[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4097 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20569 kreditet gyjttt

2019 April
07:26 Skylanders: Ring of Heroes - Teszt (iOS)

A nagysiker jtksorozat jra tisztelett teszi mobilon.
A Skylanders egy igencsak nagy mlttal rendelkez akci RPG platformer jtk, melynek az els rsze 2011-ben jelent meg az Activision gondozsban. Klnlegessge s egyedi tulajdonsga az Augmented Reality avagy a kiterjesztett valsg egyfajta lightos, knnyebben emszthet fajtja volt. Mi magunk a jtkos egy gynevezett Portal Master ami sz szerint rtend, ugyanis minden egyes rszhez venni lehet egy USB-bel csatlakoztathat manyag portlt, amire rrakva egy figurt az megjelenik a jtkban. Ezzel gyakorlatilag nem csak a sima jtkkal szereztek a ksztk bevtelt, hanem a gyjtgethet Skylandereken keresztl is. Klasszikusan szlpumpl, naaaaa apa csak ezt vedd mg meg hogy teljes legyen a gyjtemny tpus lehzs. Kln rdekessgnek szmt viszont, hogy nem csak gyerekek krben kzkedvelt a sorozat, nem kevs felnttet ismerek akinek megvan az sszes rsz sszes figurja. Bjos, vicces, ltvnyos, piszkosul szrakoztat jtksorozat, garantlt a siker, nem lehet melllni.

Eddig hat rszre duzzadt a sorozat s sszesen ht mobilos portols is kszlt, ezek kzl a legjabb a Ring of Heroes, ami akr egy sszefoglal rsz is lehetne, hiszen mi a fhs, elszr lpnk Skylandsre mint kezd Portal Master. Fellenfelnk a j reg Khaos lesz, s gyakorlatilag majdnem az sszes Skylandert (80+ karaktert, 10 klnbz elembl) ssze tudjuk gyjteni kell kitartssal vagy nem kevs rkltssel, ahogyan az eddigi rszekben is, itt is jtszhatunk extra kiadsok nlkl de lnyegesebben knnyebb dolgunk lesz ha idnknt kinyitjuk a pnztrct. A jtk egybknt nagyjbl az els hten igencsak nagyvonalan doblja a vsrolhat fizeteszkznek szmt kristlyokat. Zavarba ejten sok lesz bellk, egszen addig amg nem akarjuk fejleszteni a vsrolhat pleteket, mert ehhez piszok sok aranyra lesz szksgnk, amit kristly nlkl kegyetlen sokig kell farmolni, de errl majd ksbb.

Ellenttben az eddigi rszekkel, a Ring of Heroes nem egy platfromer gyessgi jtk lesz, hanem sokkal inkbb egy akci RPG, ahol a 4+1 fs csapatunkat kell kivlasztani, fejleszteni, tpolgatni s klnbz feladatokra elkldve folyamatosan csak harcolni s harcolni a krkre bontott taktikai sszecsapsokban. A hseinknek lesznek kpessgeik, amikbl egyszerre csak kett hasznlhatunk, illetve mindegyikk egy elemet fog kpviselni amik egy szp nagy k-papr-oll rendszerben elhelyezve hozzk ki az erssgeket s gyengesgeket. Eleinte ugye nem tehetjk meg hogy vlogassunk a hsk kztt, de majd a ksbbiek sorn rdemes mr odafigyelni arra, hogy az aktulis csatban elnyt vagy htrnyt jelent-e az adott elem amit mondjuk a kedvencnk kpvisel.

A jtk gynyren megtant neknk mindent, nem tl szjbargs, csak a fontosabb dolgokra tr ki. A Quest-rendszer nagyon jl mkdik, neknk gyakorlatilag nem lesz ms dolgunk mint ezeket kvetve szpen megcsinlva egyiket a msik utn s ezzel a mdszerrel gyakorlatilag minden jtkmddal megismerkednk s mg extra jutalmakat is kapunk a teljestsekrt. A karakterfejlds knnyen rtelmezhet s a jl megszokott mdon mkdik; els krben ugye lesznek a szintek, az egycsillagos Skylander huszas szintig tud fejldni, utna mr erstsre (Power-Up) lesz szksge ahhoz, hogy kapjon mg egy csillagot. Tovbb fejldni csak +5-s poweruppal lehet. Az erstshez krtykra s egyb nyersanyagokra lesz szksgnk, a tovbb fejldshez szintn. Minden csillaggal tovbbi tz szintet tud fejldni embernk, a vglloms pedig az breds lesz, avagy az Awaken llapot, amikor nem csak statisztikailag ugrik egy j nagyot kedvencnk, hanem klsleg is kap egy kis optikai tunningot s mg a kpessgei is felturbozdnak.

Aprop kpessgek, ahogyan azt mr mondtam harc kzben csak kettt tudunk hasznlni, de minl tovbb jutottunk egy Skylanderrel a fejlds tjn annl tbb kpessgre tesz szert. A harc eltt ezeket brmikor megvltoztathatjuk, nyilvn csak a nehezebb fokozatokon lesz erre szksg, de azrt nem rt ha kpben vagyunk melyik mit csinl. Ha mindez pedig nem lenne elg akkor a Skylanderek mg rnkkal is ersthetek lesznek, mindegyikknek sszesen hat res helye lesz, a rnkat pedig kedvnkre varilhatjuk, csupn arra kell figyelni, hogy ppen milyen szgben helyezkedik el trben a k teht hova rakhat, hogy a kr teljes legyen. Rengeteg fle rna van, ezeket kombinlni is lehet, de taln rdemes egy tpusbl sszeszedni a hatot, mert akkor a a szzalkok sszeaddnak s jval tbb lesz a plusz (set bonus) amit embernk kapni fog. A rnkat termszetesen lehet ersteni (power-up), nmi pnzmag fejben, ha sikerl hrom szinttel ersebb kovcsolni akkor ritkasgi szintet fog emelkedni; +3-al lesz premium, +6-al rare, 9-el heroic, majd pedig +12-nl a legendary ebbl pedig a +15-s a maximlis szint, ennl tovbb nem tudunk menni. Szval rdemes vgiggondolni, hogy milyen tpus extra statra van szksge kedvenc Skylandernknek, abbl sszeszedni a hat darabot, majd jl kigyrni minl magasabb szintre s voila, mr jval ersebb is lesz mint eredetileg volt. El lehet ezzel mojolni rendesen, mondanom sem kell hogy t kzben sajnlatos mdon csak gy elprolog majd az aranykszletnk.

Tennival a jtkban olyan sok lesz, hogy mg felsorolni is nehz, de azrt megprblok a lehet legtbb mindenre kitrni. Termszetesen ott lesz a sztorimd (Adventure), amiben sszesen kilenc szigeten mehetnk vgig, mindegyiken lesz vagy fl tucatnyi plya a vgn pedig egy hatalmas, komolyabb kihvst jelent fellenfl. A szigeteket hrom klnbz nehzsgi fokozaton is meg lehet csinlni, szval mr csak ezzel hetekig el tud lenni az ember, ha akar. A csata maga egybknt ahogyan azt mr korbban rtam, flig vals idej, flig pedig krkre bontott taktikzsok sokasga. a kamera htulnzetes lesz, vletlenszeren sorsolja a gp, hogy ki mikor jn, az energink folyamatosan tltdik, a kpessgek pedig energiapontba kerlnek. Innentl fogva mr egyrtelm minden, a hseink kpessgeit a megfelel idben hasznlva, a cl a gyzelem, ha mindenki letben marad hrom csillaggal teljestettk a plyt, a tovbbjutshoz minl tbb csillagot szerznk annl jobb, illetve a legtbb ajndkot is a maximlis csillagoknl kapjuk.

A trtneten kvl termszetesen szmtalan egyb tevkenysggel is jtszhatunk majd, ezeket nagyjbl hrom csoportba lehet osztani, az els a klnnal (Guild) kapcsolatos tevkenysgek, ilyen pldul az „Invasion” amikor kapunk egy random maxos szint bosst s valamennyit sebezni kell rajta, legyzni szinte biztos hogy nem tudjuk, de erre van a tbbi jtkos, hogy egytt sikerljn. Aztn lesznek a tbbjtkos meccsek; a „Duels” pajzsra rtapizva. Itt jszhatunk bartsgos meccset a haverokkal, mehetnk az Arnba ahol a msok ltal belltott hsk ellen nyomulhatunk, de az ellenfelet a gp fogja irnytani, vgl pedig ott lesz a „Championship Rings” ami egyelre nem elrhet, de itt majd ha minden igaz vals idben csatzhatunk ms jtkosok ellen. Az utols csoportba a kihvsok tartoznak „Challenges” ahol t klnbz szablyok s rendszer szerinti Dungeonokban kalandozhatunk, ezek nv szerint a „Episode Dungeon”, itt gyakorlatilag minden hten egy msik Skylanderrel ismerkedhetnk meg, ha vgeztnk a ladderrel akkor a sajt csapatunkkal is nekimehetnk jra. A „Realm of Souls”-ban llekkveket lehet farmolni, amikkel ugye a Skylandereket fejleszthetjk. A „Cave of Gold”-ban lesz az egyetlen igazi lehetsgnk arra hogy aranyat farmoljunk, amibl gyakorlatilag a legkevesebb van a jtkban. A „Meditating Woodland” legfbb feladata az XP farmols, ha a csapat nem elg fejlett ide rdemes betrni jra s jra. A „Mirage Tower” a j reg vgtelen torony egyik vltozata, sszesen hatvan szinttel tallkozunk, amiket a resetig csak egyszer kell teljesteni, mindezt pedig rtkes ajndkokrt tehetjk.

Vgl pedig ne feledkezznk meg a sajt lebeg szigetnkrl sem, ez olyan mint valami kzssgi fellet, ahol kedvnkre ptgethetnk mindenfle dekorcit (persze aranyrt) s felhzhatunk olyan pleteket amik termelik idnknt a szmunkra fontos nyersiket, olyanokat mint arany, stamina vagy ppensggel fejleszt lttyk. A gond itt taln csak annyi, hogy annyira tmve vagyunk mindenfle mszkl emberkvel hogy idnknt gondot jelent egy-egy pletet arrb rakni a nagy tumultus miatt. Az j Skylandersszel egyszeren nem lehetett mell lni, csodaszp a grafikja, dallamosak a muzsikk, fantasztikus a jtkmenet s elkpeszt a tartalom benne. Vannak bosszant s idegest aprsgok, amik miatt nem tkletes a jtklmny (ilyen pldul az ptkezs) illetve a szoksos akci RPG jtkmenet olyan amibe ha nem szerelmesednk bele pr ra utn knnyen lehet hamar megunjuk. Szval egy kicsit taln rtegjtknak szmt, s bevallom a teljes sszkphez a USB Portl s a gyjtgethet Skylanderek is hinyoznak, de nem aggdjon senki, mert a F2P model miatt lesz bven mire klteni, de persze csak akkor ha akarunk, minden msra meg ott van a jtklmny, ami remek.

4/5
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live