[2] Let (offline)

Lehetetlen

egy 39 ves fi s itt lakik: /

4750 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 2058 kreditet gyjttt

2007 March
11:10 Mi is a HD READY? illetve Mi is a True / Full HD?
Rviden mindenkinek
A kifejezs Eurpban hivatalosan 2005 janurjtl hasznljk, mita az EICTA (European Information, Communications and Consumer Electronics Technology Industry Associations /az eurpai elektronikai cikkekel foglalkoz cgek szvetsge - a ford./) kzztette a minstshez (label) szksges kvetelmnyeket.

Az EICTA azrt vezette be mint minsgjelzst (quality sign), hogy megklnbztesse azon megjelentket, melyek kpesek feldolgozni s megjelenteni a magas felbonts (HD) jeleket. A minstst bizonyos, az "EICTA felttelei a kpmegjelentk HD minstshez" cm iratban rgztett minimum funkcionaltsi feltteleknek val megfelelskor adjk.

Informciim ellenrizhetsge rdekben kzzteszem az "EICTA felttelei a kpmegjelentk HD minstshez" (EICTA conditions for HD Labelling of Display Devices) cm dokumentum elrhetsgt
www.eicta.org/fileadmin/user_upload/ document/document1160753216.pdf
www.eicta.org/index.php?id=32&id_article =50

Az USA-ban "HD ready"-nek olyan megjelentket neveznek, melyek kpesek a HD jelet komponens video vagy digitlis bemenettel 720p-n, 1080i-n, vagy 1080p-n fogadni s megjelenteni, m nem rendelkeznek beptett HD-kpes tuner-rel.

A tny, hogy a termk rendelkezik "HD ready" minstssel, mg nem felttlenl jelenti azt, hogy meg tudja a teljes, HD forrsbl kapott felbontst jelenteni.
A legtbb HD-ready szett, elegend pixel hinyban nem tud igazi pixelrl-pixelre prezentcit interpolci nlkl a magasabb HD (1920*1080) felbontson megjelenteni - st erejk gyakran mg az alacsonyabb (1280*720) felbontshoz sem elg vizszintesen (CRT szetteknl, vagy plazma esetben az 1024*768 )

A "HD kompatibilis" kifejezst Eurpban azon megjelentkre hasznljk, melyeknl a megjelent HDMI kpes, de felbontsa HD-ready szintnl alacsonyabb.

Sok PC s laptop valjban tbbre kpes, a sz valdi rtelmben, mint amit a HD-ready minsts megkvn, ennek ellenre nem kaphatjk meg a HD-ready minstst, hacsak nem felenek meg a csatlakoz kvetelmnyeinek is.

Brmilyen, a gyorsasgi kvetelmnyeknek megfelel PC, ha legalbb 1280*720-as felbonts megjelentvel rendelkezik, kpes HD video megjelntsre, annak ellenre, hogy ltalnossgban a szmtgpeket nem ennek tudatostsval reklmozzk.
Ilyen, magas felbonts video forrsa lehet az internet, trolt adatfile, vagy egy DTV tuner krtya

Mi is a True / Full HD?
Marketing anyagokban az 1080p-t nevezik "True High-Definition", vagy "Full High-Definition" felbontsnak, azaz rviden Full HD-nak. Annak ellenre, hogy a 2K/4K digitlis mozi technolgia mr a fogyasztk szmra is elrhet, illetve, hogy mr fejleszts alatt van az ultra-high definition, az 1080p s 1080i pillanatnyilag a legmagasabb felbonts formtum, melyet szles krben msorszrsra, illetve video tartalom megosztsra hasznlnak.
A True / Full HD Eurpban NEM hivatalos minsts, trstott fogalom.
0 komment

Let
Let mg nem rt idzetet!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Kedvenc jtk-mfajaim
Kaland, Szrakoztat, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk mindenhol, Trsasjtk, Zene (jtszom), Magazinok, jsgok, Knyvek, Grafika, rajzols, Bartok
Bartok, ismersk
Mr Wazzeg
(offline)
bandita
(offline)