METROID PRIME 3: CORRUPTION - teszt
Kapcsold jtk: Metroid Prime 3: Corruption (wii)
Eddig 63 hozzszls
Stinger
2007. oktber 26.
pntek 23:37
A fejvadszok sza
A videojtk kultra hajnaln, amikor a vilgr vgtelen sttjt megtestest fekete httr titokzatos mivolta mg misztikumnak szmtott, mindent knnyebb volt elkpzelni. A jtkfejleszt csapatok nem is trdtek nagyon a galaxist brzol pixelhalmazzal, maximum egy-egy tejtrendszer, vagy bolyg segtett a sprite harcosok vilgnak elkpzelsben. A tudomnyos-fantasztikus elbeszlsek, s a modern vgtermkeknt vilgra jtt jtkok az elmlt hsz v alatt azonban pldtlan evolcis utat jrtak be, amellyel akarva-akaratlanul is magukkal cipeltk a rgmlt kor hallhatatlan hseit. Samus Aran, a legszebb veiben jr fejvadsz csizmatalpnak halk koppansa figyelmeztets az egsz jtkos trsadalom szmra: j kaland kzeleg, amely a galaxis egy ismeretlen oldalra nyit dimenzis kaput. Egy j vilgra, amely olyannyi meglepetst tartogat a fantasztikumrt rajongk npes tbornak, amelyre azeltt mg nem volt plda. A Nintendo legnagyobb misztikummal vezett adusza szmos esetben volt mr a remny lmpsa: a jtktrtnelemben nem volt olyan j Metroid epizd, amely ne hozott volna forradalmat a sci-fi alap akci-kalandjtkok mezsgyjn. Boncolgathatnnk a tmt, hivatkozhatnnk az inspirciknt hat Alien, vagy a Star Wars ltal megteremtett univerzumra, de nem tesszk. A Metroid fogalomm vlsa kapcsn j nhny olyan filmes eposzt mondhat magnak a felmeni kztt, amelyrt valsggal rajong a sci-fi vilgban eltvedt jtkos. Ez all pedig a Prime sorozat legifjabb sarja, a trilgia lezr akkordjaknt bemutatkoz Metroid Prime 3: Corruption sem kivtel.

Hrom v. Ennyi id kellett ahhoz, hogy a lelkes joncokbl felcsepered Retro Studios csapata megalkossa lete eddigi fmvt, a bizonytsvgyra hes Samus vgs megmrettetst. Bizony nagy a becsvgy, de nem alaptalan: amellett, hogy a fejvadsz eddigi legmonumentlisabb megnyilvnulsa van tertken, a Nintendo Wiit vez casual beskatulyzs ellen is harcolnia kell. A Metroid Prime 3 segtsgvel a Nintendo revolucionris gpezete els zben mutathatja meg, hogy nll konzolknt, az abszolt hardcore rteg ignyeivel szemben is llja a sarat - amely tudvalevleg a legnagyobb htrltat tnyez a videojtkrt rajongk npes tborban. A kldets nem knny, mivel a Nintendo egy olyan jtkot vlasztott a prfcia beteljestsre, amely szletse ta rteg s kultjtk hrben ll, gy az esetlegesen megrdemelt jutalom bnusz dicsrettel is funkcionlhat. gy - br szerny szerkesztsgnk tbb zben lerntotta mr a leplet a sorozat legifjabb tagjrl - jfent tisztelettel meghajolunk a Metroid Prime oltrn, mieltt a becses mantraknt felemlegetett jtk ernyeit kezdjk feszegetni.

[A tmban jratlan olvasinknak 2006. szeptemberi elzetesnket ajnljuk elolvassra, amelybl egysges kpet kaphatnak a Metroid Prime univerzumrl s a jtkiparban elfoglalt pozcijrl.]

"Ez krem, a konzolos FPS-FPA jtkok mozgatsnak alfja s omegja: az a fajta lmny, amelyhez kpest a hagyomnyos analg karos megolds egsz egyszeren skvletnek tnik."

Hyper Mode in progress...
A Twilight Princess s a Red Steel alkalmval hangoztatott j jtklmny egyrtelmen a Metroid Prime 3: Corruption kapcsn teljesedik ki. Br a jtk lnyegben mr tavaly sszel elkszlt, a Nintendo szndkosan nem engedte tjra a projektet, mondvn csak s kizrlag “tkletes” programot dobnak piacra. A “tkletes” jelz alatt valjban a Metroid kultuszt, de legfkpp a Nintendo Wii ltal knlt j lmnyt, azaz a mozgsrzkels magasiskoljt rtettk, amellyel az oly’ sokszor emlegetett mozgsi szabadsgot kvntk a kezekbe adni. Az eltelt egy v a Wii szintjre trtn grafikai felpolrozs mellett egyrtelmen az irnytsi metdus csiszolsra ment r, amelynek vgeredmnyeknt olyan megvalstst sikerlt elrnik a srcoknak, amelyre ezidig nem volt plda. Ez krem, a konzolos FPS-FPA jtkok mozgatsnak alfja s omegja: az a fajta lmny, amelyhez kpest a hagyomnyos analg karos megolds egsz egyszeren skvletnek tnik. Amellett, hogy a Metroid Prime jtkokra jellemz mozgs-clzs-free look mozzanatokat teljes egszben sikerlt tltetni a Nunchuk s Wiimote prosra, a jtkba integrlt feladatok knnyed, mde abszolt hangulatfokoz jelleggel brnak a kldetsek alkalmval. Mit jelent mindez? Elg, ha csak annyit mondok, hogy br a kpernyn Samus textrrit ltod, mintha a sajt kezed szerepelne a jtkban. El kell fordtanod egy reteszkapcsolt? Hzd magad fel a Wiimote-ot, tekerdd el, s toldd vissza! lltani kell a Phazon fertzs mrtkt jelz Bioform Scanneren? Forgasd az irnytt a Z tengely mentn, mintha csak a rdi gombjait tekergetnd. Ezek azonban csak az aprsgok, a felszn alatt sokkal mlyebb s komplexebb megoldsok sorakoznak. Feljebb akarsz jutni a Morph Ball-al? Csak billentsd felfel a Wiimote-ot. Szakadk llja az utad? t kellene lendlni, de nincs mivel? Biztonsgi zr tallhat a zsilipkapukon? Ellenfeleid netn pajzsot hasznlnak s kptelen vagy megsebezni ket? Lendtsd a Nunchukot elre, s mris mkdsbe lp az elektromos inda, amellyel mindezek elhrthatv vlnak! Pumplni kell a szelepeket? Aktivlni kell a hiperhajtmvet? Semmi ms dolgod nincs, mint ugyanazokat a mozzanatokat bevetni, mint amit a
Darzs derk, forms fenk
vals helyzetben tennl. Ezek azonban mindaddig res szavak maradnak az tlag kontrollerekhez szokott jtkosok szmra, amg Wiimote-ot nem fognak a kezkben. A Samus vgtagjaival, kibernetikus pnclzatval elvgezhet mozzanatok olyan finoman s lgyan simulnak bele a minket krllel vilgba, hogy egy id utn teljesen termszetesnek tnnek a mozdulatok.

"A prjt ritkt flra, s fauna nem csak holmi textrahalmaz: lktet, rz, s lettel teli univerzum, amely tvoli vilgok, ismeretlen bolygk s letnt civilizcik romjai kz kalauzolja a jtkost."

Aprop, vilg: a msik kulcsfontossg momentum, amely egy Metroid jtk kapcsn felmerl. Akinek volt mr valaha kze Metroid jtkhoz, annak nem kell ecsetelni, hogy mvszileg mennyire pratlan s elkpeszt energia fakad a ksztk ltal megteremtett vilgokbl. A prjt ritkt flra, s fauna nem csak holmi textrahalmaz: lktet, rz, s lettel teli univerzum, amely tvoli vilgok, ismeretlen bolygk s letnt civilizcik romjai kz kalauzolja a jtkost. A rgi s j korok fegyverei, a monumentlis szerkezetek, s grandizus logikai feladvnyok kztti tveszt minden egyes alkalommal megjul, ha egy addig nem ltott golybisra lpsz. A Metroid Prime: Huntersben bemutatkozott bolygkzi tra a franchise lettja sorn els alkalommal dbbenti r a jtkost arra, hogy mennyire hatrtalan az emberi kpzelet. Egyedi, zsenilisan megtervezett, kivitelezett ptszeti s lvilggal rendelkez vilgokba nyerhetsz bepillantst, amikor a trtnet f mozgatrugjaknt szolgl Dark Hunter nyomba eredsz. A G.F.S. Olypus gigszi cirklja csak a kezdet: a Byyro pratlan, Aetherre emlkeztet ktszn vilga, az Elysia bmulatos gi vrosa, vagy az rkalzok rejtekhelye olyan mess krtssel szippant magba, amelybl igazn nehz mulat nlkl magunkhoz trni. A bolygk eltr, mgis valahol kzs (Chozo jelenlt, ugye) mltjban csak egyetlen szrnysg rgja be magt, ez pedig a Dark Hunter nyomban terjed hbor.

Egybknt akr egy elesett rohamosztagost, akr egy tbb kpernynyi hbors glemet, vagy ismeretlen eredet szerkezetet azonostasz, az elmaradhatatlan bioscannernek ksznheten nem lesz olyan trgy, vagy eszkz, amely ne rendelkezne valamilyen funkcival - mg ha csak tudsbzis nvelsrl, vagy
Berserker kaland
eltnt civilizcik ltal htrahagyott berendezsrl is legyen sz. A Metroid jtkok egyik nagy ernye, a felfedezs s kutats rme a Corruptionban is jelenlev pozitvum: az tletes, s gyakran fejtrst ignyl logikai-gyessgi feladvnyok megoldsa ltez tudsanyagra pl, gy a gyakori harcok kzepette bizony szksg van az agytekervnyes, kutats-felfedezs percek beiktatsra is.

NAGYON NINCS VGE, KATT AZ OLDALVLASZTRA A FOLYTATSRT!

>>

sszesen: 63 [1-50]
1 | 2
[20] kakasu
febr 28., vasrnap 0:27 #63
nem rossz
[24] maccc
nov 07., szerda 13:47 #62
metroid 4ever
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[50] Dude
nov 02., pntek 20:36 #61
Vlasz gaborr11 (#60) zenetre
Boldog szlinapot, ha mr erre tvedtem.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[12] gaborr11
nov 01., cstrtk 19:04 #60
Sztem non j!Most viszem
Szlinapomra kaptam(ami ma van november 1-jn)
"Itten hatalmas nagy fekasg uralkodik" - Rumli Bttya, nem rokon, a Kertvrosi Gett fekete br ku klux klnosa
[40] BW
okt 31., szerda 20:00 #59
Vlasz kis (#58) zenetre
Ezt jl teszed.
And cousin... business is a-boomin'.
[35] kis
okt 31., szerda 10:23 #58
Tegnap kiprbltam a havernl.Dbb.No nem a grafika miatt,ami technikailag perfect,csak n nem kedvelem ezt a design-t.,Br aki szereti ezt a fajta stlust,annak ez a mennyorszg.Hanem az irnyts miatt.Ezt tnyleg ki kell prblnia mindenkinek.Mr a mltkor lertam,de most is megemltem:Biztos vagyok benne,hogy hamarosan a msik kt konzol tulaj is ki fog jnni,a maga Wiimote klnjval.Annyira kzre ll minden.A haver mondta,hogy jtk kzben folyamatosan vigyorogtam.n szre sem vettem.Ha a Nintendo tudna ilyen kaliber,vgtelenl szrakoztat jtkokat,srbben kiadni,akkor a jtkosvilg megksznn az ms s a Sony eddigi rszvtelt a piacon,s rzkenyen elbcszna tlk.Valsznleg fel fogom adni az eddigi,egyszerre csak egy konzol tarts elvemet,s karcsonykor a PS3 mell,veszek egy Wii-t is.
okt 30., kedd 20:11 #57
Vlasz boksz (#54) zenetre
Nem akarok itt anyzst, nem is ezrt rtam. Amit rtl a Metroidra, az igen ers, radsul rezheten tapasztalatok nlkl tetted mindezt.
Az emltett PS2-es jtkok pedig mind a cscsot kpvisdelik, ezt egy percig sem lehet ktsgbe vonni, jmagam is ismerem s vgigtoltam ket (na j, az Okamiban csak a havas szigetig mentem el).
[15] boksz
okt 30., kedd 10:15 #56
Vlasz JeonAran (#55) zenetre
Ok vettem....
PS3 ID: boksz " amit a szervezet megkvn... meg kell neki adni "
[16] JeonAran
okt 30., kedd 9:42 #55
Vlasz boksz (#54) zenetre
Az a baj reg (hogy meg rtsd mirt ugrottak rd ennyien s ilyen intenzven), hogy olyan jelzkkel illetted ezt a jtkot mint "tucat" meg "tlagos" ami nagy baromsg. Aki egy kicsit is ISMERI ezt a jtkot az jl tudja, hogy teljesen EGYEDI s sajtsgos hangulat s jtkfelpts, nagyon komolyan sszerakott s kivitelezett mind zeneileg mind grafikailag,mg ha nem is szereti, ezt azrt tudja.
Gamer PC + Switch
[15] boksz
okt 30., kedd 8:12 #54
Vlasz theSickness (#53) zenetre
n csak annyit mondtam, hogy tlagjtk s nem kezdtem el kpkdni, " fikzni " v. nem tudtok olvani .
Ti kezdtetek el rgtn kvel doblni !!!
Egybknt meg mint rtam vannak PS-re is szar jtkok pl.: WH, stb. olvassatok mr vissza....
Szerintem egy jtkkoznol tv msorban lt. a lejobb rszeket mutatjk be, hogy az emberek megvegyk s kedvet kapjanak... s az szavuk azrt r valamit.
k azt mondtk, hogy akinek van WII annak ktelez darab, de csak ezrt a cmrt nem rdemse beruhzni...
Azthiszem itt ha valakinek kicsit ms a vlemnye s azt kultrltan lerja, azt rgtn fikzzk !!!
Kultrbl egyes..
PS3 ID: boksz " amit a szervezet megkvn... meg kell neki adni "
okt 29., htf 20:18 #53
Valami flelmetes, hogy egyesek ltatlanban mennyire kpesek megtlni a jtkot.

A Metroid az Metroid. Itt az FPS valban csak a NZPONT s nem a jtk stlusa. De persze ehhez jtszani kell vele...
Az elzetesek sajnos nem a lnyeget mutatjk. Ez ugyanolyan, mint amikor egy rtelmesebb (?) filmbl sszevgnak egy olyan trailert, ami alapjn az tlag moziltogat elmegy, mondvn "milyen izgi meg akcids lesz a film". Persze messze nem arrl szl a film - esetnkben a jtk.

s az is k*rva rtelmes, hogy egyesek a Colossus, az ICO vagy az Okami cmeket veszik ilyenkor el. Ez valami PS-buzisg mr megint?! Knyrgm, azon tl is van let!!!
n csak sznom az ilyet, mert fikzni meg cspkeldni tud, de a hlye fejvel nem fogja fel, hogy lemarad egy kiemelked jtkrl, ami igenios a legnagyobbak mellett emlthet.
Jmagam MINDEGYIK emltett cmet nyomtam, st, vgig is vittem ket.

Az meg csak jelent valamit, hogy a sajt egynteten dcsri a jtkot. Ami mg fontosabb, hogy a jtkos-trsadalom szintgy.
[19] Hellfrost
okt 29., htf 19:04 #52
Vlasz csomi (#50) zenetre
rtem, hogy mit akarsz kihozni, de ez nagyon ers tlzs volt akkor is, azrt az a triumvirtus is a mvszi jtkkszts cscsn helyezkedik el, s szinte felfoghatatlan lmnyt ad, gondolom ez is, br nem prbltam, de azrt azt ktlem hogy 3x jobb lenne azoknl.
[15] boksz
okt 29., htf 15:24 #51
Azrt mert azt mondtam, hogy tucatjtk attl mg nem kell lenzni, megrtem n is egyet s mst !!!!
Egybknt tnyleg nem jtszottam vele igazatok van.... br a gamer tv-n is lttam jtk kzben teszteltk s ott sem voltak elragadtatva tle, de tnyleg rszemrl vgeztem a tmval!!!
J jtkot hozz ( ha egyszer veszek WII-t a gyereknek na akkor megveszem az biztos s visszatrnk r )
Kicsit tlzs a 3 jtkot gy lehzni - nyilvn nem toltad vgig ket magadtl - de mindegy 1 : 1 ok ?
PS3 ID: boksz " amit a szervezet megkvn... meg kell neki adni "
[21] csomi
okt 29., htf 15:15 #50
Vlasz boksz (#49) zenetre
Amit felsoroltal 3 jatekot, habar nagyszeruek, de egyutt harman sem ernek fel ezzel a jatekkal. Azert tenyleg ki kene probalni valahol azt utana allitani ki a bizonyitvanyt! Ezert kar volt mar tobb mint 20 evet jatszani.
[15] boksz
okt 29., htf 14:54 #49
na jl van fik, senkit nem akartam megsrteni, de ti is tudjtok na.....
azrt egyezznk meg, hogy mse egy Shadow of Colossus, Ico v. Okami na ..
( rzelemvilg, grafika, sztori, mysg )
bke testvrek, kell egy kis vrpesdts
PS3 ID: boksz " amit a szervezet megkvn... meg kell neki adni "
[16] JeonAran
okt 29., htf 14:29 #48
Vlasz boksz (#45) zenetre
lj le fiam,egyes!
Gamer PC + Switch
[24] stimpy.
okt 29., htf 14:09 #47
Vlasz boksz (#45) zenetre
Csom videt?
Nzni a kajt meg megenni az kt dolog,reg.Te zetlennek titullsz egy telt mert lttad ,meg azt is,hogy eszik?Ne viccelj!
Egybknt ez a jtk nem is igazn FPS-nek szmt,inkbb FPA-nak.
Thru the darkness of Future Past the magician longs to see one chants out between two worlds Fire - walk with me.I'll catch you with my deathbag!You may think i'm gone insane.But i promise:I WILL KILL AGAIN!!
[8] sinus1
okt 29., htf 14:01 #46
Vlasz boksz (#45) zenetre
Nem vletlenl istentik. A szuper sztorival mirt nem prblkozol a kiadknl? Ha tnyleg ilyen jkat tudsz rni, hamar felfedeznnek...
Aki a pixeles grafikt szereti, rossz ember nem lehet.
[15] boksz
okt 29., htf 13:58 #45
Vlasz JeonAran (#38) zenetre
Csom videot, gameplay-t lttam rla, nem kell annyira istenteni.
n is tudnk egy sma FPS jtk mell egy szuper sztorit mellkanyarintani a cerkmmal , de legalbb a grafika lenne valamilyen, nade milyen ?
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a msik 2 konzolra csak cscs jtkok jnnek ki, csak legalbb a ltvny tkletes s van online is !!!
PS3 ID: boksz " amit a szervezet megkvn... meg kell neki adni "
[24] stimpy.
okt 29., htf 13:26 #44
Gratula,zsr cikk lett.Meghozta a kedvem a jtkhoz,pedig sosem rdekelt a sorozat.
Thru the darkness of Future Past the magician longs to see one chants out between two worlds Fire - walk with me.I'll catch you with my deathbag!You may think i'm gone insane.But i promise:I WILL KILL AGAIN!!
[5] aabyssx
okt 29., htf 11:53 #43
Pl. n g s fldnek tartom a sztorit kvet "gyjtgets", elrehalads jtkot, s az egyms primitv, motvum nlkli halomra irtst.
s mivel n az utbbit 0-ra sem rtkelem, kifejezetten zavarna, ha a fejlesztk a pnzembl erre is pazarolnnak erforrst. Hunters-ben sem rdekel a multi, s zavar, hogy arra raks erforrst pazaroltak. Inkbb fektettk volna vltozatosabb, rdekesebb sztori mdba!
www.youtube.com/aabyssx
[5] aabyssx
okt 29., htf 11:49 #42
Mirt hiny mr egy "kalandos" lvldbl az online md?
www.youtube.com/aabyssx
[21] csomi
okt 29., htf 10:23 #41
Iszonyatosan profi cikk Stinger, minden elismeresem! Ennel jobban en sem tudnek egy jatekot magasztalni. Szerintem a jatek 100% nekem egyaltalan nem hianyzik az online meg az a plussz 1-2 ev amit elvitt volna mag annak is a tokeletesre csiszolasa.
Megdobbento, hogy tenyleg miket kepes osszehozni nehany fejlesztocsapat. Bar nalam most a dobbenet meg mindig pgr4-nel tart.
[19] Hellfrost
okt 29., htf 10:19 #40
Minden gpre idvel eljn nhny olyan jtk, amitl az azzal nem rendelkezk irigykedve nznek azokra akiknek van, s jttszadoznak a beszerzs gondolatval. A Wii ideje most jtt el. Nekem ktelez vtel! De csak 3-4 v mlva.
[24] stimpy.
okt 29., htf 0:35 #39
Vlasz boksz (#32) zenetre
teht nem jtszottl mg vele.
Thru the darkness of Future Past the magician longs to see one chants out between two worlds Fire - walk with me.I'll catch you with my deathbag!You may think i'm gone insane.But i promise:I WILL KILL AGAIN!!
[16] JeonAran
okt 28., vasrnap 23:00 #38
Vlasz boksz (#32) zenetre
Ezzel nagyon mell lõttl.
Itt az ideje bevenned a piros kapszult!
Welcome to the real world!
Gamer PC + Switch
[17] bm
okt 28., vasrnap 21:30 #37
Vlasz stevefarcry (#36) zenetre
Eurpban hivatalosan 26-n jelent meg. A Gamepark-nl rendeltem el a jtkot s k azt mondtk, hogy jvht elejre vrhat. Egybknt rdekelne, hogy hol kaphat mr. Ha nem nagy fradtsg priviben kldd el lgyszives.
okt 28., vasrnap 20:06 #36
Vlasz bm (#35) zenetre
Mr kaphat egy ideje, csak nem a hivatalos 576 s trsainl kell kereseni.,) Maszek konzolboltokban mr kaphat.
[17] bm
okt 28., vasrnap 17:33 #35
Na igen, nekem eszembe nem jutna gy szavazni egy jtkra vagy gy vlemnyezni egy jtkot vagy akr konzolt, hogy azt nem prbltam...

Amgy elvileg jv ht elejn mr idehaza is kaphat lesz.
[26] hjetyekus
okt 28., vasrnap 17:19 #34
Ennl jobb reklmot, mint egy ilyen cikk el sem lehetne kpzelni, legyen az brmilyen konzolplatform s brmilyen jtkjdonsg.

Wii-vt, Stinger!
A sttsg is fnysebessggel terjed... PSN ID & XBL gamertag: hjetyekus Folding@Home Team ID: 61563
[15] [oni]
okt 28., vasrnap 16:01 #33
Vlasz boksz (#32) zenetre
Akrcsak a Halo s akkor a Zelda meg egy tucat kalandjtk.
Egybknt melyik FPS nem "tucat"?
Minden llat egyenl, de egyes llatok egyenlbbek a tbbinl. .. .. .. .. .. .. .. YOU ARE FREE! (to do as we tell you)
[15] boksz
okt 28., vasrnap 14:35 #32
szerintem tucat FPS tlagos grafikval ...
PS3 ID: boksz " amit a szervezet megkvn... meg kell neki adni "
[12] gaborr11
okt 28., vasrnap 12:25 #31
Na ilyenkor rzem azt hogy egy siker konzol tulajdonosa vagyok!
"Itten hatalmas nagy fekasg uralkodik" - Rumli Bttya, nem rokon, a Kertvrosi Gett fekete br ku klux klnosa
[35] kis
okt 28., vasrnap 12:12 #30
Vlasz old (#28) zenetre
A Wiimote irnytjt csak az fikzza lbl,aki mg sohasem prblta.Sajna n is gy voltam vele,de mr megjavultam. Sok NW jtk utn tnyleg nehz visszallni a hagyomnyos irnytsra.A Resi4 meg egszen elkpeszt.GC-n s PS2-n sszesen mr vagy hatszor vgigvittem,de a Wii irnytssal tnyleg a legtkletesebb.Egszen biztos vagyok benne,hogy a Sony s az ms mr javban dolgozik a Wiimote koppintson.
[35] kis
okt 28., vasrnap 12:06 #29
Vlasz JeonAran (#27) zenetre
Gondolom ez klti krds volt.
[5] old
okt 28., vasrnap 6:47 #28
Vlasz Rusti (#19) zenetre
Az a forradalmi az egszben, hogy az olyan biilentygyilkos jtkokat mint a resi 4 vagy a prince of persia knnyedn jtszhatv tette. s nem a jtk lett knnyebb - ahogy a sok wii-t nem ismerk de azt kritizlk gondoljk - hanem nem azon tri a fejt a dolgoz, hogy a 20 billenty s billenty kombinci kzl kivlassza a megfelelt.

Egybknt, hogy a tmnl maradjak, egy kt rejtvny vagy tovbbjutsi t igencsak fogsra sikeredett - legalbbis szerintem. De legalbb az agyat is megmozgatja.
[16] JeonAran
okt 28., vasrnap 0:45 #27
Kszi a tesztet.
1 ht mlva remlhetõleg mr mi is tapasztaltabbak lesznk e tmban.

Kivncsi lennk, hogy akik voksoltak azok kzl hnyan jtszottak tnylegesen a jtkkal. s kik azok akik csak belepiszktottak, hogy rontsk az sszkpet.
Gamer PC + Switch
okt 28., vasrnap 0:37 #26
Vlasz Daniel (#24) zenetre
Klnben is mindjrt itt az assassins creed ps3-ra, majd azzal vgasztaldom.
okt 28., vasrnap 0:33 #25
Vlasz Daniel (#24) zenetre

[31] Daniel
okt 28., vasrnap 0:29 #24
Vlasz stevefarcry (#22) zenetre
n is gy vagyok, pedig bevllalnm. Taln kirakjk valamelyik szakzletben jtszani, nah, akkor jn majd el az n idm
Gamertag: Tiszi
[3] sadddam
okt 28., vasrnap 0:28 #23
ksz a hangulatos cikket! eddig is terveztem metroid 3 miatt wii-t szerezni, a cikk utn mr srget vgyat rzek mondjuk elbb vgig lne vinnem az els 2-t gc-n
metroid abszolt a legjobb s a leghangulatosabb jtk, kevs jtk tudott annyira elvarzsolni, mint a prime s a chozo romok
aki nem venne "csak" ezrt wii-t, az magra vessen, nem tudja mit hagy ki. br az igaz, hogy mp3 1-2 v mlva is j jtk lesz ez, mikor majd felennyirt dobljk a wii-ket...
"mindenki a maga tehetsgnek a tojsa!" - ismeretlen asm programoz szakmunks, XXI. sz.
okt 28., vasrnap 0:12 #22
Vrzik a szvem a metroidrt, de egy game miatt nem veszek konzolt. Profi cikk!
okt 27., szombat 23:44 #21
Vlasz Rusti (#19) zenetre
Szerintem pedigencsak hangulatfgg a dolog. Meg jtkfgg. A Brawlt 100%, hogy az eredeti GC-s kontrollerekkel fogjuk gyrni. Az j Kartot sem igazn kvnnm wiirnytval nyomni, br ki tudja, lehet-e hagyomnyos irnytst vlasztani...
okt 27., szombat 23:41 #20
Na MOST veszem el a Wii-met. Egybknt is Metroidos vagyok, ha lehet ilyet mondani. Az els Prime nlam simn benne van az els tben, br ez mr messze nem mondhat el az Echoesra (s a Prime mellett a SNES-es Super Metroid a nagy favorit).

Mr csak a Galaxy s a Brawl jjjn meg, s mris elgedetten csettintek: megrte megvenni a gpet.
[14] Rusti
okt 27., szombat 23:29 #19
Mr a Zeldnl is lehetett ltni, hogy ez az irnyts sokkal idelisabb, mint a hagyomnyos "nyomkods" konrollerek. Egy-kt GC-s jtkot is nyztam azta, de igen nehzkes a visszaszoks. Nincs mese, a Sony - MS dunak is r kell jnnie, hogy a nyomkods irnyts mr egy ekavult koncepci. Kivncsi vagyok, hogy meddig halogtjk a halogathatatlant. (illetve, hogy mit tallnak ki).
[5] old
okt 27., szombat 21:59 #18
"Ez krem, a konzolos FPS-FPA jtkok mozgatsnak alfja s omegja: az a fajta lmny, amelyhez kpest a hagyomnyos analg karos megolds egsz egyszeren skvletnek tnik."

Ezt feelinget n mr a sokat szidott redsteelben is tltem, mikor a fegyvert csuklbl vzszintbe fordtod.
[40] BW
okt 27., szombat 21:49 #17
Vlasz old (#16) zenetre
ott a pont
And cousin... business is a-boomin'.
[5] old
okt 27., szombat 21:26 #16
Vlasz BW (#9) zenetre
Trik a fejket, hogyan lehetne fikzni. Mg nem jutott eszkbe semmi.
[24] magyari5
okt 27., szombat 21:00 #15
J cikk a jtk meg mg jbb remlem n is be tudom szerezni!
MGS.........
okt 27., szombat 20:15 #14
Vlasz bm (#12) zenetre
A kpeken imho nem nz ki tl jl, de "lben" kifejezetten pofs. Jelenleg a legszebb Wii jtk, szvsz, nagyon jl "ssze van rakva" a ltvnyvilg.
And since you asked: no. It's massive.
sszesen: 63 [1-50]
1 | 2
Metroid Prime 3: Corruption adatlap
12 v felettieknek Tindzsereknek
Kiad: Nintendo
Fejleszt: Retro Studios
Megjelens: 2007. okt 26.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
9,5
Ami tetszett
Zsenilis mestermunka, vrbeli Metroid, pratlan hangulattal s elkpeszt irnytsi metdussal
Ami nem tetszett
Az online jtkmd hinya
Olvasi rtkels: 17,5 (61 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

63 | METROID PRIME 3: CORRUPTION - teszt

A Metroid univerzum 21 ves fennllsa alatt sok olyan filmes eposzbl mert ert, amelyrt valsggal rajong a sci-fi vilgban eltvedt jtkos. Ez all a Prime sorozat legifjabb sarja, a trilgia lezr akkordjaknt bemutatkoz Metroid Prime 3: Corruption sem kivtel.

163 | Egy sorozat cserben hagysa

Milyen nagy nev jtkok rkeznek az idn Wii-re? Super Mario Galaxy - vgn r az emberek jelents szzalka egy pillanat alatt. s mg? Itt mr sokak gondolkozni kezdenek, pedig a vlasz ott van az orruk eltt, csupn nhny htnyi tvolsgra. Vagy mgsem?

24 | Retro-sarok: Metroid vs. Turrican

Az idk sorn minden valamire val szoftverfejleszt-ris mamutcg megteremtette a maga kr font sajtos jellemkpekkel felvrtezett hseit. Cikknkben a Metroid s Turrican kztti prhuzamokat boncolgatjuk.

26 | METROID PRIME 3: CORRUPTION

Stt rnyak borulnak a Galaktikus szvetsgre, minden kslekeds egy-egy jabb civilizci ltt fenyegeti. Az ramutat percei lassan, de biztosan a galaxis legsttebb rjhoz kzelednek, Samus Aran lete legveszlyesebb kalandjra kszl...

10 | Retro Studios: veszlyben a jv?

Baljs hangvtel pletykk sokasga a Metroid Prime sorozatot jegyz Retro Studios jvje krl: vszjsl eljelek, s komoly vltozsok az egyik legsikeresebb amerikai-japn csapat hza tjn.

12 | Pihenre megy a Metroid

A Retro Studios legjabb munkja, a Metroid Prime 3 a napokban vlt elrhetv az amerikai kznsg szmra, a fejlesztcsapat pedig most gy dnttt, hogy pihenteti egy kicsit a sorozatot.

68 | Metroid Prime 3: Corruption trailer

Nocsak, gy tnik, hogy tegnapi siralmaink eljutottak a Nintendo-hoz, sszehajtottak szmunkra ugyanis egy j trailert a Metroid Prime 3: Corruption-rl.

16 | [E3] Metroid Prime 3: Corruption zelt

A Metroid Prime 3: Corruption mr tavaly is az E3 egyik fontos vendge volt, s akkor mg gy tnt, hogy a Wii premierjre a boltokba is fog kerlni, m vgl nem gy trtnt, a jtkon ugyanis alapos finomtsokat kellett eszkzlni - lssuk, hogyan szuperl most.

8 | [E3] Metroid Prime 3 trailer

Termszetesen Samus Aran sem hinyozhatott a Nintendo sajttjkoztatjrl: a Metroid Prime 3: Corruption is felbukkant egy zelt formjban.

13 | Metroid Prime 3 kpadag

Szp nagy adag - s ezttal nem hasznlhatatlan minsg - j kp rkezett a Wii knlatnak egyik leginkbb vrt darabjrl, a Metroid Prime 3: Corruption-rl.

89 | Metroid Prime 3 rszletek s kpek

Hossz id utn vgre rdemben is hallatott magrl a Metroid Prime 3: Corruption: a Nintendo nyri knlatnak legnagyobb cmrl a Play magazin osztotta meg tapasztalatait, amelyek nem mellesleg rendkvl bztatnak tnnek.

12 | Metroid Prime 3 a nyron

A Nintendo vgre bejelentette a megjelensi dtumt Samus Aran soron kvetkez, s eredetileg Wii nyitcmknt indult kalandjnak, a Metroid Prime 3: Curruption-nek.

8 | Metroid Prime 3: mi van veled?

Reggie-Fils Aime, a Nintendo of America elnke nemrg a Metroid Prime 3-rl beszlt, s mint kiderlt, tbb, mint valszn, hogy csupn az v utols felben fog megjelenni a jtk.

10 | Metroid Prime 3 trailer

Samus nni sznre lp.

5 | Metroid Prime 3: Corruption triplzs

Hrom j videcska, a soron kvetkezp MP jtkbl.

242 | Phazon nyalka

Hihetetlen, mik vannak. A Galaktikus szvetsg j phazon nyalkt tesztel a gyantlan fejvadszokon. A vilgok szerte ismert kedvenc Samus Aranunk is megnyaldosta a plcikt, amely hullmtr energianyalb kilvellst okozott a pocjban, gy szegny Chozo pncl a lenyz farnl egsz egyszeren elrepedt.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba