[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4213 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 21174 kreditet gyjttt

2019 July
10:55 Sky: Children of the Light - Teszt (iOS)

ThatGameCompany … kell ennl tbb?
Flow, Flower, Journey … ThatGameCompany, egy olyan indie jtkokkal foglalkoz kis csapat, akik mr tbb mint egy vtizede adjk ki a jobbnl jobb, rtkesebb, klnlegesebb jtkaikat, sorra zsebelik be a djakat, az lmny garantlt, ahogy az is, hogy valami egszen egyedivel, eddig soha nem ltottal lesz dolga az egyszeri gmernek. Egy felejthetetlen lmny, amivel rtkesebb vlik a manapsg annyira egysk s egyirny, unalmas jtkpiac. Ht hlgyeim s uraim; Sky: Children of the Light!

Amg a Flow s Flower a dbenetes ltvnyvilgra s a legviharosabb elmbl is kezes brnyt varzsl zenbudhista jtkmenetre volt kihegyezve, addig a journeyvel nmileg jtottak az eddigi koncepcin s br a korbbi elemeket is rszben megtartva ott mr inkbb a kzssgi lmnyen volt a hangsly. A Sky ezt a vonalat hivatott tovbbvinni, st a ksztk mondsa szerint a legfontosabb a szmukra az volt, hogy a jtkos soha, semmilyen krlmnyek kztt ne legyen egyedl, gy vagy gy ismerkedjen meg msokkal s kzsen vigyk tovbb a kalandot. Ahogy szp lassan megismerkednk a jtkkal fogunk arra rjnni, hogy gyakorlatilag itt minden a kzssgrl szl, a bartokrl s arrl hogy sszeszedjk az sszes kommunikcit knnyebb tev emote-ot a kalandjaink sorn.

Aki tudni szeretn mi a trtnet, mi trtnik velnk, krlttnk, kik ezek a kedves kis gyerekek, mirt vannak ilyen klnleges kpessgeik, mi a cljuk, mi trtnik egyltaln a jtkban, az nmileg csaldni fog. Ugyanis akrcsak az eddigi ThatGameCompany jtkokban itt se fogunk semmi magyarzatot tallni semmire. Ez a jtk is csak egy rzs, egy hangulat, egy varzslatos lmny, akrcsak a korbbi cmek egy csodlatos mvszi alkots aminek a clja a kikapcsolds s hogy rzseket, egyfajta klnleges hangulatot teremtsen meg neknk s krlttnk. A korbbi cmekhez kpest taln mg ez a jtk az ami a legknnyebben rtelmezhet, a trtnet kerek egszet kpez mg akkor is ha nincsen pontosan elmagyarzva. Hrom clunk lesz a jtkban, egyrszt a mindig rejtett helyeken lv ers fnyben tndkl gyerekeket kell gyjtgetni. Akiknek ksznheten els krben replni tudunk - a kpenynk segtsgvel – majd a ksbbi ersebb szintek utn egyre magasabbra tudunk emelkedni s egyre tovbb lesznk kpesek lebegni az gben. Az ehhez szksges energink rohamosan cskken, szerencsre szinte mindig lesz valami krnyezeti tnyez – vilgt llatok, felhk s egyb vilgt trgyak kpben – amik feltltik az energinkat, de nevezzk inkbb csak fnynek (light). Az elsdleges s legfontosabb forrsa szinte mindennek a kis gyertynk, ezzel tudunk meggytani s felgyjtani minden olyan trgyat s oszlopot ami erre alkalmas. A gyetyk fnye lettel tlt meg minket s mi is tudunk segteni a kis tesknak ha esetlegesen bajban lennnek.

A gyertya fnye s hasznlata ugyanolyan fontos dolog mint maga a repls s annak elsajttsa. A kzpen lv kpenynkre nyomva eljn egy men ahol ltni fogunk minden egyes emote-ot, kpessget s varzstrgyat amit a kalandozsaink sorn felvettnk s megszereztnk. A fnyeket gyjtgetve pedig a gyertyink szma fog nvekedni, ezekkel gyakorlatilag vsrolni tudunk majd ruhkat, kozmetikai dolgokat ahogyan a kpessgeinket is ezzel tudjuk megvsrolni illetve fejleszteni. A msodik legfontosabb dolgunk a szellemek (spirits) gyjtgetse s egyben felszabadtsa lesz. sszesen hat vilggal fogunk tallkozni s mindenhol lesznek ilyen szellemek bven. Lesznek akik elbjtak, lesznek akik szem eltt vannak. A lnyeg hogy a kzelkbe kerlve egy apr stilizlt trtnet fog kialakulni a szemnk eltt, a fontos az, hogy mindig a lehet leggyorsabban kvessk a kialakult kpet magunk eltt, mert ha tl sokat vrunk ellrl kezddik minden, pontosabb mondva a szellem visszakerl a kezd pozicijba. Ha elrtk a sztori vgt akkor lehetsgnk lesz a gyertyval felgyjtani, gyakorlatilag felszabadtani a megkvesedett testet, aki hlul egy emote-al fog minket megjutalmazni, ami mindig rsze lesz valamelyik csillagkpnek. Ezekbl szmtalannal fogunk tallkozni a kalandozsaink sorn, a csillagokbl fogjuk mindig tudni, hogy hny szellemet kell mg megtallni az adott vilgban, lvn minden vilg egy csillagkp.

A jtk teljesen ingyenesen is jtszhat, de bevallom hatalmas volt a ksrts hogy kltsek r valamennyit, lvn lehetsgnk lesz gyertykat vsrolni ahogy szmtalan szp s ltvnyos ruha kzl is vlogathatunk. A jtk egybknt szezonokra lesz bontva, egy ilyen szezon valamivel tbb ideig tart egy hnapnl, itt olyan 33-35 napra kell gondolni. A szezon alatt minden vilgba kerl egy j szellem, szmtalan j ruha, kozmetikai dolog s egyben szezon gyertykat is gyjtgethetnk, minden szezonnak van egy seson passja, amit megvsrolva sokkal knnyebben s gyorsabban tudunk fejldni ahogyan a jutalmak is megpuplzdnak. De szerencsre a jtk teljesen jtszhat ingyen is, maximum tbbet kell dolgoznunk s farmolnunk ha mindent unlockolni szeretnnk.

Ahogyan azt mr korbban is rtam a Sky nagyon fontos rsze a kzssg, ez lesz a harmadik fontos dolog a jtkban. A Sky kzssge rendkvl kedves s bartsgos, ha rtapizunk a gyereknkre az ki fog adni egy kiedves kis spol hangot, ez lesz az alapvet kommunikcis forrsunk, ilyenkor nem csak hallani fognak minket a kzelben lvk, hanem mi magunk is ltni fogjuk egy apr csillag formjban ha valaki ott legyeskedik krlttnk. Els krben minden ms jtkos resnek fog tnni, mintha csak a sajt szellemei lennnek maguknak, de ha a kzelkbe megynk s meggyjtjuk a gyertyjukat, ahhol feltltdnek fnnyel s rgtn ltni fogjuk magt a jtkost. Ha rnyomunk a msik gyerekre akkor megjelenik egy men. Egy gyertya fejben megjellhetjk bartnak, nevet adhatunk neki, ha ezt elfogadja akkor onnantl fogva felkerl a bartlistnkra ami egy extra csillagkp az gbolton. Kivlaszthatjuk a kedvenc bartainkat, st arra is lehetsgnk lesz, hogy pacsit adjunk nekik, kezet fogjunk velk, esetlegesen a mancsukat megragadva – ha engedi - magunkal vihetjk brhova. Mondanom sem kel, hogy ha tbb bartunk jelen van mindannyian meg tudjuk fogni egyms kezt, az lmny ilyenkor felejthetetlen, ngyen ten kz a kzbe kalandozunk, akr az egsz jtkot is vgigjtszhatjuk ilyen formban. Elkpeszt! Erre szavak nincsenek, ezt meg kell tapasztalni. Ahogyan haladunk vgig a jtkon, ahogy egyre tbbszr vgigjtszuk, egyre tbb s magasabb szint emote-jaink lesznek, ennek ksznheten sokkal knnyebben ki tudjuk fejezni magnukat, tbb bartot tudunk szerezni, s tbb embernek tudunk segteni akik elakadtak valahol. Minden vilgban lesz legalbb egy olyan ajt vagy esemny amihez tbb ember kell, ilyenkor egytt kell megfejetni a titkot s a megoldst, hogyan lehet tovbbjutni. Minden vilgnak lesz egy kzpontja, ahol lesznek padok, egy ilyen padra lelve brkivel chatelni tudunk, mert ugye alapveten beszlni sem rsban, sem szban nem fogunk tudni, csak emote-okkal. Illetve minden plyn lesz egy olyan hely ahol zenetet tudunk hagyni az utvilgnak, a tbbi jtkos ezt vagy egy szvvel, vagy egy ikszel vagy pedig egy felkiltjellel – feljelents – tudja megjutalmazni. De bevallom n idgi csak szvmelenget, kedves zenetekkel tallkoztam illetve jtancsokkal egy-egy vilghoz, mert titok aztn lesz bven mindenhol.

A Sky: Children of the Light ahogyan a korbbi jtkok egy igazi mesterm. Direkt nem akartam rosszakat rni rla mert annyira elvarzsolt, hogy tlsgosan is elfogult lettem pozitv irnyba. Amit sajnos mindenkppen meg kell emltenem az a horrorisztikus irnyts. Telefonon mg nem is annyira gzos, de sajnos iPaden ahol vgig jtszottam borzalmas. A Sky eddig taln a legnehezebb az sszes kzl s lesznek olyan rszek ahol a hajunk ki fog hulni, de csak s kizrlag az irnyts miatt. Olyan frusztrl tud lenni, hogy arra szavak nincsenek. De ezt nem vettem most a negatvumok kz, mert mr rgtn pr ra jtk utn a ksztk egy krdvet tltetnek ki velnk - ajndk gyertya fejben - ami az irnytsra vonatkozik, teht tudnak rla s szeretnnek ellen tenni. Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen csodlatos, fantasztikus s kreatv csapat ki fog tallni valami megoldst, de ha esetlegesen mgse sikerlne nekik akkor ott lesz a hamarosan megjelen konzolos vltozat, amit kb. az elsk kztt fogok megvenni s kiprblni. A Sky egy varzslat, egy mese, egy szavakba nem nthet csods lmny, egy igazi malkots egy olyan vilgban ahol mr semmibe veszik a valdi szpsget s a kreativitst, mert csak a klssgek s a pnz szmt. Mindenkinek ktelez jeleggel ki kell prblni, ez nem krs hanem parancs!

5/5
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live