[31] Bogyi007 (offline)

Humoros - Angyali

Ő egy 40 éves fiú és itt lakik: Bács-Kiskun / Kelebia

5000 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 79395 kreditet gyűjtött

2018 April
10:13 Csere vagy nem csere ez itt a kérdés...
Van egy Ps4 Slim konzolom és most volna lehetőség váltanom Ps4 Pro konzolra, de nem tudom hogy érdemes-e és ha igen kinek a gépét válasszam.

Itt a hétvége előtt komoly választás előtt állok....

Volna lehetőségem https://hardverapro.hu/apro/ps4_slim_500gb_jet_black_cuh-2016a_garancias_konzolom_cserel a mostani Ps4 Slim konzolomról váltani Ps4 Pro konzolra. Mindjárt kettő közül is választhatok. Az egyik konzolt egy olyan személytől hozhatnám el, akit valamilyen szinten ismerek is az itteni fórumközösségből és ő is szintén ismer engem.Megbeszéltem vele egy korrekt árat amit adnék neki a gépem mellett és az útiköltségem lenne 1341 forint mellette. Itt a Pro már nem garanciás - három hónapja járt le - viszont keveset használt és még a kontrollereinket sem cserélnénk el (megbeszéltük). Tehát közel is volna és ismerős valamelyest.

A https://hardverapro.hu/apro/ps_4_pro_garanciaval_elado másik konzol Mátészalkán volna, itt 25000 forintot kellene beleadnom a gép árába és akkor kapnék egy 2018 december 27.-ig garanciás gépet és egy Resident Evil 7 lemezes kópiát is. Viszont még E-menetjeggyel megváltott vasúton való utazással is 9819 forintba jön ki az útiköltség és akkor még nem is beszéltem arról hogy hajnal fél öt körül indulna a vonat Szegedről és talán este 21 óra körül érnék haza - vagyis totálisan rámenne az egész nap.

Végeredményben szűk 3500 forinttal lenne drágább az ára a Mátészalkai gépnek, ennyibe kerülne a két gép között 8 hónap garancia és egy plusz játék (valójában 3 mivel Mátészalkára nem kellene odaadnom a Bf4 és Yoka-Laylee lemezeket sem) - viszont vele együtt egy marha fárasztó út egy általam ismeretlen személyhez. A Resi 7 lemezt utólag még akár el is adhatnám így a vételárból még lehetne lefaragni is, de ezt most fölösleges számolnom szerintem.

A másik gép esetében ugyebár fizetek 3500 forinttal kevesebbet, nincs garancia (mondjuk a Slimemnek is már csak 3 hónapig van) viszont ismert a tag, közel is lakik és kontrollerem is megmaradhat.

Ráadásul még azon is őrlődöm hogy egyáltalán megéri-e még ez a csere egyáltalán? Régóta szerettem volna már egy erősebb konzolt, a One X-re való csere az nem férne bele a keretbe a Pro-ra viszont megvan a keret, ez nem is probléma. Viszont nem tudom hogy megérné-e? Tényleg fog-e adni annyival többet mint a Slim és azt is jó lenne tudni, hogy a Sony hogy tervez a jövőben. Egyszerre vezeti-e majd ki a Slimet és a Pro-t majd pl a Ps5 érkeztével vagy sem, egyáltalán az mikorra jöhet és így tovább...

A tévém az kvázi megérdemelné (Samsung UE50MU6122) viszont, napi szinten sok időm nincs azért játszani és ott van még egy Xbox One S is a Slim mellett.
Mint látjátok kétszeresen is eldöntendő a dolog és bár van egy elgondolásom nagyjából, de még nem vagyok teljesen biztos abban hogy mit is cselekedjem. Ti hogyan tennétek a helyemben?
16 komment

[56] legolas
Apr 10., Tuesday 13:10 #16
Válasz Bogyi007 (#15) üzenetére
Szerencsére nem hallgattál Lavitzra meg a többi okostojásra, hogy nem kell a Pró.
Jó játékot hozzá
[31] Bogyi007
Apr 10., Tuesday 9:44 #15
Megtörtént a csere! Kokto volt az akivel cseréltünk. Hétvégén még csak a FullHd tévén való új felskálázást teszteltem a DriveClub esetében tegnap este már a Horizont próbáltam ki - kb egy órát terveztem játszani hajnal fél 2 lett belőle. Atomjó dolog ez a 4K+HDR kombó.
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök! A titkát nem tudhatod meg, aki mégis megtudta már halott! Xbox Gamertag: Hun Bogyi007 PSN ID: Bogyi007
Apr 07., Saturday 12:32 #14
Feltettél egy olyan kérdést, ami totál egyértelmű! A Mátészalkait alapból elvetném, mert rámenne az egész napom, és még autóval sem vállalnám be, csak hogy legyen egy prom. A közelebbi gép tulaját meg ismered is pluszba. Vagyis itt nincs kérdés.

Két gépet tartani kevés szabad idővel szerintem értelmetlen, de te tudod, te döntésed. Nekem is alig van időm játszani, ezért van csak Pro-m, egy itthon, egy kint. Ha van időm játszani, legalább akkor a "jobb" verzióval tegyem ezt. A Ps5 szerintem meg nem jövőre jön, én 2020 tájékára lőném be az érkezését, de addig bőven jó döntés a pro, persze ha van hozzá megfelelő tv is, de ez adott. A OneS-t meg tartsd meg, jó kis gép az, de a Ps4 Slimet nyugodtan cseréld le.
Chill Out! Psn id: littlebraun Amaz konzolon: szent peter 360
[41] Kuresz
Apr 07., Saturday 11:13 #13
Ja, most nezem a tv-t. Hat jo szorakozast a Pro-hoz
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[41] Kuresz
Apr 07., Saturday 11:04 #12
Ha eddig nem volt "szukseg" a pro-ra, mar varj egy evet a ps5-re. En is ugy vagyok vele, hogy amig megy, addig nem valtok. Szerencsere a sony minimalisan ad arra, hogy sima gepen is jol fussanak a jatekok, igy ha csak nem egy combos 4k tv miatt valtanal, inkabb varj ki vele.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[13] Nyarlako
Apr 07., Saturday 9:14 #11
Válasz Alyssa35 (#10) üzenetére
Jogos, és a legtöbben eleve multiplat címekért veszi a konzolokat.
Azokat akiket ismerek és xboxuk van azoknak kb Fifa machine.
Steam id.: Nyarlako
[13] Alyssa35
Apr 06., Friday 23:43 #10
Válasz kakuto (#6) üzenetére
Én a helyében megtartanám mindkét gépet, a pénzt meg félretenném a ki tudja mikor érkezõ PS5-re. Nagyon zörög ez a haraszt, de semmit nem tudunk még, leghamarabb az E3-on lehetünk okosabbak.

Bogyi: Az egész nap utazni érte verziót én élbõl kilõném. Az helyett ahogy írod, a kevés idõdet inkább töltsd játékkal.

Nyarlako kommentjét meg egy 'exkluzív' szóval egészíteném ki, úgy azért eléggé másképp hangzik a dolog.
Vae victis!
[31] Bogyi007
Apr 06., Friday 23:22 #9
Na estére kialakult a helyzet, ide a közelbe viszem a Ps4 Slimet a Pro-ért cserébe. Megcsináltam mindent rajta ami ilyenkor elvárható. Haver profilját ami elsődleges volt az deaktiváltam, aztán az ő profilját töröltem a gépről. Volt egy magyar és HK profilom is a gépen azokat is deaktiváltam és töröltem. A saját profilomat még rajtahagytam hogy ott a kollegánál kipróbáljuk a gépet és a két lemezes játék tartalmát feltelepítettem rá a hozzávaló update csomagokkal együtt. Ott majd mikor végzem a profilomat ráérek leszedni a gépről.

Valamint leszedtem az összes saját profilhoz tartozó mentéseket egy pendrivera és a játékokból lőtt képeket.
Volna még valami amit meg kell tennem vagy ennyi elég?

Természetesen a kábeleket, kontrollert is elraktam, valamint mivel Telekomtól vettem a gépet részletre így kinyomtattam a számlát és a banki kivonatokat is kinyomtattam ami igazolja hogy a gépet kifizettem.
Viszont az lehetséges hogy a Jótállási jegy üres?! Azt a Telekom nem szokta kitölteni vagy szimplán elfelejtették? Mert ha az utóbbi akkor holnap még útközben akkor oda is be kell ugranom.
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök! A titkát nem tudhatod meg, aki mégis megtudta már halott! Xbox Gamertag: Hun Bogyi007 PSN ID: Bogyi007
[30] sting
Apr 06., Friday 20:21 #8
Inkább úgy tedd fel a kérdést , hogy " kellenek továbbra is nekem a megszokások" ? Lépj ki egy kicsit a komfort zónádból és mindjárt meglesz a helyes válasz.
[31] Bogyi007
Apr 06., Friday 19:50 #7
Ps4-en nincs Forza, Gears és BC program. Ezek pedig kellenek nekem továbbra is..
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök! A titkát nem tudhatod meg, aki mégis megtudta már halott! Xbox Gamertag: Hun Bogyi007 PSN ID: Bogyi007
[10] kakuto
Apr 06., Friday 19:43 #6
En a helyedben eladnam a onet es csak a prot tartanam meg irod hogy keves idod van jatszani. Akkor felesleges ket gepet tartani plusz prora kb minden van ami xboxra plusz ekszluzivok aztan ha esetleg jovore jon a ps5 akkor valthatsz. De nem vagyok biztos benne hogy jovore mar jon a ps5.

450 fontot nem er az uj x mivel ugy velem az uj ps5 se lesz dragabb 399 fonttol.
[13] Nyarlako
Apr 06., Friday 15:22 #5
Válasz Lavitz (#3) üzenetére
Nem vagyok elfogult egyik platform irányába sem, de mit nyújtana annak az X1X annyival többet mint az S?
Lássuk be játékfelhozatal terén eléggé gyengélkedik a Microsoft jelenleg.
Steam id.: Nyarlako
[17] Petreszku
Apr 06., Friday 13:28 #4
Tévém olyan mint neked a gépem viszont még slim előtti. De most már nem váltok addig, amíg ki nem jön a PS5 vagy hívják bárminek.
Boxom maximum frissítésre van bekapcsolva, a Switch viszont rendesen használva van, mint kézi konzol.
"Emberi törvény kibirni mindent és menni mindig tovább, még akkor is, ha már nem élnek remények és csodák." (Hemingway)
[67] Lavitz
Apr 06., Friday 13:21 #3
Gyűjts one X-re nem kérdés. Már csak az időtállóbbság és nagyobb teljesítmény miatt is. Felesleges a pro már ennyire a ps5 előtt. Van aki idén őszre tippeli van aki jövőre, a lényeg 1-2 év az nem olyan sok idő.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[13] Nyarlako
Apr 06., Friday 12:59 #2
Ha bizonytalan vagy akkor én a helyedben megvárnám a PS5öt és arra tenném félre azt a pénzt.
Steam id.: Nyarlako
Apr 06., Friday 12:28 #1
Ha lenne 4K HDR megjelenitom, azonnal (vagy amint a budget-be belefer) indulnek is Pro-t venni. FHD TV melle pillanatnyilag.jo nekem a slim is, de ha most vennek konzolt, a supersampling kepbe kerulese miatt az csak Pro lenne.
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
Bogyi007
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök! A titkát nem tudhatod meg, aki mégis megtudta már halott! Xbox Gamertag: Hun Bogyi007 PSN ID: Bogyi007
Ezeken a platformokon játszom
Playstation Portable
Nintendo DS
Xbox One
Playstation4
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Kártya, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Zene, Verseny, Retro, Szimulator, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Játék zsebkonzolon, DVD, Magazinok, újságok, Fotózás, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Mozi , Színház, Csajozás / Pasizás, Étterem, Barátok, Email, Letöltés, Chat, Fórum, Internetes magazinok, Úszás, Búvárkodás, Foci, Sí, Tenisz, Ping-pong, Fat body building
Barátok, ismerősök
Balintka
(offline)
Shamat Otaq
(offline)
kokto
(offline)
sidocious
(offline)
KARAK
(offline)
Veerminaar
(offline)
abydos
(offline)
mrpeck
(offline)
mnorbee
(offline)
macewindu74
(offline)
ThomasCsonka
(offline)
Kisvendég
(offline)
konzopeti
(offline)
HUN Coyote
(offline)
Balee
(offline)
tibcsi81
(offline)
kondis
(offline)
Johnny107
(offline)
hackeeeee
(offline)
XBOX Live