[6] Fejes91 (offline)

Segítőkész - Humoros - Alapos

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4860 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 6758 kreditet gyűjtött

2008 February
09:48 Harry Potter és a halál ereklyéi
A könyv amit milliók vártak megérkezett, hogy lezárja az évek óta dúló küzdelmet Harry és a Tudjukki között.
A legjobb?
Zsenge koromból kifolyólag nem állíthatom biztosan, hogy a Harry Potter sorozat minden idők legjobb könyve de, hogy az utóbbi idők legjobb ifjúsági könyve, abban biztos vagyok, de az is elég valószínű, hogy összesítettben is előkelő helyet foglal el a toplistán.

De miért osztja meg ennyire az embereket a könyv?
Sokan túl gyerekesnek találják, aminek van alapja, mivel az első könyvben Harry mindössze 11 éves, és vannak olvasók, akik idősebb fejjel már nem tudják/akarják bele élni magukat egy kisgyerek történetébe. Én ebből a szempontból, komoly előnyt tudhatok magaménak, mivel a könyvek megjelenésével végig kb. egykorú voltam/vagyok Harryvel. (Harry a 17. születésnapját ünnepli a 7. könyvben, és nekem is március elején lesz a 17. szülinapom :P)

De most már írok a lényegről is.
Mindenképp ez a legjobb része a sorozatnak. Megválaszol minden kérdést. Lerántja a leplet a karakterek igazi jelleméről és ezzel minden a helyére kerül. A 6. részben már majdnem összeáll a teljes kép, de a halál ereklyéiben a meglévő darabokat is átrendezi Rowling, majd ezután minden összeáll. Nem részletezem jobban, mert már spoilerbe menne át a post azt meg szeretném elkerülni. Ezt mindenkinek magának kell átélnie.

Hogyan tovább?
A történet lezárult. Mint már írtam minden kiderült, minden szál el lett varrva, és igen hepiend lett belőle. Kár lenne ezt az idillt bojgatni. Rebesgetnek 8 részt, de őszintén szólva nem akarok olvasni többet Harryről, főleg, hogy ilyen jól elrendeződtek a dolgai. Viszont ha van még tinta Rowling tollában, szívesen olvasnék még pár ezer oldalt az ifjú James Potter, Sirius Black, Albus Dumbledore vagy akár Perselus Piton kalandjairól. Szerintem, van olyan potenciál ebben a világban, hogy lehetne bőven írni izgalmas történetet.

Köszönöm Harry!
Harry megszerettette velem az olvasást. A következő generáció még ennyire se fog szeretni olvasni, mint a jelenlegi de, majd ha eljön az ideje, a kezébe fogom nyomni jövendőbeli fiamnak/lányomnak ezt a könyvet, hátha neki is segít.

Végszó...
Ha valaki még nem merült el a Potter sorozatban, de van benne annyi gyerekesség, hogy bele tudná magát élni egy 11 éves varázsló fiú meséjébe, annak bátran ajánlom a könyveket. Biztosan sok-sok izgalmas órát fog jelenteni neki éppúgy, mint nekem.

Jó olvasást!
14 komment

Mar 11., Tuesday 15:36 #14
én imádom a megjelenés napján vagy azután egy nappal szombaton vettem meg hétfőn azért nem menetm suliba mert vasárnap nem tudtam olvasni mert el mentünk rokonokhoz és a kocsiban utálok olvasni...csak kár h vége mert a könyvön kívül nem sok jó dolog készült harry pottyerről
axl az első három után lesz jó a 4 anyira nem de az 5-6-7 a a legjobb
[55] axl
Feb 24., Sunday 0:40 #13
majd ha lecsengett a hype, es mar mindeki elfelejtette az egesz HP-oruletet, majd akkor, nem a hype miatt, hanem az olvasas orome miatt fogom elolvasni az egeszet egyben az elso harmat olvastam, a negyet felig, a filmekbol az elso negyet lattam. a 3. konyv jott be a kegjobban, de meg a film is nagyon jo lett. amugy filmbol az elso harom nagyon tetszett
I WλNT TO BELI3VE
[11] Piniata
Feb 16., Saturday 19:34 #12
A 7. epilógusa valami irtózatosan szar lett.
Broken glass and cigarettes, writing on the wall, It was a bargain for the summer, and I thought I had it all.
[6] Fejes91
Feb 16., Saturday 17:33 #11
Válasz DarkVenom (#8) üzenetére
Hát igen lehet, hogy igazad van. De már annyira hiányzott ez a befejező rész, hogy ilyesmikkel nem foglalkoztam
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
[64] DarkVenom
Feb 16., Saturday 16:08 #10
Válasz ultratti (#9) üzenetére
Én is 2000-ben találkoztam vele, az Ünnepi Könyvhéten a Vörösmartyn rábeszélt az eladó az első két kötetre...aztán...aztán úgy jött, hogy az ötödiktől már meg sem vártam a magyar kiadást
Thrills, Chills, Kills!
[14] ultratti
Feb 16., Saturday 16:04 #9
Én 6odikos koromban kaptam kölcsön a könyvet 2000,ben egy osztálytársamtól.Fingom se volt róla,előítélet mentesen elkezdem olvasni,és qrvára megszerettem.A 7ediket direkt nem sietem el,ezért sem olvastem el a blogot,nehogy spoilerrel találkozzak..
[64] DarkVenom
Feb 16., Saturday 15:41 #8
A hetedik szar lett, sajnos, nagyon érződik, hogy Rowlingnak már a petefészke kivolt Harryvel. Nagyon béna a *spoiler* folyamatos" tervezünk-megcsináljuk a tervet-lebukunk-épphogy- megmenekülünk" menetrend. Amikor már negyedjére menekült meg hajszál híján Harry, Hermione meg Ron, majdnem sírtam. A befejezés meg azzal, hogy Voldemort lőtte ki Harryről a saját horcruxát, de Harryt nem tudta bántani, mert Harry vére miatt Voldemortban él tovább Harry védelme (ami persze elvileg már nem is véd, kis baki, Ms. Rowling?)...nevetséges *spoiler off*
Nagyon kedvelem a szériát, nekem a negyedik és a hatodik a kedvencem, de azért belátom, jó, hogy vége van.
Thrills, Chills, Kills!
[12] Id
Feb 16., Saturday 12:56 #7
Válasz stevefarcry (#2) üzenetére
Szerintem a negyedik a legjobb bár én csak az ötödikig olvastam kicsit unalmas már a dolog(nagyon)
" A hős körül minden tragédiává válik, a félisten körül minden komédiává; s Isten körül minden - hogyan? talán világgá? "
[6] Fejes91
Feb 16., Saturday 11:25 #6
Válasz littleBig (#5) üzenetére
Jajj tényleg a filmekről el is felejtettem írni. Mindegy mert úgyis csak annyi lett volna róluk, hogy első kettőt láttam utána meg nem erőltettem. Inkább ki olvasom újra a könyvet.
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
[11] littleBig
Feb 16., Saturday 11:24 #5
Az első két rész nem volt hype-olva, sőt... Szal ne nézd le, és semmiképp se ítélkezz a filmek alapján!
Én másjél nap alatt kiolvastam. Imádom mind a 7-t.
[11] ZS0LTI
Feb 16., Saturday 11:17 #4
Válasz stevefarcry (#3) üzenetére
Van egy régi szám, nem tudom ismered-e: "Don't believe the hype". Még nem olvastam, de majd lehet elkérem valakitől az egyik könyvet, hátha... (Ha már mindenki így isteníti.)
Feb 16., Saturday 10:55 #3
Válasz ZS0LTI (#1) üzenetére
A hype ezúttal megérdemelt. Olvastad őket egyébként? Amíg nem kezdtem el olvasni őket, addig nekem is ilyen véleményem volt róla.
Feb 16., Saturday 10:53 #2
Én is kiolvastam az összes könyvet (beleértve a legújabbat is) és tényleg nagyon jók. A hetedik köny is szuper lett, de sztem még mindig a haramdik köny a best.
[11] ZS0LTI
Feb 16., Saturday 10:52 #1
Engem speciel a hideg kirázott, hogy az elmúlt héten mindenhol (suliban, vonaton, stb) Harry Pottert olvasó emberekbe botlottam. Ez csak egy könyv a sok millióból, kőkemény hype-pal. Viszont nagyon jó dolog, hogy megszerettette az olvasást - nemcsak veled, hanem sok-sok fiatallal.
Fejes91
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, FPS, Verseny, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Fotózás, Zene (hallgatom), Barátok, Billiárd, Email, Chat, Fórum, Foci, Korcsolya, Napozás, Bicikli, Fat body building
Barátok, ismerősök
adam062
(offline)
Matos
(offline)
Nexus
(offline)
richi11
(offline)
rockuka
(offline)
Trabby
(offline)
XBOX Live