[38] playmore (offline)

Alkalmazkod - Alkalmatlan - Mnikus

egy 36 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

5041 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 109043 kreditet gyjttt

2008 April
08:46 Multiplatform
Nagygpes jtkok ultrahordozhat formban.
Ismeretlen Ismers
Gyakran megesik, hogy az ember hiba vlasztja ki nagy gondossggal jelenlegi vagy netalntn elz genercis platformjt valahogy mindig kijn egy-egy olyan jtk ms gpekre amivel szvesen jtszana, de pnz vagy egyb okok hjjn kimarad az letbl. Ilyenkor rdemes egy kicsit a mobil piac fel kacsintgatni, ahol nha meglep mdon az eredeti jtkmenetet s hangulatot egy az egyben visszakapjuk s br ezek a darabok egyrtelmen nem helyettesthetik a "nagygpes" produktumot, mgis nagyon lvezetes szrakozst nyjtanak hosszabb utazsok alkalmval. Ezekbl szemezgetek a mostani alkalommal.

Honfoglal (trsasjtk, PC)Ki ne ismern Magyarorszg legnpszerbb internetes jtkt, mely zsenilisan egyszer, de mgis hossz id utn is lvezhet szablyaival hamar belopta magt a honi internetes kzssg szvbe. Aki valaha is bngszett az interneten biztosan jtszott mr vele. Aki kiprblta biztosan fgg lett kisebb-nagyobb mrtkben. A Honfoglal stb tavaly elrkezettnek ltta az idt, hogy a trendeknek megfelelen mobilra is kijjjn (valljuk be adta magt a dolog) s meg kell, hogy mondjam kivlan sikerlt a debtls. Az eredmny egy villmgyors s csinos alkalmazs lett, amibe j sok alapkrdst zsfoltak. Emellett nagyon helyesen ellttk a programot egy ingyenes frisstsi funkcival, ezzel a vgtelen irnyba kitolva a szavatossgot. A jtkmenet az internetrl ismert "Villmhbor" szablyait kveti (vagyis tkletes rvid menetekre). A kt apr homokszem a gpezetben mindssze annyi, hogy br a sajt nevnket berhatjuk az ellenfelekt nem s nincs bluetooth multiplayer. Mondjuk "hot-seat" mdnak is rltem volna, de sajna azt is nlklzni kell. Egyedl viszont kivl, vgl is a Legyen n is Milliomossal is elvoltunk gy, hogy krbeadogattuk...

Leisure Suit Larry - Love for Sail (kalandjtk, PC)Nagy rajongja vagyok a Larry sorozatnak, szemlyes kedvencnek pedig a fent emltett azonos alcm hetedik rszt tartom. Azon viszont alaposan meglepdtem, hogy most, egy Magna Cum Laude s tbb mint 10 v utn a Larry 7 JAVA verzija napvilgot lt. A telepts kzben szemrevteleztem a jtkhoz felltt "hangulatkelt" honlapot (KATT) s nagy megelgedssel konstatltam milyen ignyes s gretes darab benyomst kelti. t perc jtk utn pedig r kellett jnnm, hogy a Vivendi ezttal nem ciczott egy nagyon komoly jtkot sikerlt sszepakolniuk, amit mintha egyenesen Al Lowe kalaplt volna ssze. Alapjban vve semmi kze az eredeti rszhez (ahol egy hajn kellett hajkursznunk lmaink hlgyeit, mint az kzismert), itt szimpln nhny tucat flrerts sorn egy trpusi szigetre kerlnk, ahol nincs ms vlasztsunk, mint felmrni mit tartogatnak szmunkra a helyi bombzk. A grafika nagyon szp, a trtnet vicces s a feladatok kellen bonyolultak. Kln rdekessg, hogy a jtk tmogatja az internetes jutalmazsi rendszert vagyis a vgefcm legrdlse utn, teljestmnynktl fggen kapunk egy kdot, amivel httereket tlthetnk a szmtgpnkre az elbb emltett oldalrl.

Medal of Honor Airborne (fps, PC, PS3, X360)gy tnik az EA-nl vgre elkezdik komolyan venni a mobilpiaci ignyeket s nhny borzalmas NFS tirat utn legyrtottak valami jt is. Az Airborne kegyetlenl profira sikeredett s pr perc lvldzs utn mg azok is elszszmtlnek vele, akik amgy nem nagy jtkosok. A jtk teljes
egszben hrom dimenziban pompzik s viszonylag sok (2-5) karakter, httr, robbansok, lvsek megjelentst is simn viszi. A motor nagyon jl optimalizlt, teljesen folyamatosan pakolja ki a tereptrgyakat s az ellenfeleket, a tltsi idk alatt sem kell lergnunk az sszes krmnket. Persze az eredeti koncepcit meg kellett csonktani, vagyis ne is lmodjunk irnytott ejternyzsrl, viszont helyette kapunk egy korrekt fedezkrendszerre pl TPS-t, ahol viszonylag sok fegyver s bajtrsaink segtsgvel tehetnk pontot a msodik vilghbor vgre.

Metal Gear Ac!d (tps-stratgia, PSP)Alapjban vve nem vagyok kibklve az MGS sorozattal, pedig mindent megprbltam, htha sikerl megbartkoznom vele. Nem sikerlt. Azt rtem, hogy msoknak mi tetszik benne s a kialakts, a sztori s az tletek kzl sok dolog tetszik viszont maga a jtkmenet csnyn elvrzett nlam. Szval a fvonal nem jtt be. Aztn lttam videkat a PSP-t megclz Ac!d fejezetrl s meglepen j darabnak tnt. Nem sokkal ezutn alkalmam volt kiprblni egy bartomnl, ahol nagyon megtetszett ez a krtys rendszer. gy alakult, hogy beszereztem az ppen megjelent Ac!d hrom dimenzis mobil vltozatt. Nem kellett csaldnom a Konamiban, a fbb elemeket szpen temeltk, ugyangy sok fajta krtynk van, mi llthatjuk ssze a paklinkat s a kldetsek is elg vltozatosak. Tny, hogy nem tl hossz s nagyon knny (mg akkor is ha szpen osonunk), de kivl szrakozs.

Phoenix Wright - Ace Attorney (kalandjtk, NDS)A Phoenix sorozat egy kivl tletre pl: vegytsk ssze a japnok ltal imdott lapozgats kalandjtkot a szoksosnl srbben adagolt vlasztsi lehetsgekkel s ksz is az jabb NDS-es sikertrtnet. Mr jideje fentem a fogam, hogy kiprblhassam hogyan is mkdik ez a valsgban s most a CAPCOM lehetv tette: folytatsos sorozatknt kiadjk a (valsznleg els rszbl) kivlasztott gyeket. Ez j is meg nem is. J mert vizulisan s hanggyileg egy-az-egyben portot kapunk, rossz mert nagyon rvid egy-egy fejezet. Az els megjelent rsz a First Turnabout amit azta mr vagy hrom alkalommal kijtszottam, pedig mr kvlrl fjom mit kell benne csinlni. Ugyanolyan vicces, hangulatos, meglep s rdekes mintha egy igazi japn kalandjtkot olvasna az ember. Nagyon ajnlott darab!

Prince of Persia Classic (platformjtk, XBLA)Az Xbox 360 tulajdonosok mr tavaly nyron jtszhattak a Gameloft zsenilis Xbox LIVE! Arcade tiratval, az eredeti Prince of Persia feljtott vltozatval. Csak szuperlatvuszokban lehet beszlni mind az eredeti mind a mobilos vltozatrl amelyek egy-kt apr grafikai klnbsget elszmtva teljesen megegyeznek. a mobilos vltozat esetn is ugyanaz a feladatunk, mint ann a hskorban: brtnbe zrt hercegnket irnytva kell eljutnunk a palota legfels tornyba, ahol kedvesnk raboskodik a gonosz varzsl fogsgban. Termszetesen az j kornak megfelelen jpr knnytst is kapunk, ltvnyos mozdulatokat s most mr nem ktelez egy lettel vagy 60 perc alatt befejeznnk a jtkot. A 360-as vltozat 12 achievementjt itt is megszerezhetjk, van sztori, time trial s a mltn rettegett survival md. Nagyon knnyen jtszatja magt, mindenkinek ktelez.

Puzzle Quest (logikai-rpg, NDS, PSP, XBLA, Wii, Windows, PS2, PS3, Macintosh)A tavalyi v mltn sikeres semmibl jtt csodja a Puzzle Quest mr szinte minden ltez platformon tisztelett tette, gy ht egyrtelmen vrhat volt a mobiltelefonos vltozat, ami meg is rkezett Warlords alcmmel. Szpen sszerakott, ltszott, hogy igyekeztek belerakni mindent az eredetib, kihagyva a pepecsels (vrosfoglals) rszeket. Kapunk 2x4 karaktert (de a sztori mindkt nemnl ugyanaz, ejnye!) egy viszonylag nagy trkpet s tmnytelen feladatot. Dcsretes, hogy a klnbz karakterek ms-ms varzslatokat s harcmodort ignyelnek. Nagyon hosszas s tartalmas szrakozst jelent a jtk amellett, hogy megvannak a nagygpes vltozatot rint hibk (taln kicsit durvbban is) vagyis, hogy a jtk elejn knytelenek vagyunk vgignzni ahogy a gp "lepasszinszozik" minket, a vgefel pedig gyakorlatilag simn ssze lehet szedni olyan kpessgeket, hogy az els krtl kezdve vgtelenl(!) mi jvnk. Ezen hibi ellenre a PQ JAVA vltozata tartalmas s taln az egyik leghosszabb szavatossggal rendelkez game a piacon.

Tomb Raider Anniversary (tps, PSP, PS2, Windows, Wii, X360, Mac OS X)Nagy Tomb Raider fanknt mr az els rsz ta figyelemmel ksrem a sorozat plyafutst. Volt mr fent, volt mr lent s most megint felszllgba kerlt a Legend-el. Az Anniversaryt egyelre pnzgyi okokbl nlklznm kell, de hamarosan beszerzem, addig is gondoltam lssuk a mobilos vltozatot! Az els indts utn vegyes sszkp fogad: nagyon korrekt s kellemes irnythatsg, elg puritn grafikval, radsul a kperny aljt s tetejt is nlklznm kell, forgatsi lehetsg nincs. Nem tudom pontosan mirt dnthettek gy a fejlesztk, hogy most 2008-ban mikor minden mobil kpernyjefggleges tjols, kiadnak egy vzszintes elrendezs mszkls jtkot s a felesleges rszeket egyszeren levgjk...
A jtkmenet teljesen ledbbentett. Egyszer, szrakoztat s... rohadtul, iszonyatosan baromira nehz! Komolyan! A Ninja Gaiden ehhez kpest stagalopp. Nincs checkpoint, gygyts alig s a f attrakci: minden plyn vannak olyan pontok, ahol nem lehet kikerlni a srlst!!! Radsul az elz plyrl megmaradt HP-t visszk tovbb, ha tbbet akarunk jra le kell nyomni az elzt. Nem is ecsetelnm azokat a borzalmakat amiket ki kell llni, hogy tjussunk A-bl B-be. Legjobb plda erre a msodik plya, ahol kereken 2 htig voltam elakadva a tovbbjutst keresve, mert az egyetlen nyilvnval irny az egy szakadk volt, ahova ha beleestem meghaltam. Vgl tvittem jra az els plyt ugyanis egy nylfarknyi sebzst bekaptam rajta mg elzleg. Aztn a msodik plyn teljes HPval leugrottam a szakadkba s pphogy tlltem!!! Utna tvizsgltam a plyt s TNYLEG EZT KELLETT CSINLNI! Krlbell ilyesmikre kell szmtani az exponencilisan nehezed szinteken. Az utols kldetsnl tartok, de krlbell lehetetlen... mondjuk az elzkre is azt hittem...
Phoenix Wright: Ace Attorney 7 komment

[16] barnoca
May 11., Sunday 23:52 #7
Vlasz x-doboz360 (#6) zenetre
Handheld jobb mint az asztali.Egyetrtek.
http://www.youtube.com/user/barnoca26
[13] x-doboz360
Apr 21., Monday 18:12 #6
n nem tom mirt de mg csak most jttem r, hogy a jtkokat a legjobban handeld formban lvezem...sokkal jobban szeretek PSP-n jtszani mint asztali konzolon...am. telefonon...rg jtszottam amikor mg Nokim volt...rengeteg jtk volt a telmon...azon is lvezet volt jtszani...
Gamertag: Bubbszy HUN
[34] Laza
Apr 21., Monday 16:28 #5
Nekem van a mobilomon Metal Slug Mobile is, de a telos billenytyuzettel kesz szenvedes iranyitani. Ezert nem is jatszom a telon semmi ilyesmit.
Max PDA-n
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[40] BW
Apr 20., Sunday 17:29 #4
Hol szerezhetem be az AC!D-ot (240x320 pixeles a telm, ha kell a mret)??
And cousin... business is a-boomin'.
[15] e.vid
Apr 18., Friday 17:55 #3
A Metal Gear Ac!d-ot le is szedtem, borzasztan j szrakozs, kivl grafika, jtklmny, minden a helyn van.
[38] playmore
Apr 18., Friday 14:12 #2
Vlasz theSickness (#1) zenetre
Attl fgg mit vrsz el a mobilos jtkoktl. Ha nem sokat akkor sok rmd lesz bennk. n pldul majdnem berosltam amikor meglttam az Ac!d-et vagy az Airborne-t, simn hoznak PS1-es sznvonalat s a telefonok csak fejldnek...

Amgy az irnyts tnyleg baromira fontos, ezrt is kln rm ha a jtkfejlesztk megtalljk az egszsges egyenslyt az egygombos kivgzsek s a 12 gombos borzalmak kzt. Pldul a Gameloft fle GTA kln a Gangstar - Crime Citynek annyira durvn jl van belve az irnytsa, hogy a vezets egsz egyszeren kivl: farolsok, gyorstsok, fkezsek simn mennek, gy hogy nem autogzas!
Cheers, love! The cavalry's here!
Apr 18., Friday 11:26 #1
Egyetlen bajom van: r kellett jnnm, hogy a hordozhat jtkokat messze nem lvezem annyira, mint a nagygpeseket. Kivtel a Puzzle Quest s egyb, gyessgre vagy logikra pt, egyszerbb jtkok.
Azt meg egyenesen utlom, amikor egy j sztorij, vagy hangulatra pt darabot hordozhat formban adnak ki. Szerintem NINCS RTELME, mert elvsz a kt emltett elem. Lsd a Metal Gear Portable Ops-ot, a Silent Hill Origins-t vagy a DS-es Resident Evil Deadly Silence-t.

Ami meg vgkpp gz, azok a mobilos jtkok. Kis kperny, kis hang, s persze sz*r irnyts.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
playmore
Cheers, love! The cavalry's here!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Xbox One
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Szrakoztat, Verekeds, FPS, Online FPS, Zene, Retro, Szerepjtk, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, DVD, Zene (hallgatom), Anime, Email, Letlts, Frum, Internetes szex, Esben stls, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Oldern
(offline)
Project1083
(offline)
dreampage
(offline)
carville
(offline)
GXbox
(offline)
Tyson
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
sidocious
(offline)
K4PL4N
(offline)
METHOS
(offline)
typer
(offline)
Rolne
(offline)
Shark
(offline)
vumar
(offline)
Vandor
(offline)
norbi85
(offline)
DarkVenom
(offline)
Guardian Hero
(offline)
Kriszti196
(offline)
Hellfrost
(offline)
ChaosCrash
(offline)
Sagem
(offline)
casper007
(offline)
Danee
(offline)
Fatman
(offline)
storm78
(offline)
Jackal
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
Marcangol
(offline)
norbypapa
(offline)
stevefarcry
(offline)
dragonken
(offline)
hunkosza
(offline)
reveszandi
(offline)
KARAK
(offline)
Rewmac
(offline)
Telson
(offline)
blackfox
(offline)
konzolcowboy
(offline)
Livingbox
(offline)
hjetyekus
(offline)
sepsta75
(offline)
kimi79
(offline)
Ayanehunter
(offline)
AlcohollicA Hun
(offline)
Iceakos
(offline)
A Lucsy
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Kratos34
(offline)
CHASE
(offline)
lorantHUN
(offline)
macewindu74
(offline)
Csaby83
(offline)
ThomasCsonka
(offline)
getro2
(offline)
travis18
(offline)
K3NZO
(offline)
xXx Skyline HUN xXx
(offline)
dirtydog87
(offline)
kornl20
(offline)
Gaben007
(offline)
Xclusive
(offline)
Totibaba
(offline)
HungaianEvil
(offline)
ZOZA13
(offline)
MegadetH Hun
(offline)
Alpr
(offline)
markidlive HUN
(offline)
AlcohollicA Hun
(offline)
sity89
(offline)
Phantom
(offline)
xetron
(offline)
AlcohollicA_Hun
(offline)
okornyalbaro
(offline)
neuroflex
(offline)
dpb
(offline)
@themys
(offline)
Svitzh
(offline)
Ra1D3n
(offline)
XBOX Live
Phoenix Wright: Ace Attorney adatlap
7 v felettieknek Tindzsereknek
Kiad: Capcom
Fejleszt: Capcom
Megjelens: 2006. Mar 30.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nem ismert

Mg nem rtkeltk ezt a jtkot
Olvasi rtkels: 43.9 (16 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba