[6] parandroid (offline)

Trsasgi - Harsny - Ktlt

egy 25 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

1632 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 8362 kreditet gyjttt

2020 February
13:29 Oscar 2020 tippek
Idn mr tdik ve rogatom ezeket a bejegyzseket. de mr nhnyszor felmerlt bennem, hogy egyltaln minek. Szerencsre az nem krds, hogy kinek, hiszen egyrszt magamat mindig jl elszrakoztatom a fesztivlszezon krnyki felhajtssal, a vasrnapi esti Oscar partival s az azzal jr tippelgetssel, msrszt pedig minden vben van pr lelkes (?) kommentel, s a Filmek topikban is egszen prg a tma, van mirl beszlgetni. A minek krdsz arra irnyul, hogy rdemes-e az Oscarba egyltaln idt s energit tenni, szmt-e brmit is egy ilyen jells vagy dj. n azt gondolom, hogy sokkal tbbet is, mint amennyire az els blikkre tnhet. Maga a djazs nyilvnvalan egy politikai llsfoglals is nagyrszt, s szerintem az egy rtkes tulajdonsg, hogy tbb ezer ember a mvszet nyelvn kpes tadni egy Legjobb Film djjal valamilyen zenetet. Emellett pedig hatalmas marketingrtke is van egy egy jellsnek, nem tudom, hogy hnyan ltek volna be egy Judy-ra vagy Harrietre, ha nem kap jellst, vagy elrt volna-e 70 milli dollros bevtelt az lskdk Dl-Koren kvl, ha nincs ez a hatalmas felhajts krltte. Manapsg egy csom olyan film is djazsra kerl, amely nincs nagyon rszorulva az "ingyen" reklmra (idzjeles az ingyen, mert hatalmas kampnygpezet van ezek mgtt a jellsek mgtt is), elg csak a Jokerre, a Volt egyszer egy... Hollywoodra, vagy tavalyrl a Fekete Prducra, vagy a Bohm rapszdira gondolni, de j ltni, hogy olyan filmeket is elismernek, amiket legalbb ltott is valaki. Azon fennakadni, hogy mi lett pp a Best Picture szerintem sok rtelme nincsen, az g vilgon senki nem mondja meg objektven, hogy az Eredet vagy A kirly beszde-e a jobb film, amikor nagytval kell keresni a kzs pontot a kt mozi kztt. Az Akadmia sszettele vltozik, a filmek vltoznak, a kzzls vltozik, ezen sszeveszni vgs soron nem rdemes.

Idn kvettem a leginkbb vgig a januri-februri fesztivlszezont, nagyjbl kpben vagyok vele, hogy kik vittk a relevns elzetes djakat, gyhogy megprblok idn nem a meglepetsekre rtippelni, hanem az eddigi legjobb eredmnyemet elrni, mind a 24 kategrit beprblni, st, els alkalomra a Legjobb Film djazottjt eltallni, megltjuk. Remljk valakit pont ezek a tippek fognak hozzsegteni a gazdagsghoz. Els alkalommal nem a f kategrikkal kezdek, hanem azokat hagyom a vgre, nem mintha nem lehetne az oldal aljra grgetni, de legalbb vizulisan meglegyen a vrakozsfokozs. A tippjeiteket idn is vrom!
Legjobb eredeti forgatknyv
Mindkt forgatknyv kategria elgg talakult a htvgn megrendezsre kerl WGA s a BAFTA djtadk fnyben. Egy hete mg azt mondtam volt, hogy a Hollywood simn viszi ezt a djat, mg miutn az lskdk vitte az rk Chnek a djt, akkor sem reztem azt a frontrunnernek (a Writers Guidnek nem tagja Tarantino, gy a Hollywood nem is lehetett a jelltek kztt, gyhogy ilyen szempontbl sok relevancija nem volt), de a BAFTA utn tnyleg gy tnik, hogy a Parasite az, amit idn el kell verni a kategriban, ha valaki nyerni szeretne. Alapveten rlk neki, szerintem a legizgalmasabb, legvratlanabb s az egyik legviccesebb szkript az vben, Tarantinonak pedig mr van kett forgatknyv dja, s szerintem a Hollywood nem tartozik a legjobb rsai kz (br a Django sem, szval gy tnik, hogy az hogy n mit gondolok teljesen lnyegtelen). rlnk akkor is, ha a Hzassgi trtnet nyerne, de ha nem az lskdk, akkor a Once Upon a Time In Hollywood fogja elvinni.
Nyerni kellene: Bong Joon-Ho (lskdk)
Nyerni fog: Bong Joon-Ho (lskdk)

Legjobb adaptlt forgatknyv
Nagyjbl ugyanaz a sztori (rtitek), mint az eredeti forgatknyvnl, csak a Hollywood neve helyett a Kisasszonyokat, az lskdk helyett meg a Joj Nyuszit kell idekpzelni. Nmileg mg mindig azt gondolom, hogy ez lehet Greta Gerwig s a komplett ni rendezi/ri branch kompenzcis dja, de nagyon gy nz ki, hogy Taika Waitit lesz a befut. Nem reztem annyira ersnek a forgatknyvet, mint a legtbben, jobban bejtt tle A vademberek hajszja, de j kis film, rlk, ha valahol djazzk.
Nyernie kellene: Steven Zaillian (Az r)
Nyerni fog: Taika Waititi (Joj Nyuszi)

Legjobb ltvny
Ez minden vben rdekes kategria, tavaly mindenki meg volt rla gyzdve, hogy az Infinity War fogja vinni a djat, aztn behzta az este egyik legnagyobb meglepetst az amgy ersen mellztt Az els ember, idn pedig a legtbben az Endgame-et vrjk, de gy rzem, hogy megint valami kevsb CGI-jal tltlttt filmre fog esni a vlaszts, s az 1917 viszi a djat.
Nyernie kellene: Az oroszlnkirly
Nyerni fog: 1917

Legjobb hangvgs s hangkevers
Az utbbi vekben ez egytt szokott mozogni, szerintem az emberek nagy rsznek tlete sincsen, hogy mi a klnbsg a kt kategria kztt (nekem sincs sok), s ltalban az aktulis hbors film viszi ket, szval a biztos pnz mindkt kategriban az 1917-en van, de nem lepdnk meg olyan borzalmasan, ha valamelyiket vagy akr mindkettt a Ford v Ferrari vinn.
Nyernie kellene: Vgst az 1917-nek, keverst Az aszfalt kirlyainak
Nyerni fog: 1917

Legjobb lszerepls rvidfilm
szintn szlva egyiket sem lttam, legtbben a The Neighbors' Window-t s a Brotherhoodot mondjk, szval jobb hjn engedek a peer pressurenek, s legyen a Gold Derby-n vezet Brotherhood, de a TNW mellett szlhat, hogy tudtommal az az egyetlen angol nyelv film a kategriban.
Nyernie kellene: tletem sincs
Nyerni fog: Brotherhood

Legjobb animcis rvidfilm
Kopipaszta az elz szveg, minden vben csak a Pixar rvidfilmeket szoktam ltni az adott vi egsz ests prjuk eltt, de a Toy Story 4 eltt 21 v ta elszr nem volt, szval most kerek nulln llok. Legtbbet a Hair Love-rl s a Kitbullrl hallani, a Hair Love-ra kicsit alacsonyabb az odds, szval legyen az, br a Kitbull Pixar gyrtmny, azok mindig j eslyekkel indulnak.
Nyernie kellene: A "Legyen megint a Pixar filmek eltt rvidfilm" petci
Nyerni fog: Hair Love

Legjobb dszlettervezs
Az egyik legkompetitvebb kategria idn, hrom filmnek, az 1917-nek, az lskdknek s a Hollywoodnak is komoly eslye van megnyerni. A legrelevnsabb elzetes djat, az Art Directors Guild Awardot a legjobb dszlet kategriban a Hollywood nyerte, a legjobb kortrs dszlet kitntets pedig az lskdket illette. A BAFTA-n a kategrit az 1917 nyerte, ami brit filmknt olyan borzalmasan nem meglep, de az Akadmia amgy is hajlamos a trtnelmi dszleteket djazni, s a filmben a dszlettervezs szinte mint egy karakter kapott szerepet, szval nem sajnlnm tle. Viszont gy is azt gondolom, hogy az lskdk mgtt komoly a kampny e tren, gyakorlatilag minden pletet a nullrl ptettek fel, s ha l-llegz dszletekrl beszlnk, akkor a flemeleti hz s a "kastly" pldjnl idn aligha tallunk jobbat, szval hajr Parasite.
Nyernie kellene: lskdk
Nyerni fog: lskdk

Legjobb dal
Csak az I Can't Let You Throw Yourself Away-t hallottam, s arra sem emlkszem mr, szval fogalmam sincs, de mindenhol azt hallani, hogy Elton John I'm Gonna Love Me Againje lesz a befut, maximum az szlhat ellene, hogy a Rocketman meglepen alulreprezentlt.
Nyernie kellene: -
Nyerni fog: (I'm Gonna) Love Me Again

Legjobb filmzene
Nekem nmagban Thomas Newmannek a score-ja jtt be a leginkbb az 1917-bl, mg ha szerintem a filmben nem is mkdtt mindig igazn, valamint rlnk Randy Newmannek is a Hzassgi trtnetrt, de elgg lefutottnak tnik, hogy ez Hildur Gudnadttir (a neve karaktereinek a fele nincs is a billentyzetemen) dja lesz a Jokerrt. Nekem nem a kedvenc score-om, st, tavaly a hlgy a Csernobillal szerintem izgalmasabbat alkotott, de azrt amikor megszlal a Call Me Joker, az az epik defincija.
Nyernie kellene: Thomas Newman (1917)
Nyerni fog: Hildur Gudnadttir (Joker)

Smink s haj
Idn a legemlkezetesebbet ilyen szempontbl a Bombshell hozott, Charlize Theron s Nicole Kidman is teljesen eltnnek a szerepkben. A Judy-ban lv munka is nagyon ltvnyos, klnsen Rene Zellweger kapcsn, a Joker-t is sokan felhozzk mint lehetsges meglepets, s a sebek meg vgsok is sminknek minslnek, szval az 1917-et sem rnm le teljesen, de a Botrny kellene, hogy legyen.
Nyernie kellene: Botrny
Nyerni fog: Botrny

Legjobb nemzetkzi film
Ha nem lenne az lskdk, akkor sem lenne annyira nyitott a verseny, mert valsznleg utcahosszal Pedro Almodovr Fjdalom s dicssge vinn a kategrit. de gy meg 100%, hogy ez a Parasite dja. Nota bene, a Honeyland tudtommal az els film ebben a kategriban, amely dokumentumfilmknt kerlt jellsre, rljnk neki.
Nyernie kellene: lskdk
Nyerni fog: lskdk

Legjobb vgs
Itt az egyik legnehezebb a vlaszts, pedig a vgs egy egszen fontos kategria. Nagyon ritka az, hogy film gy nyerjen Legjobb Film djat, hogy nem jelltk vgsra (br guess what a Birdmannek pont sikerlt, ami ugyanarra a "vgs nlkli" gimmickre pt, mint az 1917). Szerintem idn az lskdk volt a legfeszesebben vgott film s a mozit krllel ltalnos tmogats taln ad annyi lkst, hogy elvigye a kategrit. A legeslyesebbnek Az aszfalt kirlyait tartom az elzetes djak alapjn, a versenyjelenettl kezdve konkrtan elrepl a jtkid, s marha ltvnyos is a megvalsts, de nekem a film els fele kicsit vontatott volt. Bzom a kis meglepetsben s a Parasite gyzelmre teszek.
Nyernie kellene: lskdk
Nyerni fog: lskdk

Legjobb rvid dokumentumfilm
Ha hiszitek, ha nem, de lttam innen egy filmet, a netflixes Life Overtakes Me-t, ami ha pokolra kerlk is emiatt, kicsit a feriks rdgzs riportot juttatta eszembe, ettl fggetlenl sokak szerint egy nagyon hatsos s meghat film. De kb mindenhol a Learning to Skateboard in a Warzone lett kihozva elsnek, meg ennek is van a legjobb cme, szval legyen ez,
Nyernie kellene: Azt tudom, hogy minek nem
Nyerni fog: Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl)

Legjobb dokumentumfilm
Csak az American Factory-t lttam, egy rdekes kis doku a kultrk s a munkavdelmi szablyok kztti klnbsgekrl, kicsit cltalannak reztem, de a rendezkkel kszlt interj alapjn ez is volt a szndkuk kb, szval mgis elrtk a cljukat gondolom. Plusz az Obama csald kiadjnak az els filmje, szval minden szavazat az American Factory-ra egy szavazat Obamra.
Nyernie kellene: Nem lttam a tbbit, de nem sajnlom az American Factory-tl
Nyerni fog: American Factory

Legjobb rendezs
Sajnos fjdalmasan lefutott kategrinak tnik, nagyon kevsszer fordult el az elmlt 10 vben, hogy mvszeti s nem technikai rendezst djaztak. Ha megnyerte a djat a Roma, a La La Land, a Gravitci, a Birdman, A visszatr meg mittudom n mg micsoda, akkor meg fogja nyerni az 1917 is. Sam Mendes nyerte a Rendezk Chnek a djt is, ami 90%-ban egybeesik a legjobb rendeznek jr Oscar-djjal, szval nem lesz meglepets. s egybknt sz sincs arrl, hogy nem megrdemelt, egszen nagyszabs a film, jl vltogat az rzelmes, a szemlyes s az akcids jelenetek kztt, simn az idei v legnagyobb teljestmnye, inkbb csak azt sajnlom, hogy nagyon kiszmthatnak tnik az Akadmia zlse e tren.
Nyernie kellene: Sam Mendes (1917)
Nyerni fog: Sam Mendes (1917)

Legjobb jelmeztervezs
Megint egy kategria, amire nem fogadnk komolyabb sszegben, nem lttam mg a Kisasszonyokat, de gy is az tnik a leginkbb oscar-kompatibilis darabnak, esetleg a Joj Nyuszi, de a Little Women sokkal nagyszabsbban csinlja ugyanazt. Ha esetleg kicsit ms vonalat djaznnak, akkor a Hollywood is kikerlhet gyztesnek, mr-mr ikonikusak benne a jelmezek, de szerintem az elbbi kettbl fog kikerlni a gyztes.
Nyernie kellene: Joj Nyuszi
Nyerni fog: Kisasszonyok

Legjobb fnykpezs
Sokak szerint ha csak egy djat fog nyerni az 1917, akkor ez lesz az, nem tudom, szerintem nem felttlenl ez a film legersebb kategrija, ettl fggetlenl hatalmas meglepets lenne, ha nem hzn be Roger Deakins a Blade Runner 2049 utn ismt a djat. A Joker is nagyon jl nzett ki, s az egyik idei szemlyes kedvencem A vilgttorony, aminek a sznszi jtk mellett a fnykpezs volt a legnagyobb erssge. De ismt csak azt tudom mondani, mint a rendezsnl, itt is vitathatatlanul az 1917-be lett lve a legnagyobb munka, rdemes pr werkfilmet megnzni, egszen lenygz, ahogy a belltsokat megkomponltk, az 1917-hez kell, hogy kerljn ez a dj.
Nyernie kellene: Roger Deakins (1917)
Nyerni fog: Roger Deakins (1917)

Legjobb animcis film
Egyedl az gy neveld a srknyod trilgia zrrszt nem lttam innen, mert anno kimaradt a 2, gy azt gondolom, hogy nem az utbbi vek legersebb meznye. A Toy Story 4 jtt be innen a legjobban, de a 3 egy jobb film volt, az megkapta a maga djait, szval rlnk ha valami ms nyerne. Szegny Laika ugyan megnyerte a Missing Linkkel a Golden Globe-ot, de kzel sem olyan j a film szerintem, mint a Kub s a varzshrok volt pr ve, st, szerintem az idei mezny legkevsb ers darabja. Az I Lost My Body nagyon ltvnyos s elg nyomorsgos, de ilyen filmek nem szoktk megnyerni ezt a kategrit. Szval maradt a Klausz, ami egy aranyos s vizulisan meglepen izgalmas film, br n nem voltam annyira oda rte, mint sokan msok, plusz ez nyerte az Annie s a BAFTA djakat, amik nem rossz ajnllevelek. Ettl fggetlenl ha van kompetens Pixar film a meznyben, akkor az ltalban behzza ezt a kategrit, megltjuk.
Nyernie kellene: Klausz
Nyerni fog: Klausz

Legjobb ni mellkszerepl
A ngy sznsz kategria nagyon lefutottnak tnik, ritka az, hogy mind a ngy kategriban ugyanazok a sznszek szjjel nyerjk magukat az sszes elzetes kategriban, de gy tnik idnre nem maradt sok meglepets. Szerintem Laura Dern alaktott a legjobbat a Hzassgi trtnet csaldjogszaknt, de nhnyan azt gondoljk, hogy taln az pozcija a leginkbb megingathat Scarlett Johansson oldalrl, akit mellesleg a legjobb ni fszerepl kategriban is jelltek.
Nyernie kellene: Laura Dern
Nyerni fog: Laura Dern

Legjobb frfi mellkszerepl
n itt rzem azt a leginkbb, hogy Brad Pitt helye nem annyira bombabiztos, mint amennyire annak tnik, de tletem sincs, hogy ki kerlne a helybe, ha valami csoda folytn nem nyerne. Pittnek van mr Oscar-dja producerknt a 12 v rabszolgasgrt, de sznszknt mg nem kapott, s nem sajnlnm tle, tnyleg alaktotta a legemlkezetesebbet a Hollywoodban, mg ha r is ntttk a szerepet.
Nyernie kellene: Al Pacino (Az r)
Nyerni fog: Brad Pitt (Volt egyszer egy... Hollywood)

Legjobb ni fszerepl
Rene Zellweger varzslatos Judy Garlandknt, az els jelenet amikor ersen intoxiklt llapotban fellp a londoni koncertjn egszen kegyetlen. Radsul is nekel, kemnyen le is fogyott, szval ha Rami Malek tavaly nyert, akkor vicc lenne, ha Zellweger idn nem nyerne. Ettl fggetlenl van mr sznszi Oscar-dja, n inkbb adnm egy kevsb ltvnyos, de egszen szvbemarkol alaktsnak Scarlett Johansson rszrl a Hzassgi trtnetrt.
Nyernie kellene: Scarlett Johansson (Hzassgi trtnet)
Nyerni fog: Rene Zellweger (Judy)

Legjobb frfi fszerepl
Joaquin Phoenix azrt igencsak sokat tesz a djtadkon a kisugrzsval meg a beszdeivel, hogy senki ne szavazzon r (br Golden Globe ta azrt mintha jobban bellt volna a kampny mg), s szerintem nem is ez a legersebb alaktsa mg azok kzl sem, amikrt jellst kapott, de nekem nagyon szimpatikus, nagyon kijrna mr neki egy Oscar-dj, s tnyleg rendkvlit alaktott a Jokerben. Jonathan Pryce jellsnek nagyon rltem, az mondatain nevettem a legjobbakat tavaly, illetve pran Adam Driver gyzelme mellett prtolnak, de ez Joaquin lesz.
Nyernie kellene: Joaquin Phoenix (Joker)
Nyerni fog: Joaquin Phoenix (Joker)

Legjobb film
Nem tudom, hogy van-e ember aki elolvasta idig, de mindegy is, vgezetl lljon itt a 24., legfbb kategria, a Best Picture. Mint mondtam eddig egyszer sem talltam el, adja az g, hogy most is gy legyen. A legjobb film megtippelsnl rengeteg minden kzrejtszik. Egyrszt ebben a pillanatban is folyik az Oscar szavazs, gy azok a filmek, amelyek az elzetes djtadk sorn komoly momentumra tettek szert, azok most azt kemnyen kamatoztathatjk. Msrszt pedig a Best Picture a tbbi kategritl eltren az n. preferential ballot szavazcdulkat alkalmazza. Ez lnyegben annyit tesz, hogy nem azt a filmet kell beikszelni, amit a legszvesebben ltna gyztesnek a szavaz, hanem sorrendbe lltani mind a kilencet jelltet. Ez leegyszerstve annyit jelent, hogy elszr sszeszmoljk az sszes els helyen berkezett szavazatot, majd az sszes msodikat s gy tovbb, egszen addig, ameddig valamelyik film meg nem kapja a szavazsra jogosultak szma 50%+1-jnek megfelel szavazatot. Kzmeggyzds, hogy ez a formula okozta tavaly a Roma a vesztt, mert sokan csak a 8-9. helyre raktk a Netflix miatt. A harmadik befolysol tnyez pedig, hogy a tbbi djjal ellenttben a Legjobb Filmre az sszes Akadmia tag szavaz, szval az egyes chek elzetes djaibl, amiknek a szavaz kznsge maximum 25-30%-ban egyezik az Akadmival mrskelt informcikat lehet csak levonni. Idn gyakorlatilag minden az 1917 mellett szl, de ki tudja. A Golden Globe-ot megnyerte, de annak inkbb van haszna a momentum megszerzsben mint komoly elrevett ereje. A DGA gyztese nagyjbl 70%-ban meg szokott egyezni az Oscar Best Picture gyztesvel, gyhogy ez is mellette szl. A PGA-nek szintn 70% krli a jslsi arnya, s ez az egyetlen djtad, ami szintn a preferential ballotot hasznlja, ezt szintn behzta a 1917. A BAFTA-t vasrnap jszaka ugyancsak az 1917 nyerte. Mindezek ellenre nem pldtlan, hogy egy film ezek nlkl a djak nlkl is Best Picture-t nyerjen. A Spotlight volt ilyen 2016-ban, de ott az elzetes djak megoszlottak a The Big Short s a The Revenant kztt. Ennl mg izgalmasabb a Holdfny gyzelme 2017-ben, amikor minden jel a Kaliforniai lomra mutatott, s ugyan rzdtt hogy a Moonlight a msodik eslyes, de utcahosszal lemaradva. Megjegyzend esetleg, hogy mindkt film megnyerte az Independent Spirit Awards-ot az Oscar elestjn, szval az is j indiktor lehet, br idn erre a Hzassgi trtnet az egyetlen eslyes, aminek a vgs gyzelmre nem sok eslyt ltok. Ennyire utoljra a La La Land gyzelmt reztem biztosnak, gy most is az 1917-re teszek, de tnyleg brmi lehet. A momentum elgg a Joj Nyuszi mellett van, ugyangy egy alacsonyabb metascore-, megoszt film, mint tavaly a Green Book volt. Ettl fggetlenl a legnagyobb vetlytrsnak az lskdket rzem, ami megnyerte a SAG djt (ami kb semmi elrejelz ervel nem br a Best Picture kapcsn, de azt jl mutatja, hogy sokan szeretik a filmet), gy rzem, hogy ez nyerhet a legtbbet a preferential balloton, s nem mellesleg szmomra az utbbi vek legkivlbb filmlmnyt nyjtotta.
Nyernie kellene: lskdk
Nyerni fog: 1917
16 komment

[1] Rehynn22
Feb 10., Monday 13:03 #16
Szval sszessgben kellemes meglepets.
[46] multishoot
Feb 08., Saturday 13:22 #15
Vlasz Rehynn22 (#14) zenetre
A te silny letedrl is legalbb ilyen vels a vlemnyem, hiszen hiba krnek meg tucatszor a szerkesztk, fszerkeszt, hogy keress msik jtszteret, hiba krnak ki az ablakon 21x, s hiba kr meg a felhasznlk egy rsze, hogy ignorlod ket... Te, j cstny lvn, MINDIG visszamszol a szemtledobn, hogy tezredjre is kzld, te ms vagy, mint msok. Rendben, ma este meg is tapsolhatod magad rte, de hidd el, holnap legalbb ennyire nem rted fogok ide felnzni, gy egyszerbb, ha a fradtsgot sem veszed, hogy az n hajam hzd meg.
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
[1] Rehynn22
Feb 08., Saturday 10:26 #14
Vlasz multishoot (#13) zenetre
Kln kszi, hogy megosztottad a kis jegyvsrls trtnetet, abszolt rdekes adalk a filmes tmhoz az, hogy ha valaki nem biztos benne, hogy kellen tudatosan vlasztottl filmverzit, akkor az pattan ki belled, hogy "baszd meg a kurva anyd".
[46] multishoot
Feb 08., Saturday 8:51 #13
Na, megvolt tegnap a JoJo. Mg a film eltt a CC sikeresen felbaszott a jegyvsrlskor, amikor a hlgyike lespadt, meredt tekintettel megkrdezte: "de ugye tudod, hogy ez feliratos?". Nem bazd meg a kurva anyd, fogyatkos vagyok, sem olvasni, sem angolul nem tudok egybknt s vletlenl vlasztottam ezt a filmet. De sokkal jobban szerettem a Pinket a Mammutban...

Viszont a film nagyon tetszett. Azt hittem csak egy npluszegyedik' megtrs trtnet lesz, sokadik nci rugdosssal, de helyette a vgre nagyon ersen bedrmult', a karakterek s prbeszdek pedig ritka jk voltak (Johansson az egyik legjobb filmes anyuka, ever, n gy mr neki adnm a legjobb ni mellket). Valamint a vgre mg egy pici szrkts is belefrt, ahol azrt kiderlt, hogy van j nmet, de ugyanolyan szlssges "felszabadt" is - nem tltolva, ppen csak otthagyva grtiszba.

A trailer alapjn nem gondoltam volna, hogy ennyire j s meglepetssel teli lesz, de ha megjelenik, szerintem mg meg is fogom venni, szvesen a gyjtemnyemben tudnm.
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
[1] Rehynn22
Feb 06., Thursday 13:59 #12
Vlasz parandroid (#11) zenetre
Mrmint a Jokerre rtettem, hogy nem rdemel emltst, a Master szerintem is nagyon j volt.
Feb 06., Thursday 13:32 #11
Vlasz Rehynn22 (#8) zenetre
Nekem csalds semmikppen sem volt. de szerintem is sokkal jobb volt a The Master-ben (nekem a film is nagyon bejtt), nem rmlik, hogy gy jttem volna ki a Jokerrl, hogy na ha erre nem kap Oscar-t akkor semmire.
A Parasite, Marriage Story, Lighthouse hrmassal nagyon egyetrtek, a Midsommarral egytt ez a ngyes volt a kedvencem tavalyrl. A vilgttornyot egybknt fnykpetsre jelltk, de az a vonat elment sajna.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Feb 06., Thursday 12:42 #10
Na, kvncsi vagyok az eredmnyre, majd rd meg, hogy hogy tetszett! A Gentlemen kapcsn meg nekem mg a Spler is nagyon bejtt, s a kzepes kritikk ellenre az ismerseimtl, akik szeretik a gengszterfilmjeit a rendeznek mind jkat hallok, szval kvncsi vagyok r n is!
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[30] sting
Feb 06., Thursday 11:18 #9
Vlasz Rehynn22 (#8) zenetre
Bezony m!
Sok helyen jutott eszembe Daniel Day Lewis eszkoztara"..
Nekem a Gladitorban ltott spontn grimaszai maradtak meg a legjobban.
[1] Rehynn22
Feb 06., Thursday 9:48 #8
Phoenix nekem a Jokerben volt elszr csalds. Teljesen kiszmtott s kimunklt alakts volt, minden pillanatban tjtt belle az "n most itt sznszkedek!" vibe. A Masterben milliszor jobban hozta az rletet. A film maga emltst sem rdemel, rendre el is felejtem, hogy lttam.

Az Irishmant nagyon dzkodnk kvetend pldnak megjellni, forgatknyv-adaptcit, mert az olcs karizmn kvl szinte semmit nem tett hozz a trtnethez, gy meg csak simn vgiglpked a klnbz epizdokon hatezer rban.

Vigyen mindent a Parasite, a Marriage Story, meg a Lighthouse (jelltk egyltaln brmire? ), br a jelmez tnyleg mehet a Jojnak, Deakins meg viheti a fnykpezst nyugodtan.

Persze az Oscar tk komolytalan, gyhogy leginkbb leszarom, de tavaly legalbb megnztem a nagyobb aktulis filmeket.
[46] multishoot
Feb 06., Thursday 9:44 #7
Vlasz parandroid (#6) zenetre
De hlye vagyok. Lung take-nek rtam a longot. Ez mr a vg kezdete. Br lehet csak az autokorrekt volt.

Sajnos gy nz ki az els ptls a JoJo lesz, mivel a mzsmmal kell, hogy menjek s neki egyedl ez tetszik a kvetkez listbl:
Knives Out (please, legyen mg ez is moziban)
lskdk
Gentlemen (biztos szar... de Ritchie kt korai filmje tl nagy kedvenceim)
1917
Jojo
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
Feb 05., Wednesday 22:16 #6
Vlasz multishoot (#4) zenetre
Asszem adjk mg az lskdket az artmozik, st egy fekete-fehr vltozat is megjelenik belle a napokban itthon is, nem tudom, hogy ad-e brmit is az lmnyhez, de biztos volt r ok, hogy gy trtnt. Az 1917 a technikai oldala miatt "ktelez", semmi olyat nem mond szerintem, amit nem lttl eddig. A Joj elzetese meg jl elkapta a film (fleg az els fele) hangulatt, szval valsznleg tnyleg nem lesz a kedvenc filmed, de aranyos a maga mdjn mindenesetre.
Kszi!
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Feb 05., Wednesday 22:11 #5
Vlasz sting (#3) zenetre
Nem lttam mg, de watchlisten volt, viszont gy elrbb kerl, kszi az ajnlst!
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[46] multishoot
Feb 05., Wednesday 14:09 #4
Nekem sajnos vizsgaidszak miatt most kimaradt minden igazn fontos film a kzelmltbl, de remlem az lskdk fut mg moziban, mert nagyon rzem, ez is nagy kedvencem lesz.

Az 1917 csak a lung take-es felvtelek s Mendes miatt rdekel nagyon, egybknt rettenet meguntam mr a hbors filmeket.

A Jo Jo a trailer alapjn nekem nem adta, de egy prbt majd azrt teszek vele (br lehet nem moziban).

gyhogy, a Jokerben s Once... Hollywoodban bzok csak gy, hogy tudom is miben bzok. A Joker esetben csak Phoenix-nek adnk (de neki mindenkpp) Oscart, a Hollywood szmomra megkaphatn mg gy lskdk nlkl is a legjobb eredeti forgiknyv djt.

Igen, tnyleg lmny volt olvasni.
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
[30] sting
Feb 05., Wednesday 6:58 #3
Vlasz parandroid (#2) zenetre
Ha mg nem lttad :
Hbo Go - Doku szekci - Spielberg letrajz.
Minden "film rtnek" ktelez darab, szerintem.
Varzslatos!
Feb 04., Tuesday 18:21 #2
Vlasz sting (#1) zenetre
n kszi a visszajelzst, rlk, hogy van aki vgigszenvedte.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[30] sting
Feb 04., Tuesday 18:04 #1
lmny volt olvasni ezt a latolgatast.
Kszi
parandroid
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Ezeken a platformokon jtszom
PC
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
DVD, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Mozi , Anime, Frum, Internetes magazinok
Bartok, ismersk
Tommy_Angelo
(offline)
Krisz576
(offline)
CHASE
(offline)
beberep
(offline)