[12] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 41 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3754 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 19304 kreditet gyjttt

2018 november
10:33 PhantomGate: The Last Valkyrie - Teszt (iOS)

Jhet egy kis skandinv mondakr?
Nem tudom mi van mostanban, de igazi aranykort li a skandinv mitolgia s minden kr pl trtnet, egyrszt ugye ott van Thor, Odin, Loki a nagyvonalakban hiteles kpregny adaptcik. Aztn ki gondolta volna, hogy a God of War fszereplje Kratos a grg istenek rk ellensge is itt kt majd ki. A fordulat ers volt, a siker mg ennl is nagyobb. A Phantom Gate nem ilyen nagy volumen prblkozs, viszont annl kellemesebb sszkpet alkot. Lssuk ht egy kicsit bvebben mit is tartogat a szmunkra.

A Level 9 gondozsban kiadott Phantom Gate: The Last Valkyrie egy akci-gyessgi szerepjtk, gyesen vegyti a platformjtkokra jellemz jellegzetessgeket, a jl megszokott karaktergyjtgets, fejlesztgets szerepjtkozssal. A jtk elejn egy kis sztorizs lesz ahol megismerkedhetnk a httrtrtnettel, rdekes mdon Odint s fit Thort negatv szereplknt tntetik fel a jtkban, amikor k ugye istenek, teht elgg nehz lenne ket bekategorizlni emberi mrtkkel nzve. Lnyeg a lnyeg ltni fogjuk ahogy desanynkat, aki egybknt egy Valkr, csnyn legyzik az istenek. Aki esetlegesen nem tudn a Valkrk Odin hsges szolgi, valjban amolyan flisten-szersgek, a feladatuk az, hogy a hborban elhullott hsies harcosokat tvezessk a Walhallba s eldntsk, hogy kibl legyen Einherjar, avagy olyan kivlasztott harcos aki majd Odin oldaln fog kzdeni ha eljn a vilg vge avagy a Ragnark. Itt most egy kicsit megkavarodtak a trtneti szlak, kiss belekptek a mitolgiba, ugyanis az egyik Valkrnek szletett egy lnya, akit j anyaknt mindenek felett meg kell vdeni, mg gy is ha kzben meghalunk ugyebr. A kislnybl ifj hlgy lett, a bossz des, ideje felkerekedni, sereget toborozni s elkenni a fisten arct.

Ahogyan az minden ilyen tpus jtknl lenni szokott, mindezek eltt egy j nagy adag farmols vr rnk, harcolni kell s harcolni, fejldni, szintet lpni, kalandozsaink sorn tallkozni fogunk mindenfle mitolgiai s kevsb ismert lnyekkel, ezeket legyzve olyan nyersanyagokat (phantom souls) kapunk amikkel idvel magunknak is meg tudunk idzni egyet az adott lnybl. Gyakorlatilag ez az egyedi, agresszvan romantikus megolds jellemz az egsz jtkra; teht ljk meg a lnyeket, ezzel felszabadtva s a kapott llekkvekbl jraleszthetjk ket, immron megtiszttott vltozatban. A mr megidzett lnyekre tovbbra is kaphatunk nyersanyagot, ami majd a csillagfejleszts evolcis ugrshoz fognak kelleni. A lnyek egy csillaggal kezdik a karriert s egszen t csillagig fel lehet ket gyrni, ekzben folyamatosan vltozni fog nem csak a klsejk, hanem egyre tbb, egyre ersebb kpessgre is szert tesznek t kzben. A harcokra ugye a k-papr-oll elv lesz jellemz, jelen esetben a ngy f elem lesz egymsra hatssal, gondolom nem kell elmagyarzni, hogy ez mit jelent, de a gyengbbek kedvrt minden egyes harc alatt ott lesz az bra, ami hibtlanul mutatja melyik elemnek mi az erssge s mi a gyengje.

A trtnet fl tucatnyi fejezetre lett felosztva, ami vltozatos, izgalmas, igaz egy kicsit taln gyerekes s sablonos, ami egybknt az egsz jtkra jellemz, de mgis van valami sajtos bj s egyedisg benne ami miatt j vele nyomulni. Az ugrls, keresgl, mini kldetseket teljests platformozs vgtelenl egyszer, nem sok kihvst tartogat. Ugyanez jellemz a harcra is, ltvnyos, jut belle bven, nem lesz olyan sok kpessg amiben gy klnsebben el lehetne veszni. A mobilos jtkoknl meg amgy is csak a gyjtgetsen s a fejldsen van a hangsly, szval valsznleg pr meccs utn mr automatikusra s hromszoros sebessgre fogjuk tenni a kzdelmet. Egybknt van a harcban egy egyedi dolog ami nekem nagyon tetszett; a jtk idnknt vletlenszeren doblgat olyan buborkszer pozitv s negatv buffokat amiket kedvnkre tudunk felhasznlni vagy az embereink erstsre, vagy pedig az ellenfelek gyengtsre. Neknk csak annyi dolgunk lesz, hogy elkapjuk a bubit s rhzzuk az adott lnyre. A buffok lehetnek letervel, manval s sok egyb statisztikai adattal kapcsolatos hatsok, vagy akr lehet pajzs is vagy ppensggel bnts. Szmtalan ilyen bubi van, ha megrintjk lell az id s pontosan kirja mire j, szval mg tvedni se lehet velk.

Ahogyan haladunk elre a trtnetben egyre tbb extra dolog vlik majd elrhetv, els krben ott lesz Freya szobra, ami bizonyos idkznknt magtl termeli a Fantom Lelkeket, ha pedig a maximlis mennyisg megtelt akkor be tudjuk gyjteni ket, minden egyes begyjtssel gymond tapasztalati pontot kap a szobor, szintet tud lpni s ezzel egytt egyre gyorsabban termeli a lelkeket s egyre tbbet is tud trolni. Aztn ott lesznek a gyakorl plyk, ami remek lehetsg arra, hogy random nyersanyagokat farmoljunk, ezek egyenknt tbb szintbl llnak s egyre jobban nehezednek. A sztoriban 2-5 utn elrhetv vlik az Arna, ahol a mobil jtkoktl megszokott mdon mrhetjk ssze tudsunkat ms jtkosok ellen. A kivlasztott seregnket fogja hasznlni a jtk, amikor nem vagyunk online s esetlegesen minket tmadnak meg. Itt vesztenivalnk nincsen, max elrbb jutunk a rangltrn s egyre rtkesebb ajndkokat kapunk illetve tudunk venni a shopban. Az arnban termszetesen ngy res helynk lesz arra, hogy ldkat nyitogassunk, hrom nyert meccs utn az egyik ldnk kap egy szorzt, amivel ktszeres jutalom ti majd a markunkat. Illetve az az els helyen egy olyan lda tallhat, ami tz lejtszott meccs utn ingyenes ajndkcsomagot ad. Szval rdemes ezekkel a lehetsgekkel lni a gyorsabb fejlds rdekben. Lehetsgnk lesz Fantomokat idzni, vagy aranyrt, vagy gemrt vagy pedig bizonyos idkznknt (gy vettem szre, hogy 24 rnknt adja be a jtk) ingyenesen is tudunk. Vgl pedig de nem utols sorban ott lesz mg a Rnk Oltra, ahol a klnbz rtkekkel rendelkez rnkat tudjuk kombinlni egy ersebbrt cserbe, ehhez persze kelleni fognak a megfelel komponensek ahogy egy j nagy adag arany is. A rnkat olyan lnyekbe tudjuk beletenni akik mr elrtk a maximlis szintjket, ezzel mg ersebb tve ket, esetlegesen klnleges kpessgeket is kaphatnak.

A Phantom Gate szmomra egy nagy meglepets volt, hiszen annak ellenre hogy elgg gyerekes, kiszmthat s gyakorlatilag tlsgosan knny is, megvan a sajtos bja, sszessgben egy j jtk, szp grafikval, kellemes muzsikval ksrve. J jtklmnyt tud nyjtani a stlus rajonginak, de nem az a jtk ami miatt brmi kedvencet abbahagynl. Tenni vele egy prbt viszont mindenkppen megri!

7/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live