[Teszt] Warlock - Master of the Arcane
Kapcsold jtk: Warlock - Master of the Arcane (pc)
Eddig 7 hozzszls
Vega
2012. mjus 25.
pntek 13:09
“Csak mg egy krt!” Ezzel a szlogennel reklmozta magt annak idejn a Civilization sorozat negyedik epizdja, s ebben az egyszer mondatban benne van a krkre osztott stratgiai jtkok esszencija. Pontosabban az a vgy, amelyet ezek gerjesztenek, hogy aztn rk mlva azon vegyk szre magunkat, hogy mr a sokadik utols krt zrtuk le. Az Ardania vilgn (lsd mg Majesty sorozat, Defenders of Ardania) jtszd Warlock - Master of the Arcane egy pillanatig sem titkolja, hogy ugyanezt a hatst szeretn kivltani s ehhez nem rest komplett sszetevket temelni a Civilization utols rszbl, a kultikus Master of Magicbl s az Age of Wondersbl egyarnt. Ezek tvzetbl egy olyan fantasy jtk ll ssze, amelyben egy birodalom vrosait kell menedzselni, felfedezni a krnyez terletet, diplomciai kapcsolatot ltesteni a tbbi uralkodval s valamilyen mdon nyertesknt kikeveredni az egsz szitucibl. s ez a nyilvnval plagizls ellenre akr mg izgalmasan is hangozhatna, ha nem lenne annyira seklyesen megvalstva szinte minden egyes eleme.A vros irnytsban kimondottan korltozott lehetsgekkel rendelkeznk, meghatrozott idkznknt kijellhetnk egy-egy jabb pletet, amely nhny krn bell mkdsbe lp: pnzt, ennivalt vagy varzspontot termel, lehetv teszi bizonyos egysgek, tornyok vagy felszerelsek gyrtst, s nagyjbl ennyiben ki is merlnek az opciink. Hiba van ezeknek rengeteg tpusa, kevs olyan van kzttk, amely valban egyedi s nlklzhetetlen az els nhny rban. Hamar r is jvnk, hogy ez az ptkezs rteg tulajdonkppen csak azrt van jelen, hogy kiszolglja azt, amirl a Warlock valjban szl, ez pedig az egysggyrts s a harc. Kezdetben lassan tudunk csak haladni, ugyanis a seregnk sztaprzdik, a trkpen tallhat gazdtlan ellenfelekbe tkzve pedig valsznleg bcst inthetnk a drgn, tbb kr alatt kikpzett katoninknak. Ha pedig egy irnyba koncentrljuk erinket, akkor knnyen htbatmadhatnak minket, rdemes teht az elejn mindent beldozni annak rdekben, hogy felmrjk, egyltaln milyen erviszonyok mintzatban helyezkednk el.

A diplomcia ugyan megvdhetne minket az els tmadsoktl, de jl mutatja a jtk harcfkusz megkzeltst, hogy semmilyen kapcsolatot nem lehet fenntartani hsz-harminc krnl hosszabb ideig. Jellemz, hogy egyszer tallkoztam csak olyan szitucival, amikor nekem prbltak bkt ajnlani, ekkor ppen az utols ellenfl egyetlen megmaradt vrost rohamoztam legalbb nyolc egysggel. Minden ms esetben aranyak szzait krtk tlem, bknek hazudva a vdelmi pnzt. A fentiek utn taln nem is meglep, hogy mennyire le van egyszerstve az ellenfelekkel folytatott prbeszd, varzslatok vagy erforrsok cserjre pldul semmi lehetsg nincs. A Warlock ltszlag tmogatja a kutatsokra s bks felfedezsre pl stratgit, a gyakorlatban azonban lehetetlen elkerlni a totlis hbort. Hiba nyerhetjk meg papron a jtkot ngy klnbz mdon, a vgs varzslat elstse, valamely istensg magunkra haragtsa vagy a megszentelt fldek beptse jval irrelisabb cl, mint az sszes ellenfl legyzse.Mivel varzslkat szemlyestnk meg, gy a mgia fontos szerepet kellene, hogy jtsszon, valjban azonban jval kisebb a jelentsge. Krnknt egy-kt varzslattal gygythatjuk a csapatainkat, megidzhetnk klnbz seregeket vagy sebezhetjk az ellensges lnyeket: a helyzet ugyanaz, mint az pletekkel, hiba van szznl is tbb lehetsg, ha azok nagyrszt varicik ugyanarra a tmra. Mg a kutatsuk is teljesen kusza, minden esetben t klnbz varzslatbl jellhetjk ki a neknk tetszt, de hogy annak kifejlesztse utn mit kaounk a helyre, az teljesen kiszmthatatlan. Ennek ksznheten teljesen tlthatatlan a fejlesztsk, br ltszlag nagy szabadsgunk van, hogy mit vlasztunk, valjban zskbamacska, hogy ezek milyen krbl kerlnek ki.
>>

[24] CeXzer
mj 27., vasrnap 0:45 #7
Nekem az a bajom ezzel, hogy mirt kellett a Majesty vilgba tenni? Rogue guild, meg rogue, mint egy egysg? Ez mkdik a Majestyben, de itt nekem nem. s a TD jtkukban sem.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[10] priest
mj 26., szombat 18:41 #6
Szerintebb jobb jtk, mint amilyen pontot adtatok r. De mondjuk n mr nagyon rgta vrtam egy ilyen jelleg, fantasy civ. jtkra.

Persze ktsgtelen, hogy vannak hibi s hinyossgai (pl. az lholt frakci is farmokon termel kajt a npessgnek... WTF?, multi teljes hinya ).
Forklifts never die. They're just missing in action.
[32] backstab
mj 26., szombat 12:10 #5
Az els kpek alapjn szentl meg voltam gyzdve rla, hogy ez egy Civ kiegszt lesz...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[39] getro2
mj 26., szombat 11:53 #4
Lehet hogy teszek vele egy prbt, mert nem vagyok tlsgosan nagy rajongja a taktikai/stratgiai jtkoknak, de a lendletes jtkmenet s viszonylag felsznes lehetsgek nlam itt pozitvumnak szmtanak.
mj 26., szombat 10:52 #3
A pcs oldalunk hroldal, nem szoktunk ott teszteket kzlni. Teszteket itt kzlnk - ha nem rdekel, nem olvasod el, plne nem kommenteled.
And since you asked: no. It's massive.
[27] Fre
mj 26., szombat 10:35 #2
nem megy a PC-s oldalatok ,hogy ide nyomjtok a PC-s teszteket?
PC : I7 4790K + MSI Gaming5 Z97 +Asus Geforce Strix GTX 1080 + 16 gb Kingston 2400Mhz ram
[14] Dr.Greive
mj 25., pntek 21:21 #1
A harmadik teszt is only PC lesz?
Psn id: DrGreive
Warlock - Master of the Arcane adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Paradox Interactive
Fejleszt: Paradox Interactive
Megjelens:
Kategria: Stratgia
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
6
Ami tetszett
+ Krkre osztott jtk ltre nagyon lendletes
+ Jl sklzhat kihvs
Ami nem tetszett
- A legtbb jtkelem kidolgozatlan
- Sok terleten mennyisgi megkzelts a minsgi helyett
- Csak egy jtkmdja van
Olvasi rtkels: 196,7 (3 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

7 | [Teszt] Warlock - Master of the Arcane

Technolgia helyett mgusok, tank helyett minotaurusz, szn s olaj helyett varzspont: a Civilization fantasy vltozatban a hangslyok is megvltoznak. A Warlock - Master of the Arcane sokat akar markolni, mgis kevesebbet fog, mint szellemi eldei.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba