[21] CeXzer (offline)

egy 39 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3629 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 43235 kreditet gyjttt

 
CeXzer mg nem rt bemutatkozst!
 
sszesen: 62 [1-10]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
2016 december
18:32 Minion Masters s a tbbi Forced jtk
Egy kis gyors jtkismertet/kedvcsinl 3 jtkrl.
2 komment
2016 augusztus
14:31 No Man's Sky honest trailer
Igaz, mr nem jtszom vele rg, de ez j. Viszont spoileres, elmondja, mi van, ha eljutsz a galaxis kzepre, br egyetrtek, ezt jobb tudni :)
https://www.youtube.com/watch?v=6wsFhv_Kz38
:)
7 komment
2016 augusztus
09:45 No Man's Sky = Out There 3D
Na, vgre jtszottam mr vele. Ez a jtk egy rtelmetlen Out There 3D.

Mindkt jtkban valahonnan valahova kell eljutni a csillagok kztt utazgatva, mikzben az utazs fenntartshoz szksges anyagokat gyjtgetjk, s van valami ismeretlen, amit az idegen fajokon keresztl ismerhetnk meg, akiknek nem rtjk a nyelvt, de az utazs alatt szavanknt megtanulhatjuk. A hangulat s a kls is tiszta Out There!

Csak egy a nagyon nagy bibi. Az Out There egy rougelike, s attl rdekes, hogy nagyon gyorsan olyan helyzetben tallhatja magt az ember, hogy mr nincs elg zemanyag eljutni a kvetkez csillagig, vagy nincs elg oxign, vagy bedgltt a hajtm, s nincs elg akrmi megjavtani. Ha pedig ez megtrtnik, akkor kezdjk elrl, nincs ments, meghaltl, eddig jutottl, ksz. A No Man's Sky (s ezt valamennyire krdezem is, hogy ksbb is gy van e) viszont nem tnik ilyennek, egyelre olyan, mintha ahhoz, hogy gy jrjak szndkosan le kellene tojnom a nyersanyagokat, de mg akkor is ott a jtklls visszatltsnek lehetsge.

Emiatt pedig ennek a jtknak sok rtelme nincs azontl, hogy felfedezed az univerzumot. Ahhoz viszont tl repetitv. Az Out there sem rdekelt volna egy percig sem, ha az els alkalommal vgigcsinlom.

gy olyan rzsem van, hogy ez az egsz gy trtnt, hogy a Hello Gamesnl kitalltk, hogy meg kellene csinlni minden rfelfedez jtkos lmt, egy procedurlisan generlt bolygs jtkot. Be is jelentettk, lttk, nem csak k szeretnnek ilyet. Aztn rjttek, hogy ez gy azrt mgis kevs lesz, kellene valami gameplay. Na, itt elszabadult a fantzia, MMO, player driven economy, factions, rhbor, volt minden. Fejlesztgettek, fejlesztgettek, belttk az rat ehhez, majd rjttek, hogy hiba 60 dollr, akkor sincs elegend erforrs, hogy minden elkpzelst megvalstsanak, viszont valakinek nagyon tetszett az Out There (ami nem csoda), s egy olyasmi jtk bele is frne a keretekbe, gy szpen talaktottk olyanra. Ugyanakkor viszont az egsz alapja a vgtelen univerzum felfedezse volt, ahhoz kpest egy rougelike -ahol j esllyel a 3-10. naprendszer kztt valahol elpatkol a jtkos, s ha vgigcsinlja, akkor is csak alig valamivel tbb ugrs s gy viszonylag csekly szm felfedezett bolyg van egy jtkban-, az kicsi. gy dobtk a rougelike jtkmenetet, ezzel effektve ki is herltk az egszet, s maradt ami maradt.

Nekem ez is szrakoztat, s megtartom, de sajnlom, hogy a nagy lmokbl ez lett, s ez is egy olyan jtk, aminek a tnyleg izgalmas verzijval, ha 2 dimenzis bolygkkal is, de mr jtszottunk.
2 komment
2016 mrcius
23:12 Lucky's tale
Kiprblttok? Nekem nagyon kellemes meglepi. OK, nem lesz az v jtka, meg nem fogja r szrni az edge a 10-est, de Oculus nlkl is kellemes kis platformer lenne, Oculussal pedig hatrozottan mks.

Aki nem ismeri, ezt adjk az Oculus mell, gyakorlatilag akinek Oculusa van, az jtszhat vele. Alapveten egy 3D Mario kln, persze sok dologban a nyomba se r az eldnek, de arra mindenkpp elg volt, hogy krek Oculusra Super Mario Galaxy-t, most azonnal, de lehetleg mg tegnap!

Egy rkval kell kolbszolni benne, aki gyakorlatilag olyan, mintha Marion folyton rajta lenne a super leaf powerup, csak pp replni nem tud vele, csak sztcsapkodni az ellenfeleket a farkval. Lucky egybknt nagyon aranyos, az animcija is nagyon tetszik, s Oculusban olyan, mintha egy manyag figurt irnytank (krek Oculusra Disney Infinityt is, tegnap!).

Szal kb ennyi a feladat, hogy el kell jutni a plya egyik vgrl a msikba, kzben ugrlni kell platformokon s rmket kell gyjteni, amibl ha megvan 100, kapsz egy letet. Az ellenfeleket (akik szintn nagyon aranyosak, annyira, hogy az els kis mosolyg cukorborshoz oda is stltam, gondoltam biztos bart, ha ilyen kedvesen mosolyog, de csaldni kellett) szt lehet csapni farokkal, vagy rjuk lehet ugrani. Szal vannak rmk, 100-nl let, s ha rugrassz egy ellenfre, kilapul, valamint egy 3D platformerrl van sz. Ismers?:)

Annyibl furcsllom, hogy ezt vlasztottk beetet jtknak, hogy lebeg a jtkos Lucky mellett, s ebbl addan kveti. Ez azt eredmnyezi, ami szerintem a legrosszabb a VR-ban, hogy te meg se mozdulsz, de a nzpontod folyamatosan mozog (mindenfle kapaszkod nlkl, nincs krltted cockpit, hogy azt mondhasd, ok agy, a cockpit mozog, n csak lk benne), ami az els percben mg nekem is okozott nmi kellemetlen rzst, nem tudom milyen azoknak, akik mg nem lttak ilyet. Mindenesetre n gyorsan tltettem magam rajta, s br nem mondom, hogy a vilg legjobb platformert kaptuk, de mg csak azt se, hogy egy kiemelked platformer lenne, de szintn szlva n ennl milliszor gagyibb produktumra szmtottam. Egy sima VR lmnynl, aminek ms rtelme nincs is, hatrozottan jobb.
11 komment
2016 janur
18:25 Netflix
Mtl elrhet Magyarorszgrl a Netflix!
27 komment
2015 december
18:19 Roguelike - Flamebreak
Csak egy gyors ajnl mg steam sale idejre. Ma talltam, s ez egy roguelike jtk, fellnzetes, WASD irnytssal, full controller supporttal. Fantasy krnyezetben jtszdik, vlasztunk 3 karakterbl, mind a hrmat random adja, vletlen a faj, a fegyver s kt kpessg. ezen kvl van mg egy kpessgnk, ami a fajtl fgg.
Ezutn az els trkpen talljuk magunkat, ahol kivlaszthatjuk melyik helysznt szeretnnk megnzni. Ezek a legtbbszr valamilyen csatt jelentenek, de lehetnek klnfle boltok (van jeweller, blacksmith s hasonlk is a sima bolt mellett), ahol elklthetjk az sszegyjttt aranyunk, vagy templomok.
A csatk real time, fellnzetben zajlanak, tjk az ellent, amg mozog s hasznljuk a kpessgeinket, igen szrakoztat tud lenni.

A trkp vgn egy-egy vletlenszer boss figyel, mgttnk pedig kzeledik az rnyk, ami ha utolr, akkor mr nem kapunk semmit a csatkrt, csak a tllsrt harcolunk. Pont ugyanaz, mint az FTL, fejlds miatt minl tbb csatt rdemes lejtszani, de tovbbmozdulva, mieltt elkap az rny.

A trgyak kztt, amelyeket szerezhetnk vannak a trkpen egyszer hasznlatos dolgok, vannak passzvan a karakter tulajdonsgait erst dolgok, s vannak kpessgeket ad trgyak is. A karakterfejldsrt ezek felelnek.
A templomok klnleges helysznek, van a jtkban, ha jl emlkszem 6 isten. Ezeken a plykon is ugyanaz a csata, annyi klnbsggel, hogy ott a templom is, ami ad valami pluszt az elleneknek, valamint ha gy csinljuk meg, hogy nem romboljuk le a templomot, akkor az ahhoz tartoz isten nagyon fog bennnket szeretni, ha leromboljuk, akkor pedig az sszes tbbi fog szeretni kicsit, mg ez gyllni. Ha valamelyik isten elgg szeret, ellthat minket a r jellemz jval (pl ad mellnk csontvz harcosokat, vagy minden csata utn gygyt egy kicsit).

Ha lenyomtuk a bosst a trkp vgn, kapunk nmi aranyat s nmi spiritet (XP), utbbi tvel a jtkok kztt, ahogy egyre magasabb spirit levelt rnk el, gy kapjuk meg az elejn nem elrhet fajokat s skilleket. Aztn jhet a kvetkez trkp, a'la FTL. Nem tudom mennyi van, mg nem sikerlt vgigmenni rajta, de remlem viszonylag sok. :)

Ha meghalunk, akkor pedig van lehetsg ugyanezzel a faj+fegyver+skillek kombval jrakezdeni, vagy j karaktert dobni. Termszetesen els esetben is nullrl kell nekifutni, csak lehetsg van megtartani a kombincit, ha annyira tetszett (br akkor mirt haltunk meg?).

Nekem nagyon tetszik, most -50% az ra, a steam refund policyvel mindenkpp megr egy prbt, ha az FTL/Rogue legacy/Risk of Rain bejtt, fleg mert a steam store oldala alapjn (br a kritikk ott is jk) nem tnt nekem annyira bizalomgerjesztnek.
0 komment
2015 november
19:56 Mordheim
Mostanban ton-tflen mindenfle Warhammer licenszekbe botlik az ember, annyi a Games Workshop jtk, mint mg soha. s mindekzben a warhammer fantasy gyakorlatilag halott...
2 komment
2015 szeptember
23:30 Mad Max vs Jupiter
Ez tele lesz Spoilerekkel, csak akkor katt, ha lttad mindkt filmet!
7 komment
2015 szeptember
15:21 Digitlis festszet szoftver round 3: ingyenes megolds
Az elzekben prbltam ugye Photoshopot, majd Paintert, s mivel azoknak lejrt a prbaverzija, most jn a 3., a Krita. Ez egy ingyenes program, s simn oda tehet a msik kett mell.


Sokat knldtam, mire rjttem, hogyan lehet tnyleg j ecseteket hasznlni. Ez tulajdonkppen 2 ecsettel kszlt, amelyek kb megfelelnek a photoshop basic hard s soft edge brushnak, csak egy kicsit elkenik a szneket, kevsb digitlis hatst adva, de ez minimlis. A progi egybknt tud nagyon sokfle ecsetet, ettl a full digitlis photoshopszertl kiindulva a painterfle mzgs olaj ecsetekig mindent. Persze nem lesz pont olyan, mint a painter, br lehet ha valaki nagyon nekifekdne, hogy lemsolja a painter ecseteket, az se lenne lehetetlen, nem tudom. Mindenesetre ingyenes ltre nagyon profi kis szoftver.
0 komment
2015 augusztus
00:34 Megtalltk a Goat Simulator clkznsgt!
Sose tudtam, hogy kinek kszlt a Goat Simulator, de mr mindent rtek:
http://index.hu/kulfold/2015/08/14/kecskekent_nyaralt_egy_angol_ferfi/
4 komment
sszesen: 62 [1-10]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
CeXzer
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)