Hwopapa2020.01.10. 01:45

Élni és dolgozni az USA-ban vol. 1

Élmények, hasonlóságok, az "Amerikai álom" és a szürke hétköznapok gamer-szemmel

Korábban beígértem egy kisebb összefoglalót a kinti tartózkodásomról - idő hiányában, mint minden más, ez is csak mostanra készült el. A napi rutinból nehéz kiszakadni és nehezemre esik este leülni a gép elé „tiszta fejjel” blogolni gamelés helyett, ami igaz a hét bármelyik napjára, de még a hétvégére is, annak ellenére, hogy imádok írni. :)

Nyolcadik hónapunkat töltjük feleségemmel az Amerikai Egyesült Államokban - május végén költöztünk ki és (egyelőre) megszakítás vagy hazalátogatás nélkül tartózkodunk itt. Én hétköznap 7-15 óra között dolgozom (ez +7 óra eltolódás magyar időhöz képest), feleségem napközben különböző kurzusokon vesz részt és a hétvégén általában pihenünk, illetve kirándulunk mindenfelé.

Chicago „mellett”, Naperville-ben élünk, ami gyakorlatilag egybenőtt már a szomszédos városokkal. Nincsen kifejezett „Város eleje / vége” tábla, inkább egy „isten hozott XY-ban”-táblánál veszi észre az ember, hogy a következő utca már nem a városhoz tartozik. Nincsenek több szintes épületek, minden vízszintes, alacsony és hatalmas. Olyan, mintha egy óriási kiterjedésű faluban élnél, ami baromira modern (bizonyos szempontból) és mindent lehet kapni, csak a bolt, ami árulja, 10km-re van tőled, mert nem építkeznek függőlegesen.

Ez egyébként roppantmód szembeötlő akár autópályázás során is - magasabb épületek szinte csak a nagyvárosok sajátosságai, akárcsak a felhőkarcolók. A kisvárosokban minden vízszintes és egysíkú - ugyanazok az épületek váltják egymást nagyrészt mindenhol. Az első és legnagyobb különbség Magyarországhoz képest, hogy külön vannak a boltok és a lakóházak választva - illetve pontosabban teljesen el vannak szeparálva. Van a bolt-szekció és vannak a lakóházak. Nincs olyan, hogy „sarki kisbolt” meg hogy két sarok múlva belebotlasz bármilyen boltba. Ezek tudatosan vannak elszeparálva - és milyen jó is ez így. Nincsen hajnali kettőkor ajtócsapkodás, esetleg bandázás a parkolóban, ezzel a szomszédokat szétidegelve - ugyanakkor nincs az se, hogy „leugrok gyors a boltba és jövök”, mert nagyjából minden üzletbe autóval kell eljutni. Ez magával hozza azt is, hogy az üzletek amolyan outlet-rendszerben vannak kialakítva az út mentén - az egyik „öböl”-ben A boltok kínálata van, míg a másikban „B” boltok - természetesen abszolút rendszertelenül, így az is előfordulhat, hogy egy bizonyos helyen egy Meki és egy Taco Bell békésen megfér egymás mellett, esetleg több fajta kajálda + bevásárlóközpont osztozik egy ilyen placcon.

Itt mindenki, mindenhova autóval megy. De tényleg. Ezt segíti is a szuper autóút - a lakossági részeket kivéve mindenhol minimum 2x2, de van 3x2, 4x2, 5x2 sáv, így az iszonyat nagyságú forgalom mindig, minden esetben elfér. Mondjuk ez sem teljesen igaz, mert néha rettenetes dugók tudnak kialakulni ettől függetlenül, akkora mennyiségű ember ömlik reggel és délután munkaidő végén az utakra. Nem ritka, hogy egy 4 órakor elindított bevásárló-session az amúgy 10 percre lévő Walmart felé átalakul egy 20 perces lassú tempójú haladássá, de volt olyan is, hogy feleségem megkívánta a mexikói kaját és az amúgy szintén 8-10 perces út oda vissza 20perce helyett lett 1.5 óra. :) Viszont ez köszönhető annak is, hogy rettentő sok béna sofőr is van az utakon - ide azokat veszem, akik és/vagy : öregek, félnek a vezetéstől, nem tartják be a sebességet/követési távolságokat, illetve a telefonjukat nyomkodják - na azokat kifejezetten utálom. Ugyanis a dugó nem olyan a nagy általánosságban, mint otthon, hogy mindenki percekig áll - épp ellenkezőleg, mindenki halad, viszont iszonyat lassan, mert:

  • A kamionoknak nincsen kötelező haladási sávjuk, illetve ha van, se benne haladnak

  • 5 sávos utakon a kamionok elkezdik egymást 2/3 mph-val előzni és mennek a belsőbb sávokba, ezzel mindenkit feltartva

  • Az autók rettentő sok követési távolságot hagynak - nem ritka a két autóhossznyi távolság

Magyarul haladsz, csak rohadtul lassan és nem mindenféle baleset, lezárás, vagy egyéb korlátozó tényező miatt - egyszerűen sokan vannak az utakon és nem tartják be a szabályokat. Mondjuk ez a tavaly nyilvánossá tett magyarországi rendőrségi akció keretén belül készült videófelvételeket elnézve mindenhol általános dolog, ahogy az is, hogy az utak szélén jelzett haladási sebességre mindenki mindenhol rátesz még 10mph-t legalább.

Ja igen, táblák. Minden ki van táblázva - talán egy kicsit túl sokminden. Az úton a megengedett sebesség nagyjából 3-4 mérföldenként ki van téve, továbbá minden kisebb és nagyobb nevezetesség, főút neve / száma, érdekességek, stb. Itt nem lopják el őket - emlékszem milyen furcsa is volt elsőre, hogy itt minden ki van táblázva…elvégre minek lopnának táblákat / (vasúti felső-)vezetékeket az emberek?

Autóval ráadásul nem csak A-ból B-be közlekednek itt - azzal járnak ATM-hez, gyorskajáldába, éttermekbe, kávézni, bevásárolni (kihozzák nekik a rendelést…) stb.

Van olyan üzlet ahol összekészítik előre a vásárlásod, emailben értesítenek, majd a parkoló speciálisan kialakított részébe érkezvén egy oszlop mellé parkolsz, amin beszólsz hogy megjöttél és hozzák is ki a rendelésed…Beteg? Lehet. Kényelmes? Mindenképp.

A bankoknál speciális autós behajtók vannak, amennyiben készpénzt akarnál kivenni (ami amúgy teljesen felesleges) akkor ezt az autód ablakából megtehesd. Természetesen minden étterem ugyanígy van kialakítva - van ahol a rendelés drive-ban való felvétele után átirányítanak a parkoló egy olyan részéhez, ami csak a drivenak van fenntartva és az alkalmazottak kirohannak az épületből az étellel amíg rájuk vársz. Általában minden helyen van drive és a kiszolgálás rettentő gyors (kivéve a White Castle-t, de ezt majd egyszer később kifejtem…). A legnagyobb sokkot talán az Andy's Frozen Custard okozta - ez egy fagyiüzlet, ahol szintén beállhatsz kocsival az ablakhoz és annyi fagyit kapsz, amennyit nagyjából fél óráig tart egy egészséges felnőttnek megenni….Na hogy ezt a kocsiban hogyan fogyasztja el az ember, azt nem tudom.

Annyira benne van mindenkiben ez az „autós létezés” hogy általában a gyorskajáldákban csak öregek és nagyobb társaságok szoktak étkezni - mindenki más a driveban kéri ki az ennivalót és az autójában (!!!) eszi meg ezeket - a magyarázat szerint azért, mert nem szeretnek egyedül enni. Ez rettentő furcsa, főleg amikor van 20 autó egy parkolóban, ebből 15-nek jár a motorja és ülnek / esznek bennük, míg az épületben hárman vannak. Természetesen ebből következik, hogy az autók belseje általában undorító - tele van megmaradt dobozokkal, zacskókkal, félig elfogyasztott étellel, stb. (A szomszédunk autójában hátul pl. nem lehet elférni, annyi szemét van felhalmozva - van ott gitár, irodai szék, meg ki tudja még minden…)

Az autók nincsenek státusz-szimbólumként kezelve abszolúte - egyszerűen mindenki örül annak, ami van, függetlenül attól, mennyire új vagy drága, hiszen nagyjából a leggyengébb autó is 200 lóerő felett van, továbbá a benzin is olcsó, meg nagyjából 70mph a limit, így nem nyomja neki az ember - így tökmindegy, hogy 2-3-4 vagy 500 lóerőd van, úgyse fogod szinte soha kihasználni. Rengeteg Tesla Model 3 van, meg óriási, hatalmas pickupok.

Pár különlegesség a kereskedésekből és az utcáról:

Jómagam sikeresen megvásároltam egy alig 60.000mérfölddel rendelkező kitűnő állapotban lévő 2013-as Ford Mustangot V6-ot, prémium felszereltséggel, magyar valutában kb. 3.5 millió forintnak megfelelő összegért. Megnéztünk vagy 6 autót mire ide eljutottunk és egyik gagyibb volt, mint a másik, még ha olcsóbbak is voltak - kavicsfelverődés, szakadt belső, volt aminél a felni volt keresztben elrepedve (!!!), amire a kereskedő azt mondta, hogy „not a problem” - ja, végülis 120 környékén csak egy pici kis kátyú kéne és már repül is kifelé az ember a pályán…Ezért maradt Hulk. A kollégáim szerint bébi-Hulk, mert V6 - bárki, aki megkérdi hogy milyen motor van benne, konkrétan megrökönyödve (!!!) veszi tudomásul hogy „csak” egy V6 (~310 LE) van benne és nem a nagyobbik motor :)

Ugyanígy idekint értettem meg, hogy miért örvend ekkora fenenagy sikernek a csillagos kávézó (a.k.a Starbux), hiszen náluk aztán tényleg semmi extra nincs a túlárazott/cukrozott egészségtelen italokon kívül - ugyanis az amerikaiak rettentő cukrosan és egészségtelenül étkeznek, bár ez no surprise - itt tényleg az van, hogy akár 20 autó is feltorlódik a drive-ban és vár a kávéjára, majd miután megkapta, megy be dolgozni. Ezért is van minden autóban pohártartó központi helyen - Amerikában pohártartó nélkül autóban létezni elképzelhetetlen. Mindig is érdeklődve néztem, hogy az egyik kollégám hogyan vesz korán reggel (5:30-kor indul és 6:30-ra ér be) friss fánkot és bejglit a Dunkin Donuts-ban, míg eltelt pár hét és rá nem jöttem, hogy a hajnali drive-os látogatások során valószínűleg ő az elsők között van akit kiszolgálnak ;)

De ha már az étkezésnél tartunk - itt aztán minden van. De tényleg. Minden náció és konyha reprezentálja magát, csak tudnod kell, mit szeretnél enni és keresni. Végigettük szinte az összes gyorskajáldát, így arról is van némi összehasonlítási alapunk - itt is van egy hullámzó minőség, akár brand-en belül is - de összeségében kimondható, hogy ami Magyarországon is megtalálható (McDonalds, KFC, Burger King), annak ugyanolyan az íze itt is, egy hatalmas különbséggel: az üditőket az üzletek nagy részében újratöltheted. Nem csalás - megkapod a poharad és odasétálsz az automatához, kiválasztod amit szeretnél és annyiszor töltöd újra a poharad azzal amivel szeretnéd, akárhányszor csak akarod. Általában az emberek miután végeztek, még feltöltik a poharaikat és viszik magukkal a kocsiba is. Nem kell érte külön fizetni a pohár kifizetése után és nem papírból vannak a poharak, hogy nagyjából 1 óra múlva szétázzanak és használhatatlanná váljanak.

Pizzák:

Az eddig próbáltak alapján kevés kivétellel a deep dish pizzatípust kivéve pocsék. Gluténmentes / Low-Carb-ról itt nem nagyon hallottak még, ráadásul a pizzákat sem sütőben / kövön sütik, hanem futószalagon és ezért rettentő lisztes minden, illetve nincs megsülve vagy egyszerűen csak rossz. A deep dish pizza meg iszonyatosan szörnyűségesen finom, viszont nagyjából 1 szelet elég bárki számára egy 30 cm-es pizzából (Budapesten az i55 nevű étterem árul deep dish pizzát, mindenképp ajánlom, hogy nézzétek meg, hogyan készül - bár az 1kg (!!!!) felhasznált sajt már talán elárulja, hogy mennyire egészséges :) ). Eddig két éttermet találtunk ahol rendes, kövön sütött pizzát árulnak és egész jó a minőségük, meg nem túl drágák.

A deep dish szörnyűség (félig elfogyasztott állapotban):

Kínai éttermek:

Próbáltunk kínai éttermet is, csak hogy rájöjjünk, hogy idekint nincs olyan "ananászos csirke", mint otthon - helyette van édes-savanyú csirke, viszont minden esetben a szósz, a hús és a köret külön tálakban érkezik. Nincsen olyan, hogy a szósz + hús kombó együtt van bárhol is jelen. Itt is van franchise-ban működő kínai és "családi biznisz", ahol is az utóbbi ízvilága akár jelentősen el is térhet egy standard franchise-ban működő kínai étteremtől.

Hamburger, csirkeszárnyak, szendvics és minden más

Az egyik új dolog, amivel találkoztunk, az a szendvicsezés - ugye otthon nagyjából a Subway az egyetlen ami képviselteti a szendvicsezést - idekint ők az egyetlen olyan frencsájz ami az "olcsó de jó"; megfelelőjét kitölti. Természetesen a legnagyobb részben a hamburger képviselteti magát - na itt abszolút hullámzó a minőség. Nálunk ezek az éttermek váltak be:

  • Five Guys - ez a legdrágább hamburgerező, ugyanakkor a leghíresebb és a legfinomabb. A konyha nyitott, így előtted sütik a húst és rakják össze az alapanyagokból a cuccot. Negatívum, hogy a hasábburi nem lehet édesburgonya és az ára. 15 dollár egy hamburgerért még idekint is sok, ők a legdrágábbak, ha hamburgerről van szó, cserébe a legjobbak is.

  • Wendy's - az egyik legelterjedtebb és legrégebbi franchise-rendszerben működő burgerező. Van minden, ami szem-szájnak ingere, az adagok normálisak és egy normális felnőtt számára bőven elegendőek még ha nem is tűnnek túl nagynak. Ennek az íze hasonlít a legjobban az otthon sütött hamburgerre

  • Taco Bell - na ez nem épp hamburgerező, se nem szendvicsező, de máshová nem tudtam sorolni, továbbá nem jártunk még másik mexikói gyorskajáldában túl sűrűn otthon (sem). Az ízviláguk és adagaik nagyon változatosak, sokat számít aznap épp ki van műszakban és milyen a leterheltség, de alapesetben bőven elég a kaja mennyisége. Tipikus olcsó és jó - taco, quesadilla, burrito a fő csapásirány, megtöltve napszaknak megfelelően (reggeli körül tojásos-baconos burrito ;) ).

  • Burger King / McDonalds - ők már picit drágábbak, cserébe ugyanazt a minőséget kapjuk, mint otthon. Fura bucik, a husi jobb a BK-ban (ahogy otthon is), a mekinél nagyon "mű"; minden. Semmi különbséget nem tudnék felsorolni az itteni kajáldák és az otthoniak között.

  • Portillo's - ez az istencsászárság; a hely, ami mindig tele van és nem véletlenül. Ez már az étterem / gyorskajálda határán mozog - van hotdog de főtt oldalborda is (ami valami eszméletlenül finom barbecue-szószos), amit csak szeretnénk. Az egyetlen hely a fenti listából, ami nem refill-es, ugyanakkor akkora adagot adnak, hogy a szemed folyik ki és 99% hogy vagy kidobod, vagy dobozban viszed haza. Mi sose próbáltuk drive-ban, csakis beülve - rettentő sokan jönnek ide étkezni, mert a minőségéhez mérten nagyon jók az árak. Rendőrök, öregek, fiatalok, kis- nagycsaládok, sőt, még a csapattal is jöttünk ide ebédelni egyszer. A barbecue-s borda, chicago hotdog, olasz szendvics mind-mind olyan kaja, ami maradandó élményt okoz és az állandó visszatérésre ösztönöz. Egyedül számomra a ricsaj a zavaró, ha sokan vannak, de már ezt is rájöttünk, hogyan lehet orvosolni.

  • Buffalo Wild Wings - na ilyen nincs Magyarországon - ez egy amolyan "sportbüfé", ahol van egy bár-rész, illetve egy leülős rész - mindkettőnél a falak tetejét óriás tévék borítják, ahol több csatornán meccsek mennek (általában amcsi foci, de néha más is). Mindenki együtt szurkol a kedvenceinek - ismeretlenek is szoktak együtt örülni és beszélgetni meccs közben, ami szuper jó hangulatot kölcsönöz a helynek, ugyanakkor eléggé hangos is egyben. A hamburgerük erősen közepes, túl sok szafttal, de a feleségem megveszik a csirkeszárnyukért, amiből olyan csipőset kértem elsőre hogy nem is bírtam megenni és vagy 3x csípett. Elég drágák, de az biztos, hogy éhesen nem jössz ki.

  • Jimmy Johns / Jersey Mikes Subs / Subway - ők a szendvicsezők (és még sokan másak, de csak őket próbáltuk egyelőre) amik számunkra újdonságként hatottak, kivéve a Subway-t természetesen. Jimmy John's-nál relatíve olcsó a szendvics, viszont rettenet nagyságú az adag, a Jersey Mike's drága, de nagyon finom, talán a Subway az egyetlen ami amolyan "arany középút" - van minden és nem is túl drága, de semmi extrát ne várjunk tőlük.

  • Panera Bread - a kinti ingatlantúránk során jártunk itt az ingatlanközvetítőnk segítségével- először azt hittük mindketten, hogy egy pékség, de nem. Van kajálda és drive, de akár be is ülhetsz - a szendvicseik kicsik és drágák, de legalább finomak, illetve figyelnek az egészséges étkezésre - a menühöz jár egy kis zacskó sós csipsz, vagy egy alma - amelyiket szeretnéd. Az üditőik pedig nagyrészt cukrozatlan termékek, ami a többiek egyikéről sem mondható el.

  • Denny's / Culver's / AppleBees / TGI Friday's - ugye az utóbbi ismerős lehet, ezek a tipikus frencsájzos kajáldák - nagyjából egy normális étteremnek felelnek meg, csak kicsit gagyibb színvonalon - van steak, tészta, hamburger, saláta, shake, édesség, olcsón és jó nagy adagban. Cserébe a speciális kéréseket nem tudják fogadni és általában hiába kéred a steaket bárhogy, mindig ugyanúgy, egy fajtán kapod. A TGIF a körítéssel és helyszínnel talán egy fokkal kiemelkedik az átlagból, de semmi extra. Az étkészletnél érdemes résen lenni és áttörölni mindent, mert volt már rá példa, hogy ragadtak a frissen odahozott evőeszközök.

  • International House Of Pancakes / Lucky Penny Diner - a tipikus amerikaiak el szoktak menni reggelizni és ezek a helyek erre hivatottak - reggelizők. A fő csapásirány a különböző toast-ok és szendvicsek, omlettek és persze az amerikai palacsinta, ami semmiben sem hasonlít az otthoni palacsintára

És persze vannak a guruló kajáldák, amik legnagyobb előnye, hogy bárhol megtalálhatóak - ezek általában 1-2 dologra specializálódnak (taco + édesség, vagy pizza + édesség) és azt tudják relatíve gyorsan előállítani különféle gyalogos alkalmakkor. Ja és itt is lehet kártyával fizetni...

Egyelőre ennyi, ha bárkinek van kérdése, írja meg a kommentben - a legközelebbi bejegyzésben próbálok a gaming piacról is írni egyet s mást :)

(elnézést a képek minőségéért, de rendes kicsinyítős-nagyítós megoldást nem találtam, így mindent az oldal méretéhez lett zsugorítva)

(bocs az újbóli feltöltésért - sajnos egy bug miatt nem lehetett elérni - remélem a Gamer365 2.0 végre megoldja ilyen jellegű problémáim ;) )

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

6 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==