[4] Joo T (offline)

Átlagos

Ő egy 39 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Tapolca

4692 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 4545 kreditet gyűjtött

2008 March
11:24 2008.03.27. Csütörtök: Na megvolt az első délutános műszakom is
Hát először is kezdem azzal, hogy a műszak 14től 22ig tart, ami így elsőre lehet, hogy rosszul hangzik, és hát szó mi szó, vannak előnyei és hátrányai egyaránt...
Ébredés. Már elég korán felkeltem, és még vagy egy órán keresztül filóztam azon, hogy tényleg felkeljek, vagy aludjak még. Ennyiből például jó, ha délutános vagy. Aludhatsz jó sokáig. De ha ezt teszed, akkor meg az a baj, hogy felkelsz és mehetsz is dolgozni. Szóval inkább felkeltem, mert kéne mosni, kajolni, stb.
Na szóval bementem melóba, és hát az az igazság, hogy meló szempontjából jobban tetszik a délután, mint a délelőtt. Eleve nincsenek annyian. Se vevő, se munkatárs. 5ig vagyunk kb. 5en, utána meg csak 3an. Nincsenek idegesítő menedzserek, akik ugráltatnak, stb. Bár igaz, hogy így is van egy csomó tennivaló, mert bár kevesebb a vevő, de ilyenkor készítjük a hűtőbe az előregyártott szendvicseket, valamint az összes vacak tartóedényt kicseréljül, átmossuk, stb. Szóval nem unatkozunk, de mégis lazább valahogy az egész. Hát ennyi a délutános melóról.
Viszont volt egy vicces sztori tegnap, mert amikor megérkeztem, volt ott egy másik magyar srác. Persze én ezt nem tudtam, és elkezdtünk angolul beszélgetni. Azt persze a srác észrevette a magyar akcentusomat, és váltott magyarra, amit először nem is értettem, mert azt hittem angolul mondott valamit. Na mindegy. Ez azért viccesebb és furcsább volt élőben, mint így leírva.

Megint más. Itt kint kezdem megérteni azokat az embereket, akik kimennek külföldre, és "elfelejtenek" magyarul. Persze nem felejtenek el. Csak keresik a szavakat. Tudjátok elég furcsa, amikor például a next please szót elmondod egy nap vagy 50szer angolul, de magyarul egyszer se, akkor szerintem természetesn, hogy amikor meg magyarul akarod mondani, akkor egyből angolul ugrik be. Amúgy sosem gondoltam volna, hogy ezen a véleményen leszek egyszer, de hát ez van.
Ti hogy vagytok ezzel a dologgal?
12 komment

[62] casper007
Mar 31., Monday 21:54 #12
Excuse me? Jó dolgod van, én modnom.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[1] jozef76
Mar 29., Saturday 20:10 #11
Gelo, neked az lenne korrekt,ha az ivást is osztályoznák!
[1] Geleta
Mar 29., Saturday 10:27 #10
Én szinte egyátalán nem beszélek angolul vágod, de volt már, angolfelelés előtt, hogy azt álmodtam, hogy angolul nyomatom a tanárnak mint állat, pedig egy szót se tanultam Na az csak álom maradt, mert másnap befigyelt a karó.
ja ez elszállt
[15] logen
Mar 28., Friday 18:31 #9
Na igen, ez eleg vicces, en is csak most szembesultem ezzel a problemaval. 2 honapja javareszt csak angolul beszelek es gondolkodom, aztan ha atvaltok magyarra akkor sokszor angol szavakat kell beleraknom a mondataimba, mert egyszeruen nem jut eszembe az anyanyelvemen
[25] Yip Man
Mar 28., Friday 17:34 #8
Válasz Aky (#7) üzenetére


Azért remélem reggel értetted, hogy mit mondanak neked a többiek...
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[27] Aky
Mar 28., Friday 16:58 #7
Válasz Yip Man (#6) üzenetére
En almodtam parszor angolul, na az komoly kis flash volt reggel
PSN : Aky82Hun
[25] Yip Man
Mar 28., Friday 16:44 #6
Gondod csak akkor lesz, ha elkezdesz angolul gondolkodni. Na azt nem szabad, mert akkor tényleg elfelejted pár év alatt a magyart...

(De szerencsére te folyamatosan gyakorlod anyanyelved, hála ennek a honlapnak. )
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[111] dreampage
Mar 28., Friday 14:50 #5
Én egy hetet dolgoztam angliában, és napi 8-10 órában kizárólag angolul kellett beszélnem. Az egy hét letelte után alig tudtam összerakni egy normális magyar mondatot. Nem vicc.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[40] BW
Mar 28., Friday 13:55 #4
Énnálam detto ugyanez a helyzet, csak németből.
Az iskolában heti 21 (!) órában tanulok németet, már a kutyámmal is úgy beszélek
And cousin... business is a-boomin'.
[23] gyuri12
Mar 28., Friday 13:54 #3
Én még 3.-ban,amikor elkezdtem tanulni az englist,akkor felejtettem el egy kicsit magyarul... Meg még most is van,hogy mondanak egy angol szót,megjelenik a lelki szemeim előtt,hogy mi az, de nem tudom a magyar nevét.
(bár ez az utóbbi nagyon zavaró)
[6]
Mar 28., Friday 12:42 #2
Én 3 napig kénytelen voltam angolul beszélni különféle okok, miatt, aztán mikor magyar társaságban probáltam mondani valamit, valahogy még akcentusom is lett az elején . Aztán visszaszokott a szám a madzsar nyelvre, de teljesen igazad van, könnyen átszokik az ember a külföldi nyelvre.
Nem vagyok ártatlan s nem vagyok pártatlan, de nem vagyok célpont, hogy tört láss a hátamban! ----->www.xboxhq.hu
[59] Alwares
Mar 28., Friday 12:34 #1
Én ettől félek. Ha egyszer kimegyek külföldre elfelejtem a szép kifejező mondókáimat, anekdotáim. Na ezért fogok majd akkor magyar szépirodalmat olvasni!
.titanic {float: none;}
Joo T
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Szerepjáték, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Társasjáték, Szerepjáték, Zene (hallgatom), Könyvek, Bulizás, Barátok, Programozás, Úszás, Foci, Kézilabda, Kosár, Korcsolya, Extrém sportok, Bicikli, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Aky
(offline)
dreampage
(offline)
sting
(offline)
casper007
(offline)
Yip Man
(offline)
pjul
(offline)
jozef76
(offline)
Geleta
(offline)
mpetko
(offline)
XBOX Live