[Teszt] Kairo
Kapcsold jtk: Kairo (pc)
Eddig 13 hozzszls
Warhawk
2013. mjus 24.
pntek 12:18
Ha valamit igen hatkonyan ki tudott irtani a modern, mainstream jtkipar, az minden bizonnyal a titokzatossg, a ksrletezs szksgessge. Mikor volt olyan utoljra, hogy gondolkodnod kellett, merre indulj el, mikor nem tudtad, mi a szksges kvetkez lps? A Kairo pontosan ezt az lmnyt nyjta, egy szrrelis lomvilgba csomagolva.Ha be akarnm valahova sorolni, azt mondanm, hogy a Kairo valahol flton van a logikai- s kalandjtkok kztt. Hinyzik belle az utbbira jellemz trgyhasznlat, dialgusok, illetve gy sszessgben a karakterek s trtnet, azonban mgis tbb interakci van benne, minthogy egyszeren az elbbi kategriba skatulyzzuk.Az FPS nzpont ne tvesszen meg senkit, itt nem lesz lvldzs, azonban a felfedezs lnyegesen szemlyesebb lmny gy. Felfedezni pedig szksges lesz, lenygz, hatalmas termeket s terleteket jrhatunk be, ltszlag cltalanul, azonban els feladatunk ppen az lesz, hogy felismerjk mikor akadunk bele egy feladvnyba - majd csak ezutn kezdhetnk bele annak megoldsba. Radsul szoros trtnet hjn a feladvnyok se linerisan kvetik egymst, br a jtk tbb, egymstl lezrt terletre oszlik, ezeken bell a jtkos dntheti el, hogy melyik feladatnak fut elszr neki - ez mr csak azrt is j dolog, mert ha valamelyik puzzle tlsgosan bonyolult lenne, akkor van eslynk kicsit elterelni a figyelmnk rla azzal, hogy inkbb nekifutunk egy msiknak.No nem mintha a Kairo annyira nehz lenne - igaz, van nhny feladvny, ahol csak a legprofibb logikai jtk kedvelk nem vakargatjk a fejket, de legtbbszr a logikus gondolkods (nhny kivtel esetben pedig ennek tkletes hinya) segteni fog a feladatok megoldsban. Vagy ha ez nem, akkor a jtk ltal biztostott, feladvnyonknt hrom mentv, melyek hasznlata teljesen opcionlis, retorzi nem jr rte, maximum a tudat, hogy mirt nem gondoltunk egy-egy trivilis megoldsra. s mindenkpp htrnyknt kell megemlteni, hogy br klalakban klnbznek, a feladvnyok jellemzen nhny mintt kvetnek, tlsgosan gyakran kell a megfelel helyre llnunk vagy klnbz brkat sszeprostanunk.Mindezrt azonban bsgesen krptol a jtk klnleges kpi vilga s hangulata. A hatalmas monolitok s szrrelis termek mg technikai egyszersgk ellenre is lenygznek hatnak, egyszerre hvogatak s flelmetesek, mindezt pedig egy rendkvl hangulatos, tmjban tkletesen passzol zenei alfests teszi teljess. A kevsb vltozatos feladvnyokat pedig bsgesen ptoljk a jtkban elrejtett titkok - eldugott szobk, begyjthet dolgok s egy j befejezs vrja azokat, akik hajlandak picivel tbbet kutatni.Nem ruljunk zskbamacskt: a Kairo ersen rtegjtk, mg a kalandjtkok leghsgesebb rajongit is elrettentheti a gyakorlatilag nemltez trtnet, nem tl knnyen befogadhat krnyezet. Mindazonltal kellen rhangoldva egy rendkvl hangulatos, rendkvl klnleges jtkot kapunk, olyan lmnyt, mely elg ritka mostansg. Minimum ezrt rdemes egy eslyt adni neki.

(A Kairo elrhet Steamen, a fejleszt sajt weboldaln, valamint iOS platformon.)

mj 26., vasrnap 12:52 #13
kne mr egy PC ami legalbb ezeket az indie fejlesztseket vinn, nagyon tetszik ez is..
..loading, please wait..
mj 26., vasrnap 10:01 #12
Vlasz reptile (#9) zenetre
Soha ne legyen ilyen marketplace. Oda kellene utalnom a fizetsem.
nope
[40] Kemuri
mj 25., szombat 13:02 #11
Vlasz Invi (#8) zenetre
Engem rdekelnnek(persze nem mind), de ami dõm van abba a "rendes" nagy cmek mellet mr nemigen frne bele. gy is sok a kimaradt cm. Meg ezek nagyrsze PC-s.
Az ellenszenves ember mr a reggelit hozzrtssel kezdi.
mj 25., szombat 12:55 #10
A kzeljvben n is besegtek majd az indie vonalon.

Amgy jl nz ki ez is.
"This is our time to medicate..."
[15] reptile
mj 25., szombat 12:23 #9
n pld. nem is hallottam errl mg, s pont az ilyeneket szeretem, szval ksznm!
Na ezrt lenne hasznos egy megfelelen minsgellenrztt, de nylt, indie-bart konzol marketplace, pr antichamber-kairo-journey-witness, s otthagynm a fl fizetsem
[61] Invi
mj 25., szombat 11:53 #8
Vlasz Kemuri (#2) zenetre
Nem az oldal. Csak Warhawk. De dicsretes, mg ha engem nem is rdekelnek az ilyen cuccok.
mj 25., szombat 11:30 #7
Vlasz rehynn4 (#6) zenetre
Nem is vettem annak. Beszlsokra ritkn vlaszolok.
nope
[54] rehynn4
mj 25., szombat 11:25 #6
Vlasz Warhawk (#5) zenetre
Nem is beszlsnak szntam, n kifejezetten rlk, hogy tgtod a np ltmezejt
"az rzelmi viharokba kavar romnc opcik eddig flrekacsint kamerapozcii" -Walther von der Vogelweide
mj 25., szombat 9:19 #5
Vlasz rehynn4 (#4) zenetre
Igen, a cl is az, hogy az igazn j, klnleges indie cmek legyenek ide bevlogatva.

Ebbl a szempontbl szerencss, hogy nem kell azokkal a rosszabb cmekkel foglalkozni, amit mondjuk egy kiad kld. (Kivve, ha sikerl egyszer-ktszer flrenylni, sajna erre is lesz plda.) Persze, hozhatnk egy raks hrompontos jtkot s rhghetnnk, hogy miket szerencstlenkednek egyesek ssze, de szintn megvallva, ahhoz mg az n idm is tl drga.
nope
[54] rehynn4
mj 25., szombat 1:03 #4
Warhawk jtszik egy csom indie jtkkal, s 8-ast ad rjuk.
"az rzelmi viharokba kavar romnc opcik eddig flrekacsint kamerapozcii" -Walther von der Vogelweide
mj 24., pntek 21:15 #3
Vlasz Kemuri (#2) zenetre
Igen, ez egy komoly vllalsunk, prbljuk minl szlesebbre trni a virtulis spektrumot.
nope
[40] Kemuri
mj 24., pntek 19:01 #2
Dicsretes, hogy ez az oldal ennyire szivn viseli az ilyen radar alatti cmeket is s mindig jnnek tesztek olyan jtkokrl amik mellett klnben elmennk.
Az ellenszenves ember mr a reggelit hozzrtssel kezdi.
[39] getro2
mj 24., pntek 17:59 #1
A kpek alapjn elgg az El Shaddai jut eszembe rla. Ami az egyik titkos kedvencem a genercibl. Hmm...
Kairo adatlap
3 v felettieknek Tz v felettieknek
Kiad: N/A
Fejleszt: Perception PTY
Megjelens:
Kategria: Puzzle
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- Klnleges, megkap audiovizulis lmny
- Nhny igen rdekes puzzle
- Rengeteg felfedezhet titok
Ami nem tetszett
- A feladvnyok nem tl bonyolultak s elg sok hasonl van kztk
- A minimlis krts nhnyakat elijeszthet
Olvasi rtkels: 6 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

13 | [Teszt] Kairo

Hatalmas ptmnyek, szrrelis krnyezet, klns hangok s ksrteties ressg. A Kairo egy rendkvl klnleges s egyedi kalandra hvja a btor vllalkozkat. Mi mr vgigjrtuk az utat s most elmesljk lmnyeinket. Teszt kvetkezik!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba