[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4100 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20569 kreditet gyjttt

2018 December
11:11 Brawl Stars - Teszt (iOS)

A vrva vrt Brawl Stars vgre megrkezett mindenhova, de vajon mirt kellett ennyit vrni r?
A Finn rdekeltsg Supercellt gondolom senkinek sem kell bemutatnom. Aki rgta olvassa mr a tesztjeimet pontosan tudja, hogy a legtbb sikeres mobilos jtk mgtt ez a nv ll s szinte mindenki ket majmolja legyen sz stratgiai, krtys vagy ppensggel farmos jtkrl – na j a farmolsdit k is loptk. Folyton folyvst beletkznk a cmeikbe, nem lehet elkerlni az sszehasonltst, ugyanis kiemelkeden k csinljk a legjobb jtkokat a piacon s ez bizony nem tlzs, a szmok is mellettk beszlnek. Mindenki pldt vehet rluk amikor a Free 2 Play modell szba kerl, a legtbb jtkukat – kivve Clash Royale – vekig st brmeddig lehet jtszani rklts nlkl s a siker titka tbbek kztt bizony ebben rejlik. Lssuk ht hogy legjabb jtkuk a Brawl Stars milyenre sikeredett.

A Brawl Stars volt az egyetlen Supercell jtk, ami elszr Kanadban jelent meg, csak ott s tbb mint msfl vig senki ms nem jtszhatott vele, az oka ennek szmomra rthetetlen, utna nyomozni nem volt kedvem, de gondolom a Hockey hazjnak jobban fekdt ez az arnzs rlet s attl fltek msnak nem fog tetszeni. Szerencsre a jg megtrt, betrtek a vilgpiacra vgre mi is kiprblhattuk. A Brawl, rumlizs, arnban harcols jtkstlus rgta ltezik mr, tbben prblkoztak mr vele, ezek kzl taln a Super Smash Brothers volt a legsikeresebb, szmtalan folytatst meglt, igazi party jtkok ezek, szinte ktelez a felszabadult emelkedett hangulat mikzben jtszunk. Nincsen ez mskpp a Brawl Starsszal sem, fleg hogy ezttal 3v3 csatkra lehet szmtani.

A jtkban termszetesen a harcosok fogjk kapni a lefontosabb szerepet. Ahogyan azt mr megszokhattuk ritkasg szerint lesznek csoportostva, sszesen hat csoport lesz – common, rare, super rare, epic, mythic s legendary. A ritkasg termszetesen befolysolja majd az erejt ahogyan a klnleges kpessgeit is embernknek, de nekem az a tapasztalatom, hogy kell gyessggel s rutinnal brmelyikkel lehet nyerni, brkit le lehet gyzni, a siker mindig rajtunk fog mlni, nem ltezik abszolt nyer harcos a jtkban. Jmagam a legels karaktert, Shellyt szeretem a legjobban, aki shotgunnal lvldzik, a szuper kpessge is egy shotgun lvs lesz, csak kb. tszr ersebb a normlisnl s az esetek tbbsgben nyerni szoktam vele, mert nem a sosem a harcos ritkasgn lesz a hangsly, hanem a csapatjtkon, az hogyan tud hrom ember egy tudatknt gondolkodni.

A jtk irnytsa pofon egyszer, lesz egy virtulis joy a kperny bal oldaln s egy a jobb oldaln is, ezek alapbl nem fixek – br fixlni is lehet ket – ami annyit tesz, hogy mindig ott jelenik meg ahol megrintjk a kpernyt. A Ballal fogunk mozogni a jobbal pedig lni, a jobb joyt ktflekppen is lehet hasznlni, az egyik hogy clzunk vele a msik pedig ha megtapizzuk a joyt. Tapizs esetben gyorsban lni fog egyet embernk, mgpedig automatikusan a legkzelebb ll ellenflt fogja megclozni vele. Ha ppen senki nincsen a kzelben mert mondjuk elbjt egy bokorban, akkor pedig arra lvnk amerre ppen nznk. Ezzel a mdszerrel egybknt gyors egymsutnban el tudjuk lni az egsz trat, ez lesz a jtk egyik legfontosabb taktikai oldala. Ugyanis nem tudunk kedvnkre, felszabadultan, folyamatosan lvldzni mint a legtbb ilyen jtkban. Shellynek pldul hrom lvs ll a rendelkezsre, ha ezek elfogynak, akkor szpen lassan elkezd visszatltdni a puskja, de ugye ehhez id kell, teht ha valaki jn felnk s mi elljk az sszes tltetnket, knnyen lehet hogy mire odar hozznk mr nem lesz mivel meglni. Szval ne puffogtassunk esztelenl, gondolkozzunk elre, vagy clozva ljnk vagy pedig akkor amikor van rtelme. Ugyanez jellemz a szuperkpessgnkre is, ami kzelrl pldul instant kill is lehet, mg a nem megfelel tvolsgbl mr pont semmit nem r. Persze mindez csak Shelly-re jellemz, ugyanis ott lesz pldul Nita akinek a szuperje egy hatalmas nagy medve, ami elindul valaki fel s addig megy amg ki nem nyrja, nla nyilvnvalan mindegy honnan engedjk el.

A harcosokon kvl a msik fontos rsze a jtknak termszetesen az arna lesz, ezen bell is a klnbz tpus esemnyek, amiket mg egyb mdostott szablyrendszerek is befolysolni tudnak. sszesen mindennel egytt harmincflekppen lehet jtszani a jtkkal, szval unatkozni nem fogunk ebben mindenki biztos lehet. Az esemnyek a trfek szerzsvel vlnak szpen lassan elrhetv. Els krben csak „Gem Grab” lesz, ami mr nmagban is annyira lvezetes s egyben sszetett is, hogy csak ezzel hetekig el lehet lenni. A Gem Grab lnyege, hogy kzpen szablyos idkznknt kipattan a lila bnybl egy gem, amit brki felvehet, az a csapat gyz aki elszr elri a tz gemet s kpes azt tizenhat msodpercen keresztl megtartani. Ha valaki lel minket elvesztjk az sszeset, amik utna szabadon felveheten lesznek brki szmra. Egyszernek tnik ugye, pedig a dolog lesben egszen kompliklt is tud lenni, fleg ha mindkt oldalon profi jtkosok vannak s ismerik az sszes kiskaput. Pldul ha mieltt lejrna az id, s a msik csapat is sszeszed tz gemet, akkor a szmll lenullzdik s tovbb folytatdik a harc, mg az egyik oldalon tbb nem lesz, vagy ha a kint lv gemek szma elri a 29-et, akkor tbb mr nem termeldik. Itt is mint az sszes tbbi esemnyben rendkvl nagy szerep jut a csapatjtkra, nzzni nem lehet, mert annak mindig rossz vge lesz, ha pldul mindig egy ember szedi fel az sszes gemet, elindul a szmll, erre rgtn hrman nekirontanak s az sszeset elveszti, akkor bizony pillanatok alatt meg tud fordulni az lls. Ha a csapattrsaink nem kapcsolnak s nem vdik egymst, nem dolgoznak ssze, szinte esly nincsen a gyzelemre.

Ugyanez a helyzet a soloban vagy duoban jtszhat „Showdown” esetben, ahol egyfajta utols emberig fellls lesz, az nyer aki(k) utoljra letben marad(nak). Az arna folyamatosan szkl, zld mrgesgz formjban terelnek minket, szmtalan olyan bokor lesz ahol el lehet bjni, a rutinos jtkos nem fl elrejtzkdni. Vrjuk meg mg a tbbiek szpen ledarljk egymst, igazbl a felszedhet csomagokkal sem kell klnsebben foglalkozni, majd eldobja a vgn az akit lelvnk, ha nem dolgozunk ssze a csapattrsunkkal, nem vrjuk meg mg esetlegesen jraled, ha kapzsik vagyunk vagy tlsgosan agresszvek, biztosan veszteni fogunk. Trelmesnek kell lenni, visszavonulni ha kell, kivrni a megfelel pillanatot, csapatjtk mindenek felett, ez legyen a jtk mottja.

Rengeteg mindent lehetne mg rni a Brawl Starsrl, jellemezni a brawlereket, elemezni az esemnyeket, taktikai s stratgiai tancsokat adni, tapasztalatokat megosztani, de mindezt inkbb rtok hagyom. rzdik, hogy az elmlt 1,5 vben kicsit olyan fekete brny szerepet tlttt be a tbbi Supercell cmhez kpest, ne rtsetek flre, piszkosul j jtk, de nem elg kiforrott s hoz elg jdonsgot a stlusba, gy is fogalmazhatnnk, hogy nem egy mrfldk a sajt kategrijban, nem gy mint a tbbi cm. Viszont nagyon lvezetes, addiktv, szuper egy jtk, kihagyni szinte bncselekmny!

8/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live