[38] playmore (offline)

Alkalmazkod - Alkalmatlan - Mnikus

egy 36 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4911 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 107799 kreditet gyjttt

2007 September
10:36 Retrosarok Extra: Beyond Good & Evil
Bntalmazsokat lttl.
sszeeskvst gyantasz.
A vezetid fenyegetst ltnak benned.

Igazuk van.Trd fel az sszeeskvst.

Az elz generci szmomra egyik legmeghatrozbb lmnye a Michel Ancel nevvel fmjelzett Beyond Good & Evil. Az Ubisoft felemelkedsnek hajnaln jelent meg mindhrom platformra s hiba rtkeltk nagyon magasra az nyomtatott s virtulis sajtban el kellett buknia, mg pldul a Splinter Cell s a Prince of Persia frencsjzok vgan lnek azta (mg ha nmileg kzzlshez alaktott formban is).

A tallkozs
A jtkkal ha jl emlkszem, elszr egy trailerben tallkoztam az Official Xbox Magazine egyik lemezn. Ami elsknt megfogott az a hihetetlenl hangulatos zene s a mvszi tervezse. A karakterek, a htterek s gy ltalban minden klappolt. Mikor azon vettem szre magam, hogy csak azrt teszem be a lemezt a gpbe, hogy azt a trailert nzegessem, akkor mr elkezdtem gyantani, hogy nekem ezt meg kell vennem.

Az ismerkeds
Br akkoriban mg gyr internetes hozzfrssel rendelkeztem (rtsd, iskola s netcaf), mr elkezdtem kutatni a jtkkal kapcsolatos informcik utn. Hozztennm: akrmennyire knnynek ltszik ez a mai internetes tartalomszolgltats fnyben, ez jpr ve mg korntsem volt oylan knny, lvn az embernek fogalma sem volt merre induljon. J egy Gamespotot meg IGNt ismertem, de aztn annyi. Mindenestre sikerlt gyjtenem pr informcit. Teht a jtk valamifle gyessgi-kalandjtknak grkezik, ahol a fszerepl jsgr-riporter JADE megmenti a vilgot a pusztulstl. Lehet, hogy gy lerva furcsnak hangzik, de akkor nagyon izgatott lettem ettl az j s varzslatos hangulattl ami a kpekbl sugrzott. Vgl rakadtam a hivatalos BG&E oldalra. Amikor meghallottam a jtk f tmjaknt szolgl dallamot ami a httrben szlt szerelmes lettem.

A kzeleds
Nehz volt a dolga az ifj magyar Xboxos udvarlnak aktulis szerelme trgyval kapcsolatban, ha 2003 vgn olyan jtkhoz akart jutni, amely... hogy is mondjam... nem a "ticsung" (rtsd: lsz azt msz) kategriba esik. Persze tetzte a helyzetet, az is, hogy se hitelkrtym se nagy X-es barti krm nem volt. Ksbb a Farenheittel is megszvtam, de az egy msik tma.
Akkoriban mg azrt nem gy ment mint most, hogy megjelens napjn hozza a futr, hanem inkbb a "nha boltba jrok s ha lesz akkor majd megveszem" illetve a "nha eljrok a boltba s HA lesz pnzem akkor megveszem". A Hn van a hangsly. Krem a warezosokat ne oktassanak ki, hogy nekik mr megvolt 3x is rva ;)
Mikor megjelent a jtk s minden tesztbl csak teljesen elcsavart fej tesztelk tekingettek kifel a szerencstlenekre, kik mg nem jtszhattak ezzel a csodval, nem rinthettk krvonalait, akkor kimondatlanul is megszletett a birtoklsi vgy.

Az els randev
Vgl egyik nap megfelel mennyisg elverhet kategriba es kszpnzzel felszerelkezve (ami nagy sz volt nlam akkoriban), belptem az egyik "maszek" shopba s meglttam t. Remeg kzzel nyltam a polcra killtott dobozhoz s meg kell, hogy mondjam lben mg jobban nzett ki mint a kpeken. Forms zld csomagolsa kellette magt, csillg fliba tekert idomait pedig mg jobban kihangslyozta a tallkozs okozta izgalom. Mindenestre nyugalmat erltettem magamra s letettem az elad asztalra.
- Ezt krem - mikzben csak a gyngyz izzasgcseppek rulhattk el figyelmesebb kls szemll szmra mik zajldtak le bennem.
Hamarosan pedig nagy vrakozzssal s a jtkkal a htizskomban baktattam hazafel.

Az els jszaka
Hazarve nem akartam rgtn ajtstul rontani a hzba, egy ilyen elrelthatan ignyes jtk esetben pedig fleg nem. Belttem a TV-t s a nagy fekete masint s elintztem minden kis s nagy dolgomat, bemosakodtam s valami knyelmes ruht vettem fel. Ellttam magam s j szerelmem krnykt minden jval, nehogy akci kzben ki kelljen menni valami aprsg miatt ezzel megszaktva az lmnyt. Teljes volt a csnd a laksban mikor kiss remeg kzzel kibontottam a csomagolst s az adathordoz hts felt mustrlva megllaptottam, hogy Neki ez lesz az els. vatosan az ujjaim kz csippentve a lemez bels s kls peremt rhelyeztem a tlcra. Leltem a fotelba felhangostottam a televzit, az irnytst a kezembe vve kiadtam az utastst, hogy cssszon be a megfelel helyre. Elszr sttsg fogadott, majd derengeni kezdett s elmerltem teljesen a kedvesem szpsgben. Hajnal krl jrhatott, amikor befejeztk aznapra. Szlni sem tudtam az lmnyektl. Fljultan zuhantam az gyba.

A kapcsolat
A vilgnak felfedezse elsre nem tartott sokig, de minduntalan azt vettem szre magamon, hogy jra s jra hvogat. Vannak dolgok amivel nem lehet betelni. Amg magamnak tudhattam a lnyegt, soha nem reztem, hogy unatkoznk a szinte ugyangy vgrehajtott feladatok ismtlse okn. Mindig volt valami aprsg amire rcsodlkozhattam, vagy valami rdekessg, amit felfedezhettem. Mikor pedig mr azt hittem minden porcikjt ismerem, akkor is elkerlt valami aprsg. Szerettk egymst.

A vls
Ami elkezddtt, egyszer vget is r... megjelent egy rivlis. Hfehr bre volt s szpsge minden addigi vrakozst fellmlt. Mindent grt s mindent megadott amire vgyhattam. Nem tudom, hogy vgytam-e igazn azokra az jdonsgokra amiket kaptam tle, de vgl meggyztt. Hallottam szeszlyes termszetrl, piros szemeitl val flelmem miatt pedig, hztam halasztottam a dolgot. Kzben megromlottak a dolgok a szerelmemmel. Mr csak ritkn tallkoztunk, keveset idztem a vilgban, kzben is gyakran a msikra gondolva. Vgl egy verfnyes tavaszi napon megjelentem Hfehrkvel pedig tudtam mi lesz az ra. Hfehrkrl tudtam, hogy nem kompatibilis a kedvesemmel s vlhetleg nem is lesz az, ahogy ma sem az. Veszekedtnk s srtunk. Megprblt meggyzni, htha elveszem mg egyszer egyszer az vfordulnkon. Nem mertem a szembe nzni amikor megmondtam, hogy nem gy lenne s rtelmetlen mindkettnk szmra, ha marad. Nem mehetett tovbb a dolog, gy ht rbztam egy msik emberre akivel jra felfedezheti, milyen jnak lenni s fktelenl szrakozni valakivel.

Mg ma is gyakran gondolok r.
Beyond Good & Evil 23 komment

[8] Boomer
Sep 16., Sunday 20:14 #23
Vlasz gyuri12 (#8) zenetre
Igazad van, n is "megszerzem". Br n boltban veszem PC-re, s 360 kontrollerrel tolom majd, esetleg magyarul.
[4] Hitman
Sep 16., Sunday 13:07 #22
Ha esetleg van vkinek onnan mentse h vagyok egy kr alak teremben Jade-de s Double H-dzsel, van jobbra mellette egy kis terem ahol volt egy Pearl s lehet menteni, a nagyobb terembl a plafonrl 3 helyrl meg jnnek azok a robotok ha aktivlom, s mutatja animciban h ott lenne a msik krtya mivel h kt egyforma krtya kell a kinyitshoz, de nekem az a krtya nem esik le s ha visszafel akarok menni magtl kilp. J lenne ha vkinek lenne egy "nyitott ajts" mentse
Mindenre tudok magyarzatot tallni, legfeljebb nem stimmel!
[11] syabi
Sep 10., Monday 14:14 #21
berhatom, hogy van egy elad PS2-es pldnyom?
gamertag: syabioHUN "Az zls nem vita krdse!"
[19] Hellfrost
Sep 10., Monday 11:29 #20
Vlasz playmore (#19) zenetre
Szmtalan alkots bebizonytotta mr, hogy a kett nagyon is sszefr. Szerintem nem volt egszen kerek, bven lehetett volna folytatni, mire az ember igazn rrez az zre, mr a vgefcmet bmulja, nincs ez gy jl sehogy se...
[38] playmore
Sep 10., Monday 10:48 #19
Vlasz Hellfrost (#18) zenetre
Ez a jtk gy kerek. Majd rok arrl is egy szsszenetet a hten, hogy jtkid vs jtklmny.
Cheers, love! The cavalry's here!
[19] Hellfrost
Sep 10., Monday 9:40 #18
Hatalmas lmny, de engem azrt felhbortott, hogy egy nap alatt knyelmesen keresglve, nem sietve, le lehet tolni. Szgyenletes ez a mai trend, hogy teljes ron adnak dem terjedelm jtkokat.
[38] playmore
Sep 09., Sunday 21:33 #17
Vlasz axl (#11) zenetre
A detectort mindenkp kapd fel, annlkl el fogsz menni egy csom minden mellett.
Cheers, love! The cavalry's here!
[38] playmore
Sep 09., Sunday 21:30 #16
Vlasz DarkVenom (#10) zenetre
Hallottam, hogy van egy ilyen, de nem olvastam az emltett cikket. Ezeke szerint j lett?
Cheers, love! The cavalry's here!
[37] carville
Sep 09., Sunday 21:42 #15
Vlasz gyuri12 (#8) zenetre
Megoldhat, de a gamepad azrt ajnlott hozz.

Egybknt n egyszer megakadtam s ott hagytam abba a jtkot, de mentsgemre szljon hogy eltte semmi bajom nem volt vele.
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[1] zioncsabi
Sep 09., Sunday 20:03 #14
Vlasz gyuri12 (#8) zenetre
Nem fogsz eret vgni idegessgedben,de 2-3 helyen furcsa.
[23] gyuri12
Sep 09., Sunday 20:02 #13
Vlasz axl (#12) zenetre
ehh, ilyenkor fj a szvem,hogy ott egy jtk,minsgi,tk olcs,s nincs r pnzem...:/
mind1,majd beszerzem(klcsnkrem,hasonl) kr,hogy nincs jtk-tka
[55] axl
Sep 09., Sunday 20:00 #12
Vlasz gyuri12 (#8) zenetre
en pc-n vittem, es eleg jo. boltban mar 1990 Ft-ert hozza lehet jutni (Ubisoft eXclusive). amugy a kasszaknal akkorat bukott, hogy mar ujkoraban is fele aron lehetett kapni, egy honappal megjelenes utan (a pc verziot legalabbis). viszont nem igen lattam olyan kritikat rola, ahol 90%-nal kevesebbet kapott volna (volt 97% is, volt 95% is!) es a gepigenye is barati. szerezd be batran!
Minden jtk szerepjtk
[55] axl
Sep 09., Sunday 19:56 #11
Vlasz manga02 (#7) zenetre
nekem mar csak par gyongy hianyzott, a lemezek es a fenykepek megvoltak mind. de lehet h nekifutok megint, detector nelkul...
Minden jtk szerepjtk
[64] DarkVenom
Sep 09., Sunday 19:39 #10
Ez olyan martinosdevilmaycryos volt
Thrills, Chills, Kills!
[9] Jademan
Sep 09., Sunday 18:16 #9
n is imdom a jtkot! amikor kijtszottam, akkor mg nem voltam j angolbl, s mg annak ellenre is tkletesen megrtettem a trtnetett, ezt gy eladni....
"The things I want to say to you get lost before they come,The only thing that's worse than one is none"Linkin Park: In Between
[23] gyuri12
Sep 09., Sunday 17:07 #8
nagyon j az rs!

normlis az irnyts pc-n? mert akkor megkell szereznem
[32] manga02
Sep 09., Sunday 13:33 #7
Vlasz axl (#6) zenetre
AMg nem jtszottad le 100%-ra, nem fnykpeztl le minden llatot s nincs meg az sszes lemez, addig nagyon lvezetes minden vgigjtszsnl.
[55] axl
Sep 09., Sunday 13:26 #6
na, ez az a jatek, amit sosem feledek! bar nem volt tul hosszu a vegigjatszasa, azt az elso perctol az utolsoig elveztem. muveszi kialakitas, grafika, zene, jatekelmeny; mind-mind TOKELETES volt (meg ugy is, hogy en 2005 vegen talakoztam vele eloszor). azota viszont nem mertem tobbet elovenni, mert felek h masodszorra mar nem tudna ugyanazzal az elmennyel megajandekozni... de evek mulva, a sok FPS es RTS kozott azzal, bocsanat: Vele nosztalgiazni egy feludules lesz.
Minden jtk szerepjtk
[32] manga02
Sep 09., Sunday 11:31 #5
Vlasz playmore (#4) zenetre
Kivtelesen azrt ez a hrom, mert a gyjtemnyembl ezek nincsenek mg 100%-on

Persze nem ellenkezek
[38] playmore
Sep 09., Sunday 11:22 #4
Vlasz manga02 (#3) zenetre
Te RARE fan, Te!
Cheers, love! The cavalry's here!
[32] manga02
Sep 09., Sunday 11:12 #3
Vlasz playmore (#2) zenetre
Igen ezzel n is sokszor gy vagyok. Ahhoz kpest tegnap a sok j jtk kzt elvettem az MGS2 Sub-ot s lejtszottam a Snake trtnetbl a szrnyvadszos krsget 2 ra alatt

(mondjuk n ebbl a szempontbl perverz vagyok, mert mg az N64 is hadrendbe van lltva Donkey Kong 64-el, GoldenEye-el s Zeldval )
[38] playmore
Sep 09., Sunday 10:08 #2
Vlasz manga02 (#1) zenetre
Ha nagyon akartam volna biztos megtarthattam volna a BG&E-t s az Xboxomat, de az a csnya helyzet, hogy tudtam, hogy nem vennm el tbbet az j jtkok mellett.
Cheers, love! The cavalry's here!
[32] manga02
Sep 08., Saturday 13:07 #1
Ilyenkkor rlk, hogy n PS2-n ltem t a csodt.
playmore
Cheers, love! The cavalry's here!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Xbox One
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Szrakoztat, Verekeds, FPS, Online FPS, Zene, Retro, Szerepjtk, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, DVD, Zene (hallgatom), Anime, Email, Letlts, Frum, Internetes szex, Esben stls, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Oldern
(offline)
Project1083
(offline)
dreampage
(offline)
carville
(offline)
GXbox
(offline)
Tyson
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
sidocious
(offline)
K4PL4N
(offline)
METHOS
(offline)
typer
(offline)
Rolne
(offline)
Shark
(offline)
vumar
(offline)
Vandor
(offline)
norbi85
(offline)
DarkVenom
(offline)
Guardian Hero
(offline)
Kriszti196
(offline)
Hellfrost
(offline)
ChaosCrash
(offline)
Sagem
(offline)
casper007
(offline)
Danee
(offline)
Fatman
(offline)
storm78
(offline)
Jackal
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
Marcangol
(offline)
norbypapa
(offline)
stevefarcry
(offline)
dragonken
(offline)
hunkosza
(offline)
reveszandi
(offline)
KARAK
(offline)
Rewmac
(offline)
Telson
(offline)
blackfox
(offline)
konzolcowboy
(offline)
Livingbox
(offline)
hjetyekus
(offline)
sepsta75
(offline)
kimi79
(offline)
Ayanehunter
(offline)
AlcohollicA Hun
(offline)
Iceakos
(offline)
A Lucsy
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Kratos34
(offline)
CHASE
(offline)
lorantHUN
(offline)
macewindu74
(offline)
Csaby83
(offline)
ThomasCsonka
(offline)
getro2
(offline)
travis18
(offline)
K3NZO
(offline)
xXx Skyline HUN xXx
(offline)
dirtydog87
(offline)
kornl20
(offline)
Gaben007
(offline)
Xclusive
(offline)
Totibaba
(offline)
HungaianEvil
(offline)
ZOZA13
(offline)
MegadetH Hun
(offline)
Alpr
(offline)
markidlive HUN
(offline)
AlcohollicA Hun
(offline)
sity89
(offline)
Phantom
(offline)
xetron
(offline)
AlcohollicA_Hun
(offline)
okornyalbaro
(offline)
neuroflex
(offline)
dpb
(offline)
@themys
(offline)
Svitzh
(offline)
Ra1D3n
(offline)
XBOX Live
Beyond Good & Evil adatlap
7 v felettieknek Tindzsereknek
Kiad: Ubi Soft
Fejleszt: Ubi Soft
Megjelens: 2004. Feb 26.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

Mg nem rtkeltk ezt a jtkot
Olvasi rtkels: 60.2 (11 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba