudj, nem akarok ktekedni, de nem tkletesen mindegy, hogy 7 vagy 8? pl. az isolation is 7-est kapott s tl sok panaszunk nem lehet a minsgre. tnyleg nem bunkskods, csak meglepett, hogy valaki rlni tud egy 1 pontos klnbsgnek
SW-77042455-6602
[59] Alwares
tegnap 13:00 #18
Nem nagyon tudtam hova tenni a jtkot, de jl sszeraktk bakker. Egyre jobban gy rzem, hogy kelleni fog az X1, baromi fasza jtknak tnik ez is
.titanic {float: none;}
tegnap 12:33 #17
Most nzem Metacriticen is 83 ponton ll 41 teszt alapjn !!! Akkor ezek szerint tnyleg jl sikerlt.
tegnap 11:45 #16
8 pont ?! Fltem, hogy csak hetest fog kapni, de most megnyugodtam. Tesztet ksbb elolvasom.
[13] Vendu11
tegnap 11:26 #15
Nem rlk annak, hogy a tbbjtkos rszt csak megktsekkel lehet jtszani.
[56] legolas
tegnap 10:57 #14
A kezdetek ta nagyon tetszett a jtk,rlk, hogy jl sikerlt br One-t nem veszek biztosan, de majd egy klcsngppel vgigjtszom
tegnap 10:53 #13
rlk neki, hogy jl sikerlt! Az ltalam legjobban vrt Xone cm, remlem, hogy nem is olyan sokra n is gptulajknt vethetem magam a jtkra.
[15] xboxfreak
tegnap 10:33 #12
Betelt a vinym gyhogy kimarad egyelre .. inkbb cod d0
[39] getro2
tegnap 10:09 #11
hihetetlenl sajnlom, de az x1 nagyjbl az utols konzol, amit hosszabb/rvid tvon tervezek venni. pedig ez kurvaj lehet, s kln boldog vagyok, amirt az alap jtkmechanikn fell is kpes jdonsgokkal szolglni.
[111] dreampage
tegnap 9:25 #10
Vlasz Warhawk (#9) zenetre
Az embarg eddig tartott, gyhogy szerintem igen.
A jtknak soha nincs vge. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos gyflszolglat: 06 80 018 590
tegnap 9:05 #9
Vlasz dreampage (#8) zenetre
Jut eszembe, innentl kezdve elvileg lehet az els fejezet utni dolgokat is streamelni, ugye? Estre betolnk 1-2 kedvenc kldetst.
nope
[111] dreampage
tegnap 9:01 #8
Szmomra nagyon kellemes meglepets volt a jtk, mert nem igazn tudtam, hogy mit vrjak tle. De piszkosul szp s szrakoztat cucc lett. Tesztem: KATT! s az 1 rs live streamem felvtele (semmi spoiler): KATT!
A jtknak soha nincs vge. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos gyflszolglat: 06 80 018 590
[48] Kumite
tegnap 8:53 #7
Nah, az els X1/PS4 exklu, ami kifejezetten rdekelt eddig is s most mr ez utn is
Switch: SW-2073-4677-0226 || 3DS: 2363-6322-9880 || Wii U: Kumite84
tegnap 8:53 #6
remek teszt, olyan Dead Rising 3 plusz Ratchet rzsem van na mentem is rte a boltba..
..loading, please wait..
moderator sQr
tegnap 8:48 #5
Elg komolyan rfekdtem a PS4 kollekcim folyamatos bvtsre, de a Forza Horizon 2 s a Quantum Break bemutat utn a Sunset Overdrive csak megerstett abban, hogy kellene valamikor egy Xbox One is az exkluzv jtkai miatt. Br mg az sszes eddig csak bejelentett jtkot nzve is nincs t cm, amirt igazn gpet vennk - ilyen tren egy Wii U vsrls sokkal jobban al van tmasztva nlam.
Ennek ellenre rlk, hogy az Insomniac megcsinlta, csupn kicsit sajnlom, hogy a Sony log alatt persze eddig nem tettek le egy szmomra rdekes, izgalmas jtkot. : ]
Twitter: sequeeer
[73] zaz
tegnap 8:47 #4
Ok. Veszem.
Kszi.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[8] sti
tegnap 8:42 #3
Nagyon jl hangzik ez! Megy az "ezzel tutira jtszok majd ha lesz boxom is" listra
[27] Rehynn
tegnap 8:40 #2
Jajderlk, hogy jl sikerlt, nagyon drukkoltam neki
Twitter.com/Rehynn
tegnap 8:19 #1
Adalk: mentettem nhny apr rszletet a jtkbl, itt van kett bellk, nagyjbl ilyen ponokra rdemes szmtani. Egyik sem spoiler. Igen, az egyikben pikachu szuperhs ruha van a karakteremen.
KATT!
KATT!
nope
Sunset Overdrive adatlap
12 v felettieknek Tindzsereknek
Kiad: Microsoft
Fejleszt: Insomniac Games
Megjelens: 2014. Oct 27.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- A vilg legmksabb apokalipszise
- Nagyon profin sszerakott, folyamatosan mozgsra sztnz jtkmenet
- tletes, rlt fegyvertr
- Piszok ltvnyos tud lenni
- A ponok! A ponok!
Ami nem tetszett
- A multiplayer lvezethez mindenkpp teljes csapatot kell sszegyjteni, egybknt eslytelenek vagyunk
- Nhny technikai baki: egy-egy script nha beakad, egy-egy kldets clja nem bukkan fel
Olvasi rtkels: 7.2 (8 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

42 | [Teszt] Sunset Overdrive

Az apokalipszis mg sose volt ennyire mks - hirdeti az Insomniac Games j jtknak reklmja s miutn eltltttnk vele nhny napot azt kell mondanunk, igazuk van. Rekeszizmot felkszteni, arcizmokat ellaztani - a Sunset Overdrive a reflexeink mellett ket fogja leginkbb ignybe venni.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba