[4] Joo T (offline)

Átlagos

Ő egy 39 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Tapolca

4692 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 4545 kreditet gyűjtött

2008 March
13:19 2008.03.07. péntek
Na kilábaltam a depiből. Nem tudom mi volt velem tegnap, de tényleg szarul voltam. A mai nap pedig fenomenális volt. Már csak az lehetett volna ennél jobb, ha egy melót is kapok...
Na reggel fel, ahogy szoktam. Bementem a Swords-i központba, hogy a számlát megcsináljam. Ugyan ahhoz a sráchoz kerültem, aki tegnap elküldött. Most nem volt semmi probléma. Odamentem, azt elnyögtem bánatom, hogy jó lenne egy számla nekem. Semmi probléma, elkérte az útlevelemet, meg a pps numberemet, lefénymásolta, meg adott egy formot, hogy töltsem ki. Ezt meg is tettem. Utána leellenőrizte az adatokat, azt ennyi volt. Mondom magamban, ezt mért nem lehetett tegnap? Nem volt az egész két perc. Na mindegy. Mindenesetre sikerült egy kicsit jobb kedve találnom. Egy hét, és lesz számlám kártyával, meg mindennel, ami kell hozzá.
Ja majdnem elfelejtettem említeni, hogy tük jól megcsinálták itt a banki védelmet. Na jó, nem olyan nagy szám, de elég logikus. Ugyanis a bejáratnál két ajtó van, kb. egymástól másfél, két méterre. Na már most az egyiket akkor tudod kinyitni, ha a másik csuva van. Igy elég könnyen meg lehet akadályozni, hogy egy bankrabló kirohanhasson a lopott pénzzel... :) Érdekes, és egyben praktikus, bár nekem elsőre nagyon muris is volt.
Azt ami tényleg feltette az i-re a pontot, az meg az este volt. Bementünk öten pub-ozni. Vagyis hatan voltunk, mert Áky egyik volt munkatársa is megjelent. Hát jó volt. Ilyen kajálós-kocsmázós bár szerűség volt, élő zenével. Bár nem szeretem azt mondani, hogy kocsma, mert akkor mindenki az otthoni füstös lebujra gondol. Itt kicsit mások a kocsmák. Tulajdonképpen kultúrális központok. Ahol voltunk, ott is a húszasoktól az ötvenesekig minden korosztály képviseltette magát. Szóval nagyon mások itt kint a kocsmák. Arról nem is beszélve, hogy nem lehet bent dohányozni. Azért az jó dolog, hogy egy kocsmázás után másnap akár felveheted az esti ruhádat. Otthon meg... Na mindegy.
Szóval legurítottunk pár guinness-t, meg ittam valami zöld lötyit, ami zöldalma likőr, vagy mi lehetett, de nagyon fini volt. Mondjuk egy kicsit hiányzott a jó kis pálinkás utóhatás, amitől leég az ember torka, de azért jó volt. Azért elég jól sikerült az este. Úgy terveztük, hogy 7re megyünk, és olyan 9 fele haza, mert Hugi is dolgozik, meg mindenki fáradt volt, de aztán olyan jól sikerült, hogy a végén éjfél felé taxival sikerült csak hazakeveredni.
Ja még egy mókás dolog azért volt este. Megyünk le az illem helyiségbe, erre ott figyel egy néger srác, azt már bemenetelkor nyomatja, hogy adj egy ötöst. Hát mi le is pacsizunk vele. Elvégezzük a dolgunk, kézmosás, már tépi le nekünk a kéztörlőt, stb. Azt végülis utólag kiderül, hogy ő amolyan wc-s néni volt, persze ezt nem úgy kell elképzelni, mint otthon, hanem itt kis csini ruhában, kikészítve egy csomó spry, dezodor, rágó cukorka, és akkor szépen ott rendbe tudod rakni magad, stb. és a végén valami aprót hagysz neki. Tisztára mint a filmekben.
Aztán volt még egy jó kis meglepink tegnap este. Miközben haladtunk pub felé, közben természetesen találtunk egy másikat is. Megyünk befele, erre mindenki megáll az ajtóban. Mondom mi van, mert nem megyünk? Erre kiderült, hogy a kocsma teli volt öregekkel. Hát természetesen nem akartunk kiríni a tömegben, és ezért inkább hagytuk a dolgot. Beszéltük is, hogy milyen fura, mert otthon is megvan ez a helyzet, csak fordítva. Bemész a kocsmában, és teli van 14 évesekkel... :)
Na kb. ennyit a tegnapról. Összességében elmondhatom, hogy jó volt.
2 komment

[4] Joo T
Mar 08., Saturday 18:11 #2
Hát igen. Számomra is az volt a legmeglepőbb, hogy itt kint ennek az egész "kocsmázós" dolognak tulajdonképpen kultúrális értéke van. De ezt nem is igazán lehet leírni, ezt át kell élni, tapasztalni kell. Örülnék, ha otthon is ilyen lenne.
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
[62] casper007
Mar 08., Saturday 15:21 #1
A brit és ír kocsmák nagyságrendekkel kultúráltabbak, mint itthon. Azok nem is kocsmák, hanem egyfajta szociális gyülekezőhelyek. Az emberek tudnak beszélgetni egy pohár sör mellett. Persze vannak ilyen lebujok is, ahol hullára ihatod magad.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Joo T
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Szerepjáték, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Társasjáték, Szerepjáték, Zene (hallgatom), Könyvek, Bulizás, Barátok, Programozás, Úszás, Foci, Kézilabda, Kosár, Korcsolya, Extrém sportok, Bicikli, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Aky
(offline)
dreampage
(offline)
sting
(offline)
casper007
(offline)
Yip Man
(offline)
pjul
(offline)
jozef76
(offline)
Geleta
(offline)
mpetko
(offline)
XBOX Live