[Teszt] BIT.TRIP Presents... Runner 2
Kapcsold jtk: BIT.TRIP Presents... Runner2: FLoRA (pc)
Eddig 17 hozzszls
Warhawk
2013. mrcius 19.
kedd 18:50
Nem vagyok oda az angol kifejezsek hasznlatrt, de most mgis knytelen vagyok ellni egyet, mert ez az a sz, mely tkletesen jellemzi a csodaszp cm BIT.TRIP Presents... Runner2 Future Legend of Rhythm Alien ltal kzvettett letrzst. Az emltett kifejezs ez: feelgood. Mirt? Mert ez az a jtk, mely anlkl kpes mosolyt csalni az ember arcra, hogy direkt vicceket prblna meslni, ez az a jtk, melyet vidmabban fogjuk befejezni, mint ahogy elkezdtk. Ez az a jtk, amivel egsz egyszeren j jtszani.De pontosan mivel is jtszunk? Br a cm alapjn knnyen rjhetnk, hogy egy folytatsrl van sz, de mivel az eld, a BIT.TRIP Runner neve is valsznleg sokaknak idegenl cseng, gyorsan tegyk tisztba az alapokat. A Runner egy ritmikus akci-platformjtk. Ok, ezzel nem jutottunk sokkal kzelebb a megfejtshez, nzzk inkbb darabjaira szedve. Akci, platform, azaz a tradicionlis mdon balrl jobbra haladva kell az adott plya elejrl a vgre rni, tkzben ellenfeleket s akadlyokat ugrlva t, bukva le ellk, vagy rgva fel ket. Eddig mg tiszta a dolog, a trkk azonban most jn: nem csak hogy nem tudjuk szablyozni a halads sebessgt, de a plyk egy zenre vannak felfzve, minden egyes ugrs, csszs, rgs temre megy s egy-egy dallamot ad a zenhez. Platform-gitrhr, mondhatnnk s nem llnnk messze a valsgtl.Ennyit tudott nagyjbl az els rsz, akkor most nzzk meg, miben is lett tbb a folytats! Elszr is Commandervideo kalandjait megtoldottk egy plusz dimenzival, a retro pixeles vilgbl kilp a szuperszexi harmadik dimenziba. Ha valami, akkor ez elg komoly flelemmel tlttt el, hiszen az ilyen gyors ritmus gyessgi jtknl komoly veszlyforrs a tlsgosan csicss, a szemet a lnyegtl elvon krnyezet. Boldogan jelentem: az akadlyt tkletesen ugrottk meg a fejlesztk, egyedl az utols kt fejezet egy-egy plyjn volt olyan, hogy elkalandozott a szemem a feladatrl, de felismerve a problmt s rkoncentrlva a karakterre ezeken is tl lehet lendlni. A "hromdsts" egyrtelmen elnyre vlt a jtknak, csodaszp krnyezetekben futhatunk, az t fejezet mindegyike egy-egy tmakr kr csoportosul, de mg gy is minden egyes plya egy-egy nll egynisg.

Ahogy a ltvnyvilg, gy a jtk alapjul szolgl zene is kilpett a retro vilgbl, az elz rsz chiptune dallamai utn most “normlis”, kicsit elektronikus, kicsit akusztikus, de mindenkpp nagyon kellemes s flbemsz zenei vilgot kapunk. Az alap az egsz jtkban ugyanaz, azonban ezt minden fejezet ms-ms mdon varilja, nhol a pengets kerl az eltrbe, mshol kicsit jazz hangulat lesz. rtelemszeren embere vlogatja, hogy kinek jn be ez a zenei stlus, az n flembe azonnal belemszott s ott ragadt. Az zlsnl sokkal fontosabb azonban, hogy jl rezhet, knnyen megtanulhat ritmussal rendelkezik - mivel minden egyes ugrs, mind egyes mozdulat erre pl, gy rendkvl lnyeges, hogy pillanatok alatt beleivdjon a csuklnkba, ezt pedig meg is teszi.A “szebb-jobb-nagyobb” aranyszably tekintetben a jtkmenet is alaposan t lett gyrva. Kezdetnek egy kicsit komolyabb sztori fogja ssze a plykat - nem kell semmi nagy dologra gondolni, egy rvid intro s nhny rajzfilmszer tvezet kpviseli ezt a funkcit, azonban ezek pont elegendnek bizonyulnak ahhoz, hogy ne rezzk gy, hogy csak egyms utn pakolt feladvnyokat tudunk le. Hasonl funkcija van annak, hogy a szz plyt t klnbz fejezetbe foglaltk, melyek kztt Super Mario Bros 3-ban ltottakhoz hasonlan tudunk utazni. A szz plya mr nmagban egy figyelemre mlt szm, azonban a Runner2 mg ezen tl is tele van tmve tartalommal. Vannak itt eldugott kulcsok s kincsesldk, megnyithat ruhk s karakterek, sszeszedhet s retro vilgba teleportl SNES cartridgek, szval minden, amire csak egy ilyen jtknl vgyhatunk.
>>

[111] dreampage
mrc 23., szombat 12:39 #17
Megvettem, s nem bntam meg. A harmadik vilgban vagyok, teht gy a jtk felnl, de mg mindig tud jat mutatni. Szuper jtk!
A jtknak soha nincs vge. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos gyflszolglat: 06 80 018 590
[55] axl
mrc 21., cstrtk 11:39 #16
Vlasz Necroman Mk2 (#15) zenetre
Valban. Csak azt nztem, hogy Bit.Trip Collection a neve s 8 dolgot tartalmaz, de nem olvastam el, hogy mik azok, hanem naivan azt feltteleztem, hogy a 7 jtk + soundtrack. Nem pedig 4 jtk + 4 soundtrack... Mondjuk a Core s a Void is ksve rkeztek, szval szerintem minden esly megvan r, hogy kiadjk a 2 hinyz rszt is a jvben.
Minden jtk szerepjtk
mrc 21., cstrtk 10:48 #15
Vlasz axl (#8) zenetre
Sajnos mg nem az egsz kollekci, mert hinyzik belle a Fate s a Flux. Nintendo-n viszont teljes a sorozat.

Amgy meg nagyon vrtam mr a Runner 2-t, de , mirt nincs jobb laptopom, amin el is indulna a jtk
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
mrc 20., szerda 12:14 #14
Vlasz Yeaf Kitri (#13) zenetre
A jtk elejn (PC-n) kirjk, hogy kontrollerrel ajnljk irnytani, n is gy jtszottam vele. Teljesen hasznlhat, de valban, a D-pad vagy a kar hasznlata a szk keresztmetszet. Gombokbl ugye csak az A-X gombokat hasznlja (ugrs-rgs), de ezeket tudtam gyorsan vltogatni.
nope
[19] Yeaf Kitri
mrc 20., szerda 12:08 #13
PC-n kerl beszerzsre majd egy akci keretein bell. Mondjuk kvncsi vagyok Xbox 360-on milyen az irnyts. (Valaki prblta?) Szmomra rmlom lenne a ngy ujjal is nehz plykat kt hvelykujjal megoldani, fleg azon a D-padon.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
[48] Kumite
mrc 20., szerda 10:59 #12
3DS-re fogom megvenni majd dobozosan a kollekcit az elz bit* szribl.
Ez pedig j esllyel Wii U-n fog majd landolni eShop-bl.
Switch: SW-2073-4677-0226 || 3DS: 2363-6322-9880 || Wii U: Kumite84
mrc 20., szerda 8:03 #11
Vlasz dreampage (#9) zenetre
Jogos, lehet n is gy teszek inkbb! Az els rszt viszont lehet bezskolom addig PC-re.
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[59] Alwares
mrc 19., kedd 23:24 #10
Vlasz dreampage (#9) zenetre
n most meg vettem elre s mr most vrzi a szemem, ahogy ltom fenn pr ht mlva 400 pontrt
.titanic {float: none;}
[111] dreampage
mrc 19., kedd 22:38 #9
Vlasz Tommy_Angelo (#6) zenetre
n most mr megvrom a tavaszi lerazsokat, mert ha most megveszem 1200-rt, aztn a jv hten akcizzk, agyvrzst kapok.
A jtknak soha nincs vge. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos gyflszolglat: 06 80 018 590
[55] axl
mrc 19., kedd 22:31 #8
Vlasz Tommy_Angelo (#6) zenetre
St, konkrtan az egsz kollekci elrhet: KATT!

Azt hiszem, taln Wii-re s 3DS-re dobozosan is kiadtk ket.
Minden jtk szerepjtk
[55] axl
mrc 19., kedd 22:29 #7
Vlasz Tommy_Angelo (#6) zenetre
PC-re is.
Minden jtk szerepjtk
mrc 19., kedd 22:18 #6
De zsiiir, ezt megvesszuk X360-ra. Regota szemezek mar a sorozattal! Az elso resz csak Wii-re elerheto amugy? :/
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[42] stk
mrc 19., kedd 21:25 #5
Van msodik rsze nem is tudtam
"jtszani j" si knai kzmonds. A horst fuchs fle V gyalut balkezesek is hasznlhatjk! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[59] Alwares
mrc 19., kedd 21:10 #4
Nagyon j kis jtk, mg nem toltam vgig, de nekem az els rsz nagyobbat ttt. Taln az egyszerbb kinzet s az egyszerbb(nek tn) zene miatt. Egyszeren elvarzsolt ott is milyen ritmusa van a jtknak s mennyire kellemeset lehet alkotni zenben ilyen egyszer eszkzkkel is.
Nha mg most is ddolom az els rsz zenit KATT!

Remlem a msodik rsznl is megismtldik ez a nagy "szerelem", anno hogy egy hnapig csak a Runner 1-el jtszottam, a csaldot az rletbe kergetve a chiptune zenvel.
Azrt knnynek ezt a rszt se mondanm.
.titanic {float: none;}
[111] dreampage
mrc 19., kedd 20:36 #3
Csak a prbaverzijval jtszottam, de tnyleg mosolyt csalt az arcomra, pedig ilyen dolog nem nagyon van mostanban. Igazn szeretni val jtk. A teszt ebben csak megerstett, gyhogy lehet, hogy meg is fogom venni.
A jtknak soha nincs vge. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos gyflszolglat: 06 80 018 590
[31] Matild
mrc 19., kedd 20:09 #2
Ha lesz 3DS-em ptlom a teljes sorozatot, addigra taln lesz Wii U is a gyjtemnyben, hogy letltsem.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
mrc 19., kedd 20:01 #1
Ajj, de imdom! Az els rsz is risi!
"This is our time to medicate..."
BIT.TRIP Presents... Runner2: FLoRA adatlap
7 v felettieknek Tindzsereknek
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens:
Kategria: Zene
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
- Kitnen ugrottak t a harmadik dimenziba, egyszerre ltvnyos s (szinte) tkletesen jtszhat
- Hangulatos, flbemsz lett az j zenei alfests, a ritmusa pedig knnyen tanulhat
- Teljesen szemlyre szabhat nehzsg, az abszolt kezdktl a vrprofikig mindenkinek tartogat kihvst
- A ltvny, zene, hangulat tkletes szinesztzit hoz ssze, az ember akaratlanul boldog lesz, ha elkezd jtszani vele
Ami nem tetszett
- Egyes plykon elsre knny belefeledkezni a krnyezetbe
Olvasi rtkels: 6 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

17 | [Teszt] BIT.TRIP Presents... Runner 2

CommanderVideo visszatrt! A Bit.Trip jtkfolyamban elszr trtnik meg, hogy szmozott folytats szletik, mely mind ltvnyban, mind zenben kilp a retro vilgbl, jtkmenetben pedig tovbb finomtjk az eredeti receptet. De elg ez a sikerhez? Tesztlaborban a Runner2!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba