HuN Makaveli2007.12.31. 16:35

BUÉK!+2007 játék összefogaló

2007 nagyon durva volt játék fronton, minden platformra jelentek meg kiváló game-k. Én a következőkben csak azokról a játékokról szeretnék egy pár sort írni, amiket volt alkalmam legalább kipróbálni ebben az évben (csak 2007-ben megjelent, a régebbieket most nem írom, az úgy se érdekelne sok mindenkit). Megpróbálom megjelenési idő szerint rendszerezni...

Lost Planet (Xbox 360, PC, majd jövőre PS3)

Ez egy lövöldözős Tps játék, jó grafikával, egy hófödte bolygón játszódik. A történet az, hogy egy kutatócsoport meg akar hódítani egy másik bolygót azzal a céllal, hogy emberek lakhassák. Megtalálják az EDN III nevű bolygót, amit teljesen hó borít és egyelőre lakhatatlan, de kiépítenek egy hálózatot ami megfelelő mennyiségű hőt tud biztosítani. A gond ott kezdődik, hogy nem csak ők szeretnék a bolygót meghódítani, hanem egy másik faj, az Akrid-ok, és kalózok. Ő ellenük kell harcolnunk, akár gyalog, akár robotot írányítva, hogy aztán elérjük a végső célt, hogy lakható legyen teljesen a bolygó.

Crackdown (Xbox 360)

Ezt a játékot úgy harangozták be, mint az egyik legjobb GTA klón, de végül is szinte teljesen más lett. Az alapkoncepció az, hogy egy szuperügynököt írányítunk akinek a feladata az, hogy kitisztítsa a várost a bűnözőktől. A grafika átlagos, de illik a játékhoz. Ahogy haldunk a játékban, úgy fejlődnek a különbőző tulajdonságaink, és így tudunk egyre nagyobbat ugrani, jobban vezetni, akár kamionokat dobálni. Sajnos a történetet nem igazán dolgozták ki, de azért jó játék lett, ráadásul teljesen magyarul jelent meg.

Def Jam Icon (Xbox 360, PS3)

Eléggé réteg verekedős játék, mivel főleg a rap zene rajongóinak készült, ennek függvényében csak rap zene és rapperek vannak benne. A grafika jó, nagyon jól megvannak csinálva a pályák, szinte minden törhető, zúzható. Összességében elég jó verekdős játék, csak kicsit gyorsabbra vehették volna a fejlesztők a sebességet, mert eléggé lomha lett.

Forza Motorsport 2 (Xbox 360)

Az autórajongók legjobban várt játéka (legalábbis 360-on). Nagyon részeletesen szimulálták az autókat, a grafika is elég szép, a pályák is kidolgozottak. Több mint 300 autó van benne, valószínűleg mindenki talál magának valót :) A művészlelkűek kiélhetik magukat az autófestőben, nagyon részletesen lehet festeni a kocsikra bármit, csak idő kell hozzá :) Összességében nagyon jól sikerült játék, én nem vagyok egy nagy autó fan, ezért sok idő múlva már kezdtem egy kicsit beleunni, de tényleg nagyon jó játék, ráadásul teljesen magyar.

Colin McRae Dirt (Xbox 360, PS3, PC)

Az első dolog amit észreveszünk az a grafika. Nagyon durva. Sokféle járművel rallizhatunk, akár teherautóval is, de van buggy is. Az irányításra sokan panaszkodtak, szerintem nincs vele különösebb gond. Én jól szórakoztam vele, szerintem jó munkát végeztek a fejlesztők.

The Darkness (Xbox 360, PS3)

Az egyik legnagyobb meglepetés volt számomra az évben. Nem ismerem a képregényt, de ettől függetlenül nagyon tetszett a játék. A történet szerint Jackie Estecado-t irányítjuk, aki 21. születésnapjára nem egy szokványos ajándékot kap, hanem maga a Darkness nevű "lény" kel életre benne. Többet nem árulok el, legyen annyi elég, hogy a történet kiváló, mindenki próbálja ki aki teheti :) A grafikára sem lehet panasz, egy kicsit sötét az egész játék, de hát nem hiába Darkness a neve :D A játékmenetben az tetszett, hogy nem csak annyiból áll a játék, hogy megyünk és ölünk, hanem például van olyan amikor össze kell gyűjteni megadott számú pénz érmét a sineken, mielőtt még odaér a villamos stb. Összességében a nyár egyik legjobb, hanem a legjobb játéka volt, remélem készül a folytatás, mert eléggé lezáratlanul maradt a vége.

BioShock (Xbox 360, PC)

Tudtam én is, mint mindenki, hogy ez nem egy mindennapi játék lesz, de nem számítóttam rá, hogy ennyire jól sikerült. A grafikát nem lehet szavakban leírni, ezt látni kell, ha a Crysis-nak vannak a legjobb külső terei grafikailag, akkor a BioShock-nak meg a legjobb belső terei. A történetre szintén nem lehet panasz, egy repülőbaleset folytán egy (halott) víz alatti városban kötünk ki, ahol az embereket tönkretette az Adam nevű anyag, de később beindul a sztori és eléggé fordulatos lesz. Az Adam-nak köszönhetően mi is sok féle új dolgot sajátíthatunk el. Ezek lehetnek támadó Plazmidok, vagy a sokféle tonik amivel például egymás ellen fordíthatjuk az ellenséget, láthatatlanná válhatunk stb. Ezenkívül sokféle fegyverünk lehet, amiket fejleszthetünk. A zenéket nagyon eltalálták, passzolnak a játékhoz. A hangulat nagyon átjön, köszönhetően a pályák kidolgozottságának. Gondolom a fentiekből látszik, hogy az egyik kedvenc játékom, és benne is van az év legjobb játékai közt számomra, remélem a folytatás is méltó lesz az elődhöz.

John Woo's Stranglehold (Xbox 360, PS3, PC)

Ez egy Tps, hihetetlen fizikával. Nagyon durván odafigyeltek a fizikára, (tényleg) minden szétlőhető, darabjaira szedhető. A sztori átlagos, de nem rossz. A grafika se rossz, de az igazi ereje a fizika kidolgozottságában rejlik. Néha eléggé szemétség volt a játéktól, hogy nehezebb szinten állandóan a hátam mögül jöttek shotgun-nal :D Összességében egy jó kis akciójáték, de egy idő után meg lehet unni.

Halo 3 (Xbox 360)

Idén végre megjelent a legjobban várt Xbox exklúzív játék a Halo 3, amely jött, látott, és győzőtt. Szerintem sikerült túlszárnyalnia elődeit. A grafika külső tereken nagyon szép, a belső terek már nem annyira, de még az sem mondható csúnyának. A sztori megy tovább, amit a végén jól lezártak, a három Halo játék így kiad egy kerek egész történetet, és fordulatokban sem hiányos. A zene hozza a megszokott formát, nagyon adrenalinnövelő, sokat ad a játékélményhez. A hangulat kiváló, az egész játék olyan "epikus", mint ha egy akció filmben lennénk. Coop-ban pedig minden játékot ver számomra (nézzétek meg Roli576 egy régebbi bejegyzését, ő leírta miket csináltunk coop-ban :D). Ez a játék is számomra az év játékai között van, nagyon jó lett, méltó befejezés.

Project Gotham Racing 4 (Xbox 360)

Számomra ez a legjobb autós játék amivel valaha játszottam, nem szimulátor, de nem is akar az lenni. Nagyon durva grafikája van, a járművek (motor is van), szinte mint a valóságban, nagyon kidolgozottak, szintúgy a pályák. Minden pályán vagy egy tucat féle időjárás szerint versenyezhetünk, ha akarunk hóviharban, ha akarunk csak simán napfényben. Nekem az is nagyon tetszik benne, hogy a motorok és az autók együtt versenyeznek. Egyszóval ez a kedvenc autós(motoros) játékom.

Portal (The Orange Box) (Xbox 360, PS3, PC)

A Half-Life sorozat a kedvenceim közt van, ezért örültem mikor meg tudtam, hogy a Valve öt játékot fog kiadni egy csomagban. De mivel ezek közül csak az Episode Two és a Team Fortress 2 új, de ezekkel még nem játszottam, így most csak a Portal-ról írok. Nagyon jó kis játék lett, így a sok akció, és versenyes játék után, csak az a kár, hogy egy kicsit rövid. Ebben nincs semmi lövöldözés, csak egy fegyverünk van, egy teleport kilövő, ezzel kell minden feladatot megoldanunk. Nagyon ötletes, és vicces, aki teheti próbálja ki!

Guitar Hero 3 (Xbox 360, PS3, PC)

Nem vagyok rocker, sőt nem is hallgatok egyáltalán rock-ot (csak régebben), de ez a játék nagyon jó :) Igazából csak annyiból áll, hogy jókor kell lenyomni a megadott gombot, de nagyon jól elvan találva a ritmus meg minden, haverokkal jó buli Guitar Hero-zni, és másoknak is aki nem szereti a rock-ot, azoknak is tetszik :D

Assasin's Creed (Xbox 360, PS3, jövőre PC)

Én ettől a játéktól nem vártam sokat, de pozítívan kellett csalódnom. Ha érdekel a teljes véleményem róla, akkor olvasd el a tesztem, a blogomban megtalálod. Egyébként számomra az év játékai közt a helye.

Kane and Lynch: Dead Men (Xbox 360, PS3, PC)

Nagyon lehúzták ezt a játékot, de nem nagyon értem miért. Jó, vannak benne bugok, de szerintem coop-ban jó játék. Nekem a grafikával sincs különösebb gondom, noha nem is túl szép. A történet is elég jónak tűnik, de még nem vittük végig. A lényeg, az, hogy szerintem nem lett olyan rossz, mint amennyire lehúzták.

Uncharted: Drake's Fortune (PS3)

Szerintem jelenleg a legjobb játék PS3-on, kiváló grafikával, jó hangulattal. Tps játék, ahol a fedezékes stílusú lövöldözésen kívül, sokat fogunk ugrálni, mászni stb. Bírtam azokat a dumákat amiket Drake benyomott néha :D Nem jutottam el túl sokáig benne, de azért elmondhatom, hogy tényleg jó játék.

Elder Scrolls IV: Oblivion Game of The Year Edition (Xbox 360, PS3, PC)

Igaz, hogy az Oblivion nem 2007-es játék, de a Shivering Isles nevű kiegészítő igen, amit tartalmaz a GOTY. Még nem voltam sok helyen Shivering Isles-ban, de már most látom, hogy még talán jobb lesz mint az alapjáték, pedig ez nagy szó. A történet az, hogy időnként Shivering Isles-ban felbukkan a Greymarch, hogy lerombolja az egész helyet, ezért Sheogorath az ottani őrült isten, megnyit egy kaput Cyrodiil-ban (az alapjáték itt játszódik), hogy innen szerezzen embert aki segít neki legyőzni a Greymarch-ot. Természetesen mi leszünk azok a szerencsések :). Sok fajta új ellenség, fegyver, dungeon miegymás van a kieg-ben. Zene nincs új, de nem is baj, az eddig is tökéletes volt :) Két részre oszlik az új terület, Mania és Dementia, teljesen különböző tulajdonságú lakosokkal, de innentől ismerje meg maga mindenki a játékot. Egyébként még mindig az Oblivion az a játék, amivel a legtöbbet játszok, egyszerűen nem tudom megunni, főleg, hogy a GOTY tartalmazza ugye a Shivering Isles-en kívül, a Knights of The Nine nevű kisebb kiegészítőt is. Szóval ha választanom kéne melyik a legfőbb kedvencem a Box-on akkor az az Oblivion lenne :)

Na ennyi lett volna, amiről írtam volna még az a Mass Effect, Eternal Sonata, de ME-be még csak épp, hogy belekezdtem, ES-nek meg csak a demójával játszottam. Amikben csalódtam: Call of Duty 4, TimeShift, Clive Barkers Jericho.

Na ennyi lett volna, remélem lesz aki elolvassa. Boldog új évet kívánok mindenkinek! :)

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxkaXYgY2xhc3M9XCItLWJuci17e2lkfX1cIj5cbjxhIGhyZWY9XCJ7e3VybH19XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwie3twYXRofX1wYXRyZW9uLW1wdS1iaWcucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDo2MDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cblxuPHN0eWxlPlxuLi0tbXB1LXt7aWR9fSwgLi0tYm5yLXt7aWR9fXtkaXNwbGF5Om5vbmV9XG4ubGFyZ2U+Li0tYm5yLXt7aWR9fSwgLm1lZGl1bT4uLS1ibnIte3tpZH19e2Rpc3BsYXk6YmxvY2s7fVxuLnNtYWxsPi4tLW1wdS17e2lkfX17IGRpc3BsYXk6YmxvY2s7fVxuPFwvc3R5bGU+IiwiaW1hZ2VzIjpbIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMHpcL3BhdHJlb24tbXB1LWJpZy5wbmciLCJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB6XC9wYXRyZW9uLW1wdS5wbmciXSwidXJsIjoiaHR0cHM6XC9cL3d3dy5nYW1lcjM2NS5odVwvYXJ0aWNsZVwvcGF0cmVvbiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB6XC8iLCJpZCI6MzV9
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==