[38] playmore (offline)

Alkalmazkodó - Alkalmatlan - Mániákus

Ő egy 36 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

5008 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 108329 kreditet gyűjtött

2007 December
19:58 Mobil Mulató
Mivel mostanában nélkülöznöm kell a 360-amat, jobban ránéztem a mobiltelefonos játékokra.
Elsősorban a JAVA(tm) játékokat támogató, a nagyközönség számára is nagyobb valószínűséggel elérhető szeretném kiemelni, már csak azért is mert a platform szédületes változáson megy keresztül az utóbbi években. Kezdetnek talán lássuk az alapokat: a JAVA az egy manapság egyre nagyobb teret hódító programnyelv melyre teljesen platformfüggetlen alkalmazások írhatóak, több mint tízszeres hatékonysággal, mint régebbi (például C++) nyelvekben. A JAVA nyelv 3 fő platformal rendelkezik ezek közül minket a Java 2 Mobile Edition érdekel. Igen kedves olvasó, ezek azok a "jar" kiterjesztésű fájlok amelyeket mobiltelefonunkra másolva különböző ügyességi, akció vagy platformjátékokat kelthetünk életre. Pár évvel ezelőttig a JAVA játékok támogatás nem volt más a telefonokban, mint egy egyszerű kiegészítés, ami a "kigyós" és hasonló ötperces időtöltések kiszolgálására került be. Így volt ez egészen pár évvel ezelőttig.
Manapság már az egyre nagyobb kijelzőknek, a több gigabájtos memóriakártyáknak és az egyre robosztusabb firmwareknek hála, az egyszerű halandó számára megfizethető mobilok már nagyon komoly játékokat képesek felvonultatni. Ebben az iparágban is élen jár a Sony-Ericsson az olcsó és JAVA barát telefonjaival és a Gameloft nevű kiadó mely talán a legeslegigényesebb és legelőremutatóbb produktumokkal szórakoztatja a kedves nagyérdeműt. Lássunk néhányat ezekből:

American Gangster the Mobile Game (2007)

Jövő év januárjától fogják hazánkban vetíteni a kiváló Denzel Washington és Russell Crowe nevével fémjelzett Amerikai Gengszter című filmet. Ez egy valós eseményeken alapuló dráma mely az 1970-es években megtörtént valós eseményeken alapul. A két főszereplő egy hatalmas drogcsempészt és az ellene küzdő nyomozót játsza akik Manhattan utcáin vívnak könyörtelen harcot egymás ellen.
Az ebből készült játék ordít arról, hogy nem is lehetne máshogy megvalósítani. Kérem szépen amit a képeken látunk az egy GTA klón két dimenzióban. Jobban mondva az első GTA rész megvalósítása mobiltelefonon, olyan (telefonon) lenyűgöző dolgokkal, mint a kocsilopás, járókelők, napszakok váltakozása. Egy viszonylag nagy négyzet alakú várostérképen mozoghatunk (a korabeli kerületekre jellemző környezetben), ahol mászkálnak az emberek, járnak az autók, lövöldözések folynak. Bár a sztori eléggé kötött, azért többször is van alkalmunk mellékküldetésekbe bonyolódni, vagy csak szimplán gyilkolni a csúnyán néző alakokat. Minden ami a GTAból ismerős itt is visszaköszön: gyilkosságok, autóversenyzés, követés, leszámolások. Külön öröm, hogy a történet két szemszögből (gengszter és rendőr) is játszható. Hogy jön mindez össze? Lesd meg ezt a videót: American Gangster the Mobile Game videó (flash lejátszó szükséges!)

Legnagyobb pillanat: Amikor az utolsó küldetés végén sarokba szorítanak a rendőrök és...

Might and Magic II (2007)

Akik PC-s körökben mozognak, azok számára ismerős lehet a M&M név mint az igényes szerepjáték védjegye. Most sincsen ez másként, bár bevallom szkeptikusan böktem a játék ikonjára a játékok könyvtáramban. Aztán már csak ámulni tudtam. Egy olyan színvonalas és fordulatos RPGt kaptam kézhez amire nem láttam még példát JAVA környezetben. Maga a játék egy hős férfiút követ figyelemmel a gonosz elleni harcában (és ahogy az már lenni szokott a nagy szerelem is beesik valahogy 8) ). Kiválóan animált, több mint egy tucat fajta változatos környezetben fordulunk meg a játék során ahol nemcsak a szokásos tápolás/vásárlás kombókra kell odafigyelnünk, hanem a játék továbbjutási rendszere minden esetben egy vagy több logikai fejtörőt tartalmaz. Ez hihetetlenül feldobja a játékot, nem csak az unalmas kaszálásokra/ szintlépésekre/ nagyobb-jobb páncélok vásárlására kell fordítanunk a figyelmünket, hanem tényleg a mobilok képességeihez- felépítéséhez szabott logikusan felépített pályákra és mindig megújjuló fejtörőkre. A varászlatok és fegyverek száma is igen nagy, gondolom meg sem kellene említenem, hogy a karakterünkre aggatott páncélok is azonnali vizuális változást okoznak... Szerintem például abból lehet egy kis erőforrású gépre írt játék igényességét legjobban lemérni, hogy mennyire mernek a készítők egy játékelemet kvázi repetitíven felhasznáni. Ebből a szempontból nem lehet panaszra okunk. Van, nem egy pályaelem, melyet összesen csak egyszer fogunk látni az egész játék során. A játékidőt is sikerült szépen kihozni, nem 2, és nem is csak 5 órát kell beleölni az anyagba (főleg ha a mellékküldetésekre is hajtunk). Kiváló darab.
Might and Magic II videó

Legjobb pillanat: Amikor visszarepülsz a múltba és megérted mi miért történt az intróban.


Nitro Street Racing (2007)

A Gameloft már jóideje szeretett volna egy autentikus NFS másolatot kihozni telefonokra is, de mindezidáig ez valahogy nem jött össze. A legközelebbi próbálkozás a méltán híres Asphalt 3: Street Rules volt, de valahogy még mindig nem vitte át a lécet. Ezúttal semmit sem bíztak a véletlenre, az Asphalt motor kivételével mindent kidpbtak a játékból, újratextúráztak, pofátlanul egy az egyben lenyúlták az Underground stílust és nyakon verték az egészet a grafikai engine túlhúzásával. Ez lett a NSR.
Ha megnézzük a képeket egyből leszűrhető a végeredmény: ez a játék egy az egyben egy Underground 2 kicsiben. Ha játszunk vele akkor méginkább ezt érezzük. Adva van egy szabadon bejárható város 5 teljesen különböző kerülettel, jó sok kihívással (ahova személyesen is elfáradhatunk vagy GPSről offkorsz), forgalommal, rendőrökkel, külső-belső tuninggal, licenszelt csodaautókkal, gonosz riválisokkal és még sorolhatnám. Az irányítás végtelenül casual és ezért cserébe végtelenül látványos. Induláskor kapunk egy eléggé romhalmaz kocsit és egy kissé foghíjjas sztorit miszerint a város legnagyobb bandájának főnöke lenyúlta a barátnőnket és ezt mi nem hagyhatjuk ugyi, tehát indulhat a felfelé kapszkodás és a gyepálás.
Lássuk egy kicsit atechnikai részt. A kezdeti töltőképernyő után már teljesen folyamatos a játék, töltésnek lassulának nyoma sincs. A forgalom nagy, a tereptárgyak bőségesek és amit mindenképpen meg kell említenem, végre alap, hogy a környezet teljesen három dimenziós (attól függően hogy a Basic vagy a Pro 3D verziót szerezzük be, a járművek is háromdimenziósak). A sebességérzet nagyon ott van, az általunk kilökött, lezúzott járművek látványosan hullanak atomjaikra, a gyakorlatilag korlátlan mennyiségben adagolt nitro pedig abszolút lehetővé teszi a féktelen száguldást.
Nitro Street Racing videó

Legjobb pillanat: Amikor először megnyomod a nullát.


XIII 2: Covert Identity (2007)

Végére hagytam a személyes kedvencemet és (számomra) az idei év meglepetését, a XIII című kiváló és a kasszáknál méltánytalanul elhasalt cel-shaded FPS második részét. Először is nem gondoltam volna, hogy egy anyagi csődből lesz folytatás (csak nem mozgolódnak a verebek az Ubisoft háza táján?). Másodszor nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz. Még egyszer, kissé érthetőbben: "EZ A JÁTÉK KIB*SZOTT JÓ!" Értitek? Ez egy akció játék. Akciódús akcióval megspékelve. Mondtam már hogy akciódús? Van benne 14 pálya. Ebből kb 12-őn akkora akcióórgia és mészárlás van, hogy azt így leírni nem igazán lehet. Talán ha lematekozom. Van 2 karakterünk, egy tucat fegyverünk, milliónyi tereptárgyunk amit fegyverként lehet használni, tonnányi ellenfelünk, 4 nehézségi fokozatunk, 4 achievementünk pályánként (jobb szó nem jutott eszembe), rengeteg rejtett cuccunk, vásárolható felszerelésünk és egy oltári mindet überelő képregényes kinézetünk, ahol minden BUMM! AHHH! TAP! RATATATA! ki van írva. Fegyvereinken és két öklünkön kívül még különböző vascsövek, láncok, téglák, kukák, kerekek és amit el tudtok képzelni azt mind felvehetjük és odasózhatunk vele. Ez most az ultimate, az über, a mindent vivő. Játszatok vele!
XIII 2: Covert Identity videó

Legjobb pillanat: Amikor a főhősödet körbeveszik az ellenfelek és megnyomod az ötöst.
19 komment

[30] typer
Dec 05., Wednesday 9:48 #19
Válasz playmore (#18) üzenetére
jogos, bár azóta már csengethetett volna a futár

amúgy ezeket a gammákot honnan lehet leszedni, mert az előbb leszedtem ezt a XIII-at, iszonyat lassan le is jött, viszont a zip kóddal volt védva
[38] playmore
Dec 05., Wednesday 9:42 #18
Válasz typer (#16) üzenetére
Első mondat
Cheers, love! The cavalry's here!
[38] playmore
Dec 05., Wednesday 9:42 #17
Válasz Tommy_Angelo (#15) üzenetére
Megnyugtatlak, JAVA témában a SE telefonok az elsődlegesen preferált platform minden téren.
Cheers, love! The cavalry's here!
[30] typer
Dec 05., Wednesday 8:35 #16
asszem ezt a XIII-t le is szedem, a nagygépes verzió úgy is a kedvencek közé tartozik

a géped még szervizben van?
Dec 05., Wednesday 1:17 #15
most adtam el a Nokia E50-em, elötte egy 6680-am volt, és hát a symbian-nak hála isszonyat játékokban, és emulátorokban volt részem, az e50, már a GBA rom-kat is szó nélkül vitte! Most én is egy olcsó, jó állapotú k800 vagy k810 SE telóra vadászom, és megnyugtató a teszted, hogy erre is lesznek, vannak jó játékok unalmasabb előadásokra! jöhet a folytatás!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[38] playmore
Dec 04., Tuesday 23:07 #14
Válasz carville (#11) üzenetére
Jogos, 4-ből 2 spoileres, megpróbálom átírni
Cheers, love! The cavalry's here!
[38] playmore
Dec 04., Tuesday 23:05 #13
Válasz carville (#11) üzenetére
A XIIInál inkább az jutott eszembe, hogy az Ubisoftnál voltak/vannak a jogok akkor legalább valami hasznot, hozhatna, ez volt a legkockázatmentesebb megoldás.
Cheers, love! The cavalry's here!
[11] Piniata
Dec 04., Tuesday 22:53 #12
Válasz playmore (#5) üzenetére
Szép! Kár, hogy Nokián kívül nem tudok (nem akarok?!) más kezelni...
Broken glass and cigarettes, writing on the wall, It was a bargain for the summer, and I thought I had it all.
[37] carville
Dec 04., Tuesday 22:48 #11
Might and Magic nekem is meg van, de a kezdeti lelkesedésem után hamar ráuntam.
XIII-ból meg azért készülhetett folytatás mert a Gameloft csinálta, és csak mobilra, valszeg mobilon az első is jól teljesített

Mellesleg a legnagyobb pillanatokat sose illik lelőni. .
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[18] GXbox
Dec 04., Tuesday 22:48 #10
Én múltkor az Another World-t raktam fel a Pocket PC-s telefonomra. Még mindig a legnagyobb játék. Java-s változata nincsen, csak Windows Mobile Pocket PC és Symbian.
Xbox LIVE Gamertag: Nasuto
[38] playmore
Dec 04., Tuesday 22:12 #9
Válasz Marlboro Man (#8) üzenetére
Már van is egy nagykonzolos játékuk: KATT!
Cheers, love! The cavalry's here!
Dec 04., Tuesday 22:05 #8
A gameloft marha jó gémeket gyárt, kiv lennék ha nagy konzolra kihoznának valamit.
Ha bármi fontosabb, mint az én egóm, akkor megyek, elkapom és lelövöm!
Dec 04., Tuesday 22:02 #7
Ja és XIII-at is beakarom szerezni, te Warezról szeted le vagy Wapról ha Warezról akkor honnan?
Ha bármi fontosabb, mint az én egóm, akkor megyek, elkapom és lelövöm!
Dec 04., Tuesday 21:59 #6
Én Warrior Withinnel játszok mobilon meg Lada Racinggel de beakarom szerezni a Die hardot meg az American Gangstert is.
Ha bármi fontosabb, mint az én egóm, akkor megyek, elkapom és lelövöm!
[38] playmore
Dec 04., Tuesday 21:47 #5
Válasz Piniata (#2) üzenetére
Sony-Ericsson K810i (noble blue) KATT!
- 3,2MP, cyber-shot, autofókusz, xenon vakus kamera;
- 320x240, 262 144 színű TFT;
- 64MB + 2GB belső-külső memória (M2);
- 3D java, korlátlan játékméret, java platform 6;
- real zene, csenegőhang, rádió (trackID);
- teljesen animált menü, témák;
- Bluetooth, infra, USB;
- 3G, videokonferencia;
Cheers, love! The cavalry's here!
[64] DarkVenom
Dec 04., Tuesday 21:43 #4
Nekem soha sem ment a komolyabb játékokkal való nyomulás a telómon (S-E W300i), túl pici az egész a full játékélményhez, és az irányítás se egy leányálom a nagy mancsomnak. Viszont Legyen Ön is milliomos!-ozni azt szoktam rajta
Thrills, Chills, Kills!
[51] Dude
Dec 04., Tuesday 21:38 #3
De durva elvonási tünetek

Viccet félretéve. Jó kis bemutatók. Én a múltkor egy Nokia N95-ösön próbáltam ki az az új Aspahlt racing-et. Grafra full DS szint. És még fun is.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[11] Piniata
Dec 04., Tuesday 21:36 #2
Milyen telefonod van?
Broken glass and cigarettes, writing on the wall, It was a bargain for the summer, and I thought I had it all.
[24] magyari5
Dec 04., Tuesday 21:06 #1
A kocsis az laza!

Neked meg új a képed most veszem észre!
MGS.........
playmore
Cheers, love! The cavalry's here!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Xbox One
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Online FPS, Zene, Retro, Szerepjáték, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Zene (hallgatom), Anime, Email, Letöltés, Fórum, Internetes szex, Esőben sétálás, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Oldern
(offline)
Project1083
(offline)
dreampage
(offline)
carville
(offline)
GXbox
(offline)
Tyson
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
sidocious
(offline)
K4PL4N
(offline)
METHOS
(offline)
typer
(offline)
Rolne
(offline)
Shark
(offline)
vumar
(offline)
Vandor
(offline)
norbi85
(offline)
DarkVenom
(offline)
Guardian Hero
(offline)
Kriszti196
(offline)
Hellfrost
(offline)
ChaosCrash
(offline)
Sagem
(offline)
casper007
(offline)
Danee
(offline)
Fatman
(offline)
storm78
(offline)
Jackal
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
Marcangoló
(offline)
norbypapa
(offline)
stevefarcry
(offline)
dragonken
(offline)
hunkosza
(offline)
reveszandi
(offline)
KARAK
(offline)
Rewmac
(offline)
Telson
(offline)
blackfox
(offline)
konzolcowboy
(offline)
Livingbox
(offline)
hjetyekus
(offline)
sepsta75
(offline)
kimi79
(offline)
Ayanehunter
(offline)
AlcohollicA Hun
(offline)
Iceakos
(offline)
A Lucsy
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Kratos34
(offline)
CHASE
(offline)
lorantHUN
(offline)
macewindu74
(offline)
Csaby83
(offline)
ThomasCsonka
(offline)
getro2
(offline)
travis18
(offline)
K3NZO
(offline)
xXx Skyline HUN xXx
(offline)
dirtydog87
(offline)
kornél20
(offline)
Gaben007
(offline)
Xclusive
(offline)
Totibaba
(offline)
HungaianEvil
(offline)
ZOZA13
(offline)
MegadetH Hun
(offline)
Alpár
(offline)
markidlive HUN
(offline)
AlcohollicA Hun
(offline)
sity89
(offline)
Phantom
(offline)
xetron
(offline)
AlcohollicA_Hun
(offline)
okornyalbaro
(offline)
neuroflex
(offline)
dpb
(offline)
@themys
(offline)
Svitzh
(offline)
Ra1D3n
(offline)
XBOX Live