[28] Necroman Mk2 (offline)

Szakértő - Egoista - Jólnevelt

Ő egy 35 éves fiú és itt lakik: Tolna / Szekszárd

4645 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 67540 kreditet gyűjtött

2018 december
15:09 A jövőből jött lány (sorozatismertető)
Ki olyan öreg, hogy emlékszik még erre?
A kilencvenes évek elején relatív nagy sikerrel vetítették a világ csatornái A Girl from Tomorrow ausztrál sorozatot, amit itthon A jövőből jött lány címen adtak a Magyar Televízióban. Idén év végén elkapott a nosztalgia hangulat, ezért rákerestem, és újra megnézem az elsősorban kiskamaszokat megcélzó szériát, igaz, ezúttal eredeti nyelven. És bár azt mondják, hogy ennek többnyire kiábrándító eredménye szokott lenni, ezt ebben az esetben nem éreztem.
Időszámításunk szerint 3000-ben a technológia már készen áll az időutazásra. A cél, hogy pontosabb képet kapjanak a 2500-ban bekövetkezett ún. nagy katasztrófáról, ami a fél világot kiirtotta. Azonban a kísérletbe hiba csúszik, és egy Silverthorn nevű gengszter is átkerült az új évezredbe. A férfi elrabolja a széria főszereplőjét, Alanat, és az időgéppel visszautaznak 1990-be. A főhősünk sikeresen megszökik, majd összebarátkozik egy lázadó punk lánnyal, Jenny Kelly-vel. (Kissé spoileres trailer alant megtekinthető.)
A széria eleinte Alana beilleszkedését mutatja a korabeli társadalomba, ami nem egy alkalommal humoros szituációkat eredményez. Ehhez hozzájön még Jenny Kelly öccse, Petey is, aki egy az egyben a Reszkessetek betörők Kevinjének koppintása (hasonló csapdákat is eszkábál), meg hogy alkalom adtán kikacsint a néző és a filmkészítés felé is. A széria persze később sötétebb tónust is megüt, felmerülnek egyéb kamaszkori problémák (pl. "elvált anyám szerelmes lesz a tanáromba"), illetve Silverthorn is előkerül, immáron dúsgazdag maffiózóként.Az első évad Alana visszajutásának történetét meséli el a jelenünkből az ő idejébe; talán nem árulok el nagy spoilert, hogy ez végül sikerült neki. A második, a Holnap vége alcímet viselő évadban pedig az időutazással keletkezett anomáliákat kell megszüntessék, hogy a történelem rendje helyreálljon. Ehhez hőseinknek ide-oda kellett ugrálniuk az időben, beleértve a szériában új 2500-as évbe is, ahol ismét kalamajkába kerülnek, de segítségükre siet egy Nick nevű fiatalember.
A sorozat nagyrészt helyi színészekkel dolgozott, aminek eredeti nyelven külön egzotikumot ad az ausztrál akcentus. A színészek többnyire jól, azaz természetesen hozzák a karaktereiket, egyeseknél jellemfejlődést is meg lehetett figyelni, bár az irók talán túl sokszor nyúltak a kamuzás eszközéhez. Azonban érezhető rajta egy low-cost báj, ami a főleg a "mi időnkben" és az idilli 3000-ben játszódó részeknél nem gond, de az akkoriban nagyon menő, cyberpunk disztópiákra építő 2500. jeleneteinél ez már kiugrik.
Egy sci-fi sorozat esetében külön érdekes, hogy a benne ábrázolt technológia mennyire avul el az évek során. Nos, az időgépen kívül mind a gondolattal irányítható transducer, mind PJ, a hackelésre is képes okoskarkötő még ma is álom kategória. Az alkalmazott számítógépes effektek ugyanakkor ma már kissé ódivatúnak hatnak, de el kell fogadni, hogy 1990. körül a technika még csak ezen a szinten állt. (Az Amigásoknak valószínűleg meg fog dobbani szívük.) A főcímzenéje nálam az egyik legvagányabb az örök ranglistámon, ezek kívül azonban a kornak megfelelő medley-k szólnak.A jövőből jött lány emiatt ma is érdekes lehet már csak korrajzként is: idősebbeknek nosztalgia, fiatalabbaknak betekintés a közel 30 évvel ezelőtti kamaszok világába. Nem beszélve a két felvázolt jövőképről, azaz melyikben szeretnénk élni: a korrupt és szennyezett 2500-ban vagy a tiszta és idilli 3000-ben? A döntés részben rajtunk is áll!
10 komment

dec 30., vasárnap 17:00 #10
Válasz multishoot (#4) üzenetére
Értem, mire gondolsz, bár én soha nem voltam naaagy sorozatfaló. A fentit is részben a relatív rövidsége miatt vettem elő, mert a két évadban kb. 12x24 perc nem túl hosszú. Ráadásul nincs nem éreztem, hogy lettek volna nagyon filler epizódok.

Trishtan: Köszi a tippet, lehet majd rákeresek a könyvre!

bandee23: Szívesen, egyben köszi a tippet a Hegy gyomrábanhoz. (Címről nem ugrott be, de rákerestem és igen, a "hínáremberes" sorozat.)
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[22] bandee23
dec 30., vasárnap 13:23 #9
Válasz Trishtan (#8) üzenetére

NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[7] Trishtan
dec 30., vasárnap 10:40 #8
Válasz bandee23 (#7) üzenetére
Szörnyen leegyszerűsített a sorozathoz képest, maximum szilveszteri ivójátéknak jó. Amikor Sam Neill láthatóan olyan fejjel néz, hogy mégis miért vállalta ezt el, akkor lehet iddogálni.
[22] bandee23
dec 29., szombat 23:10 #7
Válasz Trishtan (#6) üzenetére
Akkor ne nézzem meg?
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[7] Trishtan
dec 29., szombat 22:43 #6
Válasz bandee23 (#5) üzenetére
Abból volt egy remake 2009-ben, bár ne lett volna

KATT!
[22] bandee23
dec 29., szombat 14:30 #5
Meg kell köszönjem neked!! Évek óta keresem ennek a sorozatnak a címét , de nem jutott eszembe. Google-ben is egy csomó címszót beírtam. Nagyon szerettem.
A másik kevencem a Hegy gyomrában volt. Igaz délelőtt adták azt, majd beszartam amikor gyerek voltam.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[45] multishoot
dec 29., szombat 1:55 #4
Érdekes dolog a nosztalgia. Szívmelengető, de sokszor idolromboló is. Játékok terén pláne az tud lenni, filmeknél és sorozatoknál változó. Én 92-ben születtem, nekem ez teljesen kimaradt. Kis koromban elég nagy sorozatrajongó voltam, sokat ültem a TV előtt, kedvenceim a Sliders (talán ez kicsit hasonló lehet a fenti sorozathoz), Buffy, Angel, South Park (szegény szüleim, jobban is figyelhettek volna) és a Medicopter 117 (hogy ez mi a francért... atom jó kérdés) voltak. Viszont én nem venném sem a bátorságot, sem az időt, hogy bármelyiket újra kezdjem, bár SP-ből a Comedyn néha elkapok egy-egy kezdeti epizódot és azon részben a nosztalgia, részben az egyszerű prosztósága miatt jól elszórakozom.

Viszont! Az Angel intro zenéje! Libabőr a mai napig előjön tőle.
KATT!
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[7] Trishtan
dec 28., péntek 20:11 #3
Válasz Necroman Mk2 (#2) üzenetére
Az első évadot feldolgozó könyv megjelent nálunk is, a második sajnos nem.

KATT!
dec 28., péntek 18:15 #2
Válasz Trishtan (#1) üzenetére
Van magyar nyelven?
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[7] Trishtan
dec 27., csütörtök 17:01 #1
A nyáron olvastam a sorozatból készült két regényt és meglepően jól szórakoztam .
Necroman Mk2
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Ezeken a platformokon játszom
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Csajozás / Pasizás, Email, Fórum, Internetes magazinok, Hóember építés, Napozás, Görnyedt ülés, Fitness
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(online)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
renz
(offline)
Tommy_Angelo
(online)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
Đoma
(offline)
casper007
(offline)
sQr
(offline)
axl
(offline)
Animejetix
(offline)
Fieldtom
(offline)
csavar
(online)
Medw
(offline)
Gulandro
(offline)
gabe91
(offline)
Doom
(offline)
Untchbl
(offline)
Deadpool
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Sz1V4Rka
(offline)
Konzolszektor
(offline)
Svitzh
(offline)