[1] roboman (offline)

Beteg - Egoista - Diszn

egy 41 ves fi s itt lakik: Szabolcs-Szatmr-Bereg / Nyregyhza-Ssthegy

1279 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 460 kreditet gyjttt

 
Egyetemre jrok komm-mdira, mellette dolgozom (vagy fordtva). Olyan harmadik mszakknt amatr fejleszts (indie) jtkokkal foglalozom.
 
2019 May
04:05 Fog Lights and Foul Deeds


sszefoglalva a kvetkez lehetne a jtk szlogenje: haverok, tea, balta. A Viktria-korabeli Angliban jtszdik a trtnet, kurva nagy kdben, kis csempszhajnkon igyeksznk a megbeszlt idpontra lebonyoltani egy zletet. Az zemanyag gyorsan fogy, s mi igyeksznk megtallni az arany kzputat a nyugodt tezgats, a maximum sebessggel val szgulds s az agyatlan zombik fedlzetrl val lergdossa, illetve baltval sztverse kztt. tkzben feltlthetjk a kszleteinket, eltvedhetnk a kdben, nevenincs, ismeretlen teremtmnyek tmadstl tartva hajzunk a cl fel, ahol korntsem biztos, hogy a legbartsgosabb fogadtats vr rnk. Ez a jtk most vletlenl kerlt el, a 2017-es EctoComprl, nem egy nagy szm, de abban az vben a kategrijban szerintem elg j volt, annak ellenre, hogy az egyik legszarabb helyezst rte el. A jtkban a gyzelmet leginkbb a szemlyes tlls jelenti.

rtkels: 3,5 megbeszlt idpont az 5-bl

https://itch.io/jam/ectocomp17lgg/rate/187122
0 komment
2017 July
16:07 Stuff and Nonsense
...gyren lakott orszgnak gyr a steampunkja...Errl a darabrl nem sok informci ll rendelkezsre, pr sz esik rla csak. Egybknt az elkel 25. helyet szerezte meg a tavalyi IFComp versenyen, a szerz rt mr el ettl sokkal jobb eredmnyeket is. Ht, valami olyasmi trtnt itt, hogy nagyobb kidolgozst kvnt volna a trtnet, a tervezgets fzisa tovbb tartott, mint a jtk sszedobsa Twine-ban. Mindegy. 1860-ban, Ausztrliban jtszdik, s fggetlensgprti lzadkat alaktunk benne. Mi ellen, vagy ki ellen kell lzadni? Termszetesen a kirlysg s az angol kirlyn ellen, Ausztrlia a mai napig a brit korona fennhatsga al tartozik, legalbbis nvlegesen. Ennyit a nagy sok ismeretterjesztsrl. Egyetlen szls jut eszembe errl a jtkrl: "sokat markol, keveset fog". A steampunk krnyezet s atmoszfra megteremtse, az 5 jtszhat karakter kidolgozsa, s egy fmekkel reprezentlt tulajdonsg-rendszer beptse a jtkba nem kis feladat, szval ettl a nhny kpernybl ll, elgg lineris felpts jtktl nem kell tl sokat vrni. Az angol kirlyn rkezik ltogatba a Nagy Killtsra, s az 5 fs kis trsasg egy kisebbfajta demonstrcit, zendlst, akrmit szervez ellene. A jtkban szerepel mg rintlegesen a brit gyarmatbirodalom keleti rsznek nhny kpviselje, s Charles Dickens is, a kirlysg prtjn. Ebbl nekem kb. annyi jn le, hogy a szerz nagy valsznsggel szereti az animket s utlja Dickenst. Vagy nem. Vgl is nem rulok el, azt hiszem, tl nagy valamit azzal sem, ha elmondom, hogy kt vgkifejlet lehetsges, vagy tlljk a nagy kalandot, vagy egy-kt embernk ottmarad a vgn. Ez igazbl a befejezs eltt dl csak el kzvetlenl, de az egsz el van magyarzva a jtk vgn, a jtk vgigjtszsa s mechanizmusa rszeknt. Szabadon felhasznlhat kpekkel teszi a szerz ltvnyosabb a korabeli s steampunk atmoszfrt, ami, azt kell hogy mondjam, hogy elgg balul slt el, mert egy kiss olyannak hat, mint amikor valaki ilyen kollzst, vagy montzst kszt egy tablra korabeli fejekrl, egy-kt szerkenty kpvel megspelve. Most a kis orszg, kis foci mintjra mondjam azt, hogy gyren lakott orszgnak gyr a steampunkja?

rtkels: 4 kisebbfajta zendls az 5-bl

http://philome.la/FBanksBooks/stuff-and-nonsense/play
0 komment
2017 May
03:10 GNOEM

ppen a fiskolai llamvizsgra kszlnk, amikor megjelenik otthonunkban egy fura szerzet, s arra kr, hogy segtsnk neki. Megynk, mendeglnk, tjutunk egy msik vilgba, ahol sok tennival vr rnk, minden bks, mindenki olyan rendes, s igazbl mr semmi kedvnk sincsen lellamvizsgzni, teht lehetsg szerint ott is maradunk. Nem tudom, mennyi THC, illetve alkohol ment le a szerzk fiskolai vei alatt, vagy csak a valsg brutalitsa hatott gy rjuk, de valahogy meg tudom rteni ket, hogy ezt a kis mvet ltrehoztk. Amgy gyerekbart program, a kaland kzben senkinek nem esik bntdsa. rdemes minden lehetsget vgigzongorzni a jtkban, mert csak egy megnyugtat vgkifejlet van, habr olyan jelentsen nem klnbzik a msiktl.

rtkels: 4,5 fiskolai llamvizsga az 5-bl

http://www.springthing.net/2017/play_online/Gnoem/GNOEM.html
0 komment
2017 May
17:03 In the Trees

Egy spekulatv horror jelzvel illetett jtk. A jtk egy pontjn taln feltnik valamilyen fura teremtmny, ami alapjn r lehetne aggatni a horror mfaji besorolst. Amgy kezdetben egy erdben csszklunk, ahol ssze kell gyjteni 12 krtyt, a ksbbiekben ezekkel manipullhatunk a logikai feladvnyokban, amiket a jtk feladatknt jell ki szmunkra. Egy egyetemre is elkeverednk, ott kziratokat, versikket, s egyebeket tanulmnyozunk, majd jra menekls az erdn keresztl, itt meglehets letveszlyben vagyunk. Majd, asszem, megkapjuk a vgs legnehezebb feladvnyt, onnan mr csak mese, mese, s a vgn hirtelen vge szakad a jtknak, nem tl rmteli befejezssel. A Caspian Depression Games els jtka. Olyan is. A jtk hangulata elg vltoz, kiss bipolris. A lnyeg a logikai feladvnyokon van. Ha valaki elakadna, ne habozzon...

rtkels: 4 versike az 5-bl

https://caspiandepression.itch.io/in-the-trees
0 komment
2017 April
14:40 Arizona Craters

Mi trtnik, ha az X-Aktkat tvzzk az Up Periscope! cm jtkkal? Ht, persze, Arizona Craters! Mondjuk nem teljesen, de reklmszlogennek nem utols. A lers szerint a jtk idegenekrl, krterekrl s rsrl szl. Amgy egy jsgrt alaktunk benne, aki csillagsz szeretett volna lenni, de helyette az jsgrst vlasztotta, s UFO-szlelsekre szakosodott. Reggelente nekelget egy kicsit beteg desanyjval, majd kirkezik az szlels helysznre, s sorra bizonytja be publicisztikjban, hogy ezek mestersges, ember alkotta kpzdmnyek. Mgnem tallkozik egy tlbuzg kutatcsoporttal, s egy klnlegesen ravaszul megalkotott krterrel. A kutatcsoport egyik tagjval kzel kerlnek egymshoz az gy kapcsn, s elkezdik tzetesebben megvizsglni a nyomokat... Vajon ez lesz lete gye? Vagy nem? Bizonyos rtelemben mindenkppen. :-)

rtkels: 5 tlbuzg kutatcsoport az 5-bl

https://norbez.itch.io/arizona-craters
3 komment
2017 March
10:30 Time to Feed

Most a kisebb sznet utn jraindult Sub-Q magazinbl lesz egy jtk, ami vllaltan profi mdon foglalkozik interaktv szvegekkel (tbb-kevesebb sikerrel), olyannyira, hogy mg fizet is a szerzknek. Legjabb sztorijuk egy vmpros trtnet, azrt ez a nem tl szp bortkp. Eredetileg a Philome.la felletn lett publiklva, mr amennyire azt publikcinak lehet nevezni.

Nem fogom b lre ereszteni a jtk ismertetst, a trtnetben egy vmprt alaktunk, termszetesen, s lnyegben rajtunk ll, mennyire ljk ki a vmprkods irnti szenvedlynket, itt persze elssorban a vrszvsra gondolok. Lehet, hogy egy kicsit homoszexulisak is vagyunk, gyakran gondolunk egy Sam nev illetre, mgis msokkal szrakozunk kzben.

Egy ilyen fesztivl-szer szabadtri buliban szedhetjk fel az ldozatainkat, valahol Sam is ott csrg, csendben lvezve a trsasgot. Egy frfi s egy n is az rdekldsnk kzppontjba kerl, s attl fggen, hogy viselkednk velk, alakul a tovbbi sorsunk Sam-mel, akivel termszetesen mgiscsak sszeakadunk a vgn. n hromfajta befejezst is talltam, de megmondom szintn, nem hatott meg tlsgosan a trtnet.

rtkels: 3,5 vmprkods az 5-bl

https://sub-q.com/play-time-feed/
0 komment
roboman
Ez hlyesg, de nem marhasg.
Ezeken a platformokon jtszom
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Kaland, Retro, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Jtk interneten, Kisllatok bosszantsa, Szerepjtk, Magazinok, jsgok, Knyvek, rs, Bulizs, Programozs, Internetes magazinok, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, Barlangszat, Grnyedt ls, Fat body building
Bartok, ismersk
Nincs egy sem...