[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4133 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20889 kreditet gyjttt

2019 January
09:02 Mad Rocket: Fog of War - Teszt (iOS)

rletes raktzs, fels fokon!
A Mad Rocket: Fog of War tpus jtkokat szeretjk, szeretnk bzist ptgetni, vdelmet tervezni, fejlesztegetni, tmadni, ezt a stlust mr a Clash of Clans megjelense ta nagyon komzzuk. Kockzatos s egyben hls dolog is belevgni egy ilyen tpus jtkba. Egyrszt mert nagy a rajongtbor s sok „fizets vendgre” lehet szmtani, msrszt viszont ott van a fekete leves, hogy annyira magas a mrce, amit elgg nehz m megugrani. Lssuk ht akkor hogy a srcok ott a Ratatat Studionl mltnak bizonyultak-e eme nemes feladatra!

A jtk egy igencsak impozns intrval nyit, bzisunkat tmads ri, valjban azt se tudjuk mi trtnik csak raktaes zporozik mindenhol, egysgeket doblnak az gbl ezer repl bombz. Ezzel egy kis betekintst nyerhetnk majd a csak hnapok mlva jelentkez endgame-be amikor a bzisunk maxos, egysgeink fullosak, nagyjbl ilyen lehet majd egy tlagos vasrnap reggeli csata. De jelen esetnkben kezdhetnk mindent ellrl, lvn a bzisunkat romm bombztk. Sztori termszetesen van s br jpofa, flig anime karakterekkel van prezentlva valjban senkit nem rdekel, engem legalbbis nem fogott meg. A szemveges tuds csajszika segtsgvel knnyen belerzdhatunk az alapokba, majd ltni fogjuk hogy van egy „beginners guide” nevezet kihvs sorozat, mely 92 rszbl ll. Mire ezzel vgznk biztosak lehetnk benne, hogy profi jtkosok vagyunk. Nekem nagyjbl olyan egy ht alatt ssze is jtt, amibl a 91-eshez igazbl csak szerencse kell, ellenkez esetben akr napokig is eltarthat mire megcsinljuk.

Ahogyan azt mr korbban rtam a Mad Rocket egy bzisptgets, tmads s vdekezs jtk. sszesen csak hrom feladatunk lesz, egyrszt ptgetni a bzist, msrszt fejlesztegetni az egysgeinket, harmadrszt pedig tmadni meglls nlkl, eleinte ezt a sztorikldetseken keresztl tehetjk csak meg, majd hamarosan elrhet lesz a multiplayeres mka is. Ahogyan haladunk elre a kldikkel s egyre tbbet tmadunk fogunk rrezni arra, hogyan is mkdnek a hasznlhat egysgek, melyik vdelem mire val, mire mi a counter, mi ellen mi a legjobb stratgia.

J plda arra hogyan mkdik a jtk a „Laser Turret” esete. Ez egy olyan torony, ami mr messzirl kiszrja az egysgeinket, legyen az egy repl ami a gyalogsgot szeretn ejternyvel ledobni, vagy ppensggel egy leveg-fld rakta. Ez a torony a lzerirnyzknak ksznheten olyan villmgyors, hogy mg azeltt lel brmit, hogy az fldet rhetne. Lesznek olyan egysgeink, amiknek a repcsije annyira gyenge, hogy emiatt egyetlen harcost se tud ledobni, a lzeres mr ki is lvi. Ezzel a toronnyal j sokig gondunk lesz, valjban nem sok mindent tudunk tenni ellene, maximum csak bombzzuk (ezek a repcsik brjk a gyrdst) ameddig meg nem adja magt, mikzben igyeksznk olyan ponton tmadni ameddig a Laser mr nem lt el. Idvel persze vgre megkapjuk a torony countert, ami egy hatalmas Tank pnclzattal rendelkez repcsi, odakldjk el s amg a torony vele szerencstlenkedik addig szpen minden tzernket bevetve szanaszt bombzzuk ket. Ezzel elg idt nyernk a tovbbi tmadsokhoz, az id ugyanis itt a legfontosabb tnyez.

sszesen msfl percnk lesz arra, hogy elintzzk az ellenfl bzist. Fl perctl mr pirosan villog a kperny, g s vibrl minden, ezzel is az agyunkra menve s stresszelve minket nehogy mr sikeresek lehessnk. Szerencsre minden sztltt plettel kapunk nmi extra idt, szval ha sikerl szpen ritmikusan, szablyosan darlni a bzist, akkor mr nem is lesz annyira stresszes egy-egy tmads. Igen m, csak ahogy haladunk elre a ligkban egyre tbb olyan bzissal fogunk tallkozni – n csak hallcsapdnak hvom ket – amiknek a kszti hossz rkat tltttek el azzal, hogy minden eshetsgre felkszlve, hallra szivassk azt a szerencstlen fltst aki esetlegesen tmadni szeretne. Legjobb plda az ilyen bzisokra a hosszks csk alakzat, esetlegesen mindenfel elgaz folyosk, ha ilyen tervrajzot tallunk akkor messzire kerljk el ket, a jtk els felben legalbbis mindenkppen.

J elre haladtam a jtk bemutatsval, hiszen szinte mg semmit nem beszltem rla, de mr taktikai tleteket osztogatok. Na akkor nzznk egy kicsit visszafele. A fplet termszetesen az egyik legfontosabb, alapveten ez produklja a bzisunkat vd fekete kdt. Amg ezt nem tallja meg az ellenfl s nem lvi ki, addig a bzisunk vdve van, legalbbis nem ltni mi hol van. Szerencsre nem estek a ksztk abba az rletesen nagy hibba – ugye Boom Beach? – hogy a fplet kilvsvel vget r a jtk. Szerencsre nem, de a fekete kd nagyon fontos rsze a vdelemnek, ppen ezrt rdemes vdeni a fpletet, eldugni, krbevenni, alaposan tgondolni hova rdemes tenni. A nyersanyagnak bizonyos rszt vdi a szf (Vault), a fennmarad sszeget meg csak akkor tudjk elvinni tlnk ha kilvik a trolkat, vagy ha rgta nem jttnk fel s a bnykat nem rtettk le s fullon vannak nyersanyaggal, de ezeket is ki kell lni ahhoz, hogy megkapjuk a bennk lv nyersit, teht hiba sebzik le a kritikus piros szintre, ha nem robban az plet megmarad a nyersi. Egysgeinket az Armoryban lehet fejleszteni, ehhez kett dologra lesz szksg, egyrszt specilis alkatrszre ami egysgenknt vltozhat, illetve termszetesen aranyra. Az egysgeink rszlegesen fejldnek, teht minden teljes szm eltt vannak trt szmok (pl. 1.1, 1.2 s csak utna jn a 2) amik rszleges fejlds jelentenek, de az igazi ugrs a teljes szmoknl trtnik. Egy id utn lesz olyan pletnk ahol alkatrszeket tudunk gyrtani, igaz nagyon sokba kerlnek, de nha hasznos tud lenni ez a lehetsg is, fleg ha mondjuk ppen belefulladunk az aranyba. Van egy nagyon jpofa plet, az a neve, hogy „Time Compressor” ez tizenkt rnknt termel egy olyan tokent amivel cskkenteni lehet egy-egy ptkezst egy rval, ha tbb tokennk van akkor termszetesen akr tbbel is.

Az egysgeket hrom csoportba lehet osztani, lesznek a fldi egysgek, amiket replvel (dropship) dobunk le, ejternyvel megrkeznek s rgtn a hozzjuk legkzelebb lv pletnek esnek. Lesznek a lgi egysgek, amiket termszetesen csak olyan tornyok tudnak sebezni amik lnek levegbe is. Vgl pedig de nem utols sorban ott lesznek a tmogat egysgek, amik vagy a feldertsben fognak segteni, vagy esetlegesen magas HP-val rendelkez tank egysgek, vagy az is lehet hogy ppensggel leveg-fld raktk, amibl lehet egy vagy egyszerre zuhanymennyisg is. Eleinte sajnos csak t egysget vihetnk magunkkal, ami a nyolcas fplet utn hatra nvekszik. Nem tudom, hogy a ksbbiek sorn lehet-e majd mg ennl is tbb, de mr a hat is nagyon nagy elre ugrs volt a korbbiakhoz kpest.

A Mad Rocket: Fog of War egy stabilan j osztlyzatot mindenkppen megrdemel. Hozott pr olyan jdonsgot a stlusba ami miatt rdemes vele nyomulni. De ahogyan az lenni szokott, a krds mindig a szavatossgon van. Amikor klnt akarunk tallni magunknak fogjuk szre venni, hogy mr a top 50-ben is lesznek olyan csapatok amiknek a fele inaktv. Sajnos az emberek fellelkesednek majd hamar runnak. A sikeres F2P jtk titka az, hogy mennyi ideig kpes maga mellett tartani a gamereket. Egyelre gy tnik, hogy ez a jtk sajnos nem igazn kpes r. Kr rte, nekem tetszett! Ha szereted ezt a stlust mindenkppen prbld ki, ha nem akkor is!

7/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live