[Teszt] BattleBlock Theater
Kapcsold jtk: BattleBlock Theater (x360)
Eddig 7 hozzszls
mcmacko
2013. prilis 14.
vasrnap 14:19
A Behemoth jtkait egyszeren lehetetlen nem szeretni. Van bennk egy j adag bj, nagy kanlnyi kedves humor, ami csak rjuk jellemz, nem mellesleg a jtkaikat is ltalban a tkletessg hatrig szoktk srolgatni.

A BattleBlock Theater a hrdkr 2D platformjtkok mfajt prblja a sajt kpre formlni, s - a Meat Boy utn szabadon – a sajt egyszer szablyrendszerbl prbl sszetetten precz, komoly gyessgi kihvst nyjtani.De mibl is llnak ezek a szablyok? A furmnyos plyaterveket alapveten kockkbl sszelegzott 2D szintekben lmodtk meg a fejlesztk. A ngyzet, mint skidom, egy remek alkotelem, hiszen rcsra illesztve nem csak a szimmetrit fokozza, hanem a tervezs egyszersgt is elsegti. A dolog egyszersgnek ellenre meglepen sokat kihoznak a „ngyzetrcsos” tervezsbl a designerek. Csapdk, felvehet powerupok, ellenfelek, klnbz hallos sugarak s termszeti hatsok dobljk hsnket ide-oda, mikzben prbljuk a gymntok sszekaparsval megnyitni a kijratot. Minl tbb gymntunk lesz, annl jobb a plya vgi rtkels, a hub-vilgban pedig vadul kltekezhetnk a boltokban, amivel az alap firkafigurk klnbz indokolatlan permutciit nyithatjuk meg, egyre mksabb kivitelben.

Termszetesen a ngyzetrcsos tervezs knnysge a kzssgi jelleget is kihangslyozza, a BattleBlock Theater erre is nagy hangslyt fektet. Elg mennek rzed magad, hogy a rendszerbl te is fifiks plyaterveket hozz ltre? A BBT ennek teret enged, a ngyzetekbl pedig brki sszernthatja - konzolos szinten is elfogadhat knnyedsggel - a sajt tlett. A kzeljvben szmos felhasznli tartalmat vrnak a ksztk a jtkhoz, ez pedig tovbb bvti az gy sem egyszer tartalmat, amit a program a bnusz-szintekkel s minijtkokkal is sznest.Koop-jtk s hangslyos multiplayer funkcik: a BBT ebben is a maximalizmusra trekszik. A coop sorn a szintek s a jtkmenet aprsgai gyakorlatilag j sznezetet kapnak. Ha valamiben tud jat mutatni az agyas indie platformerekhez kpest a BBT, akkor az a cimbork bevonsnl domborodik ki igazn. A multiplayer mdokbl is st a kreativits, m a harcok mechanikja szintekkel elmarad a platformer-lehetsgeinktl, gy nem csak az egyszemlyes kampny sorn tnik erltetettnek a tvolsgi s kzelharci elemek hasznlata, de a multinl hatvnyozottan rzdik ennek az alkotnak a slytalansga. gy leginkbb azokat a mdokat helyezzk majd idvel eltrbe, ahol az ugribugri-skilleket kell csillogtatnunk.

A BattleBlock Theater legnagyobb hibja azonban egy msabb jelleg, ersen szubjektv rzsben cscsosodott ki. (Bocsi, ettl nem mindig tudunk szabadulni! – a szerk.) Hiba Behemothk frank humorrzke, hiba a remek 2D grafikusi teljestmny, ha a hangulat valahogy nem hzza be annyira az embert, amennyire lehetne. A plyatervezk radsul a sajt korltaikba tkznek s nha a ngyzetrcsos tervezs nismtl knyszerplyira knytelenek naviglni Hatty Hattington bartsghajjt. Az rdekldst fenntart j jtkelemek bevezetse kztt gyakran akadunk unalmasabb, jellegtelenebb szakaszokba, amelyek a jtk vre kicsit rnyomjk a blyegket. Aztn ki tudja... lehet mr csak a mi ingerkszbnk szaturldott az utbbi nhny vben a jobbnl-jobb indie-platformjtknak ksznheten.A BBT vastagon igyekszik maximalistnak ltszani az rcdulhoz mrten is bkez tartalommal, humorral s bjjal – valamint olyan precz platformjtk esszencival, amit mg a mostanban erre szakosodott indie profiknak sem mindig sikerl sszehozni.

Szeretted a Behemoth jtkait? Brod a Meat-Boy fle pro-ugrabugrkat? Tgy egy prbt akkor a BattleBlock Theaterrel is, de jobban teszed, ha inkbb a cimborkkal vgsz bele a jtk ltal nyjtott lvezetekbe – hdd el, sokkal tbbet ltsz majd abbl, amit a fejlesztk eredetileg mutatni szerettek volna neked.

[34] Laza
pr 15., htf 0:07 #7
Vlasz mcmacko (#5) zenetre
Kivrjuk
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[30] Lien
pr 14., vasrnap 22:55 #6
Nyeremnyjtk kènt nyerni nem lehetne? : )
pr 14., vasrnap 20:33 #5
Sokig exkluzv lesz szerintem ez is...
"This is our time to medicate..."
[16] skiz0
pr 14., vasrnap 20:27 #4
Vlasz Karez (#3) zenetre
Jaja, tudom sajna... :\ "kicsit" kellett vrni r... ht remljk ezesetben majd nem fog kelleni ennyit, max pr hnapot
PSN: mucsacso
[25] Karez
pr 14., vasrnap 19:54 #3
Vlasz skiz0 (#2) zenetre
Remljk gy lesz.
Caslte Crashers anno "Csak" hrom vvel ksbb jelent meg ps3-ra, s idn vgre Steam-en is elrhet mindenkinek.
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[16] skiz0
pr 14., vasrnap 19:23 #2
Csak XBLA, mi? Br gondolom egyszer majd kikt Steam-en is... :\
PSN: mucsacso
pr 14., vasrnap 18:20 #1
erdekel a jatek de majd ha akcios lesz akkor majd megveszem, egyelore most kimarad..
" Gamertag: MistaPriest / skype: mistapriest "
BattleBlock Theater adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Microsoft
Fejleszt: Behemoth
Megjelens: 2013. pr 03.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- Profi platformer;
- Masszv single s multi tartalom;
- Behemoth-os humor;
Ami nem tetszett
- slytalan harci elemek;
- a ngyzetrcsos rendszer mechanikai s hangulati korltai;
Olvasi rtkels: 6 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

7 | [Teszt] BattleBlock Theater

Alien Hominid s Castle Crashers - kt megkerlhetetlen indie gyngyszem az utbbi 10 vbl. The Behemoth-k jra sznre lptek s kockk forgatagban csinlnak platform-forradalmat. De vajon elg ez 2013-ban az dvssghez? Tesztlaborba vittk Hattyt s bartait!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba