Hwopapa2017.12.28. 23:39

Star Wars : The Last Jedi - Filmköpkölde!

Mivel az élmény meglehetősen friss, hiszen alig két órája hagytuk el a mozit, gondoltam leírom azokat az élményeket, amit az idei év leggázabb filmje okozott nekem. ****update**** Ezt összefoglalják helyettem is:

Megyünk a moziba. SW-rajongók, nem-sw-rajongók. Család, barátok. Van aki szereti, van aki imádja, van aki csak elviseli, de mint filmet, tudjuk, hogy érdemes megnézni, mert jól fogunk szórakozni.

Ülünk a moziban és várunk. Várunk a filmre, miközben majd' 15 percig szórakoztatnak minket szinkronos előzetesekkel. Nyilván az Allee angol nyelvű, feliratos filmeket néző közönsége azért vesz jegyet az amúgy már-már lassan gagyinak is titulálható 2D verzióra, mert nem eredeti nyelven akarja ezeket megnézni. Mindegy is.

Ülünk a moziban és kavarog a sok gondola a fejemben - vajon milyen lesz a film? Olyan lesz, mint a 2 évvel ezelőtti? Vagy valami modernebb vonalon viszik tovább a történet fonalát? Direkt egyetlen egy előzetest sem néztem meg előre, nem olvastam review-t, véleményt, semmit, hogy első kézből, spoiler nélkül lássak, fedezzek fel mindent. Egyetlen egy munkatársam látta még premier napján, ő azt mondta, hogy nagyon jó film, továbbá egy másik barátom, aki direkt eljött velünk még egyszer(!) megnézni a filmet, mert számára maradtak még nem megválaszolt kérdések(!!!!!) a filmben.

Ülünk a moziban és az órámat nézem. A feleségemmel beszélgetünk a film közben, ekézzük a jeleneteket és sajnálattal vesszük észre, hogy még 1 óra hátravan ebből a paródiából. Fél, hogy el fog aludni, mire megnyugtatásául közlöm, hogy nyugodtan, majd felébresztem, ha vége.

Ülünk a moziban és megy a stáblista. Dühös vagyok, a hangomat felemelve ecsetelem neki, hogy ez a gagyi, ez az istenverte balfaszság, celluloid-hányadék, mi a jó büdös rossebb volt? Én SW-filmet akartam nézni, nem SW-jellegű paródiát, amiben jópár jelenetnél már-már öblösen tudnék röhögni. Dühös vagyok arra, hogy kiadtam ezért az értékelhetetlen hulladékra pénzt és leginkább az időnket, mert ezalatt bármi mást csináltunk volna, is értelmesebb lett volna.

Annyi irdatlan sok balfasz jelenet van ebben a filmben, hogy nem is tudom mindet felsorolni. A nagy részével nem is lenne gond, de könyörgöm, ne egy öt éves embernek az IQ-szintjén menjenek a hadi tervek, meg legalább a fizikával minimálisan számoljunk már, vagy legalább ne nézzük hülyének TELJESEN a kedves nézőt.

A főcím közben ismertetik a felállást - halálcsillag pusztulása ide vagy oda, van vagy egy maréknyi lázadó, mindenki el van nyomva és sok jóra nem lehet számítani. Megjelenik 4-5 csillagromboló, majd egy orbitalis nagyságú csatahajó, aminek nekimegy 1 azaz EGY SZEM X-wing, amit nemhogy 2 perc alatt nem lőnek ROMMÁ, hanem egyedül kiiktatja a teljes csatahajó fegyverzetét!!! Valószínűleg a hatalmas poénpetárda, amit a főhős meggyújtott a film elején, durranhatott ekkorát, hogy ekkora meglepetés érjen 4-5 csillagrombolót plusz egy ilyen gigászi rombolót, mert más nem indokolhatja azt, hogy ezt követően az a lófasz mennyiségű lázadó hajó csípőből megrohamozza őket.

És nem, nem azon akadok fel, hogy ezt a hatalmas rombolót bombázni akarják a lázadók (az űrben hogyan bombázol akármit is?) , hanem leginkább azon, hogy a meginduló maroknyi sereg 90%-át játszi könnyedséggel lövi fossá az ellenállás, de ezt ellensúlyozandó az az egy szem(!!!) bombázó aminek a vezetője - én nem tudom mi a faszt csinált bevetés közben, valszeg elaludt - rúgdossa a kioldó mechanizmust tartó létrát, ami teljesen nyilvánvalóan láthatóan MEG SEM MOCCAN, leesik és persze az utolsó utáni pillanatban ezt elkapja (amennyi idő alatt hússzor szétlőtték őket is a valóságban, legalábbis a kollégákat az ez előtti percekben). Ezt követően egyetlen egy adag bombázó által bevitte bomba-tömeg szétolvasztja a rombolót és szépen meg is szűnteti látszólag a drámát, csak hogy ezek után megjelenhessen egy KÉTSZER AKKORA HAJÓ.

Ja és ilyenkor ne gondoljunk arra véletlenül sem, hogy a szétlőtt bombázók hová csapódtak be…

Innen indul a film, ez az alapfelállás ugyanis: a lázadók menekülnek, jön utánuk a birodalom. A csúnya rebellisek hajóit nem tudják utolérni a dicső birodalmiak, viszont a lázadóknak fogy az üzemanyaguk (eddig soha egyetlen egy filmben sem volt para a nafta…). Ha utol lesznek érve, akkor bizony game over, mert a nagy csúnya romboló a nagy csúnya fegyverével kettő olyat odapörköl nekik, hogy a felétől is lehúzná a rolót magyarország teljes lakossága, ahogy ezt a kezdő jelenetben demonstrálták is.

Elindul a vesszőfutás az idő ellen: vajon a lázadók meg tudják-e oldani a benzinparát, mielőtt a fegyverek hatósugarába térnek? Vajon Luke Szkájvóker bevet valami jedi mind-tricket, ezzel is gátolva a hajók haladását? Egyáltalán van-e bármi terve itt bárkinek azon kívül, hogy Poe-t követke ezer százalékos odds-al fogadjon a teljes legénység öngyilkos küldetésére?

De lesz még pár okos dolog a későbbiek során is, ez csak a film első 20 perce…

Alább pár kedvenc jelenet:

  • Poe egy kisiskolás szellemi képességéről és egy fadarab lelkivilágáról tesz tanúbizonyosságot, amikor megmagyarázza neki Leia, hogy azért nem volt olyan jó dolog feláldozni a teljes flottát egy csillagromboló ellen, mire Poe beközli hogy DE HÁT LELŐTTÜK!!!!

  • A sakk-matt helyzetben senkinek nincs egy épkézláb ötlete, mindezt úgy, hogy az előző 6 filmben a sikeres rajtaütések teljes armadáját eszelték ki. Ki a tök találta ki, hogy hogyan kell felrobbantani egy halálcsillagot?

  • Kajla Renáta apucit megöli, de anyucit nem tudja. Valami nem kerek….

  • ….de helyette anyucit ugyanúgy kilövi az egyik Tie Fighter. Minekután Leia kikristályosodik az űrben és mint egy kibaszott jedi, levegőt nem véve visszarepül (!!!!) a szétlőtt zsilipkapuhoz, amit kinyitva nem szippantódik ki a teljes főszereplőgárda ki a faszba a 'zűrbe, hanem mint egy jó sör, cisszen egyet, majd becsukódik.

  • A lázadók bombázóinak az alján valami csoda-légzsilip van, mert kieshetnek rajta dolgok, de a zokszigén nem!

  • A lázadók terve az, hogy meneküljenek, de még véletlenül sem az, amit csak már három teljes hajó és számtalan csapatszállító pusztulása után talál ki a lila hajú vezető. Azt sem értettem, hogy ha egyszer menekülnek azokkal a nyomorék csapatszállítókkal és le is buknak, mi a telibevert kócos i* faért nem lehetett volna legalább KERESZTBE ÁLLNI egy ekkora fregattal???? Ha úgyis 1 szem ember van rajta, nem kurvára mindegy, hogy rommá lövik? Addig se lövik a menekülőket!

  • Flynn és az ázsiai csaj (annyira jelentéktelen volt, hogy a nevét se jegyeztem meg) mókás kis kalandokat él át ezidőtájt, ahol is Benicio Del Toro szopatja szét őket. Persze BB-8 eltűnik és mindenkit megmentve kétszer is előkerül.

  • Láthatunk egy teljesen frankó kis városkát, ahol a szerencsejátékosok élnek és többen vannak, mint a komplett lázadó sereg. És akkor még azt is megtudhatjuk, hogy bizony van aki a lázadóknak és a birodalomnak IS ad el fegyvert. Itt ötlött be, hogy igazából mi a fenének tudjuk mi ezt meg, ha egyszer ezek a csempészek X-Winget és Tie Fightert IS TUDNAK LOPNI!!! Hát miért nem a saját fegyverével ölik rommá a lázadók a birodalmiakat? Ehhez is csak pénz kéne?????? Erről eddig miért nem volt szó????

  • Szkájvólker Lajos egy pöcs. De azért jófej lesz. Majd hazudik egyet (MIÉRT?!?!?!), mert húzzák egy kicsit az időt, hogy ezt be tudja vallani, ezért ezt mindenki elnézi neki, ahogy azt is, hogy ezzel minden idők legkegyetlenebb tömeggyilkosát szabadította a galaxisra. Mindezt a legjobb baráta gyerekéből sikerült kiképeznie. TAPZS TAPZS KECIFEI.

  • Kajla Reni egy nyavalygós pöcs, akiről mindegyik pillanatban elhinné az ember hogy jófiú, sőt, szerintem ő maga is így gondolja, csak mindig más szavak jönnek ki a száján és direkt hisztiből csinálja azt, hogy gyilkol, mert ő egy nem megértett lélek. Ezért is van fekete sisakban, hogy ne lássák, ahogy teli pofával röhög.

  • Rey mindent tud, amit Lajos, de úgy hiszi, el van tévedve és fél (MITŐL?!?!??!). Ennek ellenére már mindent tud az erőről, csak:

o Levitálni

o Tárgyakat mozgatni

o Lézerkardozni

o Áramot lőni a kezéből

o Gondolatával másokat irányítani

o Repülni

o Telekinézist alkalmazni nem tud.

De amúgy kurvára fel van készülve és ezt látván Lukeban is rettentő sok felelősség mutatkozik meg, hogy elengedi csak úgy.

  • A kurvanagy jedi bölcsesség 6 könyvben csúcsosodik ki, amit még maga Luke sem olvasott el soha, tudjuk meg Yodától, aki ezért belecsapat villámmal a csak-jedik-által-látható-könyvtárba porig égetvén azt.

  • Finn-t és ázsiai segítőjét többször kapják el, mint a közönséges megfázást. Az már csak hab a tortán, hogy legutolsó pillanatokban sikerül MINDIG megmenekülniük.

  • Bryanne of Tarth nem képes levenni a sisakját, csak a szemét lehet látni.

  • Bill Weasley többször ég be, mint ahányszor az alap trilógiában Vader ezt eltűrte volna, viszont Smeagol ezt is elnézi neki.

  • Smeagol belöki élete poénját („TUDOM MIRE GONDOLSZ”) csak hogy lézerkarddal kettévágják. KRATULÁLKO. Reni biztos egy Opel Calibrára gondolhatott, mert csak az lehetett ennyire kiszámíthatatlan, mint az, hogy a lézerkardot be tudja indítani.

  • A supreme leader továbbra sem képes másra, mint arra, hogy lebegtesse Rey-t és ordíttassa. Ha én ő lennék, minimum befognám a száját, ki a fene kíváncsi a rohadt visításra…ennek se volt gyereke, az tuti. Villámok már nem menők, azok a 90-es években voltak azok.

  • A tuti tipp egy szemből támadó ellenség elleni hadicsel esetén az, ha szemtől szembe nekik megyünk, főleg, ha látjuk, hogy lépegetőkkel jönnek, mi meg roncsautókkal támadunk. Azt soha a büdös életben nem tudjuk meg, hogy valójában mi a retkes lószart akartak azokkal a roncsokkal elérni?

  • A sivatagos csatánál az egyetlen értékelhető és drámai tetőpontot előhozó jelenet az volt, amikor Finn végre valahára fel akarta volna áldozni magát. Sajnos ezt a tervét nem tudta megvalósítani, mert igaz, hogy ő az ágyúval szemben száguldott, de a hátrafelé menekülő csapattársai közül az ázsiai segítő csodálatos módon MEGELŐZI ÉS ELLÖKI. Mindezt azért, hogy smároljanak egyet (KÖNYÖRGÖM FINN MELEG!!!!!) és a háttérben láthassuk amint a lázadók erődjének a fala fossá porlad.

  • Kajla Reni hisz az upgradelt AT-AT lépegetők vs Jedi mesterek 1:0-ban, ezért is löveti vagy két percig a homokot,amit már a Weasley gyerek sem bír nézni.

  • Luke úgy néz ki, mint egy felnőtt Peter Dinklage és ezt a képet az egész film alatt képtelen voltam kiverni a fejemből.

És még tudnám folytatni, de egész egyszerűen felesleges. Az egész film annyira rettenetes alapötlettel rendelkezik, mint még semelyik a sorozatban. A folyamatos geg-halmazok, poénos jelenetek, időhúzások megkérdőjeleztetik velem azoknak a fókuszcsoportoknak az ítélőképességét, akik erre igent mondván zöld utat adtak a produkciónak.

Remélem George ezt látván zokog.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==