[37] carville (offline)

Segít?kész - Vidám - Hisztis

Ő egy 31 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Balatonalmádi

5195 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 103570 kreditet gyűjtött

2008 April
20:12 N-Gage bemutató!
Néhány napja vált elérhetővé mindenki számára a Nokia mobiltelefonjátékokat megreformálni óhajtó szolgáltatása, az N-Gage. A szoftver egyelőre csupán Nokia N81, N81 8GB, N82, N95 és N95 8GB típusú mobiltelefonjaira elérhető, idővel viszont további készülékek fognak csatlakozni. 1 napos használatból adódóbemutatóra kattints a Továbbra.

(Előre szólok: a képek kilopási technikájából adódóan nem képesek 100%-ig visszaadni az eredeti szín minőséget, inkább dekoratív jellegűek!)
Kezdésként mindenképp regisztrálnunk kell magunkat, amit a
hivatalos N-Gage honlapon vagy akár közvetlen a mobiltelefonon is megtehetünk, miután telepítettük a szoftvert. Az N-Gageben nem választható magyar nyelv és forinttal sem fizethetünk, ellenben magyar regisztrációval is teljes mértékben használható! Igen, teljesen, tehát az egész lényegét magában hordozó játék vásárlás is elérhető magyar regisztrációval (csak rátok akartam ijeszteni), azonban az árakat euróban fogja számolni, és csak bankkártyával fizethetünk. (Egyénként lehetőségünk lenne mobiltelefon számlánkat megterhelni, és úgy fizetni, ám az országon kívül mindez még játék és mobil operátor függő is. Szóval a bankkártya a tuti minden esetben). Ígéret viszont van arra, hogy idővel mindezt mi is megkapjuk.

Magát a szoftvert úgy tudnám a legkönnyebben jellemezni mintha egy "gép a gépben" rendszer lenne, belelépve ugyanis egy teljesen másik mobiltelefon fogad minket. A Symbian látványvilágot teljesen mellőző dizájnnal rendelkezik, és szolgáltatásban is teljesen elkülönül tőle.

A szoftver 5 fülből áll. Első a Home. Innen gyorsan elérhetjük a legfontosabbakat, elindíthatjuk a legutoljára használt játékot, gyors pillantást vehetünk a Gamercardunkra (ismerős? Na majd meglátjátok mennyire), egy falatnyi reklámot is megtekinthetünk, vagy elolvashatjuk új üzeneteinket.
Második a My Games Itt értelemszerűen a már letöltött teljes/trial verziós játékokat indíthatjuk el.
Harmadik a My Profile, itt természetesen a profilunkat állíthatjuk be. A Gamercardhoz berakhatunk magunknak képet (bármelyik fotónkat, képünket beállíthatjuk amit a mobilunkon találunk), beállíthatunk Mottót (ez is olyan ismerős nekem...), illetve leelenőrizhetjük N-Gage pontjainkat és jelenlegi reputációnkat. Igen, ezután már minden 360 tulajdonosnak leeshetett, másoknak meg elmondom, hogy ez gyakorlatilag a Live mobilosított változata! Szegény playmore pedig kezdhet újabb platformon Achievementeket gyüjtögetni. :)

Negyedik fül a My friends ahol a barátainkat menezdselhetjük. Nekem egyelőre nincs, így ennél többet sajnos nem tudok modnani.
Utolsó pedig a Showroom, ahonnan a játékokat tölthetjük le, illetve vásárolhatjuk meg, valamint "játék extrákat" is kereshetünk magunknak, amik véleményem szerint a fizetős letölthető tartalmakat jelenti, csak egyelőre üresen tátong.

Egyelőre 5, műfajilag eltérő játék elérhető a rendszeren (akció, autóverseny, logikai, poker és horgász), és igen dicséretes hogy egyiket se kell csak úgy vaktában megvennünk! Mindről találunk rövid leírást, nézhetünk képeket vagy videót róla, és más N-Gage tagok rövid véleményét is elolvashatjuk. Ha pedig mindez nem lenne elég, ingyenes Trial változat is letölthető mindegyikből.
Az árak viszont húzósnak hangozhatnak elsőre, ugyanis a magyar ember nincs hozzászokva a 7-10 eurós (1800-2600 FT) árakhoz egy mobiljáték esetében. Mindez egy nyugati ember számára elfogadhatóbb, mert ők a gagyi Java-s játékokat is ilyen árakon kapják, a magyart viszont majd meg kell győzni, hogy a színvonasabb játékokért többet fizessen. Kompenzálásként viszont ezeket a játékokat valóban örökké megtarthatjuk, vásárlással együtt ugyanis kapunk egy kódot e-mailben, amely segítségével szükség esetén újratelepíthetjük a játékot, akár az új mobiltelefonunkra is, ha jelenlegit lecserélnénk, így aztán valóban a miénk marad. De aki egyébként se szeretné örökidőkre megvenni, az 5 euróért akár egy 7 napos kölcsönzést is igénybe vehet. (kettőért pedig 1 napra, ezt mégis kiválasztaná ilyen árakkal?)

A teljes élménybeszámolóért természetesen nem riadtam vissza egy játék megvételétől sem, így azt is röviden bemutatnám. Az én választásom a Hooked on: Creatures of the Deep c. horgászprogram volt. 20 megát foglal el, elindítva viszont megtudjuk, miért. Már a menü is nagyon igényesen lett megcsinálva, egy animált tengerben úszkálnak a halak, és valóüban eszméletlen szép. A horgászat pedig teljesen háromdiemnzióban zajlik. A víz csodálatosan fodrozódik, a halacska kiugrik a vízből és arcunkba csap a víz, az égen elszálló madarak, repülők mind visszatükröződnek a vízfelszínén, napszaktól függő fényviszonyok, és még sorolhatnám. Egyedül csak az anti-aliasing hiányzik, de az nagyon.
Ezenkívül horgászteljesítményünktől függően XP-t kapunk és szintet léphetünk, amivel új felszerelést vehetünk. Küldetéseket is vállalhatunk ("fogj ki nekem XY halat" stb), és horgász versenyeken is részt vehetünk. Eredményeinket pedig elküldhetjük az online eredménytáblákra is. Ez a játék például, így első látásra TÉNYLEG megérte a 10 eurót!
Emellett Achievementek is vannak mint ahogy mondottam volt, sajnos azonban a rendszer nem túl kiforrott. Játék közben egy pop-up ablakban megjelent egy szám, és annyi. Azt se tudtam mire, miért, mi ez. Aztán később esett le hogy az a megszerzett N-Gage pont mennyisége volt. :) És az AC feltételeket is csak játékon kívül, a My Profileban tudtam megnézni, mert a játékon belül erre semmilyen lehetőség nem volt. De még a My Profileban sem sikerült még rájönnöm, hogyan olvassam el azokat az AC leírásokat, amik ki sem férnek! Lehet nem is lehet... Így viszont kissé problematikus. 8-) Amúgy itt is kapunk egy mini képecskét és rögzíti azt is, melyik napon szereztük meg az AC-t, akárcsak Xboxon.

Ennél nagyobb probléma magával az N-Gage rendszerrel azonban az, hogy egyelőre eléggé instabil jószág. Nagyon be tud lassulni egyszerű műveletektől is, és már lefagyasztanom is sikerült, pedig nincs meg olyan régóta. Remélem nem fogják ennyiben hagyni.

Végszóként azt kell mondjam a Nokia valóban megcsinálta, forradalmasította a mobiljátékokat. Ugyan nem új ötletekkel, épp csak olyannal, amivel mobiljátékok esetén még nem találkoztál. Nem fogja egy pillanat alatt leváltani a hagyományos, de sajátmagát már rég kinőtt Java technológiát, de szerintem szép lassan meg fogja tenni. Én szurkolok!
8 komment

[24] maccc
Apr 09., Wednesday 18:55 #8
Klassz leírás,és maga a szolgáltatás is nagyon zsír.
Régen mindig vágyam volt egy n-gage de soha nem vett rá a lélek,hogy meg is vegyem,ezek az új n telefonok viszont minden téren nagyon minőségiek,és hát rég volt már egy rendes symbanos nokiám(Legutóbb 3650-s)szóval most végre lehet veszek egy ilyen telót.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[37] carville
Apr 08., Tuesday 22:05 #7
Válasz theSickness (#6) üzenetére
Most lettem, meg is lepődtem.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Apr 08., Tuesday 2:28 #6
Te is most lettél kiemelve, vagy csak rosszul emlékszem?
moderator hzx
Apr 07., Monday 20:08 #5
Carville, ez szuper volt, az olvasók nevében is köszönöm. Megháláljuk
The big print giveth, and the small print taketh away.
Apr 07., Monday 14:06 #4
nagyon pöpec, imádom a symbian-os Nokia telókat, de a PSP mellett már elég egy SE K800i is, mert csak telózásra és fényképezésre használom amiben ez a teló első osztályú. Előtte volt: 3650->N-Gage->6600->6680->E50. ha nem vettem volna PSP-t akkor egy N95 jött volna a sorba...
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[55] axl
Apr 06., Sunday 22:36 #3
Válasz carville (#2) üzenetére
hat, ha engem kerdezel nem is baj, a valo eletben is igen unalmasnak talalom... egyedul a sorozest elvezem benne!

en is hordom magammal a W850i-met, de tobbnyire Sudoku es Worms megy rajta
I WλNT TO BELI3VE
[37] carville
Apr 06., Sunday 22:33 #2
Válasz axl (#1) üzenetére
Hát a PSP-t természetesen nekem se fogja lecserélni. De meleltte kiegészítőnek nagyszerű, mert nem viszem mindenhova a PSP-t.
Ráadásul arra nincs horgászprogi!!!
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[55] axl
Apr 06., Sunday 22:27 #1
igy leiras alapjan tetszik, de en azert maradok a PSP-nel (mar csak ezrt is, mert nincs Nokia-m, es mert a 10 euro "kicsit" tenyleg huzos nekem, a Tekken Dark Resurrection-t is 2x ennyibol vettem meg, ahhoz meg igen sokat kell gyurnia egy mobiljateknak, hogy azt a szintet elerje... )

az N-Gage telefonok, miutan egyet volt alkalmam kiprobalni, nem gyoztek meg tulsagosan, ebben viszont mar latok nemi potencialt, csak igy tovabb, Nokia! ha kijavitjak, akkor az X360-tol "kolcsonzott" otletekkel egyutt meg siman ki is valthajta a Java-t, ha nem csak Nokia-kra lesz majd...
I WλNT TO BELI3VE
carville
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Anime, Billiárd, Letöltés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live