[33] Krisz576 (offline)

Segtksz - Alapos - Mnikus

egy 40 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

5117 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 126674 kreditet gyjttt

2018 November
22:10 4K filmtesztek 1. - Avatar, Martian, La La Land...
Avatar, Mentexpedci, Kaliforniai lom, Logan Lucky, A tll
(Az Avatar extrm 10000 nites verzi!)
Az eddigi rszletes UHD Bluray review-k mellett innentl interneten fellelt „tesztfilmek” alapjn is rok benyomsokat, de inkbb csak UHD BD viszonylatban rtkelve. Legtbbszr teljes filmeket, avagy remux-okat, teht nem tmrtett anyagokat tesztelek (ha ettl eltrnk jelzem).
(Abban is segtsg, hogy milyen UHD Bluray-eket rendeljnk klfldrl.)

1. rsz tartalma:


TESZTMASINK - 65ZD9 s egy vals 4K HDR lejtsz, Dune HD 4K Pro
KPMINSG OSZTLYOZS - A 4K rszletgazdagsg s a HDR effektek sszhatst rtkelem (nem kln-kln), vagyis, hogy mennyire ltvnyos egy adott film. rsban rszletezem.
Az albbi HDR metaadatok – ha engedi kiolvasni - segthetnek egy adott film idelis kpi belltsaihoz (TV-n s lejtszn):
MDL – HDR Master tartomny (0.005 nittl 1000 vagy 4000 nitig)
MaxCLL - legfnyesebb pixel fnyessge
MaxFALL - legfnyesebb kpkocka (pixelek tlaga szerint)LOGAN LUCKY – A TUTI BALH (2017)

(Logan Lucky)

64.9 Mbit/s (HEVC) – 54.6 GB


UHD HDR KP – KIVL / REFERENCIA

+ tles, sznek

- kevs ltvnyos HDR fny

FILMRL RVIDEN – Jl sikerlt mks rabls vgjtk

A Logan testvrek lzer kis lete meglep fordulatot vesz, mikor a hres „Logan-tkon” tllpve nekiveselkednek kirmolni egy hatalmas Nascar arna trezorjt. Az Ocean’s stlus rabls vgjtk meglepen pardsra sikerlt, helyenknt szablyszeren mr szakadtam a nevetstl, leginkbb a Breaking Bad vicces jelenetei jutottak eszembe. A tanyasi fik mks kis sztorija mindenkppen megr egy mist, gyhogy btran ajnlom. A rengeteg duma miatt rdemes lehet magyar szinkronra kapcsolni, de hozz kell tegyem, a rengeteg tjszls inkbb angolul adja vissza igazi termszetes bjt.

KPMINSG

Pont olyan, amilyennek egy UHD HDR formtumnak lennie kne. Tles, tiszta, rszletgazdag, s tetszets lnk sznek, ami plne a szabadtri felvteleknl jn vissza. Egyes jeleneteknl jra meg jra felkaptam a fejem, hogy WOW! A beltri jelenetek is nagyon szpek, intenzv sznekkel, noha a rszletgazdagsg inkbb a szabadtri jeleneteknl top. Egyedi szupi HDR fnyek viszonyt nem annyira vannak, ezrt nem 100%-os referencia a szememben, de majdnem.

Imdb 7.1 - Metascore 78% - Rotten 92% s 75% - Kritikus tmeg 72%

KP – 6K-ban forgatva … 4K master (igazi 4K)
HANG – magyar DD 5.1 448 kbps … angol DTS HD MA 5.1
HDR – MDL 1000 nit master … MaxCLL 847 cscs-nit … MaxFALL 476 nit tlag
HOSSZ – 1h59m … kparny – 2.39:1
RENDEZ - Steven Soderbergh (Ocean's trilgia, Erin Brokhovich stb.)
SZEREPLK – Channing Tatum, Katie Holmes, Adam Driver, Seth Macfarlane, Daniel Craig stb.


NAGY FELBONTSBAN

(A mobilfotk sajnos sem a rszletgazdagsgot, sem a HDR szneket nem adjk helyesen vissza, de idvel igyekszem majd az lessget s a fehregyenslyt egyre jobban eltallni.)

KP 1 nagyban

KP 2 nagyban

KP 3 nagyban

KP 4 nagyban

KP 5 nagyban

KP 6 nagyban
KALIFORNIAI LOM (2016)

(La La Land)

79.5 Mbit/s (HEVC) – 71.7 GB


UHD HDR KP – J

+ sznek, itt-ott HDR fnyek

- nem igazi 4K minsg

FILMRL RVIDEN – Romantikus klasszikus musical

2016 v vgi slgerv vlt a rgimdi musicalek kort jraleszt Kaliforniai lom, melyben a kt – karrierkben csetl-botl - fszerepl egyms szvre lel. Mia (Emma Stone) meghallgatsokrl meghallgatsokra jr, nagy Los Angeles-i lma, hogy befutott sznszn legyen. Sebastian (Ryan Gosling) pedig nagy jazz rajong, aki a klasszikus stlust szeretn „jra” elterjeszteni a vilgban, habr egyelre inkbb a szmlival kzd. A romantikus trtnet nmagban csak egy rdekes sztori lenne, de az igazi varzst a valsgtl elrugaszkod zens bejtszsok adjk.. mely egybknt szubjektven mg frfi szemmel is hangulatosak, csak kr, hogy nem szeretem a jazz-t. Ettl fggetlenl romantikus dlutni filmnek majdnem hogy ktelez darab.

KPMINSG

2K mastere – vagyis sklzott 4K mivolta - ellenre helyenknt egsz rszletgazdag kpsorokat lthatunk, de igazbl nem kiemelked darab, noha nem is csnya, a sznek pldul szpek, s az jszakai HDR fnyek is tetszetsek. vatosan adagoljuk az lessget, mert tl soknl mr zavar a kpzaj, ami rszben szerintem a sklzsnak tudhat be, hiba a magas bitrta s az extrm szlesvszn kparny.

Imdb 8.1 - Metascore 93 - Rotten 92% s 75% - Kritikus tmeg 72%

KP – 2K-ban forgatva … 2K master (sklzott 4K)
HANG – magyar DD 5.1 640 kbps … angol Dolby Atmos (vagy True HD 7.1) … angol DD EX 640 kbps
(ltezik DTS-HD magyar hangsv Mont release nven, ha r akarjuk muxolni)
HDR – MDL 1000 nit master … MaxCLL 1000 cscs-nit … MaxFALL 640 nit tlag
HOSSZ – 2h07m … kperny - 2.55:1
RENDEZ - Damien Chazelle (pl. Whiplash)
SZEREPLK – Emma Stone, Ryan Gosling stb.


NAGY FELBONTSBAN

(A mobilfotk sajnos sem a rszletgazdagsgot, sem a HDR szneket nem adjk helyesen vissza, de idvel igyekszem majd az lessget s a fehregyenslyt egyre jobban eltallni.)

KP 1 nagyban

KP 2 nagyban

KP 3 nagyban

KP 4 nagyban

KP 5 nagyban

KP 6 nagyban
A TLL (2013)

(Lone Survivor)

64.1 Mbit/s (HEVC) – 55 GB


UHD HDR KP – KIVL / REFERENCIA

+ les felvtelek, szp sznek, ltvnyos fnyek

- lehetne igazi 4K

FILMRL RVIDEN – A Slyom vgveszlyben ta taln a leghitelesebb hbors drma

A tll els ltsra tnhetne szokvnyos giccses propaganda filmnek, de igazbl errl sz sincsen, hiszen egy vals sztorit dolgoztak fel, ahol a rendez nem csak mindent hitelesnek rekonstrult, de lltlag nemhogy nem sznestette a sztorit, de mg finomtott rajta, nehogy hihetetlennek tnjn, de a film gy is bven brutlis. 2005-ben a 4 amerikai SEAL specilis kommandsnak egy titkos mveletet kell vgrehajtania, melynek keretein bell egy tlib vezrt kellett volna kiiktatniuk, m egy embersges dntsk kvetkeztben hamarosan egy kisebb sereg tlib harcossal kell szembenznik, majd keservesen kzdenik az letkrt a film vgig. Sajnos a plaktokon, a trailerekben, s mr az els pr percben lespoilerezik a vgkimenetelt, mgis vgig lehet izgulni az egsz filmet. Lehet nem tartozik az igazn nagyszabs hbors filmek kz, mint a Ryan kzlegny megmentse, vagy a Slyom vgveszlyben, de utbbira szmos szempontbl is hasonlt s tnyleg rdemes megnzni. Amolyan Black Hawk Down kicsiben.

KPMINSG

5K-ban forgattk, mgis 2K lett a vs master, gy a 4K verzi ugyan sklzott, de amgy piszkosul j minsg tiszta les kpsoroknak lehettem szemtanja. Lehet nem annyira rszletgazdag, mint a Logan Lucky, de majdnem, s ami miatt kis hjn referencia szintre emelnm, az a gynyr napfny, s a sznes erd, mely majdnem az egsz filmben vgig ksr, a mobilfotk sajnos vissza sem kpesek adni. Btran feltekerhetjk TV-n a fnyert s a szneket a teljes HDR lmny rdekben. Nagyon fullos!

Imdb 7.5 .. Metascore 60% .. Rotten 76% s 87% .. Kritikus tmeg 72%

KP – 5K-ban forgatva … 2K master (sklzott 4K)
HANG – magyar DD 5.1 448 kbps … angol DTS … angol DTS:X (vagy DTS HD 7.1)
HDR – MDL 1000 nit master … MaxCLL 1000 cscs-nit … MaxFALL 400 nit tlag
HOSSZ – 2h01m … kparny – 2.40:1
RENDEZ - Peter Berg (Mlytengeri pokol, A kirlysg stb.)
SZEREPLK – Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana stb.
NAGY FELBONTSBAN

(A mobilfotk sajnos sem a rszletgazdagsgot, sem a HDR szneket nem adjk helyesen vissza, de idvel igyekszem majd az lessget s a fehregyenslyt egyre jobban eltallni.)

KP 1 nagyban

KP 2 nagyban

KP 3 nagyban

KP 4 nagyban

KP 5 nagyban

KP 6 nagyban

KP 7 nagyban

KP 8 nagyban

KP 9 nagyban

KP 10 nagyban

KP 11 nagyban

KP 12 nagyban
MENTEXPEDCI (2015) (Bvtett verzi)

(The Martian)

41.5 Mbit/s (HEVC) – 44.6 GB


UHD HDR KP – KIVL

+ sznek a Marson, az r s az jszakai felvtelek

- nem mindig top 4K minsg

FILMRL RVIDEN – Robinson Crusoe Mars kiadsban

Az Andy Weir „The Martian” (A marsi) regnye alapjn kszlt filmadaptci az utbbi idk egyik legjobb scifijv avanzslt Ridley Scott rendezsben. A XXI. szzad harmada fel jrunk, mikor az Area 3 legnysge viharba keveredik a Marson, s SOS fel kell szllnia, sajnos htrahagyva halottnak vlt trsukat, Mark Watney-t. azonban nagyon is l, s elkezd szorgos munkhoz ltni, hogy ez gy is maradjon a rideg Marson. Mark kzben mindent feljegyez videnaplban s taln pont ez adja a film igazi varzst, Matt Damon ugyanis hatalmas arc a filmben, amihez a szinkron is remekl passzol. Mr az els „bejelentkezstl” kezdve („MEGLEPETS!”) nagyokat mosolygunk, a ppec krumplitermeszts a sajt sza… iz rlkbl pedig csak a hab a tortn. Sirnkozs helyett inkbb tletelt, s vgig megtartott egy pozitv humoros hozzllst, noha ms megrlt volna ilyen szituban, s mg akkor sem adta fel, mikor mg ilyen pocsk helyzetben is bettt a krach, s az addigi munkja is odaveszett. Kidhngte magt, aztn felllt s kzdtt tovbb.
Nekem nagyon bejttek a humoros okfejtsei, pl. hogy kolonizlta a Marsot vagy hogy kalzz avanzslt , mgis meg tudott maradni a film egy komoly hangvtelnl.
Jpofk a kommentrjai, mgis teljesen j sszhangban van a film komoly hangvtelvel, ahol ugyan a magyar cm nem adja annyira jl vissza a trtnet lnyegt, mint az eredeti angol, m a kett tvzete mr elgg. A jl eltallt soundtrack is vltakozik vidmrl melanklikusra, gy vgig megmarad az egyensly vidm rdekes kaland, s komolyabb drma kzt.
Az kln tetszett, hogy br bven a (kzel)jvben jrunk, a NASA-nak – ahol csak hnapokkal ksbb eszmlnek r, hogy Watney l - ugyanolyan komoly nehzsgekkel kell megbirkznia, mint akr az Apollo 13 program esetn ’70-ben, de valsznleg az rkolonizciig (mondjuk XXII. szzad eleje) ez gy is marad.
A Bvtett verzi extra percei mindssze plusz mondatok sort s nhny extra pont tartalmaz, semmi rdemleges tbbletet a mozis vgshoz kpest. (A szinkron esetben ezek a rszek kiegszt feliratot kaptak.)
Kln rdekessg, hogy a knai kzpont „Mvszetek palotjnl” , a NASA meg a „Blnnl” lett forgatva, gy az egyik fotn le is kaptam, egy magyar HV-et :) (11-es KP).

KPMINSG

A Mentexpedci a korai UHD kiadvnyok egyike, gy habr 5K-ban forgattk, sajnos anno mg csak 2K-ban mastereltk, de a vgeredmny gy is remek, plne, hogy a marsi felvtelek mr Bluray-en (2D/3D egyarnt) is, de fleg HDR-ben egyszeren gynyrek, s sznpompzak. Az gbolt finom rnyalatai/szntmenetei nem vletlenl vltak sok TV review oldalon HDR referencia anyagg, mivel nem minden TV birkzik meg vele. Az jszakai s rfelvtelek is ppec HDR keversrl tanskodnak. A f problmm inkbb az, hogy ezt a top minsget nem mindig tartja ilyen kiemelten ms helyszneken, pl. a Fldn, vagy beltrben, de ott se nz ki rosszul a film s sszessgben a KIVL jelzt minden tovbbi nlkl kirdemli. Arra viszont figyeljnk, hogy sajnos nagyon stt master, gy amennyiben van r md, csakis sttben nzzk, illetve ha lehet, toljunk fel minden kontrasztfokozt, s a szneket is btran (legjobb a lejtszn, ha van r opci), hiszen a Mars gynyr felszne bven meghllja. Mindez csak rszben jn vissza a kpeken, noha megprbltam a fehr egyenslyt s fnyrzkelst minl jobban a ltottakhoz lltani.

Imdb 8.0 - Metascore 80% - Rotten 91% s 91% - Kritikus tmeg 76%

KP – 5K-ban forgatva … 2K master
HANG – magyar DD 5.1 448 kbps … angol Dolby Atmos (vagy True HD 7.1)
HDR – MDL 1000 nit master (0.0050 helyett 0.0000 nittl) … ?? … ??
HOSSZ – 2h31m … kparny – 2.40:1 (teljeskpernys)
RENDEZ - Ridley Scott (pl. Alien, Blade Runner, Gladiator, Black Hawk Down, Prometheus stb.)
SZEREPLK – Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Michael Pena, Sean Bean stb.
NAGY FELBONTSBAN

(A mobilfotk sajnos sem a rszletgazdagsgot, sem a HDR szneket nem adjk helyesen vissza, de idvel igyekszem majd az lessget s a fehregyenslyt egyre jobban eltallni.)

KP 1 nagyban

KP 2 nagyban

KP 3 nagyban

KP 4 nagyban

KP 5 nagyban

KP 6 nagyban

KP 7 nagyban

KP 8 nagyban

KP 9 nagyban

KP 10 nagyban

KP 11 nagyban

KP 12 nagyban

KP 13 nagyban

KP 14 nagyban

KP 15 nagyban

KP 16 nagyban

KP 17 nagyban

KP 18 nagyban

KP 19 nagyban

KP 20 nagyban
AVATAR (2009)

(Avatar)

45.1 Mbit/s (HEVC) – 60 GB


UHD HDR KP – KIVL

+ sznek + sznkavalkd, akadnak ltvnyos fnyek

- majdnem Bluray szint 4K

FILMRL RVIDEN – Grandizus Pocahontas sztori egy msik csillagrendszerben

Nem hiszem, hogy akadna a vilgon olyan filmrajong, aki ne hallott volna James Cameron scifi mestermvrl, mely a szomszdos csillagrendszerben, az Alfa Centaruiban, egy lakhat holdon, a Pandorn jtszdik. A 22. szzad kzepre az emberisg mr javban vllalkozik csillagkzi utazsokra, mghozz egsz hadseregekkel, hogy svnyi anyagok s egyb kszletekkel segtsenek a hanyatl Fldn az embereken. A kulcsfontossg unobtanium kilogramja 20 milli dollrt r a bolygnkon, m ahhoz, hogy ezt kiaknzhassk a Pandorn, el kell az tbl tvoltaniuk egy shonos fajt, a 3 mteres navikat, akik letmdjt s mentalitst leginkbb az indinokhoz lehetne hasonltani. Jake Sully, a rokkant hbors vetern elhunyt ikertestvre nyomdokaiba lphet, hogy rszt vegyen az eredetileg testvrre tervezett Avatar programban, melyben egy navira hajaz hibrid testet irnythat mentlisan. Jake eredeti kldetse szerint a navik bizalmba kne frkznie, majd rvenni ket a tvozsra, hogy a bnyszat gond nlkl mkdhessen, m ahogy befogadja a trzs, s egyre jobban megismeri Neytirit, sok minden megvltozik benne…
Az igazat megvallva mind a mai napig szeretem ezt a filmet, s nem csak azrt, mert James Cameron mindent belepakolt ltvnyvilg – s hangzs - tern. Pandora nvny- s llatvilga hihetetlenl gazdag, melyhez taln csak a Mezozoikumbeli dinoszauruszok voltak foghatak, de mg az a vilg se volt ennyire sznes s gynyr. Az ember egyszeren eltrpl ebben a gigszi faunban, s idvel egszen ms szemmel nzzk a bolygt (elnzst, holdat), st egy id utn nem is az emberisgnek fogunk drukkolni. Viszont azok kz tartozom, akiket mind a mai napig megfog ez a grandizus modernkori Pocahontas sztori. 9 jellsbl 3 Oscar djat kapott, plusz 2 Golden Globe-ot .
Hivatalosan elvileg mg nem adtk ki UHD Bluray-en az Avatart, teht Remuxrl nem lehetne sz, de mr tbb HDR verzit is lttam neten. A 162 perces Mozis verzi, a 171 perces Specilis kiads, s a 178 perces Bvtett vgs kzl ez most a harmadiknak egy top minsg vltozata, „Hun-UHDBalek” cmjellssel, szinkronnal s felirattal (mindkett a bvtett jeleneteknl is). Olykor virgboltban is szoktam ltni, de Eset-en folyamatosan, illetve pl. itt is KATT (magnetlinkre kattints). Akad ugyanitt egybknt egy 102 gigs verzi is, persze nem szinkronosan.
A bvtett rszek – melyek szintn szinkronizltak - amgy sok j informcival szolglnak, pl. mutatnak jeleneteket a Fldn, vagy az erdben a bezrt iskolban, lthatunk blnyeket s vadszatot, az els vlaszcsapst a Naviknak, illetve megtudhatjuk honnan tud Neytiri az emberek nyelvn, vagy mitl marad a levegben a Lebeg-hegysg, vagy hogy mi trtnik Tsu'tey-el…

KPMINSG

Habr az Avatar forradalmi 3D technolgival IMAX-re specializlva lett forgatva, nem talltam rla egyrtelm infkat, hogyan lett forgatva, valsznleg vegyesen 35 s 70mm. A master mindenesetre 2K, s be kell valljam a (sklzott) 4K rszletgazdagsgot nem rzem annyira jnak, EBBEN a verziban legalbbis. Sok jelenet minsgt sajnos kicsit kifogsolom is, de azrt mg gy is jobb, mint Bluray-en, s az Avatar 4K vdelmben, TELJESKPERNYS! Ilyenkor a kpminsget is gy kell tekinteni, mintha be lenne zoomolva. Ami a HDR-ben viszont komoly, azok a sznek s fny-rnyk effektek. Maguk a fnyek brutlis mrtkig nhetnek, eleve nincs is olyan TV forgalomban, mely meg tudna jelenteni 10 ezer nitet, na persze kzel 2 ezer is bven ers.. m ha a MaxFALL-t megnzzk, maguk a jelenetek nem mindig olyan fnyesek m, st, csak egy-egy kisebb objektum, vagy beszrd fny, m tbb beltri jelenet is kihasznlja a HDR elnyeit, pl. mikor projektorrol eligaztst kapnak a katonk. A sznek egy rdekes krds. Nagyon intenzvek, m elg vegyes hatsak. A realisztikus jelenetek elszr kicsit furk, kicsit kkesek (esetleg rdemes picit elvenni belle TV belltsnl), de a CG-s Pandora vilg gy ahogy van GYNYR! Fleg a film msodik feltl. Naplemente, az eserd, az llatok, a nvnyek, a beszrd fnyek, a robbansok stb.stb., mind pazar. Ha a fnyekre nem is annyira kell, de a sznekre btran pakoljunk pluszt. Az egsz film olyan hats, mint egy fullos videojtk, amire ez a HDR verzi kln rtett egy lapttal. ppen ezrt brmennyire is nem tnik elsre akkora tbbletnek Bluray-hez kpest, vagy ha csak gy belepillantunk, az sszhats miatt mgis magasabbra rtkelem,mert ahogy elkezdem nzni, nagyon magval ragad. Fleg (legtgabb sznter) QLED-en lehet igazn maradand lmny, de brmilyen HDR TV-n nagyon szp.

Imdb 7.8 - Metascore 83% - Rotten 83% s 82% - Kritikus tmeg 74%

KP – Valsznleg vegyesen 35/70 mm forgatva … 2K master
HANG – magyar DD 5.1 448 kbps … angol DTS HD 7.1
HDR – MDL 10000 nit master (0.0001-tl) … MaxCLL 10000 cscs-nit … MaxFALL 180 nit tlag
HOSSZ – 2h58m … kparny – 1.78:1 (teljeskpernys)
RENDEZ - James Cameron (Aliens, Terminator 1-2, Titanic, A mlysg titka stb.)
SZEREPLK – Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi stb.


NAGY FELBONTSBAN

(A mobilfotk sajnos sem a rszletgazdagsgot, sem a HDR szneket nem adjk helyesen vissza, de idvel igyekszem majd az lessget s a fehregyenslyt egyre jobban eltallni.)

KP 1 nagyban

KP 2 nagyban

KP 3 nagyban

KP 4 nagyban

KP 5 nagyban

KP 6 nagyban

KP 7 nagyban

KP 8 nagyban

KP 9 nagyban

KP 10 nagyban

KP 11 nagyban

KP 12 nagyban

KP 13 nagyban

KP 14 nagyban

KP 15 nagyban

KP 16 nagyban

KP 17 nagyban

KP 18 nagyban

KP 19 nagyban

KP 20 nagyban

KP 21 nagyban

KP 22 nagyban

KP 23 nagyban

KP 24 nagyban

KP 25 nagyban

KP 26 nagyban

KP 27 nagyban

KP 28 nagyban

KP 29 nagyban

KP 30 nagyban


Krisz
31 komment

[11] tetyo
Nov 23., Friday 8:28 #31
Vlasz xboxfreak (#29) zenetre
Mondd, hogy most csak trollkodsz!
PSN ID: Tetyo01
[33] Krisz576
Nov 22., Thursday 23:08 #30
Vlasz xboxfreak (#29) zenetre
LOL
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[15] xboxfreak
Nov 22., Thursday 22:18 #29
Ez csak egy LCD tv ... cserld le egy OLED-re s kezd jra a tesztet.
[33] Krisz576
Nov 09., Friday 14:16 #28
Vlasz TeebeePlay3 (#27) zenetre
Majd lesz jobb, a lnyeg, hogy Neked bejn.
Samsung annyiban jobb, hogy 65-sben a belpszintk is VA panelesek.
Azrt ma mr 300 felett is tallni als-kzp kategris TV-t, komolyat fl milli felett, top kpminsget meg 700 ezertl.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
Nov 09., Friday 14:05 #27
Vlasz Krisz576 (#26) zenetre
Nekem tokeletes. Az a baj hogy Samsungot akartam de akkoriban az ar ertek aranyban joval dragabban jottem volna ki egy ekkora tv-vel. Tisztaban vagyok vele hogy szebb a kepe de nem erte volna meg. Egyebkent ez se rossz keszulek. Szep a kepe ennek is. Sot meglepoen szep
[33] Krisz576
Nov 09., Friday 13:53 #26
Vlasz TeebeePlay3 (#25) zenetre
65UJ634v ?
Sajna csak belpszint HDR TV, s az IPS miatt a stt jelenetek nem az igaziak (ms hibt nem sorolok ), de azrt az UHD sznekbl tudnl profitlni.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
Nov 09., Friday 13:08 #25
Vlasz Krisz576 (#23) zenetre
Lg 634v
[33] Krisz576
Nov 09., Friday 12:31 #24
Vlasz mcmacko (#21) zenetre
Tnanx
Avatar iromnynl beraktam egy linket, ahonnan lehzhatod , a B7 Media Playere szerintem brn, ha j, rmlik azt vetted 55-sben
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[33] Krisz576
Nov 09., Friday 12:30 #23
Vlasz TeebeePlay3 (#20) zenetre
Ksznm
Milyen TV-d van?
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[33] Krisz576
Nov 09., Friday 12:29 #22
Vlasz Patrick Bateman (#19) zenetre
Pedig a HDR tnyleg a lehet legtermszetesebb
Demkat ne vedd alapul, azok tnyleg tlszaturltak plzban, brcsak minden film olyan lenne , na de a lnyeg, hogy ha majd ott lesz otthoni hasznlatra a kezedben, knnyen el tudod tallnia a megfelel szneket. Vagy szerinted Bluray nem lehet extrm sznes?
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
Nov 08., Thursday 22:04 #21
Anys, micsoda munka!

Az Avatrt jra kne nznem nekem is ilyesmi formban.
"This is our time to medicate..."
Nov 08., Thursday 13:28 #20
Komoly kis iromny. Le a kalappal. rm volt olvasni. n inkbb FHD filmeket nzek mint UHD filmet. Valahogy annyira nem mozgat ez a 4K mizria hogy csak na. Pedig 65”-os 4K tv-m van. Csak a pro miatt vettem azt.
Nov 08., Thursday 12:26 #19
Vlasz Krisz576 (#14) zenetre
Valahogy nekem problemam van vele.
(Bar mar azon is agyaltam, hogy lehet kozrejatszik az is, hogy szar a szemem, mert tavolra rosszul latok, es 2.5 dioptrias szemuveg kell, plusz mas a fenytorese a ket szememnek, igy speckon kell felcsiszolni a lencseket is.)
Akar egy demot nezek egy HDR tv-n, ami tele van termeszeti kepekkel, akar ha atmegyek haveromhoz filmezni, (meg nem tudom mondani melyik Sony tv-je van) vagy csak ugy demozgatni, nala is azt latom, hogy valahogy nagyon nem termeszetes az a szinvilag amit latok.
Lehet szar is a beallitasa, nem tudom, de az uzletekben, es a bemutatotermekben is mindig ugyanezt erzem.
Plusz ha utana kimegyek az utcara, akkor a valo vilag szineit erzem tok fakonak, es kontraszt hianyosnak, pedig az az eredeti!

Szoval nem csak itt a fotokon, hanem ugy nagy altalanossagban ertem ezt a HDR-rel kapcsolatban.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
Nov 08., Thursday 12:15 #18
Vlasz sting (#13) zenetre
Nem csak itt a fotok, ezeken mondjuk nagyon latszik, az teny, hanem ugy nagy altalanossagban irtam a HDR-rol.
Valahogy nagyon nem termeszetes a szememnek.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[33] Krisz576
Nov 07., Wednesday 13:50 #17
A Logan Lucky-nl mg bna voltam, ott nem tudtam jl trkkzni a kpekkel, j szarok is lettek a sznek sajna. Elmondhatom, nagyon nem gy nz ki, sokkal teltebbek/szebbek a sznek lben.

Az Avatar-nl s fleg a Mentexpedcinl kezdtem el bvszkedni mobilon a fehregyensllyal.
Itt van pl. ez a naplements kp az Avatarbl KATT!
Ez lben vrs/narancs. m ha teljes kpernyn volt, rzsazsnnel rzkelte a Galaxy S8, de megfigyeltem, hogy ha megnyitottam a kpbellts ment, helyesebben veszi a mobil
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[33] Krisz576
Nov 07., Wednesday 13:39 #16
Vlasz sting (#13) zenetre
Csalkk a kpek, de rtam, hogy ne az alapjn tljnk, csak rdekessg . Klnbz trkkkkel prbltam megkzelteni, amig ltok (pl. fotzaskor cskkenteni fnyert, szineket, majd utlag rtolni).
Probalj meg otthon egy HDR jtkot lefotzni. Sajna nem lesz az igazi
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[33] Krisz576
Nov 07., Wednesday 13:37 #15
Vlasz hudra (#12) zenetre
Nyilvn szereti az ember a szp sznes kpeket, a hangoksem realisztikusak filmben
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[33] Krisz576
Nov 07., Wednesday 13:36 #14
Vlasz Patrick Bateman (#11) zenetre
Valjban a HDR filmek tbbsge "natvan" nagyon is fak
Viszont olyan, mint mikor nyersen kaptam profi tkrreflexes gprl fotkat. Annyi sznt tolok r, amennyit akarok, nem tudom nagyon elrontani a kpet, mert finom szntmenetekrl van sz (s Sony TV-rl).

Mentexpedci: Ezekre a kpekre N toltam r utlag kis szaturcit, mert egyszeren nagyon nehezen tallta el a mobil a helyes szneket, hiba raktam professzionlis mdba. Ez is csak 70%-ban hasonlt. Laptopon most egsz j, de mobilrl tlszaturlt.

Hidd el, nincs baj a HDR sznekkel
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[30] sting
Nov 07., Wednesday 13:24 #13
Vlasz Patrick Bateman (#11) zenetre
Szerintem is kicsit "mtermesek" Krisz szettingjei, ez mr nekem is feltnt..😀
[9] hudra
Nov 07., Wednesday 12:07 #12
Vlasz Patrick Bateman (#11) zenetre
Teljesen jogos amit rsz. Nha csak az iPhone-al kszlt kpeket szoktam feldobni a telefonba lv kpszerkeszt programmal s simn olyan szneket varzsolok amik nagyon szpek, viszont utna mikor megltom az eredetit olyan faknak tnik, hogy szinte csnya. Pedig nyilvn nem az.
,,A trtnelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se clunk, se helynk. Nincs vilghbornk, se vlsgunk. A mi hbornk szellemi hbor, a mi vlsgunk az letnk."/Tyler Durden/
Nov 07., Wednesday 10:59 #11
Lehet egyedul leszek a velemenyemmel, de engem a HDR filmek/jatekok kepe sok esetben nagyon zavar.
Itt a fotokon is latszik, hogy olyan szinten tulszaturaltak ezek a kepek, hogy koszono viszonyban sincsenek a valosaggal (most az Avatart tegyuk felre a valosag tematol) plusz meg valami mas is van a HDR kepeken, ami zavar, de ezt nem tudom megfogalmazni, hogy mi is az igazabol.
Ott van a The Martian film, es mutatjak benne a Foldet az urkabinbol. Ha melle rakok egy valodi kepet, amit tenyleg egy urkabinbol fotoztak mondjuk a NASA urhajosai, akkor olyan, mintha valami lepusztult poszt-apokaliptikus kepet neznek a Foldunkrol, pedig az a valos.
De ne ugorjunk az urbe.
Nemreg erkezett haza egy ismerosom egy Everest turarol, es hozott fenykepeket, amiket o keszitett, de nem telefonnal, hanem profi Canon geppel.
A fotok tok szepek voltak, es mondta, arra torekedett, hogy megkozelitoleg ugyanazt a szinvilagot adja vissza, mint amit ott latott.
Am ha egy HDR termeszetfilm mellett nezzuk ezeket a kepeket, akkor rohadtul fakonak tunnek, pedig ez lenne a valos szine az ottani termeszeti jelensegeknek.
Ne erts felre, tenyleg nagyon fasza, es reszletes a HDR filmek kepminosege, de olyan, mintha "tulhuznak" a valosagot.
De pl. augusztus 20-a utan is rengeteg tuzijatekos kep van a neten, amikbol szinte mindegyik HDR-rel, meg a tulhuzott szinekkel operal, es olyan kepeket hoznak le, amit a valosagban valojaban nem latsz.
Mintha direktben atbasznank magunkat.
Egy HDR termeszetfilm utan, ha kimegyek az utcara, kis (nagy) tulzassal mintha ilyen kifakult, chernobili fak szegelyeznek a jardat, es a fu meg szurke lenne!
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[9] hudra
Nov 06., Tuesday 18:58 #10
Vlasz Krisz576 (#9) zenetre
Az szuper lenne, nagyon kszi!
Jaa azt vgom, hogy nagyon gyorsan esnek az rak.
,,A trtnelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se clunk, se helynk. Nincs vilghbornk, se vlsgunk. A mi hbornk szellemi hbor, a mi vlsgunk az letnk."/Tyler Durden/
[33] Krisz576
Nov 06., Tuesday 18:51 #9
Vlasz hudra (#8) zenetre
Addig is, ha brmikor TV-t tervezel, s megvan a fix keret, szvesen megnzem mik a legjobb lehetsgek
Amgy minl ksbb veszel, annl olcsbban kapsz annl jobbat.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[9] hudra
Nov 06., Tuesday 17:35 #8
Vlasz Krisz576 (#7) zenetre
Dikmunks fizetssel ez mg vrat magra, de hamarosan diplomzok, utna mindnekpp szeretnk befektetni valami komolyabb cuccba.
,,A trtnelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se clunk, se helynk. Nincs vilghbornk, se vlsgunk. A mi hbornk szellemi hbor, a mi vlsgunk az letnk."/Tyler Durden/
[33] Krisz576
Nov 06., Tuesday 17:28 #7
Vlasz hudra (#5) zenetre
Akkor nevetni fogsz, de a kpek mint rtam, se a rszlergazdagsgot, se a HDR szneket nem adjk vissza igazn
Neked egy 55XF9005 mr perfekt lenne, lomtvnek tekintend, joggal KATT!
Ennl lejjebb is vannak j TV-k, de ez mr egy nagyon komoly szint.
Ennek a TV-nek a jelfeldolgoz rendszere van az n TV-mben is ( 65ZD9) , bizton llthatom 1080p-nl is nagyon komoly.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[9] hudra
Nov 06., Tuesday 16:55 #6
Mondjuk abba mg mindig ktelkedek, hogy amennyivel drgbb egy ilyen tv s egy olyan cucc ami ilyen kpeket megjelent, vagy esetleg egy ps4 pro( jelenleg sima ps4em van), annyival tbbet is ad. Tnyleg nem tudom.
,,A trtnelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se clunk, se helynk. Nincs vilghbornk, se vlsgunk. A mi hbornk szellemi hbor, a mi vlsgunk az letnk."/Tyler Durden/
[9] hudra
Nov 06., Tuesday 16:52 #5
Vlasz Krisz576 (#4) zenetre
szintn eddig nem ltem fe erre az UHD HDR hypevonatra. 123cmes Samsung full HD tv-nk van otthon de nekem mg ott is egy 1080p-s filmnl nha leesik az llam h milyen szp. Nem nagyon nzegettem sszehasonlt kpeket eddig, nem gondoltam hogy ennyi klnbsg van. De ezek a kpek nagyon hatsosak.
,,A trtnelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se clunk, se helynk. Nincs vilghbornk, se vlsgunk. A mi hbornk szellemi hbor, a mi vlsgunk az letnk."/Tyler Durden/
[33] Krisz576
Nov 06., Tuesday 15:28 #4
Vlasz hudra (#2) zenetre
Lehetne rszletgazdagabb, de valban, plne a sznek
Mondjuk az Avatar Bluray-en is ppec. St Bluray-en nem reztem hinyossgot, de az UHD HDR ennl tbbet is tudna.
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[33] Krisz576
Nov 06., Tuesday 15:27 #3
Vlasz sting (#1) zenetre
Szvesen, most ledarlok mg egy TV-set, aztn tbb ilyet szeretnk. A rutin mr megvan
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
[9] hudra
Nov 06., Tuesday 12:40 #2
Avatar nagyon brutlul nz ki!
,,A trtnelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se clunk, se helynk. Nincs vilghbornk, se vlsgunk. A mi hbornk szellemi hbor, a mi vlsgunk az letnk."/Tyler Durden/
[30] sting
Nov 06., Tuesday 6:49 #1
Ksznjk!
Krisz576
Sony 65ZD9, Pana 55FZ800 OLED, Pio KURO G8, PS4 Pro, Pana UB700(UHD BD), Sony S7200, Popcorn A500, Dune HD 4K Pro, Himedia Q10 Pro, Marantz CD5005, Denon 2010AE, Marantz SR7010 / Pio SC2022, Quadral 570 (5.0 bi-dip.), MS Av.9(Sub)
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
PC
Playstation4
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci/Kaland, Kaland, Verekeds, FPS, Vadsz, Verseny, Szimulator, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk mindenhol, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), TV, rs, Mozi , Grafika, rajzols, tterem, Bulizs, Bartok, Programozs, Email, Letlts, Chat, Frum, Internetes magazinok, Kzdsportok, Fitness, Body buiding
Bartok, ismersk
Dude
(offline)
BPepe
(offline)
Kenny
(offline)
sting
(offline)
granturismo
(offline)
legolas
(offline)
szondag3
(offline)
A Lucsy
(offline)
CHASE
(offline)
Fido4life
(offline)
armi
(offline)
tetyo
(offline)
TCr
(offline)
picachu
(offline)
neuroflex
(offline)
p.jay
(offline)
FredPerry
(offline)
parandroid
(offline)
XBOX Live