[12] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 40 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3506 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 17866 kreditet gyjttt

2017 november
09:12 Eternal - Teszt (iOS)

tletet lopni nem szp dolog, de ha ilyen jl csinljk akkor sem?
Mindig azt szoktam mondani, hogy manapsg mr nem minsl olyan nagy bnnek, ha a jtkksztk visszanylnak valami klasszikushoz vagy esetlegesen valami nagy sikercmtl lopnak tleteket, az sem baj ha le „copypaste”-elik az egszet. De mindez csak akkor megbocsjthat, ha mindezt jl csinljk s esetlegesen kpesek valami extra tletet is hozztenni, ami csak az vk. Az Eternal esetben pontosan ez trtnt, ne menjetek sehova!

Lssuk akkor a barna mackt! Az Eternal egy krtys jtk ami els rnzsre poftlanul lemsolta a Blizzard sikerjtkt a Hearthstone-t. Ezt a dolgot most tbb okbl kifolylag is megbocsjtjuk, az els, hogy maga a Hearthstone is csak egy msolat, hiszen a nagysiker MAGIC alapjaira ptett, onnan vette az tletek legtbbjt, csupn csak a grafikai megjelents s a hangulat volt az ami ennyire egyediv s sikeressg tette a hasonl tpus jtkok kztt. Szval az Eternal kszti megprblkoztak a lehetetlennel, igyekeztek meglovagolni a siker receptjt s nagyon gy nz ki hogy sikerlt is nekik. Sok jtkgyrosnak beletrt a bicskja ebbe a feladatba, de az a minsg amit az Eternal kpvisel minden elismersemet elnyerte.

Mg a Heartstone ugye a klasszikus fantasy vonalat igyekezett kpviselni, addig az Eternal egyfajta steampunkos - kiss western betses - vonalat mutat be neknk, nehz lenne meghatrozni hogy milyen korban vagy vilgban jtszdik, de mindenkppen egyedi s fantasztikus hangulata van. rdemes els krben vgigjtszani a single kampnyt, ahol megismerkedhetnk az sszes karakterrel, a trtnetket vgigksrve a motivcijukkal is, akik egyenknt mind teljesen kln tpus jtkstlust kvetelnek meg. Pontosan gy mint a MAGIC esetben, ahol ugye sznekkel voltak megjellve a varzslk, itt is hasonlkppen fog mkdni a dolog. itt is a frakcis szneken kvl mindenki kapott egy egyedi logt is, hogy mg knnyebb legyen azonostani ket.

A hsk sszesen t frakciba lesznek elosztva, a Tz (Fire) termszetesen a puszttst kedveli a legjobban, a legtbb helyzetre valami erszakos megoldst fogunk tallni. Az Igazsg „Justice” frakcija az egyenlsg hve, legfkppen vdekezsre helyezik a hangslyt. Az Elementlis (Primal) er a termszet erforrsait fogja felhasznlni a puszttsra. Az rnyk (Shadow) frakci a stt varzslatokat fogja felhasznlni arra, hogy minden helyzetre talljon valami ellentmadst, ezt a rafks, rutinos jtkosok fogjk kedvelni. Az Id (Time) frakcija ugyanezt az ert a tuds, si hatalmnak felhalmozsra hasznltk fel, cljuk a vdekezs, ellentmads, nem pedig az esztelen pusztts.

Akrcsak a MAGIC vagy a Hearthstone esetben itt is az alapszablyok vgtelenl egyszerek, knnyen rthetek s elsajtthatak. Clunk az lesz, hogy az ellenfelnk leterejt nullra cskkentsk, ehhez lehetsgnk lesz arra, hogy lnyeket idzznk, lesznek varzslatok, varzstrgyak, mindezeknek szmtalan fajtja, tpusa, amire a jtk a kampny alatt gynyren meg fog tantani. Ha megidznk egy lnyt, akkor az abban a krben nem lesz kpes tmadni, ha mi vagyunk soron eldnthetjk, hogy a lnyekkel tmadni akarunk-e vagy esetlegesen meghagyjuk ket az ellenfl krnl vdekezsre. Minden teremtmnynek lesz egy tmad s egy vdekez pontja, ha a vdekezse magasabb mint a msik tmadsa akkor letben marad s a kvetkez krben meggygyulnak a srlsei. Fontos tudni, hogy tmads esetn megtehetjk, hogy egy vdekez egysget tbben is megtmadunk, ezzel gyakorlatilag szinte biztosak lehetnk benne hogy ki fogjuk iktatni, hiszen kevs olyan ers lny van ami kett tmadst is kibrna (ha meg van ilyen azt gy se fogjuk betmadni, hiszen sszeadni kett szmot az mg mindenkinek megy szerintem). Vannak olyan varzslatok, amik instant teht brmikor bevethetek, olyan gyorsan hogy mg a tmad krt is fellrhatjk, szerencsre erre mindig felhvja a figyelmnket a jtk, nem engedi hogy elcssszon a figyelmnk egy-egy ilyen j lehetsg felett. Lesznek mg varzstrgyak is, amik nagy mrtkben befolysolhatjk a csata menett, lesznek amik lnyeket erstenek, illetve olyanok amik minket s lesznek fegyverek amiket a hsk kezbe adhatunk, ezek vagy extra vdekezsre vagy pedig tmadsra lesznek alkalmasak.

A jtkban lv lehetsgek szma vgtelen, megtehetjk, hogy a klnbz frakcikat keverve mindenhonnan berakunk a pakliba valami ers s kedvenc lapot, de azt mindenkppen tudnunk kell ehhez, hogy akrcsak a MAGIC-ben itt is minden krtyhoz mana pontokra lesz szksgnk, ezeket meg csak a megfelel terletkrtykkal kaphatjuk meg. Szval minl jobban kevert a pakli, annl tbb klnbz tpus terletkrtyra lesz szksgnk, ezekbl meg krnknt csak egyet tehetnk le ugye, teht a lehetsgeink szma fel fog higulni, ebbl kifolylag a paklink nem gyors lesz hanem sokkal inkbb lass. rdemes teht maximum csak kett frakcit keverni, illetve lehetsg szerint alacsony pont lapokkal telepakolni a paklit, hogy kedvenc lapjaink tnyleg hasznlhatak legyenek.

Szmtalan taktika s stratgia adott a jtkban, a legalapvetbb dolgokat a kampny alatt megtantjk neknk, vgl ha btrak vagyunk nekimehetnk a multizsnak,a hol szmtani kell arra, hogy eleinte kegyetlenl el fogjk verni a feneknket. Rengeteg gyakorlsra s trelemre lesz szksgnk, illetve sajnos az ilyen tpus jtkoknl a „paytowin” egyrtelmen alapvet dolog, de mint a valsgban is ezzel meg kell brkoznunk. Ha ismerjk a lapjainkat s jl tudjuk ket hasznlni a legjobb jtkosokat is meg tudjuk verni. Fontos hogy tlssuk a lapok kzti kapcsolatot, lssuk a lehetsgeket s ezeket ki is tudjuk hasznlni. Mint a legtbb krtys jtkban itt is csak rengeteg gyakorlssal rhetnk el komoly eredmnyeket, hiba kltnk tzezreket lapokra s rakjuk ssze a killer paklit, ha nem tudjuk azt hasznlni. Mindent egybevetve az Eternal egy fantasztikusan j jtk, tkletes utnzata a Heartshstone-nak, mind ltvnyban, hangokba, jtkmenetben, taln pontosan ez a legnagyobb hibja is, hogy aki ismeri az eredetit az nem hiszem hogy vltani fog ennyi v utn. Mindezek ellenre nem vehet el a jtktl az elismers s tisztelet sem, hogy sikerlt megalkotni azt ami oly sok ksztnek lehetetlennek tnt. Az Eternal megllja a helyt a legjobbak kztt, de kornt sem hibtlan jtk, ahhoz mg nagyon sok idnek kell eltelnie.

8/10
2 komment

[12] Cash Bacsi
nov 10., pntek 11:56 #2
Jtszl a jtkkal s akkor megrted! Flelmetes mennyire lekoppintottk, de attl mg nagyon j jtk, mert sok midnenki prblta mr utnozni s nem sikerlt eddig senkinek! Az nem krds, hogy mindenki a MAGIC-et majmolja, itt a lops a ltvnyban, hangulatban, hangokban, beszdben, effektekben, minsgben nyilvnul meg, ami nagyon de nagyon Heartstone-os! Kb. el se kezdtem jtszani de mr lttam ... reztem, nagyon tjtt!
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[23] CeXzer
nov 10., pntek 11:49 #1
De mirt tartod HS klnnak, mikor mg meg is emlted a Magicet? Ez egy az egyben magic egy sokkal jobb interfsszel, mint a Magic duels (klnsen a chain kezelsnl), nmi szablyegyszerstssel, s valamennyi mana screw ellenttelezssel (nem kell pontosan olyan szn fldeket elforgatni, ami a mana igny, csak kell legyen annyi szned a jtkban). Az egyetlen dolog, amiben nem 100%-ban a MTG-nl ll a jelz a Magic-HS spektrumon az a fegyverkrtyk jelenlte, amivel az avatr tud direktben lnyeket tmadni, minden msban MTG.

Anno mikor kijtt a World of Warcraft TCG sokan vdoltk MTG nylssal, pedig elg jl elklntette a Blizzard (s az UDE) a kettt a kasztokkal, a teljesen ms harcrendszerrel s a questekkel. A kett kzl az eternal egyrtelmen a magicet nylja, nem a HS-t, nincsenek kasztok, sznek vannak, nincs automatikus mana, fldek vannak, s ami a legfontosabb, a lnyek az avatrt tmadjk, nem egymst, a blokkol dnti el, hogy kit kivel blokkol, ez pedig nagyon ms jtkmenetet eredmnyez, mint a Hearthstone-, viszont pont ugyanolyat, mint a Magic.
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(online)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live