[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4100 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20569 kreditet gyjttt

2019 March
09:48 Lemmings - Teszt (iOS)

Egy igazi klasszikus trt most vissza!
Az ember akkor dbben r, hogy el kezdett regedni amikor olyan dolgokra emlkszik, amire manapsg egyre kevesebben. Kedves olvas, semmilyen krlmnyek kztt sem szeretnk lekezel lenni, de emlkszel mg arra amikor a Lemmings elszr megjelent Amign? Az Amiga mr nmagban is egy legendnak szmt, de nagyon valszn, hogy az olvask kzl kevesen vannak akik egyltaln tudjk mi is az. Nincsen ezzel semmi baj, ettl senki sem lesz kevesebb, csupn arrl van sz, hogy a szmtgpes forradalom egyik els lpcsfoka a Commodore 64 s a Commodore Amiga volt. A 64 bites s az 512 bites szmtgpek, amiket sszeadva 576-ot kapunk. Az 576 mr azrt tbb embernek lesz ismers nem igaz? Hlgyeim s Uraim egy igazi legenda trt most vissza, maradjatok velnk.

1991-ben az akkori egyik legmenbb fejleszt csapat a Psygnosis piacra dobta az els Lemmingset, ahogyan azt mr korbban rtam Amign. Az Amiga akkoriban dbbenetesen fejlett gpnek szmtott, az egyedi ltvnyvilga s a jtkokhoz trsul dallamos muzsikk rkrvny legendv tettk. A Lemmings pillanatok alatt elvarzsolta az embert. Az tlet az eredeti rgcsl llatktl szrmazik, akik idnknt felkapjk az egsz famlit s vndortra indulnak, elvileg ettl a cljuktl az g vilgon semmi sem tntorthatja el ket. Ebbl jtt rgtn az tlet, hogy mi lenne ha tnyleg semmi de semmi nem lltan meg ket, mg akkor is mennnek elre, ha az elttk lv trsuk a hallba menetel. Egyszer tlet mgis zsenilis. Na j, de mi, akik egyfajta figyel istennek szmtunk ebben a folyamatban, mit tehetnnk azrt hogy kedvenc llatknink megmaradjanak?

Termszetesen minden egyes plya teljesthet volt vesztesg nlkl. Pedig a feladat – fleg az els rszben – sokszor lehetetlennek tnt. A md ahogyan beleszlhatunk a menetelsbe egyszer mgis nagyszer, lteznek klnbz feladatok, olyanok mint kapars elre, ss lefel, megllt, repl, esernys, lpcspt stb. Ezzel a pr feladatkrrel gyakorlatilag minden plyt meg lehetet csinlni. Termszetesen minl nehezebb egy plya annl kevesebb lehetsg ll a rendelkezsnkre. Ha nem sikerlt, egy csoportos ngyilkossg utn – ami vicces kipukkansokkal volt prezentlva – nekiveselkedhettnk jra. Szerencsre a jtkot brmikor le lehetett lltani, nem ritkn rkig lt az ember a kperny eltt s azon gondolkodott, hogyan lehetne megoldani a feladatot. Kln nehzsget okozott a megoldshoz, hogy minden egyes Lemmingre r kellett kattintani, teht ha mondjuk volt egy szakadk, akkor mindegyikre r kellett nyomni egy esernys skillt, hogy letben maradjanak. A ksztk gondoltak mindenre, kihasznltk az Amiga dupla egr hasznlati mdjt, szval 2 playeres zemmdban akr ketten is kattintgathattunk zld srnyes kedvenceinkre. Aztn jtt a Lemmings 2 ami dbbenetesen nagy ugrs volt az eldhz kpest, szmtalan helysznt, orszgot, skint felvonultatott s a kpessgek szma a tripljra nvekedett. Majd jttek a klnbz kiegsztk, mint az Xmas Lemmings mikulssapkban, ms hangokkal prezentlva. Majd mltak teltek az vek, kijtt PC-re, majd konzolokra is szmos port kszlt. Vgl pedig eljutottunk ide, hogy mr a telefonunkon is tolhatjuk brmikor, brhol. Hogy mire fel volt ez a nagy bevezet? Hamarosan kiderl.

Nem kis rmt okoztak nekem a jtkkal, lelkes voltam, rgtn r is vetettem magam a tmra, nosztalgiafaktor az egekben. Sajnlatos mdon az mr az elejn rezhet lesz, hogy ez bizony mobilos jtk, kkemny F2P modellel. A jtkmenet leginkbb az els rszre hasonlt, de itt most nem kell minden Lemmingre rnyomni, hanem a plya ngyzethlra van felosztva, s neknk csak annyi lesz a feladatunk, hogy kivlasszuk mit csinljanak az llatkk ha belptek vagy resnek az adott ngyzetbe. Sajnos nem adhat ki minden feladat mindegyik kockban, ebbl is krvonalazdni kezd majd a tkletes megolds. Az j Lemmingsben meglepen kevs vlaszthat feladatkr van (ss lefel, ss horizontlisan, eserny, lpcs balra, lpcs jobbra, megllt) , viszont a megolds is nagyon rugalmas, szval nem csak egy megolds ltezik plynknt. Sajnlatos mdon a jtkot nem lehet gy pauslni, hogy lssuk is a plyt, szval ha t akarjuk gondolni a teendket, akkor szimpln hagyjuk mszklni a Lemmingeket vagy stoppoljuk le ket, mikzben mi gondolkodunk, vagy akr kedvnkre jra is kezdhetjk a plyt brmikor ugyanis nem jr bntets rte.

A F2P modellel, a mikrotranzakcikkal s a reklmvidekkal folyton folyvst zaklatni fognak minket. Tbb ra jtk utn sem tudtam megszokni, hogy mindig feldobja a lehetsges vsrolhat toolok kpernyjt, amivel termszetesen knnyebb megcsinlni a plyt, de ezrt perklni kell, vagy esetlegesen ingame arannyal fizetni. Ha mindez nem lenne elg akkor ugyebr minden felhasznlt ngyzet energiba kerl, amibl maximum hatvan lehet, ez persze pr plya utn kimerl, a teljes feltltshez meg vagy fizetni kell, vagy pedig vrni ngy kemny rt. Ezekkel a dolgokkal ketttrik a lelkesedsnket s egy nap szpen azon vesszk szre magunkat, hogy esznkbe se jut elindtani a jtkot, ami egybknt alapveten akr mg j is lenne. Naponta egyszer lehetsgnk lesz forgatni egyet a szerencsekerken, itt kaphatunk levsrolhat aranyat, ritka toolokat vagy akr krdjeles tojsokat is. Ezek a tojsok fogjk kpezni a jtkban a gyjtgetnival tartalmat. Klnbz skin-csaldok lesznek, amiket megkap majd mindig egy random Lemmings. Egy tapasztalt jtkosnak nagyon vicces s vltozatos, szedett-vedett csapat tud sszejnni, mert ezek a ruhk s skinek llati viccesek s feldobjk a jtk hangulatt. Persze a rajongk vehetnek tojsokat pnzrt is, ezekbl is lesznek egyre rtkesebb s ritkbb fajtk is, persze egyre tbb pnzrt, ht igen, a modern jtkvilg varzsa itt mr nagyon visszakszn.

A Lemmings mobilos vltozata egy igazi remekm lehetett volna, ha a ksztk nem ilyen pnzsvrok s adnak neki mondjuk egy 4.99-es rcdult. Bzva a sikerben a kvetkez rszt mr akr tbbrt is megvettk volna a gmerek, lvn nem biztos hogy mindenki elsre rgtn tudja mi is ez a jtk. Az j ngyzetes rendszer remekl mkdik, jpofa, kreatv megolds mg az eddigiekhez kpest is. Sok plya s sok gyjtgetnival vr az egyszeri jtkosra, viszont mindezt agyba fbe verik a rnk erszakolt dolgokkal amiket korbban mr rtam nektek. Vannak j F2P jtkok s modellek, itt ez most sajnos nem sikerlt, egy igazi vrbeli legendt, egy mestermvet dobtak a kzpszersg szrke vermbe ... kr rte, ennl azrt sokkal tbbet rdemelt volna.

3/5
10 komment

Apr 11., Thursday 17:08 #10
Vlasz Cash Bacsi (#9) zenetre
Nan! De nekem "csak" CD32-m van, az is viszi ezeket a lemezeket.
[13] Cash Bacsi
Apr 11., Thursday 11:17 #9
Vlasz Captain Vrungel (#8) zenetre
Ne szivass ... CDTV, mekkora elit dolog volt az annak idejn.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Apr 11., Thursday 9:38 #8
Vlasz Cash Bacsi (#7) zenetre
Ht hallod, sikeresen felbresztetted a bennem szunnyad gyjtszenvedlyt, idkzben ebayen "lecsaptam" az eredeti jtk Amiga CDTV verzijra.
Ne is krdezd, hogy mennyi volt...
[13] Cash Bacsi
Apr 09., Tuesday 10:50 #7
Vlasz Captain Vrungel (#6) zenetre
Igen igen ... de nekem az akkori legjobb bartom Amigs volt, szerencss voltam.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Apr 09., Tuesday 10:41 #6
"A 64 kByte s az 512 kByte operatv memrival rendelkez szmtgpek, amiket sszeadva 576-ot kapunk." Ugye ezt szeretted volna rni?
Egybknt elg jl emlkszem arra, amikor sulibl hazafel a vonaton a fent emltett hrom szmjegy jsgban elszr tallkoztam szenzcis jdonsgknt a mtyr lnyeket felvonultat jtkkal. Kr, hogy nekem akkoriban csak C64-em volt, amelyre egy kiss suta port jelent csak meg hrom vvel ksbb, amikor mr mindenki PC-n nyomta, aki csak tehette.
[13] Cash Bacsi
Mar 19., Tuesday 14:03 #5
Vlasz Necroman Mk2 (#4) zenetre
J ... akkor kanyarodjunk vissza a f dologhoz. A cikk NEM IDE RODOTT. gy mr remlem valamivel knnyebb felfogni a mondatot amit NEM IDE fogalmaztam! Teht az hogy itt ki hny ves, s ki mire emlkszik egyltaln nem szmt. Mert a cikket NEM IDE rtam. Oks?
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Mar 18., Monday 20:11 #4
Vlasz Cash Bacsi (#3) zenetre
Az Amiga szerintem itt dett nem ismeretlen
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[13] Cash Bacsi
Mar 16., Saturday 7:42 #3
Vlasz Necroman Mk2 (#1) zenetre
A msik fontos dolog, hogy n az Amigra rtam, hogy pontosan tudjk hogy mi is az, nem a Lemmingsre ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[13] Cash Bacsi
Mar 15., Friday 15:28 #2
A cikk nem ide irodott ... itt csak megosztom! 😉
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Mar 14., Thursday 20:21 #1
"az olvask kzl kevesen vannak akik egyltaln tudjk mi is az"

Elnzve a Gameren kommentelk letkort, szerintem ITT pont tudjk az emberek, hogy mi az a Lemmings. n amgy a SEGAsztokban lttam elszr, de csak vekkel ksbb prbltam ki.
Ennek a mobilos verzinak pedig kvncsi leszek a hossztv sikerre.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live