[2013] Az év legjobb játékai: 10-1
Eddig 78 hozzászólás
drag
2013. December 30.
Monday 17:00


Ubisoft Montreal | PS4, XOne, PS3, 360, PC, Wii U | Szerintünk: 7

"Nem hittem volna, hogy annyi AC játék után (6 nagygépes + 2 kézikonzol) képes még elvarázsolni a sorozat. Szubjektív vélemény, de nekem nagyon bejött a kalózosdi, imádtam minden percét, a felfedezés öröme, a fejlesztgetés, kincskeresés zseniálisra sikerült. Rengeteg órát beleöltem és le a kalappal a készítők előtt, bár tény, hogy jövőre nagyon magasra tették a lécet." (szeth36)

"Hiába kezd már tucatjáték lenni, hiszen évente jönnek ki az új részek, ismét valami hihetetlenül jó történelmi korba csöppentem. A kalózkodás, a környezet.. Az egész játéknak rendkívül jó hangulatot teremt, és magába szippant. Imádtam, és imádom is a sorozatot az első résztől fogva, viszont eddig ez a rész a kedvenc! Alig tudtam letenni a kontrollert, annyira visz magával." (13lackfire)

"A remekül elkapott kalózos világ szerintem telitalálat volt. Kicsit olyan már a sorozat, mint a barátnőd vagy a feleséged. Ugyanaz évről-évre, de ha elmegy fodrászhoz, szépen csinosan felöltözik, mégis képes megbolondítani újra és újra." (Svitzh)

"A Creed széria beszippantott és számomra a III. rész jó iránynak számított, és szerencsémre annak összes pozitív részét átültették a "Fekete Zászló"-ba. Bár a történet is érdekel persze, de szinte sosem azzal foglalkoztam, mindig a mellékküldetések felé kacsingattam. Ettől a résztől pedig kedvemre mehetek bármerre ebben a hatalmas és gyönyörű világban. Rengeteg küldetés és feladat, no meg a kincsek! Kalózkodásra fel!" (Renatto)Irrational Games | PS3, 360, PC | Szerintünk: 9

"Egyszerűen lenyűgöző és zseniális. Sok kritika ellenére számomra egy örök klasszikus lesz, amit bármikor szívesen előveszek. Örülök ,hogy nem akart hasonlítani az első részre, mivel ez egy más világ más hangulattal. Nem tucat FPS, a sztori, a fordulat és Elizabeth karaktere örök élményt nyújtott. Számomra ő az "elfeledett" év játéka!" (p3ti)

"Ez a játék talán önmagához képest túl jól is sikerült. Játékot mondtam volna? A világára gondoltam. Columbia lebegő városa szinte mindent jelképez, ami elcseszett dolog az elmúlt két évszázadból (még egy ideig velünk is maradnak), és emellett mézes-mázos csomagolásban találják elénk. A rasszizmus, a végtelenül kapzsi kapitalizmus vagy a vallási fanatizmus, illetve a bálványimádat, a megvezethetőség. Rapture úgy volt nyomasztó, hogy nagyon távol állt mindentől, amit ismerünk, Columbia meg annyira nem. A világa úgy nyomasztó, hogy közben nem kell sötét sikátorokban vagy egy őrültekkel teli víz alatti világban tevékenykednünk. Részben emiatt szerintem maximum még egyszer fogom végigjátszani. Sajnos játékmenet szempontjából, nem valami kiemelkedő a játék, hiába van benne pár érdekes újítás (skyline). A történet viszont annyira csavaros és érdekes lesz a végére, hogy sok filmmű megirigyelhetné. És Elizabeth karakteréről még nem is beszéltem." (Alwares)

"A hangulat, a művészi dizájn, a karakterek már elvárhatóan magas szintet képviselnek egy Bioshock / Ken Levine játék esetében, de a történet az, ami miatt egyértelműen az első helyre került. Életre szóló élmény, amit mindenkinek meg kell élnie. Vártam a fordulatos történetet, de olyan meglepetés / sokk ért a játék végére, amit eddig egyetlen játék (még a Bioshock első része sem) volt képes nyújtani. Örök érvényű remekmű!" (Gkanczler1)

"Bár tévedhetetlen ember nincs, de Ken Levine valószínűleg elég közel áll hozzá. Felvitte a felhők fölé azt, ami a tengerek mélyén nagyon jól működött. Páratlan, egyedi világ, hangulat, és kissé elcsúsztatott, de még mindig megfelelően tartott határ az akció és a kaland közt. Befejezés pedig ott van a legjobb lezárások közt." (majomka)

"A Bioshock első része egy hatalmas fénylő csillag volt a játékvilág egén. Olyannyira jól eltalálták a stílust, a sztorit és a játékmenetet, hogy szinte megingathatatlan volt. A második résszel egyesek szerint (szerintem is) megkopott kissé a csillag fénye, de az Infinite visszaállította a cím becsületét. Ugyanazt a feszült kíváncsiságot éreztem az Infinite közben is, mint az első rész végigjátszásakor." (totyak)

"Rapture után nem tudtam, lehet-e még egy olyan erős hangulatú, fantáziadús és jó értelemben vett "beteg" helyszínt létrehozni, de az Irrational megcsinálta. És nem csak a terep nagyszerű. Az új szereplők, a történet, a szinkron minősége, a zenék egyaránt kiemelik a mezőnyből az Infinite-et. Óriási élmény!" (dreampage)Crystal Dynamics | PS3, 360, PC | Szerintünk: 9

"Sosem voltam akkora Lara fan, de ez az új rész nagyon tetszett. Jót tett a sorozatnak az újragondolás, az új külső, nagyon remélem, hogy ezt az irányt fogják követni a többi részben is. A fejlesztőktől azért én várok egy Legacy of Kain újragondolást is." (Spaceghost)

"A Square Enix csapatának köszönhetően Lara Croft végre visszatért a képernyőkre, méghozzá egy teljesen új, eddig nem látott köntösben. Durvább, véresebb, morbidabb. Egy felnőtteknek szóló történet epikus akcióelemekkel megspékelve, lehengerlő látvány és szenzációs zene mögé bújtatva. Sokan a csőszerű pályák és túl könnyű játékmenet miatt kritizálják, azonban nem is ezekért kell őt szeretni. A lenyűgöző, vért sem mellőző pillanatok adják a játék nem mindennapi hangulatát, melytől néhol már a falat kaparva szorítunk hős leányzónknak, ugyanis nem ritkán egy kiálló faággal vagy vasdarabbal a fejünkben végezzük a kalandos fennforgásokat. Gyönyörű, mégis borzalmas. Nem sok játék közben éreztem azt, mintha jó erősen gyomorszájon vágtak volna, ezért, és még sok minden másért tartom 2013 egyik legerősebb címének." (SzucsBenji)

"Már a kezdetek kezdetén lövöldöztem pixeltigrisekre és ugrándoztam pixelpontosan Lara kisasszonnyal. Viszont még soha nem szórakoztam ilyen jól Tomb Raider játék alatt." (HDR)

"A Square Enix valahogy nagyon magára talált az idegen brandekkel, hiszen a Deus Ex és a Hitman után a Tomb Raidert is hibátlanul emelték a hetedik genrációba. A karakterek nem túlzottan kidolgozott jelleme miatt jót tett a sorozatnak a reboot, a Crystal Dynamics pedig mindent megtett azért, hogy soha nem látott magasságokba emelkedjen a sorozat. Azt, hogy a mitikus történet, az Éhezők viadalára való rájátszás, a logikai elemek háttérbe szorítása, a remek harcrendszer és az erős drámaiság elég volt-e ehhez, azt ki-ki döntse el maga, de az biztos, hogy a Tomb Raider még ilyen erős felhozatalban is az év egyik legjobb akciójátéka." (zsombee)

"Én mint lány emellett teszem le elsőként a voksomat. Nagyon imádtam minden percét, míg játszottunk vele. Szuper az egész hely, ahol játszódik! Lara nagyon élethű, és teljesen beleéltem magam a szerepébe. Napról-napra alig vártam, hogy játsszunk vele, nem lehetett letenni egy percre sem." (Kinectbaby)

"Igaz, az új TR definíciója lehetne az elmainstream-esítésnek, mégsem lehet ezért haragudni rá, ugyanis iskolapéldája is annak, hogyan lehet kellemesen modernizálni és újrakezdeni egy dicső múlttal rendelkező sorozatot. A Tomb Raider csendben lapulva kivárta a generáció "innovációit" és trendjeit, majd ellopván azokat hozzátett egy csipet TR-esszenciát és voilá, kész is a fantasztikum. Igaz, néhány részén talán túl nagy volt a kompromisszum, hogy ízig-vérig popcornjáték legyen belőle, de ennek ellenére a generáció egyik legjobb akciójátékával van dolgunk személyében." (multishoot)

"Sebészi pontossággal összerakott szuperprodukció, amely ennek ellenére nem egy lelketlen "termék", hanem hús-vér szereplőkkel operáló, komolyan vehető sötét, brutális kaland. Lara Croft visszatérése egyszerűen bombasztikus lett, minden szempontból élvonalbeli játék." (dreampage)Naughty Dog | PS3 | Szerintünk: 9

"Már a végigjátszás után tudtam, hogy bármi is jön idén, nálam ez az év befutója. Egyszerűen hihetetlen, hogy egy játék miként tud ennyi érzelmet előcsalni magából. A történet befejezése után napokig erről meséltem az unokahúgomnak és a barátnőmnek is. Egyikük sem gamer, de erről muszáj volt mesélnem. Legszívesebben leületettem volna őket elé, hogy na már most végigviszitek mindketten, mert ezt muszáj megélni. Ehhez társul még a számomra tökéletesen kivitelezett játékmenet, ahol épp megfelelő módon van eloszlatva az akció és a felfedezés mértéke. A látványvilágról különösebben nem kell áradoznom, PS3-on ennél szebb játék már nem lesz. Ha még nincs PS3-ad, ez az a játék, amiért venned KELL." (Sweet1)

"A Naughty Dog ismét bebizonyította, hogy hiába téved számára ismeretlen terepre, képes maradandót - vagy akár etalont - alkotni a zsáneren belül. Pár grafikai bugtól eltekintve a 7 éves konzol képességeit meghazudtoló minőséget kapunk audiovizuális téren. Legerősebb oldala mégis a játékélmény és a hangulat. Amit nyújt, azt hosszú évekig nem fogod elfelejteni." (szabi1029)

"Történetmesélésben és karakterábrázolásban nincs párja. Az ember érzelmeire hat, olykor könnyfakasztó módon. A generáció egyik csúcsalkotása." (ruszrob)

"Bár a zombis téma meglehetősen megcsömörlött az utóbbi években, a Last of Us történetvezetése, karakterei, változatos helyszínei olyan autentikus élményt hoztak magukkal, ami a stílus egyik legjobbjává tette. A Naughty Dog nem tud hibázni." (maccc)

"Egyértelműen az év játéka számomra, és ezzel együtt a generáció egyik ékköve is. Azon felül, hogy meg tudott maradni játéknak, olyan filmes elemeket vonultatott fel, amit még egyik játék sem azelőtt. A sztori felépítése, a zenei alap és a karakterek összhangja tökéletes kompozíciót alkot, amit a látvány és a grafika már-már nextgen szintre emel. De mi mást várhatna el a játékos a kutyáktól?" (Vark)

"Valóban nincs benne semmi forradalmi, minden elemét viszont láthattuk más játékokban, ennek ellenére soha nem volt még ilyen jól egybegyúrva. A klikkelők hangjai pedig kiválóan borzalmasak. Végre egy olyan játék, amitől megijedsz, csak azért, mert a DualShock megrezzen a kezedben." (secret)

"Már az elején a világába szippantott és végig bent is tudott tartani. Ez talán a legjobb játék, amit a Naughty Dog a generációban letett az asztalra, pedig előtte is már nagyon magasan volt a mérce. Remek karakterek, akik életre kelnek, látványos helyszínek, amik mesélnek és magával ragadó történet, ami sokáig nem ereszt. Az, hogy milyen élvezetes játszani már csak hab a tortán." (Untchbl)Rockstar North | PS3, 360 | Szerintünk: 10

"A Rockstar magabiztosan nyúlt hozzá az évtizedes formulához és nem első alkalommal licitált túl magán. A GTA V anélkül lett nálam az év játéka, hogy igazán forradalmit alkotott volna. A generációváltást, az új grafikai és fizikai motor integrálását követően ezúttal "csak" a csiszolásra kellett figyelni, fókuszba kerülhetett a bődületes részletességgel életre hívott világ és a tartalom. Soha, sehol nem láttam még ennyire nagy és lélegző játékteret, ahol a legkisebb részlet is gondos kezek munkája. Szerintem magáért beszél, hogy a sarki kisbolt kirakatában meg tudtam nézni az árlistát vagy az isten háta mögötti kunyhó kertjében felboríthattam a kukát és a grillsütőt. Mindez csak alapot szolgáltat a hosszú ideje jól működő GTA mechanikához, ami az arra fogékonyaknak ezúttal is számos teendőt kínál. Hab a tortán, hogy a fejlesztők olyan görbe tükröt állítanak társadalmunk jelenkori hibái, gyengeségei, gyarlósága elé, amit a témában mozgók is megirigyelnének." (casper007)

"Azért ahogy múlnak az évek, bennem is eléggé átértékelődik a hasznosan töltött idő fogalma. A szórakozás is az, és azt a két hetet, amit a GTA V társaságában töltöttem... egy percet sem bánok belőle. A kategória csúcsa minden szempontból." (Alwares)

"A GTA sorozat mindig is az elsők között volt a videojáték-iparban, azonban az ötödik résszel teljesedett csak ki igazán minden szépsége. Egy hatalmas játszótér közepébe csöppenve végtelen lehetőségek tárháza várja a szerencsés játékost, aki ekkor még talán nem is sejti, milyen bámulatos kalandnak lesz részese. Gyakorlatilag bármit elkövethetünk e csodás játékban. Lazíthatunk otthon a TV előtt ülve egy jó joint társaságában, vagy incselkedhetünk az utca embereivel és kedvünkre ütlegelhetjük őket, hogy a belőlük kipotyogó zöldhasúakat csinos kis ruhákra vagy elegáns járgányokra költsük. Ha szórakozni támad kedvünk, elmehetünk golfozni, teniszezni, beülhetünk egy moziba, vagy akár a nőstény egyedek iránt érzett perverz indíttatású hajlamainkat is kiélhetjük egy közeli sztriptíz bárban, illetve az útszéli örömlányok társaságában. (Aki esetleg az autókra gerjed, mindenféle akadály nélkül játszhat Pimp My Ride-ot bármelyik autóműhelyben.) Ha viszont adrenalinra szomjazva egy kis izgalmat szeretnénk vinni az amúgy érdektelen életünkbe, a jobbnál jobb küldetések biztosítják számunkra a felhőtlen szórakozást. A látvány magáért beszélő gyönyörrel jelenik meg szemeink előtt, melyhez a páratlan zenei aláfestés mintegy puzzle darabkaként passzolva alapozza meg a parádés hangulatot, ezzel emelve a játékot a történelem legnagyobbjai közé. Yeah!" (SzucsBenji)

"A Rockstar 3-4 évente megmutatja, hogy kell überelni mindent játékot, ami a piacon van a sandbox műfajban. Mint idén. És ez így van rendjén." (Revanchist)

"Nincs igazán miről beszélni. Van, aki szereti, van, aki utálja. De kikerülni egyszerűen nem lehet. Számomra azért az Év Játéka, mert megkaptam tőle mindent, amit vártam, az Online rész folyamatosan bővül és alakul, szóval elleszünk vele még egy ideig." (angrod)

"Nem is tudom hol kezdjem. De talán nem is kezdem inkább, mert iszonyat hosszú komment lenne belőle. Szóval brutális, amit a Rockstar összerakott. Anno tényleg azt hittem, hogy az előző részt nem fogják tudni überelni - de mégis sikerült nekik, méghozzá nem is akárhogyan... brutális sztori, brutálisan összetett játék, ami ÉL, és nagyon jól működik. San Andreas vidéki részein való autókázások látványát és feelingjét bőven megirigyelheti sok autóversenyes játék. Garantáltan odaláncol a képernyő elé, és nem fog hagyni szabadulni. A naplemente és a napkelte látványa pedig hidegrázósan gyönyörű, még egy játékban nem sikerült ennyire profin megvalósítani." (skiz0)

"Rockstarék újból megcsinálták! Az új GTA minden tekintetben HATALMAS lett, legyen szó a helyszínről, a karakterekről, a kikacsintásokról (egyik kedvenc a Halálos Fegyver 2-ből a jelenet), a munkán túli elfoglaltságról vagy az egész játéktér változatosságáról. Eleinte nem tudtam hova tenni, hogy minek is kell 3 főszereplő és közben váltogatni őket. Akkor úgy gondoltam, hogy elég lenne egy, akit rendesen kidolgoznak, mint három félkész. Nagyobbat nem is tévedhettem volna, mindenki egy külön személyiség, és kiválóan lettek kiválasztva a szinkronszínészek, akik emlékezetes munkát végeztek. Egy szó mint száz, nálam az idei év játéka." (Palmer07)

"Egész egyszerűen káprázatos és hihetetlen, amit a Rockstaros dolgozók le tudnak tenni az asztalra minden egyes játékuknál. A GTA részeknek mindig is meg volt a szuper hangulatuk a kiválóan kiválasztott főszereplővel, a környezettel és a küldetésekkel. Ebben a részben viszont minden hatványozódott. Kapunk 3 szuper szereplőt különböző személyiséggel és képességekkel, egy izgalmas történetet, elképesztően változatos és állleejtős küldetéseket, és egy olyan kreatív, óriási és gyönyörű játékteret, amihez foghatót én még nem láttam. Le a kalappal." (hudra)

"Klisés, hogy első, de tényleg az: bár inkább csak a meglévő eszköztárát hasznosítja újra, még mindig egyedüliként képes kimeríteni a mostani mainstream piacon a "videojáték" fogalmát. És végre sikerült egy önreflektáló főszereplőt alkotniuk Trevor személyében, aki a legszórakoztatóbb videojátékos pszichopaták egyike." (DarkVenom)

Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával és véleményével hozzájárult a lista elkészítéséhez!
<<

Összesen: 78 [1-50]
1 | 2
Jan 01., Wednesday 18:18 #78
Válasz hudra (#77) üzenetére
Valóban, bocsi. Kijavítottam.
nope
[9] hudra
Jan 01., Wednesday 17:38 #77
Nem akarok kötekedni de megint elírtátok a nevemet a GTA5 értékelésemnél
,,A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk."/Tyler Durden/
[10] CoolCat
Jan 01., Wednesday 15:06 #76
Beyond Two Souls? Komolyan? Ne már, ez nem egy játék, ez egy film, ami ráadásul iszonyú rosszul lett megcsinálva. A sztori gyenge, ide-oda ugrál az időben, ezzel lehetetlenné téve a normális követést; a karakterek nem fogják meg az embert, a szellem nincs kihasználva, kötött játékmenet stb. Játéknak gyenge és unalmas, filmnek pedig rosszul összerakott. Egyedül a külcsín szép, de ennek a játéknak kötelező is annak lennie...SZERINTEM!!! Akkor is azt mondom, hogy controller nélkül akarok filmet nézni, és interaktívabb játékkal akarok játszani. Vagy ez, vagy az legyen, de ne a kettő.
[40] Kemuri
Dec 31., Tuesday 22:09 #75
Válasz DanTes (#69) üzenetére
Szerintem a GTA 5 akkor is megverte volna ha nem exklúzív...
Az ellenszenves ember már a reggelit hozzáértéssel kezdi.
[67] Lavitz
Dec 31., Tuesday 18:07 #74
Válasz casper007 (#50) üzenetére
update:

2006: Gears of War
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[64] DarkVenom
Dec 31., Tuesday 16:44 #73
Válasz Vega (#68) üzenetére
Helyesbítés: akkor van szükség a tesztelő játékélményére és nem objektivitásra, ha az olvasónak tetszett a játék, és akkor kell objektivitás, ha nem.
Thrills, Chills, Kills!
Dec 31., Tuesday 16:29 #72
Válasz slickadam (#71) üzenetére
Percek kérdése.
[17] slickadam
Dec 31., Tuesday 16:23 #71
Válasz Vega (#68) üzenetére
no akkor elö a szerkesztöi, szubjektiv toplistakkal!
PSN: Adam_GER | Nintendo: SW-4269-9346-5597
[11] DanTes
Dec 31., Tuesday 16:04 #70
Válasz slickadam (#66) üzenetére
Egyetértek az általad leírtakkal. Nálam a HR 10 a Beyond pedig 8 pont.
PlayStation 4ever
[11] DanTes
Dec 31., Tuesday 15:58 #69
Azért azt ne felejtsük ám el, hogy a TLoU PS3 exluziv és teljesen új IP-ként lett második. Reméltem, hogy megnyeri de a fentiek tükrében lehet, hogy meg is nyerte.
Az első húszban 5 Sony cím van, ebből 4 PS3, azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy nagyon megnyomták ennek a generációnak a végét és milyen játékokkal....kösz Sony
PlayStation 4ever
Dec 31., Tuesday 15:54 #68
Válasz Coooler (#60) üzenetére
Van nekem egy olyan naiv elképzelésem, hogy a játékújságírásnak nem (csak) az élmények közvetítéséről kell szólnia, mert miért érdekelne bárkit is egy vadidegen saját élménye. Persze, gyakran ez tesz élvezetessé, olvashatóvá, kevésbé szárazzá és személyessé egy cikket, de pont azért nem szabad dominálnia, mert ez valóban szubjektív dolog.
Induljunk ki abból, hogy az emberek elolvassák a cikkeket (mert akik nem, azokkal nem tudsz mit kezdeni, őket csak egy szám érdekli). Valószínűleg nem az érdekli őket, hogy a szerző min élvezett el, vagy min akadt ki, hanem az, hogy a kevés, viszonylag objektíven felmérhető aspektus ismertetve, értékelve és mérlegelve van-e. Ha igen, az egy stabil viszonyítási pont lehet (és egyébként ez az objektivitás is sokszor csak illúzió, többen vitába szálltak azzal is, hogy a Beyond mellékszereplői papírkarakterek, pedig aki életében elolvasott két könyvnél többet, vagy a Halálos iramban színvonal fölött van a filmes ízlése, az nem veri át magát az ellenkezőjével).

Szóval szép és jók az élmények, csak önmagában marhára nem érdekel senkit. Ha én nekiállnék élménycikket írni mondjuk a Jet Set Radioról, és adnék rá három pontot, az kinek lenne jó? Engem joggal keresztre feszítenének az olvasók, ők pedig nem kapnának információkat, csak szubjektív undort. Meg kell találni az egyensúlyt, és nem állítom azt, hogy nekem sikerül (van a gameren is egy-két cikkem, amit utólag kicsit szégyellek), de legalább törekszem rá. Aki nem tartalmat szolgáltat, hanem csak a saját élményéért felelős, az megteheti, hogy ezt hülyeségnek tartja.
[64] DarkVenom
Dec 31., Tuesday 15:26 #67
Válasz Coooler (#60) üzenetére
A Beyonddal nem az a baj, hogy nem elég játék, hanem hogy filmként se egy nagy szám.
Thrills, Chills, Kills!
[17] slickadam
Dec 31., Tuesday 14:24 #66
Válasz Coooler (#65) üzenetére
tehat HR-ben tudod es ERZED, hogy rajtad mulik mi lesz a vege. no meg HR-ben ugye van par szituacio, amikor nagyon komoly donteseket kell meghozni, en speciel a vegen majd' fel oraig agyaltam az egyiknel.
Beyond-nal meg: na, jobb stick pöcköles, csak haladjunk mar!
tehat Beyond is elmeny, de HR sokkkkal durvabb elmeny. tehat ha a HR egy 8-9-10 pontos jatek, akkor a Beyond legjobb esetben is max 6-7. azaz a g365 pontszam szvsz helytallo, a top10-es helyezese viszont meglepo es varatlan.
PSN: Adam_GER | Nintendo: SW-4269-9346-5597
[23] Coooler
Dec 31., Tuesday 14:07 #65
Válasz slickadam (#61) üzenetére
Én is jobbnak tartom a HR-t, de csak egy hajszállal. Döntéseknek van súlya, de jóval kevesebb, mint a HR-ben, és önmagában kevesebb a döntéshelyzet. Emiatt nem vágok eret magamon, mert -mint írtam- nekem az élmény a lényeg.
"One day I'm gonna save your ass, and you're probably gonna wanna kiss me!"
[73] zaz
Dec 31., Tuesday 13:41 #64
Válasz Peat;) (#16) üzenetére
nézőpont kérdése.
én azt nem értem,hogy egy TR hogyan lehet benne az első 100 ban.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[9] Kester
Dec 31., Tuesday 13:32 #63
Válasz casper007 (#50) üzenetére
Konkluzió: 2009 óta folyamatosan nyernek az openworld/sandbox játékok
[17] slickadam
Dec 31., Tuesday 12:49 #62
Válasz slickadam (#61) üzenetére
persze a tortenet nem rossz, azzal nincs bajom. de az magaban nem csucs. HR szeru megoldasokkal az lehetett volna. elmeny a negyzeten.
PSN: Adam_GER | Nintendo: SW-4269-9346-5597
[17] slickadam
Dec 31., Tuesday 12:46 #61
Válasz Coooler (#60) üzenetére
nem csucsminoseg! megpedig azert nem, mert ugyanettol a bandatol letezik egy olyan jatek is, amit Heavy Rain-nek hivnak. ahhoz kepest oriasi nagy visszalepes. a donteseknek(???) nincs sulya, kis tulzassal a jobb kar pockolgetesevel lehet iranyitani, ... stb. HA ez jott volna ki eloszor, s a HR utana, mindenki elegedett lenne.
PSN: Adam_GER | Nintendo: SW-4269-9346-5597
[23] Coooler
Dec 31., Tuesday 12:32 #60
Válasz Vega (#31) üzenetére
Attól függ, hogy nézzük. Élmény szempontjából csúcsminőség, viszont mint játék, úgy azért bele lehet kötni. A kérdés az, hogy muszáj-e a játékot keresni, játékként nézni rá. Illetve nem-e kompenzálja a "játék" hiányát, maga az élmény? Én személy szerint az élmény miatt játszom, és nem amiatt, hogy mennyire játék az adott produktum. De olvastam a tesztedet, és tudom, hogy nem húztad le, csak megpróbáltál objektív lenni. Legalábbis nekem ez jött le belőle.
"One day I'm gonna save your ass, and you're probably gonna wanna kiss me!"
[17] slickadam
Dec 31., Tuesday 12:20 #59
Válasz patkányfiú (#58) üzenetére
hé, veletlenul felcserelted a ket szamot!
PSN: Adam_GER | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Dec 31., Tuesday 12:13 #58
Válasz Vega (#31) üzenetére
Aki végigtolta az tudja, hogy összképileg az a játék inkább a 10hez van közel, mint a 7 ponthoz.
[10] Painmare
Dec 31., Tuesday 11:34 #57
Válasz Djuree (#52) üzenetére
Hát én viszont úgy gondolom, hogy a abban a világban, ahol a single player módok épp, hogy megütik a 3-4 óra játékidőt, egy ilyen tartalmas játék igen is megérdemli ezt a helyezést. Nem hinném, hogy egyedüli lennék akinek nem igénye a online multi.
Listen to my story. This may be our last chance.
[40] Kemuri
Dec 31., Tuesday 11:16 #56
Metro helyezése meglepett, de örülök neki.
Az ellenszenves ember már a reggelit hozzáértéssel kezdi.
[64] DarkVenom
Dec 31., Tuesday 10:40 #55
Válasz Djuree (#52) üzenetére
Ja, mert pl a Wolfenstein is milyen gondolkodtató játék volt anno. Szép dolog a nosztalgia, ésszerű határokon belül.
Thrills, Chills, Kills!
[23] Leslie
Dec 31., Tuesday 10:13 #54
Válasz Djuree (#52) üzenetére
Nézd meg, mi megy a tévében.
A folyamatos önkritika nyomorba dönt! Ne hagyd hogy mások döntsék el helyetted van-e helyed ezen a világon!
[22] Keyoo
Dec 31., Tuesday 9:27 #53
Válasz casper007 (#50) üzenetére
2010-ben szerintem nem volt kerdes az RDR elso helye
Xbox Live: Keyoo7
[30] Djuree
Dec 31., Tuesday 8:23 #52
gta 5, mi más...hova lettek az értelmes gondolkodtató játékok, bár manapság ez kell sajnos...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[4] AnnexHUN
Dec 31., Tuesday 2:36 #51
Válasz Untchbl (#17) üzenetére
Ám legyen ez kicsit pontosabb megfogalmazás
Eat shit and die
[62] casper007
Dec 31., Tuesday 2:08 #50
Egy kis érdekesség, az eddig szavazások nyertesei:
2007: Modern Warfare
2008: Gears of War 2
2009: Assassin's Creed II
2010: Red Dead Redemption
2011: Skyrim
2012: Far Cry 3
2013: Grand Theft Auto V
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Dec 31., Tuesday 1:58 #49
Válasz lacapaca (#45) üzenetére
Én is megvettem.(teljes áron)....de, hogy kissé javítsam magam, nálam az "ötbe" is befért, jó lehet nem mindegyik játékhoz volt szerencsém a fentiek közül......sajnos
" A győzelemnél csak egy ami fontosabb!...hogy higgyünk benne!....."
[16] skiz0
Dec 31., Tuesday 1:56 #48
Teljesen korrekt lett a lista; az első 3 helyezett valóban papírforma volt, be is jött a tippem (megyek is lottózni meg tipszmikszűni ! ) - persze nyilván nem véletlen.

Én is örvendek, hogy a Metro:LL is szerepel a Top10-ben, valóban méltó az elért poziciójára - remélem, hogy egyszer talán még a Top 3-5-be is bekerül a széria egy epizódja!

A véleményezéseket nagyon jól összeválogattátok - ember legyen az a talpán, aki ilyen szavak után kimeri hagyni bármelyik játékot is...!
Jah, és köszi hogy megosztottátok az enyémet is!
PSN: mucsacso
[2] Z-
Dec 31., Tuesday 0:47 #47
Gratula a sok Xbox360 exkluzívnak...ja...
A Tomb Raider-en én is elcsodálkoztam. Rayman meg szuper hogy ott van ahol. Tényleg így kell videóJÁTÉKOT készíteni.
[23] Leslie
Dec 30., Monday 23:40 #46
Válasz slickadam (#41) üzenetére
Ebben van igazság.
A folyamatos önkritika nyomorba dönt! Ne hagyd hogy mások döntsék el helyetted van-e helyed ezen a világon!
[29] lacapaca
Dec 30., Monday 23:37 #45
Válasz balazska01 (#42) üzenetére
Kevés játékhoz veszek DLC-t, Season Pass-t meg főleg. Ezt törtem meg ma a Metro L.L. 50%-os S.P. akciója miatt Eddig játékot még nem tartom meg emiatt, de a Metro-val kivételt tettem.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
Dec 30., Monday 23:24 #44
Nagyszerű játékok voltak idén is srácok, remélem mindenki megtalálta a számításait ! Az már biztos, hogy a duzzadó backlognak hála, ha nem is rohanunk azonnal nextgen konzolokaat vásárolni, bőven lesz mivel jövőre is játszani !

Jövőre ugyanitt, ugyanúgy
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
[21] SolidMetal
Dec 30., Monday 23:04 #43
Erősebb lett ez, mint gyakorlatilag bármely nyugati, nagy hype-al körülvett sajtólista.
Random Kierkegaard idézet #667
Dec 30., Monday 22:59 #42
Abszolút egyetértek a győztes kilétével, nem is lehet(ett) ez másképp, de aminek igazán örülök az az, hogy a Metro: Last light is befért a "tízbe".....főként, hogy ezek szerint ezt nem csak én gondoltam így...
" A győzelemnél csak egy ami fontosabb!...hogy higgyünk benne!....."
[17] slickadam
Dec 30., Monday 22:58 #41
Válasz Leslie (#38) üzenetére
ezert nincs ertelme lehuzasrol beszelni...
PSN: Adam_GER | Nintendo: SW-4269-9346-5597
[64] DarkVenom
Dec 30., Monday 22:52 #40
Válasz Leslie (#37) üzenetére
Te most pont a közízlés alapján próbálod objektivizálni a játékot.
Thrills, Chills, Kills!
[64] DarkVenom
Dec 30., Monday 22:51 #39
Válasz Leslie (#29) üzenetére
Ja, a 7 pont aztán kurva nagy lehúzás!
Thrills, Chills, Kills!
[23] Leslie
Dec 30., Monday 22:49 #38
Válasz Vega (#31) üzenetére
Szerintem realítás nem létezik, Max egyénekre szabva. Neked 7, nekem 9 és szerintem a reális 7 attól nem több, hogy "szakértő" tesztelte, az is "csak" egy vélemény a sok közül.
A folyamatos önkritika nyomorba dönt! Ne hagyd hogy mások döntsék el helyetted van-e helyed ezen a világon!
[23] Leslie
Dec 30., Monday 22:44 #37
Válasz slickadam (#30) üzenetére
A te csodálkozásod a szavazók többségének egy hatodik helyet ért, szubjektív amit nem lehet istenigazából rangsorolni, lepontozni. Sokfélék vagyunk.
A folyamatos önkritika nyomorba dönt! Ne hagyd hogy mások döntsék el helyetted van-e helyed ezen a világon!
[31] Bogyi007
Dec 30., Monday 22:41 #36
Végignézve az éves listát a Ps+ elkényeztetett minket rendesen......
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök! A titkát nem tudhatod meg, aki mégis megtudta már halott! Xbox Gamertag: Hun Bogyi007 PSN ID: Bogyi007
[15] Csabee86
Dec 30., Monday 22:20 #35
Fantasztikus játék egytől egyig. Szerencsére a legtöbbhöz volt szerencsém. Remélem a jövő év is ilyen vagy ennél jobb lesz.
Dec 30., Monday 22:15 #34
Szerintem a super mario 3d world jobb, mint az új Rayman!
Dec 30., Monday 22:15 #33

Dec 30., Monday 22:14 #32
Skylander swap force be se jutott?
Dec 30., Monday 21:57 #31
Válasz Leslie (#29) üzenetére
Pontszámban annyit kapott, amennyit pontszámban reálisan adni lehetett neki.
[17] slickadam
Dec 30., Monday 21:53 #30
Válasz Leslie (#29) üzenetére
7 pont az nem lehuzas, hanem egy tok realis ertekeles. mivel kulonleges darab, az en listamba is belefert, de nem aradozok rola, mert nem erdemelne meg. csodalkozok, hogy bekerult elso 10-be....
PSN: Adam_GER | Nintendo: SW-4269-9346-5597
[23] Leslie
Dec 30., Monday 21:42 #29
Ti is lehúztátok rendesen a Beyond Two Soulst és lám itt mégis a 6-ik helyig jutott, ezért nem szabad adni mások értékelésére, ki kell próbálni ha lehet.
A folyamatos önkritika nyomorba dönt! Ne hagyd hogy mások döntsék el helyetted van-e helyed ezen a világon!
Összesen: 78 [1-50]
1 | 2