[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4213 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 21174 kreditet gyjttt

2019 July
09:29 Harry Potter: Wizards Unite - teszt (iOS)

Harry Potter GO?
A Pokmon Go hatalmas sikern felbuzdulva nem is volt krds, hogy hamarosan valami hasonlval fog kijnni valaki. Szmomra igencsak nagy meglepets volt Harry Potter s a varzslvilg, pedig jobban vgig gondolva teljesen egyrtelm hogy a vlaszts rjuk esett, hiszen kb. minden adott a hasonl jtklmnyhez. Trtnet szerint nem sokkal a hetedik rsz epilgusa utn jrunk, Voldemort halott, Harry mr felntt, aurorknt dolgozik a minisztriumban s a segtsgnket kri, ugyanis a varzslvilg veszlybe kerlt, a leleplezs a kszbn l s mint tudjuk ez jelenti a legnagyobb veszlyt rnk nzve. Ideje hogy a varzslk egyesljenek s megtiszttsk a vrost a kzelg veszlytl.

Elszr is vegyk t az alapokat, mindig figyelj a krnyezetedre, nzzl krbe ha gyalogos vagy, autvezets kzben ne jtszl, motorozs kzben ne jtszl, biciklizs kzben ne jtszl, replvezets kzben ne jtszl, helikopter vezets kzben ne jtszl, alapveten semmilyen jrm vezetse kzben ne jtszl. Nem kevs ember halt mr bele a Pokmon GO-ba, ne te legyl a kvetkez Darwin-djas delikvens, kr lenne rted, biztosan vannak akik szeretnek, ha meg nincsenek akkor mg lehetnek. Ezek lettek volna a legfontosabb dolgok, higgytek el nekem szksg volt erre, hiszen dbbenetes mikrl hallani meg olvasni a hrekben, az emberi idiotizmusnak egyszeren nincsenek hatrai!

Alighogy betlt a jtk rdekes jelensgek trtnhetnek, velem legalbbis az volt, hogy hossz ideig csak fekete kpernyt lttam, mikzben ha hozzrtem a kpernyhz hangokat lehetett hallani, vrtam s vrtam nem trtnt semmi, majd kilptem, letrltem a jtkot, jra raktam s jfent ez a fekete kperny fogadott. Kiderlt hogy az els idszakban kell pr perc ahhoz, hogy szhez trjen a jtk s vgre megjelenjen a kpernyn valami, ne ijednnk meg, vrjuk ki a vgt. A hasonl problmk elkerlse vgett az els dolguk az legyen, hogy a menbl tltsk le az sszes tartalmat, ami nem kevs, tbb mint 3 giga, de legalbb innentl fogva tbb nem kell ilyen problmkkal kszkdnnk.

Ha vgre elindult a jtk, akkor rgtn fel fog tnni mindenkinek, hogy mennyire hasonlatos az egsz feeling a Pokmon Go-hoz, ami nem baj, mert szerettk azt is nagyon. Ahogy mlyebben belessuk magunkat a tevkenysgekbe fogjuk szrevenni, hogy sokkal de sokkal mlyebb s tartalmasabb jtkkal lesz dolgunk, lssuk ht akkor miket lehet benne csinlni. Az els s legfontosabb dolog maga a trkp, amit ugye a jtk valdi GPS adatok alapjn szmol ki, teht ha olyan helyen lakunk vagy dolgozunk, ahol sok Point of Interest (rdekes pont) van, akkor garantltan nem fogunk unatkozni. Ezek fogjk kpzeni a hrom legfontosabb dolgot a jtkban, az els a Greenhouse avagy faiskola, az Inn vagyis a kocsma s a vgl a Fortress ami az erd. Ezeket a pontokat rendszeresen ltogatnunk kell, ha fejldni akarunk, nzzk akkor sorban, hogy miket lehet itt csinlni.

Egy Greenhouse-ba elltogatva gyakorlatilag ingyen gygynvnyeket kaphatunk, hogy mit az teljesen random, ezek a varzsitalok fzshez lesznek fontosak. Aprop varzsitalok fzse, ez tulajdonkppen egy jtk a jtkban, ugyanis minden egyes italnak lesz egy titkos receptje, ami klnbz mozdulatokbl ll, ennek a listjt az kis ’i” mint informci megtallhatjtok fell, ha rjttetek a kdra akkor a fzsi idbl le fog jnni 15%, rdemes ht mindegyikre rjnni, vagy esetlegesen rkeresni a neten. Ezen kvl lehetsgnk lesz arra, hogy mi magunk is termessznk valamit, ha ppen van nlunk mag s elegend vz. Ha kivrtuk a termesztsi idt sajnlatos mdon csak fl rnk lesz arra, hogy sszeszedjk azt, utna sajnos el fog tnni, bevallom ezt nagy butasgnak tartottam, remlem hamarosan vltoztatni fognak ezen, de vglis gy is felfoghatjuk a nvnytermesztst, hogy ez egyfajta kzssgi tevkenysg, nem magunknak termesztjk a nvnyeket, hanem az utkornak. A kocsma lesz az egyik legfontosabb hely amit mindig ltogatni fogunk, itt ugyanis ingyen kajt kaphatunk amivel nvelni tudjuk a spell energyt, ez fog kelleni ahhoz hogy tudjunk varzsolni, ha ez elfogy akkor bizony csak nznk ki a fejnkbl mint egy varzstalan mugli. A greenhouse-t s a kocsmt is t percenknt jra ltogathatjuk. A kocsmban a msik fontos tevkenysg az gynevezett „Dark Detector” hasznlata lesz, ez egy varzstrgy ha ppen van nlunk s van szabad fl rnk, akkor ennek ksznheten olyan lnyeket tallhatunk a krnyken amik ritkk s normlis estben sose jnnnek szembe. De vigyzat, ezeket elkapni nem lesz egyszer, biztos hogy kelleni fog hozz 1-2 varzsltty. A legrdekesebb rsze a jtknak akrcsak a Pokmon go-ban az erd lesz. Itt akr t varzsl egyszerre is harcolhat, neknk csak annyi dolgunk lesz, hogy a rendelkezsnkre ll rnk alapjn eldntsk, hogy milyen erssg ellenfelekkel akarunk harcba szllni. Ide kelleni fog spell energy bven, ugyanis az ellenfelekkel valdi adok kapok harcot kell vvni s minl nehezebb a kihvs annl tbb ellenfl jn majd ellennk. A harc egy tmadsi s egy vdekezsi fzisbl ll, egszen addig mg az egyik fl lete elfogy, ha a mink lenne fogyban hasznljunk gygyt lttyt, ha tl ers ellenfelet kapunk akkor meg tmadt. Jutalmunk rte valami ritka knyv lesz s egy teljestett kihvs (challenge) ami a napi teveknysgek teljestshez minden nap kelleni fog.

Alapveten ez a hrom hely lesz amit ltogatni lehet a jtkban, emellett azt is megtehetjk, hogy telefonnal a keznkben csak mszklgatunk, stlgatunk s tudva hogy hamarosan gyis szembe fog jnni valami varzslny, mindekzben gyjtgethetnk nvnyeket, fmagokat, vizeskannt, esetlegesen zsupszkulcsokat is. Ezek kinyithat ldcskk lesznek, kulcs hozzjuk igencsak ritkasgszmba megy – persze eleinte lesz bellk bven, mzesmadzagnak – kapni fogunk egy arany kulcsot ami mindig megmarad neknk, visszakapni akkor fogjuk ha kinyitottunk vele egy ldt, az ezstkulcsok sajnos csak egyszer hasznlatosak, magukhoz a ldkhoz ezen kvl szksgnk lesz nmi stlsra is, a sta ltalban 2-10 km kztt szokott mozogni, ezzel is arra sztnzve minket s minden gamert, hogy mozduljanak ki, stljanak fedezzk fel a vilgot, figyelve a krnyezetkre termszetesen, megfejelve minden lelg fagat, nekimenve minden kosza kisgyereknek, felborulni minden kiskutyn s nha mg az is elfordulhat, hogy majdnem elt minket egy aut. De ez a szpsge ennek a jtknak, rjvnk arra, az let milyen szp s milyen fontos tud lenni. Ha lejrtuk az adott kilmtert, akkor kinyithat lesz a zsupszkulcs, ilyenkor egy dimenzikapun keresztl benzhetnk valami egszen klnleges helyre, ahol fnyl pontokat sszegyjtve lelhetnk rtkes jutalmakra.

A Wizards Unite sava borst a harc fogja kpzeni, a harc s a varzslnyek gyjtgetse. Kzel egy tucatnyi frakcival fogunk tallkozni s mindegyikhez szmtalan lny s varzstrgy tartozik majd, amiket ssze kell gyjtennk, ezekbl lesznek olyanok amikhez elg csupn egy alkalom s lesznek olyanok amihez tbb alkalom kell. Minden sszegyjttt lnyrt s trgyrt tapasztalati pont jr, ezek mellett mg a frakcik is tudnak szintet lpni, amikrt ugyancsak szmtalan jutalmat kapunk majd. Ezek kzl az arany lesz a legfontosabb, hiszen ezzel tudunk mindent vsrolni s termszetesen ebbl lesz a legkevesebb a jtkban. A kapott tekercsekbl fejleszteni tudjuk a karakternket, miutn kivlasztottuk, hogy Auror, Professzor vagy Zoolgus akarunk-e lenni. mindhrom kasztnak megvannak az elnyei s htrnyai, vltani brmikor tudunk kztk, de a befektetett tekercseket nem fogjuk visszakapni sajnos, szval a vltst csak azoknak tancsolnm akik az egyiket mr teljesen kifejlesztettk s dsklnak a hromfle, igencsak ritka tekercsbl. Meglepen impresszv s kidolgozott skill fja van mind a hrom kasztnak, nem fogunk unatkozni ha mind a hrmat ki akarjuk maxolni. Visszatrve a harcra, ez is jval sszetettebb s bonyolultabb lesz mint a Pokmonban volt, de nem olyan bonyolult hogy beletrjn brkinek a foga. Adott lesz a kpernyn egy szimblum, amit az ujjunkkal le kell rajzolnunk, ezzel szimullva a varzsplcnk mozgst. Minl gyorsabban s pontosabban eltalljuk a mozdulatot annl ersebb lesz a varzsige, s annl nagyobb eslynk lesz a sikeres kapsra. Sajnos a jtk ezt elgg vletlenszeren hozza ltre, hiszen van hogy egy tkletes mozdulatra sem kapjuk el az ellent, van pedig hogy a lehet legrosszabb utn is elsre sikerl. Nem igazn rtettem a kapcsolatrendszert, hogy mi alapjn dnt a jtk, remlem ezt hamarosan rthetbb fogjk tenni, esetlegesen javtjk majd. Lnyeg a lnyeg, szedjk ssze minden frakci minden lnyt s varzstrgyt ahhoz, hogy elrhessk a maximlis szintet varzslnkkal. Ez lenne a vgs cl.

A folytonos harc, stlgats, gyjtgets s rdekes pont ltogatson kvl, lesznek napi kihvsok, varzsl kihvsok, heti esemnyek, kldetsek s szmtalan olyan tevkenysg amivel fejldni lehet. Ennyi mindent kzben tartani viszont mr igencsak nehz lesz rklts nlkl. Hiszen a dolgok trolsra alkalmas szfnk (Vault) pillanatok alatt megtelik, a hely nvelshez arany fog kelleni, nem is kevs, a zsupszkulcsok kinyitshoz ezst kulcs fog kelleni, az az egy darab arany mesterkulcs kb. semmire nem elg, a spell energy meg fjdalmasan hamar el tud fogyni, fleg hogy minden egyes suhintshoz kelleni fog egy. Szval ha rpattantunk a jtkra (s valljuk be ez nem nehz) nagyon nehz lesz kibrni, hogy ne kltsnk r, a pnzkrt cserbe kapott arany s kulcs mennyisge viszont poftlanul alacsony s kevs, semmire nem elg sajnlatos mdon, ennek ksznhet, hogy egy egybknt mesterien zsenilis jtk nem kaphat maximlis pontot tlem, mert sikerl jra tnkre tenni a teljesen lmnyt a F2P modellnak ksznheten. Az sszegyjttt trgyakat a megfztt italokat nem lehet eladni, csak kidobni a kukba, hogy mg vletlenl se kaphassunk rtk aranyat vagy brmi mst. Nem lehet kereskedni, nem lehet farmolni, minden t a kltekezshez vezet. Persze meg lehet oldani ingyen is, de nem lesz knny dolga a szegny magyar parasztnak. Sok sikert hozz! rdemes kitartani, mert a jtk egszen egyszeren zsenilis!

4/5
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live