[6] parandroid (offline)

Trsasgi - Harsny - Ktlt

egy 25 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

1635 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 8362 kreditet gyjttt

2019 February
18:50 Oscar 2019 tippek
rogatom mr ezt a "sorozatot" egy pr ve, gyhogy mr csak megszoksbl is megrom a 2019-est, de taln amita kvetem az Oscar-t nem volt olyan, hogy ennyire kevs rdekldssel lltam volna a dologhoz. Ennek az egyik oka a folyamatos kavars s hercehurca a show krl, a hzigazdtl kezdve a kihagyni tervezett kategrikig. A msik pedig, hogy nem volt egy darab idei jellt sem, ami irnt szintn lelkesedni tudtam, vagy aminek relis eslye van a gyzelemre s rdemes lenne neki szurkolni. sszel futott a Csillag szletik, ami a kedvenc mozim az idei knlatbl, de ahogyan az lenni szokott szpen elfelejtdtt a hajrra s ms alkotsokhoz kerlt a momentum. Filmtrtnelem is az idei Oscar, hiszen most jelltek elszr kpregnyfilmet a Legjobb film meznybe a megoszt Fekete Prduc szemlyben, s j esllyel idn lesz a kategrinak els zben nem angol nyelv gyztese, illetve els alkalommal kerl megrendezsre a show host nlkl, gyhogy minden bizonnyal emlkezetes glnak nznk elbe, fanyalgsom ide vagy oda. Ugyan az MTV szerzdse lejrt a kzvettsre, mgsem maradunk itthonrl elrhet opcik nlkl, a Moziverzum lben fogja sugrozni az egsz rendezvnyt vasrnap jszaka. Sajnos idn magyar jelltnk egyik kategriban sincsen, ettl fggetlenl remlem lesznk pran, akik idn is az Oscar-t bambulva fogjk megkezdeni a jv hetket. Ha pedig valaki dsgazdag szeretne lenni, akkor itt vannak a 2019-es nyertesekre a tippjeim, lehet futni mg a fogadirodkhoz.
Legjobb film:
Tavaly is ez a kategria volt a legnehezebb, idn is. Van vagy t film, ami szerintem j esllyel diadalmaskodhat. Legnagyobb eslye a Romnak van, ami a legjobban ll az elzetes djakkal, s technikailag valban egy csods film, ami a szvre is hatni tud. Nem egy knnyen emszthet alkots, de szerintem j helyen lenne itt a dj, viszont az Akadmia ellenrzse miatt a Netflix-szel szemben brmi lehet. Elg masszv kampny volt a Bohm rapszdia mgtt, de Bryan Singer miatt nem hinnm, hogy labdba rghat (arrl nem is beszlve, hogy nem is Best Picture kaliber szerintem), br mr a jellsre is ezt hittk. Spike Lee BlackKklansmanje is egyre inkbb elkerlt mint potencilis meglepets, de nem tartom valsznnek. A PGA-s gyzelemmel a Zld knyv lehet a legnagyobb kihv, s egy igazi kznsgkedvenc a film remek alaktsokkal, szval ne lepdjnk meg, ha ez a nv kerl felolvassra. Viszont mgis, ha nem a Roma, akkor a SAG Awards (a sznszek dja, akik legnagyobb szzalkban szavaznak az Oscaron) gyztesre, a Fekete Prducra raknm a pnzem. Kit szeretnk gyzni ltni: Csillag szletik. Ki fog gyzni: Fekete Prduc (vagy a Roma)

Legjobb rendez:
Az egyik teljesen lefutott kategria, mg B tervet se sikerlt kiokoskodnom, Alfonso Cuarn fogja elvinni a djat teljesen megrdemelten, ezzel az elmlt hat vben tdszr mexikiknt. Nem bnnm Adam McKay-t sem, de lefutott kategria. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Alfonso Cuarn (Roma) Ki fog gyzni: Alfonso Cuarn (Roma)

Legjobb frfi fszerepl:
Valsznleg lefutott ez is, de nem annyira azrt, mint a rendezk. Rami Malek tnik az abszolt eslyesnek, remekl alakt, jl sikerlt a kampny, t is imdjk az emberek, a filmet is imdjk az emberek, Freddiet is imdjk az emberek, szerintem nla kt ki a dj. Ha esetleg nem, akkor Christian Bale lehet a befut az Alelnkben nyjtott talakulsrt, de nagyjbl ugyanezt csinlta tavaly Gary Oldman is, csak jobban. Viggo Mortensent sem teljesen zrnm ki, szuper volt a Green Bookban. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Bradley Cooper (Csillag szletik). Ki fog gyzni: Rami Malek (Bohm rapszdia).

Legjobb ni fszerepl:
Taln picit kompetitvebb a mezny, mint a frfiaknl, Glenn Close tnik a biztos befutnak, de nem lepdnk meg Olivia Colmanen sem, aki szuper volt A kedvencben, br ellene szl, hogy ugyanannyira volt fszereplje a filmnek, mint msik kt mellkszerepre jellt kolleginja. n titkon mg mindig szurkolok Lady Gagnak, de ha valahol meglepets lesz idn, az j esllyel nem itt lesz. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Lady Gaga (Csillag szletik). Ki fog gyzni: Glenn Close (A frfi mgtt)

Legjobb frfi mellkszerepl:
Sam Elliott nagyszer alaktsa s Sam Rockwell Bush-a csak nylfarknyi szerepek voltak a tbbihez kpest, szval kizrnm ket. Adam Driver remek volt a Csuklysokban, de kevesen tennnek a gyzelmre. A f eslyes egyrtelmen Mahershala Ali, aki rengeteget is szerepelt a Green Bookban, nagy teret is hagyott a szerep a kibontakozsra, valsznleg hozz fog kerlni. De sokan tartjk lehetsges meglepetsknt Richard E. Grantet is eslyesnek, a mellkszerepl kategrikban brmi megeshet. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Sam Elliott (Csillag szletik). Ki fog gyzni: Mahershala Ali (Zld knyv)

Legjobb ni mellkszerepl:
Nagyon-nagyon ers mezny, a kt Favourite-es lnyt is rengeteget emlegetik, Amy Adams alaktsa is kivl a Vice-ban (s ez mr a hatodik jellse dj nlkl, elbb-utbb knytelen lesz megkapni), de a f eslyes egyrtelmen Barry Jenkins j filmjben Regina King. Kit szeretnk gyzni ltni: Rachel Weisz (A kedvenc). Ki fog gyzni: Regina King (If Beale Street Could Talk)

Legjobb animcis film: A hihetetlen csald 2. mint Pixar film mindig eslyes, A kutyk szigetvel szintn szmolnk, de ez a Pkember lesz.
Legjobb idegen nyelv film: Sajnos itt van mit ptolnom, de 100%, hogy a Romj lesz a dj. Esetleg ha annak akarjk adni a Best Picture-t akkor kompenzciknt a Hideghbor.
Legjobb fnykpezs: Alfonso Cuarn behzza ezt is a Romrt, mg csak versenynek sem mondanm igazn.
Legjobb jelmeztervezs: szerintem A kedvenc lesz a befut, mgiscsak klasszikus kosztms drma, de a Fekete Prducon sem lepdnk meg.
Legjobb vgs: annyiszor toltk le a torkunkon a Live Aidet, hogy gyis a Bohm rapszdia viszi, de remlem a BlackKklansman.
Legjobb smink: Alelnk valsznleg, br a Mary Queen of Scotsot sem zrnm ki.
Legjobb filmzene: gy, hogy Az els embert nem jelltk gondolom az If Beale Street Could Talk viszi, de a Fekete Prducon sem lepdnk meg.
Legjobb dal: Shallow Shallow, Sha-Shallow, legyen egy kis boldogsgom.
Legjobb dszlettervezs: A kedvencnek rlnk a legjobban, de j esllyel Wakanda rlhet.
Legjobb hangvgs/hangkevers: vgsra a Hang nlklt, keversre meg a First Mant tennm, de azon se lepdnk meg ha mindkett a Bohm rapszdia lenne.
Legjobb ltvnyvilg: remlem a Ready Player One, de valsznleg a First Man s a Bosszllk kzl kerl ki, utbbi fel billen a mrleg jelenleg.
Legjobb adaptlt forgatknyv: a BlackKklansmanhez kell menni, remlem oda is fog.
Legjobb eredeti forgatknyv: vagy a Green Book vagy A kedvenc lesz, mindkettnek rlnk, taln a Zld knyvnek picit jobban.

(fun fact: mindig prblok okos lenni a Best Picture-rel, de amita rom ezeket a posztokat egyszer sem az nyert, amire tippeltem)
4 komment

[7] Rehynn16
Feb 25., Monday 16:41 #4
Vlasz Matild (#3) zenetre
A PC nem azt jelenti, amit gondolsz.
[31] Matild
Feb 24., Sunday 0:31 #3
Black Panther-nek mr a jellsei is irgalmatlan pc-ajndkok, de hogy tnylegesen is djazzk azt nem tudom felfogni. Nem mondom, hogy rossz film, de egy totl kzpszer. Vicc, hogy egyltaln felmerlhet. jabb kes jele annak, hogy mennyire komolytalann is vlt az Oscar.

Szerintem a Romt fogjk szpen megszrni. Cuarn viheti haza a djakat.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
Feb 23., Saturday 22:23 #2
Kirly kis poszt ez, kszi!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[22] Shifty Fox
Feb 23., Saturday 20:46 #1
Legjobb film s fszerepk: Bohm Rapszdia s Malek.

Frfi mellkszerepl: Rockwell Bush-a.

Ni mellkszerepl: Amy Adams-t nem engedik el dn nlkl.

Animci: Pkember, itt nincs is ms eslyes

Ltvnyterv: RP1, mert Spielbergtl sosem sajnljk.

A tbbihez tletem sincs.

Vaagy, van egy msik tippem mg gy globlisan: a Black Panthert mindenben megszrjk amiben jelltk, a Roma meg egyet sem kap.
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
parandroid
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Ezeken a platformokon jtszom
PC
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
DVD, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Mozi , Anime, Frum, Internetes magazinok
Bartok, ismersk
Tommy_Angelo
(offline)
Krisz576
(offline)
CHASE
(offline)
beberep
(offline)