[4] Joo T (offline)

Átlagos

Ő egy 39 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Tapolca

4658 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 4545 kreditet gyűjtött

2008 February
18:26 Az első napom Dublinban
Mindig is próbáltak kint élő ismerősök rávenni, hogy menjek ki hozzájuk, de sosem gondoltam volna, hogy tényleg rávesznek. Aztán eljött a pillanat. Nem tudnám megmondani, hogy mi volt az, ami arra a döntésre késztetett, hogy menjek, de most már kint vagyok....

Akit érdekelne a kijövetel, hogy milyen itt kint, annak ajánlom a blogot, mert ha nem is napi szinten, de rendszeresen vezetni fogom, hogy nekem hogy megy.
Tegnap késő este érkeztem. Barátom (Aky) kint várt már rám a reptéren. Kicsit vicces volt, mire megtaláltuk a kocsit, mert a tetőn volt csak hely, de a liftek nem működtek. No akkor mozgó lépcskő. Azok meg össze vissza. Na de mindegy is. Kocsi megvan, bepakolás is, akkor usgyi a kecóba, gyorsan döntsünk le a nagy megjövetelre egy-két guinnest. Megérkezés, pár szóváltás az itt lakókkal (tényleg késő volt már), azt alvás, mert másnap be a városba, pps number-t igényelni.

Nos a PPS Number az mindenhez kell. Ahhoz, hogy bankszámlád legyen, hogy melót vállalhass, szóval mindenhez. Be busszal (1 óra, nagyon rossz kint a buszos közlekedés, förtelem, fúj). Megtaláljuk az office-t, be megyünk. Persze nagy parámban mindenhova valam kellett, hogy jöjjön barátom. És hát természetesen tök egyszerű volt minden. Mondom, regisztrálni szeretnék pps numberre, erre kapok egy formot, amit ki kell tölteni. (csak hogy teljes legyen a történet, kell egy igazolás, hogy hol laksz, valamint oda két havi számla, de ezeket a haver biztosította :) ) Szóval a formot kitöltöd, ami tök egyszerű, majd a sorszám alapján hívnak egy ablakhoz. Ne ez de dúrva volt. Ott vártunk vagy 2 órát. Na nem mintha olyan sokan lettek volna, csak egyszerűen eszméletlen munkamorálról tettek tanubizonyságot. Egy ügyfél, majd utána szünet, sőt, ott is hagyták az ablakot, stb. Erre mondta Ákos barátom, hogy komboztak. Ügyfél+logolás+szünet+logolás+szünet és csak aztán az új ügyfél. :)

Na szóval sorra kerültünk. Ott se kellet sokat beszélni. Beadtam a formot, az útlevelemet, számlát,stb. azt kész is. Pedig hogy paráztam, mert szar az angolom, és mi lesz ha, stb. Azt nem. Nem volt semmi. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lesz.

A második nagy szenvedésünk a mai nap folyamán, pénzváltás. 500 euróst hoztam ki. Ákos egyből, hogy normális vagyok? Boltban általában 100 euróst se nagyon fogadnak el... :(

Irány a bank. Persze ott nem aprózzák fel, azt mondják boltban, vagy postán. Irány a posta. Ott se váltják fel. Hát próbálkozzunk boltban. Végül ott felváltották. És még van belőle 3. Na majd a számlára feltolom, akkor nem lesz baj velük.... :)

Hát ennyit az első napról. Még lazítás van, még várakozás van. De már angolul is kellett egy-két mondatot mondani.
Persze még egy szót se értek a körülöttem zajló világból, de remélem ez is változni fog...
7 komment

[4] Joo T
Feb 28., Thursday 23:07 #7
Üdv mindenkinek. Van laptopom, amit kihoztam, szóval ezért van magyar ékezet. Köszönöm szépen a jókívánságokat. Remélem én is, hogy minden ok lesz velem.
Ha valakinek amúgy valami extra kérdése van, akkor nyugodtan küldhet privát üzenetet, próbálok rá válaszolni...
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
[62] casper007
Feb 27., Wednesday 22:46 #6
Hát sok sikert a továbbiakhoz! Az angol fejlődése tényleg csak idő kérdése, egy-két hónap alatt belerázódsz az ottani életbe.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[111] dreampage
Feb 27., Wednesday 22:37 #5
Nagyon jó lehetőség az angol tanulásra. Egyébként szerintem bátor dolog kevés nyelvtudással kimenni. Sok sikert kívánok! És örülök, hogy kintről is ékezetekkel írsz.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[59] Alwares
Feb 27., Wednesday 22:17 #4
Ezt olvasni fogom, érdekes lehet. Meg aztán hasznos is az ilyen, ha éppen arra vet a sors, hogy elhagyom magyarföldet, ha csak pár hónapra is... Guinnes, áhh de jó is az. Kinn is olyan drága? itt pesten 800 huf egy korsó, ami azért nem kevés...
Huh ha kikerülnék Írországba akkor biztos visszatérnék rögbizni, annyi szent
.titanic {float: none;}
[25] Yip Man
Feb 27., Wednesday 19:55 #3
És vittél magaddal billentyűzetet is?
Gondoltál te mindenre...
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[27] Aky
Feb 27., Wednesday 19:41 #2
Jo lesz az angolod no para. Kicsit szokni kell aztan ennyi. Engem is erdekel amugy majd a blog jo igy visszaolvasni hogy mi is tortenik velunk es te ez hogy eled meg Na megyek lovok Haloban egy kicsit.
PSN : Aky82Hun
[7] Herczi
Feb 27., Wednesday 19:36 #1
Érdekes. Szeretek ilyenekről olvasni, várom a többi írásod is.
Joo T
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Szerepjáték, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Társasjáték, Szerepjáték, Zene (hallgatom), Könyvek, Bulizás, Barátok, Programozás, Úszás, Foci, Kézilabda, Kosár, Korcsolya, Extrém sportok, Bicikli, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Aky
(offline)
dreampage
(offline)
sting
(offline)
casper007
(offline)
Yip Man
(offline)
pjul
(offline)
jozef76
(offline)
Geleta
(offline)
mpetko
(offline)
XBOX Live