[4] Joo T (offline)

Átlagos

Ő egy 39 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Tapolca

4692 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 4545 kreditet gyűjtött

2008 March
19:43 Egy kis Ir összesítő
Na hát nem írtam egy ideje, de nem nagyon volt mit. Dolgoztam, semmi különös. Éppen ezért most inkább egy összesítőt tennék a blogba, hogy mi kell itt kint, mire lehet számítani és hogy amúgy hogy is megy ez....
Nos akkor kezdeném azzal, hogy mi kell.
Először is pénz. Ha nem ismersz senkit itt kint, akkor nagyon sok pénz. Kezd egyre jobban értelmet nyerni, miszerint csak pénzből lehet pénzt csinálni. Hát itt kint is kell indulásnak. Szóval ha nem ismersz kint senkit, akinél meghúzhatod megad egy-két hónapig, akkor tulajdonképpen egy lehetőséged van: hostel. Hát mondanom se kell, hogy nagyon drága. Elkérnek egy éjszakáért akár 20-30 eurot is. Mondhatnátok, hogy el lehet menni albiba. Na hát az nem olyan egyszerű, mert általában kérni szokott a tulaj igazolást, hogy te dolgozol, ezzel bizonyítva, hogy tudod fizetni majd az labit. Persze ha mákos vagy, akkor találsz egy magyar főbérlőt, aki kisegít, és pecózhatsz 300 euro/szobaért az albiba, de ennek elég kicsi az esélye. Amúgy már most mondom, hogy 300€/szoba jó árnak számít.
Akkor egy kis anyagi útmutató, hogy mi mennyi, mire kell számítani. Szóval egy szóba olyan 300-350€. Persze most egy személyes szobát értek ez alatt. Sajnos azt nem tudom, hogy a központban mennyi, de biztos, hogy valamennyivel drágább. A rezsit két hónaponként szokás fizetni, ami egy emberre általában 100€-ban megáll. Szóval akkor most tartunk 400-450€/hónál. A kaja az nem vészes. Van itt kint is tesco, meg lidl, meg valami aldi (ami ha minden igaz, akkor lesz otthon is), ahol azért olcsóbban megkap az ember mindent. Szóval kb. 50 eurobol bevásárolsz egy hétre akár. Ez akkor 200euro egy hónapban, szóval tartunk 6-650 euro/ ho. A minimálbér kint 1300 euro korul mozog, ha heti 40 orával számolok. (adót levontam) Persze ennél az ember többet költ, mert egy kis chips, egy kis sör, egy kis pub, meg meglátod, hogy quicksilver cipő csak 22 euro, meg rájössz, hogy a minimálbér itt kint nem arról szól, hogy hogy jössz ki belőle, hanem hogy ebből itt kint lehet ÉLNI!
Na akkor a pénzen túlvagyunk, jöjjön a következő, a ruhatár. Mindenképpen hozzál ki magaddal eső ellen védő szettet. Már lassan egy hónapja kint vagyok és nem nagyon emlékszek esőmentes napra. Igaz nem szokott túl sokáig esni, de amikor csinálja, akkor jól végzi a dolgát, azaz egy pillanat alatt tudsz teljes mértékig bőrig ázni. Plusz nem árt, ha nem csak eső ellen véd a ruhád, hanem a szél ellen is. Ugyanis az eső mellett a szél az állandó tényező. Ezzel nem is lenne baj, ha nem hideg szél lenne. Sokszor éreztem azt, hogy minusz körül mozog a hőmérséklet, de istenigazándiból több mint 10 fok volt. És ez mind a szél miatt.
Na aztán ami megint csak kell, az az angol nyelvtudás. Most nem azt mondom, hogy perfektnek kell lenni, mert hát én is elég messze vagyok az egésztől, de tudj legalább annyit mondani a buszsofőrnek, hogy itt meg itt szóljon, mert le szeretnék szállni, vagy hogy szeretnék csináltatni egy bankszámlát, stb. Persze érteni nem fogsz semmit az elején. Az írek mintha nem is angolul beszélnének. Nekem is msot kezdenek értelmet jelenteni egyes mondatok, amik az elején csak hablatyolásnak tűnt, szóval az otthon tanult angol arra jó, hogy megértetni meg fogod tudni magad, de hogy te nem fogsz érteni semmit, az is biztos. Persze ez azért túlzás. Most azon gondolkozok, hogy mi kell még ide ki, mielőtt elindulsz, de nem jut eszembe több.
Ja de van még valami. Nem tudom, hogy elég e kint a személyi. Nekem mindenhol az útlevelemet kérték fénymásolásra. Amikor PPS-t csináltattam, amikor bankszámlát, mindig az útlevelet kérték. Szóval szerintem csináltasd meg, ha kijössz, mert az biztos, hogy nem árt ha van. De ezekre majd legközelebb kitérek.

A következő részben azt fogom részletezni, hogy mit kell itt kint csinálni, indulásnak.
8 komment

[59] Alwares
Mar 31., Monday 23:36 #8
Én változatlanul anglia mellet gondolkodom, de majd meglátom. Ma kaptam egy igen jó ajánlatot web oldal készítésnek viszonylag jó áron és referenciaként is működhetne majd, szóval lehet "hamarosan" elindulhat ez a biznisz (legalább is van most mentorom aki segít elindulni). Csak még tanulni kéne ezt a php-ét, meg a flash-t is meg hajjajjj. Tanulni, tanulni, tanulni!
.titanic {float: none;}
[111] dreampage
Mar 31., Monday 22:48 #7
Ide se megyek, de azért neked minden jót kívánok odakünn.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[4] Joo T
Mar 31., Monday 22:03 #6
Válasz casper007 (#4) üzenetére
Szerintem Angliába sincs másképp. Ott is mindig esik az eső...
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
[25] Yip Man
Mar 31., Monday 22:00 #5
Válasz Yip Man (#3) üzenetére
Mármint a blog témája...
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[62] casper007
Mar 31., Monday 21:59 #4
Húh, ha egyszer kimegyek külföldre, márpedig tervezem, akkor majd jól jönnek ezek a tanácsok, persze a ruha mindenhol változó, de már néztem álláskereső oldalakat Angliában.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[25] Yip Man
Mar 31., Monday 21:59 #3
Bazz, ez nagyon frankó!
Jó ötlet!
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[4] Joo T
Mar 31., Monday 21:54 #2
Na máris van valami, ami eszembe jutott. Például lehet a reptérnél dolgozni. Elég sok embert felvesznek, aki dobálja a csomagokat, stb. Na a reptéri melőhoz amúgy kell erkölcsi bizonyítvány. Na ezt érdemes otthon megcsináltatni. Kb. 10.000 HUf, és azt hiszem 3 vagy 4 hónapig érvényes. Csak mert ha itt kint akarod megcsináltatni, akkor állítólag sokkal többe kerül, meg nagyon sokat kell utána rohangálni. Szóval sok vele a macera.
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
[4] Joo T
Mar 31., Monday 21:48 #1
Aztán Aky még biztos ki tudja egészíteni a listát, mert lehet, hogy kihagytam valamit. Ha így lenne, akkor sorry.
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
Joo T
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Szerepjáték, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Társasjáték, Szerepjáték, Zene (hallgatom), Könyvek, Bulizás, Barátok, Programozás, Úszás, Foci, Kézilabda, Kosár, Korcsolya, Extrém sportok, Bicikli, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Aky
(offline)
dreampage
(offline)
sting
(offline)
casper007
(offline)
Yip Man
(offline)
pjul
(offline)
jozef76
(offline)
Geleta
(offline)
mpetko
(offline)
XBOX Live