[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 41 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3926 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20099 kreditet gyjttt

2019 May
08:31 Super Spell Heroes - Teszt (iOS)

A varzslk kztt is kell egy bajnok!
Unatkoz varzslk sereglenek ssze a vilgbl, hogy az arnban megmrkzzenek egymssal. De gyztes bizony csak egy lehet, vajon te leszel az? Ez szerintem nem is krds, vgjunk ht bele a nagy kalandba. A Super Spell Heroes a semmibl jtt s meglepen nagyot durrant, lopott innen, lopott onnan, de mgis kpest volt eredeti tleteket is felhozni, ha rdekel hogyan maradj velnk!

Els rnzsre ez is csak egy Clash Royale klnnak tnik, de igazbl csak a rajzfilmes grafikja s menrendszere miatt lesz ilyen rzsnk, mert a jtk valjban valami egszen ms. Leginkbb olyan rzsnk lesz mintha a Candy Crushbl ismert egyszn cukorkkat illesztgessnk ssze jtkmenetet tvznnk egy kis Tetrises elre gondolkodssal s mindezt egy nagyon men s ltvnyos fantasy kntsbe bjtatnnk. De a lnyeg valjban a hasonl elemek sszeillesztse lesz, aki szereti az ilyen jtkokat az imdni fogja ezt is.

Adott lesz egy 4x4-es plya amire teljesen vletlenszeren esnek le a kockk, ezek a kockk lehetnek sima mana elemek vagy ppensggel varzslatok, a lnyeg az lenne, hogy egy varzslat kockt sszekssnk minl tbb mana kockval, ha ezzel megvagyunk s elengedjk a kpernyt, akkor hsnk varzsolni fog egyet. A fontos az, hogy varzsolni csak gy tudunk, ha a sort egy varzslatkockval kezdjk. Minl tbb mana kocka kveti a varzslatot, az annl hatkonyabb lesz. Illetve ahogy haladunk elre a meccsben egyre ersebb varzslatokat kapunk. A varzslatokat egybknt ngy csoportba lehet osztani, Basic, Advanced, Elite s Ultimate. Hsnk egyszerre kilenc darab varzslatot rakhat be magnak, ebbl hrom basic, hrom advanced, elite-bl mr csak kettt, utlitmate-bl meg egyet. Rendkvl fontos a varzslatok kombincija s a kztk lv synergie, szerencsre kitapasztalni ket nem tl nehz s idvel mr zsigerbl ismerni fogjuk az sszeset. A varzslatokat termszetesen ldkbl s egyb jutalmi forrsokbl tudjuk kinyitni, fejldsk pontosan olyan mint ahogyan azt mr a CR-bl s hasonl akci RPG jtkokbl megszokhattuk. Minl magasabb a szint, annl tbb krtyra lesz szksgnk s persze annl tbb aranyba is kerl a fejlesztsk. Se a szintlpshez sem pedig a ldanyitogatshoz nem kell vrnunk, a legtbb esetben szerencsre nem. De majd lesz olyan tevkenysg is, amihez id kell errl majd kicsit ksbb rok.

A valdi vltozatossgot a klnbz hsk adjk, egyelre t elrhet elem van (tz, vz, fld, termszet s fny), ezekbl egy varzsl kettt kpvisel, az elemek kombincija s egymssal val harmnija fogja kpzeni a harci stlust. Termszetesen mindegyik elem tartalmazni fog tmad, vd s gygyt varzslatokat is, de nyilvn mindegyik elem msban tsebb. Nyilvnvalan mondjuk a fny s termszet kpviselje a vdekezsben s gygytsban lesz ersebb, de ebbl addan olyan vdekez tmadsai is lesznek, amivel pldul az ellenfl tmadst fordtja sajt maga ellen. Mindegyik varzsl komplett ms jtkstlust kpvisel, de szerencsre a jtk felptse miatt mindegyikkel meg fogunk tanulni jtszani. Hogy ezt hogyan sikerlt gymond rnk erltetni? Szimpln csak a fejldsi rendszerrel. Ugyanis minl tbb meccset nyernk meg egyms utn annl magasabb lesz a nyersi bnuszunk (victory bonus), ha pedig ez magas akkor sokkal gyorsabban fog fejldni a kpessg rangunk (skill rank) az ellenfeleket meg ehhez dobja a jtk. Teht ha mondjuk a kedvenc varzslnkkal elrtk a 9-10-es skill rankot akkor nyilvnvalan pontosan ilyen vagy ersebb ellenfeleket kapunk, akik ellen bizony mr nem lesz egyszer nyerni. Szval ha nem akarjuk lenullzni a Victory Bonusunkat, ha gyorsabban szeretnnk kapni a gyzelmi pontokat (victory points) hogy elrbb juthassunk a trkpen, akkor bizony j varzslkkal kell elkezdennk jtszani, akiknek mg alacsony a skill rankja.

Szerencsre a jtk nagyon szpen adagolja neknk az elrhet varzslkat, fleg akkor ha gyelnk arra, hogy a trkpen lv questeket folyamatosan megcsinljuk. A questek lesznek egyedl a jtkban amiknek a teljestse idbe telik, lesznek 3-8-12 rs kldetsek is. Adott lesz hogy milyen elemmel rendelkez varzsl tudja megcsinlni, idnknt tbbet is el lehet egyszerre kldeni a nagyobb jutalom fejben illetve videnzegetssel nvelhetjk a kapott jutalom szzalkt is. Alapveten jellemz a jtkra a vide nzegetses jutalmazsi rendszer, de sajnos egy nap le van korltozva hogy maximum mennyit nzhetnk meg, ezrt nha le tudunk csszni egy-egy fontosabb jutalomrl. Ezt mondjuk nem rtem mirt kellett korltozni, ha mr egyszer olyan jl ki van tallva hogy az ember szvesen nzegeti ket. A trkp s a gyzelmi pontok gyjtgetse alapveten nagyon fontos rsze a jtknak, egy adott plyarsznek tbb szintje lesz (stage) ezek teljestshez gyzelmi pontokra lesz szksgnk, minl magasabb a gyzelmi bnuszunk annl magasabb szorzval kapjuk a pontokat. Minden plya vgn egy boss vr minket, akit nagyon nehz legyzni de szerencsre ezt nem egy kr alatt kell megtennnk s a bevitt sebzs megmarad a kvetkez krre. Mivel a prblkozsaink szma sincsen lekorltozva, ezrt nem is igazn rtem, hogy a bossoknak mi is az rtelmk valjban. Mindegy, lnyeg a lnyeg, hogy ha legyztk akkor mehetnk tovbb a kvetkez plyra. Minden stage teljestse utn kapni fogunk egy kupac lootot, ahogyan a bossok legyzsvel is. A hseink rendelkezni fognak gynevezett hs kulcsokkal (hero keys) amik egy-egy PvP meccs utna lda kinyitsra lesznek jk. Ezekbl a ldkbl csak nagyon csekly loot ti a markunkat, a legtbb jutalomra a questek teljestsvel szmthatunk illetve a nyolc rnknt tltd ingyen varzsknyvekbl (spell book). Termszetesen az g vilgon minden vsrolhat valdi pnzrt, legyen az kulcs, varzsknvy vagy ppensggel rnk (ezekkel lehet klnbz ruhzatokat venni a varzslknak) de a legfbb problmnk az arany hinya lesz. Eleinte a varzslatok fejlesztshez tbb mint elg lesz bellk, minden varzslat fejlesztsvel XP-t kapunk, amivel idvel szintet fog lpni a varzslnk, a szintlpssel pedig nni fog a HP-ja ami taln az egyik legfontosabb stat a jtkban. Minden egyes HP szmt, van hogy azrt nyernk meg egy kemny meccset mert neknk maradt egy kicsi az utols tmadsnl.

Maga a csata elkpeszt mlysgekkel rendelkezik, az ember nem is gondoln mennyire. Elszr is ugye a bal fels sarokban ltni fogjuk az ellenfelnk 4x4-es tbljt is piciben, ltni fogjuk milyen varzslatai vannak, ahogyan azt is ltjuk hogy ppen mit fog hasznlni. Lesznek olyan spellek amik megidzshez tbb id kell, van amik szinte azonnal megtrtnnek, ezt is ki kell tapasztalni. A piros, tz varzslatok pldul idignyesek, de a srga, fny varzslatok szinte azonnal megtrtnnek, ppen ezrt nehz ellenk vdekezni. A tapasztalt jtkosok tudjk ezt, ismerik a jtk minden trkkjt, pontosan tudjk, hogy egy ngy kocks tmad varzslathoz hny kocks vd varzslat kell, mert ha a vdekezs tbb mint a tmads, akkor nyilvn teljesen kivdik azt. Ha viszont kevesebb akkor a pajzs elpusztul s a klnbzet be fog menni sebzsnek. Alapveten minden a mikrzson mlik, lesznek olyan tapasztalt jtkosok akik csak azrt csinlnak valamit a sajt rszkn, hogy ezzel becsapjk az ellenfelket, az gyorsan ellvi az utols pajzst, majd amikor az lejr akkor teljesen mskpp tmadnak. Alapveten ha eljut a jtk addig, hogy megjelennek az Elite varzslatok, ezek mr elegek szoktak lenni ahhoz hogy kivgezzk az ellenfelnket, aki pedig elszr lvi el az Ultimate varzslatt szinte biztosan nyerni fog. Kivtelt kpez ha egyszerre lvik el s az egyikk varzslata gyorsabb, ilyenkor mr tnyleg csak a HP tud vltozst hozni a vgkimenetelbe vagy esetlegesen egy ersebb, nagyobb, elite vdekezs.

Idvel csatlakozni tudunk majd klnokhoz, a rendszer egyszer mgis nagyszer, tudunk egymssal beszlgetni, ltjuk ki van fent ppen, meg tudunk osztani replayeket, tudunk bartsgos meccseket jtszani s tizenknt rnknt krtyt krni. Ha msoknak adakozunk (donate) egsz rendesen kapni fogjuk rte az aranyat, ez persze darab s ritkasgfgg, de rdemes adni, mert akkor mi is gyorsabban tudunk majd fejldni. A varzslnk olyan ts szint utn mr nagyon nehezen fejleszthet, a jtkkal egy id utn kptelensg lesz jtszani rklts nlkl, vagy nagyon trelmesnek kell lennnk s borzalmasan sokat multizni. De miutn elfogytak a kulcsok, a trkpet lepucoltuk s feljutottunk a legmagasabb plyra, akkor bizony mr csak nyitogatni val dolgokbl jhet bevtel, vagy gy ha megvesszk. Ez egy nagyon nagy feketepont a jtknak, mert annyira j s lvezetes hogy szinte fj az embernek ha nem tudd mr hova fejldni, vagy vrnia kell a kvetkez napig, hogy legyenek megint cuccok, tudjun esetlegesen videkat nzegetni. Valamit valamirt, ilyen vilgban lnk sajnos, a F2P modell jelenleg ilyen. De ez a jtk pldul tipikusan annyira j, hogy ha adtak volna neki egy 9.99-es vagy akr magasabb rcdult is megvette volna mindenki, fleg ha kapunk belle egy prbaverzit. Csak ugye manapsg mr mindenki tudja, hogy az igazi bevtel sajnos nem ebbl van. Kr rte, mert gy ki tudja meddig fog fennmaradni a jtk, ilyen ers vetlytrsak mellett, ezt mr csak az id dntheti el, neked csak annyi a dolgod hogy kiprbld s eldntsd, hogy neked megri-e klteni r.

4/5
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live