[5] Ryuzaki (offline)

Humoros - Alattomos - Mnikus

egy 36 ves fi s itt lakik: Szabolcs-Szatmr-Bereg / Nyregyhza

4831 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 5858 kreditet gyjttt

 
Ryuzaki mg nem rt bemutatkozst!
 
sszesen: 51 [1-10]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
2008 November
15:49 Home megjelens s hrek
A Home 3 fejlesztje(Locust_Star, CydoniaX, Tdog) tartott egy kis sszerffenst a Central Plzban, ahol megvlaszoltak pr krdst.
- a megjelensi dtum december 15 vagy 30
- lesz idjrsvltozs
- s pnzkeressi lehetsg (a trophykrt kapunk majd pnzt)

Remljk igaz a hr, ezek nagyon jl hangzanak.

Sajnos tbbek szerint ez csak egy tvers volt, s nem k voltak az igazi fejlesztk. Ezt arra alapoztk, hogy Locust_Star nevben csak egy alhzs volt, mg a fejlesztben elvileg kett van.
6 komment
2008 November
12:10 LittleBigPlanet teszt
Trtnetnk egy messzi-messzi galaxis apr, de mgis hatalmas bolygjn kezddik, ahol otthonra lelhetnek az emberek lmai. Itt lnek a Zskfik s Zsklnyok, akik mindig kaphatak egy kis mkzsra. Induljon teht a kontinenseken tvel kalandozs az lmok bolygjn.

Amikor megvettem a Playstation 3-at, arra szmtottam, hogy milyen j lesz majd a Final Fantasy,
vagy a Gran Turismo kvetkez rszvel jtszani. Mivel ezek nem jelennek meg idn, gy egy kis jtkbl lett az idei v nagy neve.

A LittleBigPlanet a valsgban is egy meseszer trtnetnek indult. A pr ember ltal fejlesztett platformer jtk lassan a Sony mindent elspr cmv vlhat, amely meghatrozhatja a PS3 kvetkez pr vt. Nem is tudom, hogy hol kezdjem.

A tlals s a hangulat lenygz! Stephen Fry narrcija s a rengeteg vibrl szn egy csodlatos Tim Burton mesv varzsolja a jtkot. Egy korai Pixar film is megirigyelhetn a zskemberek animcijt s gesztusait. A digitlis irnygombokkal az rzelmek kztt lehet vltani (fel -> boldog, le -> szomor, balra -> ijedt, jobbra -> mrges), s mindegyik hrom fokozattal rendelkezik. A kt analg kar pedig a kt kezet irnytja, gy lehet mutogatni sszevissza:) Egyszer elakadtunk a uncsitesmmal, n meg hevesen elkezdtem mutogatni, hogy jobbra-fel kell tovbb menni, de tl hirtelen volt a mozdulat, s j orrba vgtam, meg htra replt. Utna mindketten srtunk a rhgstl :)

A single-player md alatt 7 fantasztikusan kidolgozott fldrszt jrhatunk be. Ezt kb 6-7 ra alatt lehet befejezni, de ha mindent 100%-osan akarunk teljesteni akkor bizony a jtkid a tbbszrsre nhet. Volt olyan plya ahol mindent felszedtem amit lttam, vgl pedig csak a trgyak 15% jtt ssze az rtkelsnl. Ha kigyjtgettk magunkat, utna jn az igazi mka, a plyaszerkeszts. A vgigjtszs alatt sszegyjttt trgyakbl, sajt plykat kszthetnk, st a meglv plykat akr jtk kzben is dekorlhatjuk.

A plyaszerkeszt eltt egy kzel egyrs tutorialt kell vgigcsinlnunk, de krptlskppen kapunk egy trfet rte. Brmit megalkothatunk, akr a single-player plykat is millimter pontosan.

A jtk mottja az, hogy "Jtssz, Alkoss, Oszd meg". Be kell valljam, hogy rengeteg trelem s munka kell egy-egy szint megalkotshoz. De ennek ellenre mr elleptk a netet a letlthet, jobbnl jobb felhasznli plyk. Van itt Batmanes, Maris, Zelds futam, st mg Pac-Man is tisztelett teszi, nem is akrmilyen formban.

Hibaknt egyedl a kicsit nehzkes irnytst tudom felhozni, meg a lagol multiplayer mdot. De ezektl eltekint szinte tkletes jtk szletett. Btran ajnlom brkinek, legyen akr 7 vagy 77 ves, fi vagy lny.

Pont ezrt, a tesztels is egy kis csszssal indult, mivel a csald n tagjai rgtn lecsaptak a jtkra s nem is engedtk ki a kezkbl j ideig:) Vgre a Metal Gear Solid mellett mg egy olyan cm, amirt igazn j PS3 tulajnak lenni.
LittleBigPlanet 5 komment
2008 November
17:48 Game Sharing
Nincs kedve valakinek csere-berlni:) Mr unom a PSN cmeimet, gy jl jnne pr j. Ezeket tudom felajnlani: Echochrome, Pixeljunk:Eden, Puzzle Quest
Ami rdekelne az a GT5P [br szerintem azt tuti nem lehet megosztani:( ]
PAIN v. Pixeljunk: Monsters
3 komment
2008 November
14:22 A lehetetlen kldets
Elhatroztam, hogy a Final Fantasy XIII megjelensig megtanulok japnul. Elg kiltstalannak tnik a helyzet:) Azt mondjk, hogy pldul a francia megrtshez 2000 szt kell ismerni, ez a szm a japn nyelvnl 10000. De nem adom fel, van mg egy vem, vagy mg tbb is:D
11 komment
2008 October
14:21 Szveges jtkrtkelsek
sszedobtam egy klss blogot. Az ok igazn przai, a pr nappal ezeltt kirobbant Metacritic botrny. Rviden annyi trtnt, hogy Sony s Microsoft fanboyok, elkezdtk lepontozni a msik jtkt, jelen esetben a LittleBigPlanetet s a Gears of War 2-t. Az leszgeznm, hogy meg nem jelent jtkokrl is sz van.
Sosem szerettem a pontszmos rtkelseket, fleg a 100-as sklt. 93% vagy 87% ennek semmi rtelme. Emiatt szeretnk egy olyan (amazon-hoz vagy imdb-hez hasonl) oldalt ltrehozni, ahol a jtkosok szveges rtkelseit sszegyjtve, knnyen kpet kaphatna egy gamer arrl a jtkrl, amit meg szeretne venni vagy csak klcsnkrni/kiprblni. Ahol brki elmodhatja, hogy az nem tetszett az XY jtkban, hogy sokat tlt, vagy neki nem tetszik a fhs nylas kpe....
gy egyszer lenne kiszrni a Fanboyok sokatmond "EZ SZAR!!!" kommentjeit is. Ha brkinek van vmi tlete javaslata szvesen veszem, vagy ha van kedve segteni, rjon.
Mr elkezdtem feltlteni az ltalam vgigjtszott Ps3-as jtkokat(pr soros lerssal), ha jtszottl velk, krlek komment formjban oszd meg te is rla a vlemnyed.
Az adatbzis folyamatosan bvl.

Jtkrtkelsek.blog!

U.i.:
A koncepci s a design mg fejleszts alatt ll.
2 komment
2008 October
13:45 GTA IV j szemszgbl
Volt egy kis id s elkezdtem szrakozni a Photoshoppal. Variltam pr dolgot a lencskkel, szrkkel s ez slt ki belle. Megcsinltam egy Nyugati mellett kszlt kppel is, hogy hogy nz ki a valsgban az effekt.
A lnyeg sajnos csak a nagy kpeken ltszik:(

http://kepfeltoltes.hu/081026/GTA4-22_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/081026/4452-gta-iv-screenshot2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/081026/DSC_02022_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
17 komment
2008 October
19:35 A tkletes tojs avagy MGS4 teszt
Nem is teszt, inkbb csak pr gondolat.
Hol is kezdjem? Illettk mr nagy szavakkal a MGS4-et, s minden rszletrl csak felsfokban lehet beszlni, de n csaldtam(de csak egy kicsit). Taln velem van a baj, s tl nagyok voltak az elvrsaim, ez nem ttt. Persze ez az n hibm is, mert megnztem a kiadott kpeket/trailerek, melyeket a Konami elspoilerezett. Raiden els megjelense , semmi. Mr szinte percre pontosan tudtam, hogy mikor jn, mivel ezt is lelepleztk a trailerek. A kzel-kelet, mint helyszn sem fogott meg. A hangulat pedig -nem is tudom- a nyomaszt a legjobb sz r. A bossfight-ok sem voltak a cscson, mindegyiket le lehetett nyomni "izombl". Taln az n hibm, s 24 vesen mr nem okoz akkora extzist, mint az els 3 rsz. Nzzk akkor kicsit rszletesebben:

A grafika pazar, csak pont Snake lg ki a sorbl. Egy reg karaktert a legnehezebb brzolni, az apr rncokat, a brt, a hajat. gy kicsit termszetellenesen nzni Liquid s Snake is(szerintem). Amgy brutlisan ki vannak dolgozva a karakterek, legjobban szerintem Naomi-t dolgoztk ki, ll a legtbb poligonbl a nagy tdeje miatt:D

Az tvezetk hozzk a megszokott profi sznvonalat, az n kedvencem az volt, mikor Meryl-k megprbljk lekapcsolni Liquidet a folyn. Komolyan mondom, hogy render szint volt, st nha mg a valsgtl sem lehetett volna megklnbztetni. Ekkor esett le az llam(elszr). Heavy Rain szint grafika. St, a karakterek szemben megcsillan fny letet lehel az arcokba. Nem olyan mint az imnt emltett jtk "res" tekintetei.

Sajnos a jtkmenetet rendesen szttrdeli a sok tlts s installls.
Pozitv dolog, hogy rengeteg interaktv dolgot csempsztek bele. Az iPod-on trtn zenehallgatstl kezdve, a FaceCamo "arcain" t, a Ring of Threat-ig. s ugyanez a varilhatsg vonatkozik a fegyverekre is, Drebin-nek hla. (A FaceCamo nekem nagyon bejtt, nem csptem az reg Snake arct)

A zene szerintem a 4 nagygpes rsz kzl, a negyedik legjobb:) Igazbl ez sem tetszett, kivve a "Guns of the Patriots" s a "Father and Son" szmokat. Inkbb gyorsan ugorjunk a hangokra. A fegyverek hangja j volt, br nem vagyok egy fegyverbuzi. A szinkron is telitallat volt, egyedl Otacon srstl/nyavalygstl msztam a falra. Sokan rtk, hogy Snake hangja erltetett, nekem nem volt vele bajom, jobb mintha lecserltk volna a "jreg" Davidet:)

A hangulatrl mr rtam, hogy nyomaszt. Olyan mintha a 3 rsz utols percei rkig tartannak, s ez sok volt. De tele volt olyan pillanatokkal is, mikor kirzott a hideg. Pldul mikor(SPOILER) a Ray s a Rex sszecsaptak, mikor Shadow Mosesen stlva, kzel rtem egy szikladarabhoz, s "abbl" letre kelt egy Gecko, mikor a stblista meglt Big Boss nevnl, s mg sorolhatnm. (/SPOILER)

Aprop stblista, ez is mutatja, hogy a Kojimk minden aprsgra gyelnek. A listn szerepel "Sunny kez"-tl kezdeve, (SPOILER) Meryl eskvi ruhjt alkot divattervezig (/SPOILER) mindenki, aki csak rszt vett a program elksztsben. Fantasztikus lett ez a jtk, de sajnos kicsit az volt az rzsem mintha egy menetrendet "olvasnk", mindennek megvolt a helye s ideje. Az elz rsz maga volt a nagybets drma, melynek utols perceiben megllt a vilg.
8-9-10 pont? Nem fogok ponszmot rni, semmi rtelme nem lenne, s ez nem is ilyen egyszer.

Rengeteg dolgot kaptam ettl a jtktl, sokmindent tanultam belle. s gazdagabb lettem a tkletes tkrtojs titkval is:) De az rk kedvenc a Snake Eater marad.
5 komment
2008 September
17:19 A Ps3 s a Linux
Gondoltam csinlok egy kis helyet s megszabadulok a rgi szmtgpemtl. gyis itt a PS, feltolom r a Linuxot, kinek kell az oldschool pc:) A szoksos formatls eltti izgalommal ltem le a gp el:) csak egy pr demo volt rajta, gy btran rnyomtam a startra. (micsoda rm:D) 10 giga bven elg lesz a linuxnak...ugorjunk formatls, telepts csupa vrakozs, de vgre eljtt a reboot ideje. A szoksos linux tltkperny, majd lassan felllt a Yellow Dog 6. Az els meglepets akkor rt mikor, egy fekete keret fogadott a kp krl. A kp felbontsa csupn 1120X620(kb) volt. Elolvastam pr tutorialt majd traktam 720p-re, de ekkor meg nem mkdtt az Overscan, gy meg nagyobb kpet kaptam, kicsit megnyjtva, a kp szle nem ltszott. A msodik meglepets akkor rt mikor elkezdtem bogarszni a menben, szrnyen lass volt. Egy terminl indts 3 msodpercbe, egy Firefox 20 mp-be kerlt. Nagyon kitkzik, hogy csak a memria fele van engedlyezve linux alatt, s az sem teljesen. Ksbb tlltottam a krnyezetet E17-rl Gnome-ra, gy kicsit begyorsult. Szval problmk, problmk htn. A vgs s legnagyobb meglepets akkor rt mikor msnap bebootoltam a Game-Os-t. A Sixaxis elkezdett villogni, hogy lemerlt, rdugtam gpre, egy perc utn jelzi, hogy fullon van. Ezt nevezem n gyors tltsnek. Megint villog, megint rdugom. ", sztment az aksija", gondoltam. Aztn agyaltam mg, hogy ez nem lehet vletlen, biztos a linux kavart be. jra indtottam a gpet a gyri belltsokkal (Power gomb 5 mp-ig nyomvatart) gy jraszinkronizlta a videkimeneteket s a Blutooth portokat is, s megolddott a problmm. Ja, s mg valami. Mr lassan egy hnapja megvan a PS3 s mg soha nem fagyott le, csak akkor mikor kilptem a linuxbl. Jobban is rfekdhetne a Sony a linux tmogatsra. Szval az let nem fenkig tejfl. A rgi gp a helyn marad, mg egy darabig;)
1 komment
2008 September
12:01 Megvettem a Ps3-at!
Vgre n is boldog ps3 tulajdonos vagyok:) Mikor kipucoltk a 40Gb bundle csomagokat a boltok, muszj volt beruhznom egyre. Sajnos
mr "csak" GTA4-es volt, pedig MGS4-est akartam. Br most nztem a game.co.uk-n, csak 25 fontba kerl Snake utols kalandja.
A gprl: Eszmletlen halk, ez nagyon tetszik. A rgi boxom kicsit hangos volt(1. szris), de legalbb elnyomta az utcnkban kzleked villamos zajt:) (no offense) Visszatrve a Ps-re, valsznleg soha tbb nem kell porszvznom, mert a minden egyes porszemet maghoz vonz:) Letltttem szinte minden demt a Store-rl, ami a legjobban bejtt az az Uncharted, s az j Star Wars jtk illetve mg az Echochrome, meg az Eden. Ja s a Grid, pedig nem vagyok oda az "auts jtkokrt". A Naruto is brutlisan nz ki, a SC is j, de megvrom mg kicsit cskken az ra.
A GTA4: pop-up egyltaln nincs, viszont nagyobb tmegkaramboloknl jelentsen visszaesik framerate. Kiprbltam SDTV-n is, s lehet, hogy hlyn hangzik, de szerintem mg lassab mint HDTV-n. Persze lehet, hogy csak a tv nem brja(Samsung Plano) Ami legjobban tetszik a GTA-ban, az a kidolgozottsg. Ahogy gzlgnek a csatornafedelek, s ltni ahogy "kiszisszen" a leveg a kiltt kocsikerekekbl, s a robbansok sem voltak mg ennyire lethek. A kldetsek nem tl vltozatosak, s szinte mr mindegyikhez hasonlt csinltunk az elz rszekben, de akad pr unikum. Pldul a melegver arc ldzse a Central Parkban, robogval:) A Vice City ta nem szrakoztam ilyen jl GTA-val.
Tuti kihagytam mg egy csom mindent, majd mg rok.
24 komment
2008 August
23:39 j Heavy Rain kpek!
Vgre esik:) Baromi j kpek bukkantak fel a neten. Az E3-rl hinyzott a Heavy Rain(elvileg zrt ajtk mgtt mutogattk), ez nem volt tl j jel. De vgre valami j. Remltem, hogy meg tudjk tartani az els trailerben ltott sznvonalat, s ez sikerlt is, st. A csaj haja sokkal jobban nz ki(grafikai szempontbl:D a hossz hajjal tl sok lett volna a gond). A kpek valami dn vagy holland honlaprl szrmaznak, szval semmit sem tudtam kibogarszni belle:) s akkor me:9 komment
sszesen: 51 [1-10]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Ryuzaki
http://gamer-planet.freeblog.hu http://jatekertekelesek.blogspot.com
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation2
Playstation3
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Puzzle, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk mindenhol, Szerepjtk, Knyvek, Anime, Grafika, rajzols, tterem, Paintball, Bartok, Esben stls, Falmszs, Squash
Bartok, ismersk
Daniel
(offline)
Rikku-chan
(offline)
Oli G.
(offline)
Marlboro Man
(offline)
Matos
(offline)
KrTchy
(offline)
kochanp
(offline)
iTachi
(offline)
Morwen
(offline)