[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4100 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20569 kreditet gyjttt

2019 March
13:05 Ghost Town TD - Teszt (iOS)

Szeretjk a Tower Defense jtkokat, nem igaz?
A Tower Defense (innentl csak TD) jtkoknak komoly mltja van, egszen a videjtkok hskorig rdemes visszamenni, vegyk akr alapul az egyik legismertebb cmet a „Space Invaderst”, ahol ugyancsak az volt a feladatunk, hogy a krkben minket rohamoz idegeneket visszaverjk mieltt mg sztbombznk az egsz vrost, amit meg ugye neknk kellett megvdeni. A mai napokban ismeretes TD stlust, jmagam elszr a Warcraft III egyik custom mapjn tapasztalhattam meg, nem tudom hogy a src aki ksztette mennyire volt kpben ezzel a stlussal de tny, hogy nem sokkal ksbb gomba md kezdtek jnni a semmibl ezek a cmek. Mobilon a TD jtkok koronzatlan kirlya a Kingdom Rush s minden rsz ami utna jtt. Nem csoda ht, hogy a Ghost Town is ezt a cmet prblja utnozni.

Fhsnk Sam, a tindzser kissrc, aki akarata ellenre lett flls szellemvadsz, nem tudom hogy direkt vagy vletlenl, de a vonsai ksrtetiesen hasonltanak Jared Padaleckire, aki a sikeres Supernatural (Odat) egyik fszereplje s persze t is Samnek hvjk (Sam Winchester). Lehet csak n ltom bele ezt az egszet, ha tvedek javtsatok ki. Lnyeg a lnyeg, a dolgok gy alakultak, hogy szlvrost titokzatos okokbl kifolylag elleptk a szellemek. Szerencsre kapni fog egy j kis stukit, amivel darlni lehet ket. Illetve segtsgre lesznek az eddig titokban fejlesztett high-tech szellemvadsz tornyok. Na tessk, meg is van az alapkonfliktus, innentl fogva mr csak rajtunk mlik minden.

A jtkban egyelre meglepen kevs plya ll rendelkezsnkre, szm szerint sszesen tz. De mr most ltni lehet, hogy tovbbi tartalom vrhat (coming soon), az viszont hogy mikor mr sajnos nem. Szerencsre mindegyik plyt hrom klnbz nehzsgi fokozaton (lsd Kingdom Rush) teljesthetjk. Az els „Casual” fokozaton a szellemek lete 50%-al mg a pncljuk 10%-al kevesebb. „Normalon” mindkett statisztika normlon ll, se nem kevesebb se nem tbb, mg „Challenge” nehzsgen pedig az egyetlen fix dolog, hogy Sam csuzlija minden krrel egyre tbbet sebez, cserbe viszont minimum kett neheztst kapni fogunk, olyanokat mint kevesebb let, kevesebb felhasznlhat torony hely stb. Minden teljestett nehzsgrt csillag jr, a kvetkez plyhoz pedig meg van adva hny csillag szksges, ppen ezrt rdemes rgtn normalon megcsinlni az instant +2 csillagrt. Ez eleinte nem fog gondot jelenteni, de nagyjbl a jtk felnl, teht olyan negyedik tdik plynl mr azrt j prszor ellrl kell kezdeni egy plyt mire megszerezzk a szksges csillagszmot a tovbbjutshoz.

Ezt kicsit rtelmetlen idhzsnak tartom, nem kellene ennyire komolyan vennie magt egy ilyen jtknak. A csillagokat sokkal inkbb fejlesztsekre kellett volna hagyni, amik sajnos nincsenek a jtkban. Mert ugye vannak a tornyok, vannak klnbz viccesebbnl viccesebb csapdk, illetve ott van Sam s a klnbz skilljei. Ezekbl lesznek passzv illetve aktv kpessgek, de sajnos egyszerre csak kettt lehet betenni. Namost itt van ez a rengeteg minden, de ezek kzl semmit nem lehet fejleszteni, egyedl Sam fog fejldni s szintet lpni, aminek ksznheten egyre tbb lesz az lete s egyre tbbet sebez majd a csuzlival. Ha elrtk a maximlis 30-as szintet (amit egybknt egy ht folyamatos bejelentkezssel is el fogunk rni, mert hetedik nap kapunk egy maxos lttyt) nem tudunk tovbb fejldni. A megszerzett aranybl csak a plyn hasznlhat instant segtsgeket lehet vsrolni. A „Green Bean” egy keveset gygyt letnkn. A „Frost Falls” minden szellemet lefagyaszt a kpernyn hat msodpercre. A „Mega Bean”-el t msodpercig Sam srthetetlen lesz, illetve a kpernyt vadul tapizva sebezni is fogunk minden lthat szellemet. Az „Experience Potion” kimaxolja Samet, nem igazn rtem erre mirt van szksg, hiszen gyakorlatilag ezt egyszer kell csak megvenni illetve a hetedik folyamatos napi bejelentkezs utn kapunk is egy ilyet.

A plyk s a helysznek elgg vltozatosak, kett tpus jtk vltogatja egymst, az egyik a „Classic” amikor adott helyekre tornyokat rakosgatva kell tllni az sszes hullmot, itt meg van hatrozva, hogy hny szellem meneklhet el. A msik pedig a „Survival”, amikor a szellemek nem fix ton haladnak hanem brmerre kerlhetnek s csak minket akarnak kinyrni. Ilyenkor Sam lete a mrvad, ha elesik vge is lesz a meccsnek. Ennl a tpusnl nagyon fontos, hogy milyen tornyokat, csapdkat s skilleket rakunk be magunknak, mert a tlls mindenek felett ll. Kln rdekessg a jtkban – s ez nagyon tetszett is – hogy minden plya tele lesz pakolva rejtett, felfedezhet aprsgokkal, ami vagy csak egy pon, vagy pedig extra ajndk, esetlegesen egy megoldand rejtly amirt jutalmul egy titkos ldt kapunk. A feladatok listjt brmikor el lehet olvasni a jobb fels sarokban, rdemes mindegyiket megcsinlni a teljes lmnyrt.

A kszlkek sajnos nem kommuniklnak egymssal, nem lehet semmilyen accounttal, sem Facebookkal bejelentkezni, Game Center sincsen, csak feltlteni lehet az aktulis llsunkat felhbe, illetve a msik kszlkkel pedig letlteni s ezt persze minden alkalommal meg kell csinlni amikor vltani akarunk. Ez meglehetsen kellemetlen folyamat, ppen ezrt azt tancsolnm, hogy csak egy kszlken toljuk a jtkot s akkor megkmljk magunkat pr felesleges res krtl, elvesztett lootttl stb. A Ghost Town TD egy kicsit olyan flbehagyott munknak tnik nekem, vannak benne j tletek, a megvalsts is kellemes, de nincsen benne semmi olyan extra, amit gy 2019-ben tbb tucatnyi eld utn joggal vrhatna tle az ember. Tolni vele ideig rig rdemes, de megvltani nem fogja a vilgot ebben biztos vagyok.

3/5
4 komment

[13] Cash Bacsi
Apr 10., Wednesday 8:42 #4
Vlasz river (#3) zenetre
- feeling proud
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[8] river
Apr 09., Tuesday 16:54 #3
Vlasz Cash Bacsi (#2) zenetre
n mindig olvasom amit rsz..Jl tesztelsz s mindent bemutatsz a jtkokrl ami ahhoz kell ,hogy az ember kiprblja a mobilos gmet... csak toljad tovbb s kszi...
foglalkozzunk komoly dolgokkal...jccccunk!!!
[13] Cash Bacsi
Mar 26., Tuesday 13:37 #2
Vlasz river (#1) zenetre
rlk hogy valaki legalbb olvassa ket ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[8] river
Mar 25., Monday 17:20 #1
Kszi a tesztet..errl is.. sehol nem rnak j kis teszteket a mobilos jtkokrl..ezt a gmet le is szedtem..s nekem be is jtt..
foglalkozzunk komoly dolgokkal...jccccunk!!!
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live