Shifty Fox2017.09.14. 08:58

Nintendo Switch Bekklog, elvárások, benyomások, megjelenések

Olyan sokat nem agyaltam azon, hogy vegyek-e Switchet, mivel az elmúlt 1-2 (3-4) generációból minden megfordult már a kezem alatt. Tetszik a design, az egész elgondolás, a Nintendo exkluzív játékai is közel állnak a szívemhez. Az sem titok, hogy rohadtul kézikonzol-párti vagyok, a Switch is az az én szememben és akként is kezelem, úgyhogy sok cím kiválasztásánál fő szempont folt így a hordozhatóság. A listán bőven vannak exkluzív és multiplatform címek vegyesen, az utóbbiak kiválasztásánál nyilvánvalóan fő szempont volt a hordozhatóság a fentiek miatt. Ez amolyan check-list magamnak, amit vezetgetek serényen, egyszer majd viszem magammal a Gamer730-ra is, hátha így nem veszítem el a fonalat, mert ahogy nézem, jönnek a bejelentések rendesen. A terv az volt, hogy akkor veszek gépet (vagyis ez az alap nekem minden gépnél), ha 10 játék megjelenik rá, ami baromira érdekel. Amikor összedobtam ezt a listát, jöttem rá, hogy ezen bőven túl vagyunk, szóval meg is érett az elhatározás. Nézzük a listát.

2017. március 03. - The Legend of Zelda: Breath of the Wild: - CART

Elvárás:

WiiU-n végigjátszottam, a megalázó 51%-nál hagytam abba, úgyhogy hagytam még benne tartalmat a Switches körhöz. Ehhez még hozzájön a két DLC, úgyhogy elleszek vele.

Vélemény:

Az a bizonyos léc, amit alulról fognak nagyon sokáig nézegetni a kiadók és a többi hasonló stílusú játék. Nem lehet 5-6 sorban leírni miért, ezt ki kell próbálni, el kell fogadni. Nekem, hogy őszinte legyek ez nem nagyon volt Zelda, inkább egy kalandjáték, ami azt mondta, hogy: "Figyelj. Mászhatsz, főzhetsz, harcolhatsz, játszhatsz ezekkel. Ez a terület, ezek a képességek. Menj." És mentél. Kurvasokat. Itt nem volt, olyan, hogy falba ütközöl, vagy egy puzzle-t nem tudsz megoldani,mert nem jössz rá, hogy mire gondolt a designer. Itt nincs olyan, hogy csak a sárga bogyókba kapaszkodhatsz, amiken végigmászol egy ninja warrior pályát is könnyedén, de egy másfél méteres falat nem tudsz átugrani, mert nem úgy gondolta a tervező, hogy te ott átmész. Azon kevés játékok egyike amik lefektetik a saját szabályaikat, és be is tartják azokat. EZÉRT baszott oda. A WiiU-Switch között kardinális különbséget nem észleltem, baromság a WiiU-s verziót körüllengő sok pletyka, mindkettő élvezetes (max. azt nem viszed magaddal, speciel én a hintaágyamhoz nyáron kivittem a wiiU-t egy hosszabbítóval, úgyhogy már akkor megvolt a Switch érzés.

Gamer365 Teszt: 10/10(WiiUSwitch)

Trailer:

2017. április 7. - LEGO City Undercover

Elvárás:

Sajnos kimaradt WiiU-n, így pótolnom illene ezt is, bejön a sandbox jelleg, szeretem a LEGO címeket és a humorukat is.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 7/10 (WiiU)

Trailer:

2017. április 25. - Puyo Puyo Tetris:

Elvárás:

A mai napig gondosan ápolok egy Gameboy-t tetris célra, ez pedig olyan agyament mókának tűnik, ami nagyon kell így! A Demo csak megerősített ebben.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: N/A

Trailer:

2017. április 28. - Mario Kart 8 Deluxe: - ESHOP

Elvárás:

WiiU-n próbálgattam, de az online részében nem tudtam elmerülni, hátha a kézikonzolos megközelítés nagyobb mértékben segít majd ebben. Kart játék amúgy is jöhet bármikor, ez az én Forzám/Gran Turismom!

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 9/10 (WiiU)

Gamer365 Teszt: 9/10 (Switch)

Trailer:

2017. június 08. - Shantae: Half-Geenie Hero: - ESHOP

Elvárás:

Gyönyörűen megrajzolt, platformjáték. Szerelem volt első látásra.

Vélemény:

Baromira élveztem. 9 óránál állt meg a mutató a 100%-nál és a hardcore és hero módokhoz, valamint a Risky Boots DLC-hez hozzá sem nyúltam. A játék gyönyörű, az animációk szintén. Maga a cucc a régi oldalnézetes kaland-platformereket idézi, felderengett az Aladdin, a Lion King és a Jungle Book, de bevillat a Prehistorik is. Egy kicsit balaszolatlanok a táncok és egy két képesség, akad egy kettő, ami túlságosan megkönnyíti a játékmenetet, de ezek opcionálisak, kikapcsolható minden megszerzett cucc, úgyhogy bátran ajánlom!

Gamer365 Teszt: N/A

Trailer:

2017. június 16. - Arms:

Elvárás:

Elsőre jópofa kompetitív ökörködésnek tűnik, szintem jól elleszünk vele. Nyilván fontos az érzékelők pontossága, erről pedig csak kipróbálva fogok tudni nyilatkozni, de a látottak alapján nem lesz vele nagy gond.

Gamer365 Teszt: N/A

Vélemény: -

Trailer:

2017. június 22. - Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas:

Elvárás:

Elsőre pofátlannak tűnő mértékű Zelda klón a Wind Waker nyomdokain. Második blikkre aztán rájön az ember, hogy ez már csak azért is pozitívum, mert jó esetben 5 évente érkezik új rész a Zeldából is, így nagyon nincs lehetőség megcsömörleni tőlük.

Gamer365 Teszt: 7/10 (PC)

Vélemény: -

Trailer:

2017. július 21. - Splatoon 2:

Elvárás:

Online kompetitív lövölde létére eléggé jópofának tűnik. Bár az első rész kimaradt, jókat olvastam róla, úgyhogy kap egy esélyt.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 8/10

Trailer:

2017. augusztus 29. - Mario + Rabbids Kingdom Battle: - CART

Elvárás:

Fekete ló volt nekem az elején. Rohadtul nem értettem, hogy mi a francért hozzák össze ezt a két sorozatot. Aztán, ahogy egyre többet láttam, mind az összefonódást kezdtem megérteni, mind az új játékmenetet átláttam. Most már ott tartok, hogy ez lesz az első cím a gép mellé. Egyszerűen imádom amit láttam, és ahogy a review-kat elnézem, nem leszek vele egyedül.

Vélemény:

Úgy néz ki jó lóra tettem, kapogatja is a díjakat. Az elmúlt évek egy legjobb taktikai RPG-je számomra, a humor a helyén volt, megfelelően ellensúlyozták az idióta Rabbid-eket Mario-ék, a gameplay iszonyat élvezetes, a látvány pedig pazar. Az egy egyik legjobb játéka számomra, pedig nem volt 2017. éppen gyenge!

Gamer365 Teszt: 9/10

Trailer:

2017. szeptember 12 - Rayman Legends: Definitive Edition: - CART

Elvárás:

Rohadtul vártam anno a WiiU-s megjelenését, aztán nem sokkal előtte eladtam a konzolt. Ezután megvettem Steam-re, de vártam vele. Ezután PS4-en terveztem a végigjátszást, de még ez sem történt meg.

Tudom, hogy rohadt jó. A '90-es évek óta imádom ezt az idióta figurát, a mai napig megvannak a füzeteim, amit Raymannel, a szúnyoggal meg a gombafejű ellenségeivel telerajzolgattam.

Egyszerűen csak tartogatom, mint egy jó bort. (amellett, hogy minden létező kiadott demo-t agyonjátszottam.)

Vélemény:

Egyértelműen a 2D platformerek csúcsa, minden szó csak elcsépelt frázis lenne. A Switch verzióban van bőven tartalom, egyetlen negatívumot tudnék megemlíteni. A "mexikó" pályán valamiért előfordulnak framerate gondok, továbbá ugyanez beköszön az endgame után a hub-ban. Az utóbbit egy close software megoldotta (gyakorlatilag egyszer léptem ki amíg végigjátszottam, az ég tudja mi lehetett a baj). A játék maga közel hibátlan, a Switch port pedig fentieken túl tisztességes. Ajánlom.

Update: a 826 teensie megszerzésekor 35 órát mutatott a szviccs.

Gamer365 Teszt: 10/10 (X360)

Gamer365 Teszt: 10/10 (Nextgen)

Trailer:

2017. szeptember 22. - Dragon Ball Xenoverse 2:

Elvárás:

A SNES óta nem játszottam Dragon Ball játékkal, úgyhogy ideje egy kicsit újra, elmerülni benne, amit pedig eddig ebből láttam, meggyőzött róla, hogy jó belépési pont lesz ez. RPG-szerű fejlesztgetés, jópofa sztori és szemet gyönyörködtető grafika. Simán kell.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: N/A

Trailer:

2017. szeptember 30. - Sine More EX: - CART

Elvárás:

Már nem mondom meg melyik platformon játszottam anno vele, de simán kell ebből is egy példány, mert csak. Olyan mint a Skyrim, gyakorlatilag már csak kapucsengőn nem lehet vele játszani, de megérdemelten, rohadt jól szórakoztam vele.

Vélemény:

Jól áll neki a hordozhatóság. Normalon élhető volt, challengingen pedig valahogy még gyorsabban haladtam (gondolom a skillek élesedtek idő közben), egy bizonyos ponton. A Domus... és az a tény, hogy egy weapon slottal kell kezdeni a chaptert, ha megdöglesz, nagyon megszívatott. Egyetlen negatívum maradt utána, az hogy a sztorit folytatnám. Nagyon. Szerintem baromi érdekes volt. Dokkolva még nem játszottam vele, HH-ben ment végig, hiba nélkül.

]

Gamer365 Teszt: 9/10 (X360)

Gamer365 Teszt: 9/10 (Sine Mora EX verzió)

Trailer:

2017. október 05. - Stardew Valley:

Elvárás:

Imádom a lassú játékokat. A Harvest Moon-al, ha nem is életreszóló barátságot, de kiegyensúlyozott viszonyt alakítottam ki. Élvezetes, jópofa, nyugodt játékmenete volt. A Stardew Valley-re unalmas óráimban találtam rá, és látva a hatalmas hype-ot körülötte, gondoltam én is felugrom a vonatra.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 8/10 (PC)

Trailer:

FÜGGŐBEN - 2017. október 17. - NBA 2K18: - FÜGGŐBEN

Elvárás:

Baromira tetszik az NBA2K18. Egyike azoknak a játékoknak, amiknél a hordozhatóság nyomott a legtöbbet a latban.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 7/10 (PS4)

Trailer:

2017. október 20. - Fire Emblem Warriors: - CART

Elvárás:

Zelda skinnel bejött ez a játékmenet, a Fire Emblem karaktereit szeretem, a fanservice bejött, így teljes mértékben lefedem a célközönséget. Sima vétel.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 7/10 (3DS)

Trailer:

2017. október 24. - The Mummy Demastered:

Elvárás:

A tömegekkel ellentétben a filmen jól szórakoztam, amit pedig eddig erről a játékról olvastam, megvan az esély, hogy egy jó metroidvania címet kapunk. A pixeles grafika nekem egy kicsit kezd túlhasznált lenni, viszont lehet ezt jól csinálni. A wayforward felé pedig megvan a bizalom, értenek a stílushoz.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: N/A

Trailer:

2017. október 27. - Super Mario Odyssey: - CART

Elvárás:

Várok már egy kalandosabb 3D Mario-t, mert a 3D Land, és a 3D World valahogy olyan steril volt. Hiányzott amit a Sunshine-ban vagy a Galaxy-kban láttam/éreztem. A látottak alapján talán elmozdulnak ebbe az irányba.

Vélemény:

Én játéka. Mit év játéka, majhogynem GOAT! Hibátlan platformer, kellő kalandelemmel, változatos világokkal, a gyűjtögetnivalók pedig nagyon motiválóra sikerültek, valahogy nem lehetett megunni a holdak gyűjtögetését (az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még kb 200 várat magára a föld alatt/virágban/verseny mögött/felhők fölött stb. Zseniális!

Gamer365 Teszt: 10/10 (Switch)

Trailer:

2017. november 10. - Doom: - CART

Elvárás:

Doom ismét Nintendo konzolon. Amennyire elhíresült gyerekjátéknak ez a platform (nem!)… Insta-buy. Imádtam PS4-en minden percét, úgyhogy nem is kérdés.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 9/10 (PC)

Gamer365 Teszt: 9/10 (Switch)

Trailer:

2017. november 14. - L.A. Noire:

Elvárás:

Na, ennek a bejelentése meglepett. Az is hallott róla, aki nem játszott vele, jóféle krimisztori, kissé behatárolt játékmenettel. Sajnos anno kimaradt, Steam-en megvan, persze valami nyomor miatt nem indul el, így hajrá, végre nekiülhetek.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 8/10 (X360)

Trailer:

2017. november 14. - Rocket League:

Elvárás:

Baromi élvezetes ökörködés, sokat nyom a latban a cross-platform multi, meg az, hogy kézikonzolon tudom játszani. Nagyon kellemes meglepetés, hogy erre is megjelenik.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: N/A

Trailer:

2017. november 17. - The Elder Scrolls V: Skyrim: - CART

Elvárás:

Már csak mosógépre nem jelent meg szegény Skyrim mégis baromira várom, mert eddig nem tudtam magammal vinni, max. laptopon. Egy teljes kivéreztetésen túl vagyok, de úgy érzem, hogy itt az ideje egy újabb körnek.

Vélemény :

Bár még nem fejeztem be, de egy laza 30 órácska beleszaladt, ennyi idő alatt (és persze egy végigjátszással mögöttem) már ki tudom jelenteni, hogy semmiben nem szenved hiányt. Tudom, vannak akik a modok után hisztiznek, ezek engem nem érdekelnek, a játék tudja amit kell, nem akadozik, szép, az akksit sem fekteti le egy óra alatt. Polcra való anyag, a hibátlan port definíciója!

Gamer365 Teszt: 10/10 (PC)

Gamer365 Teszt: 10/10 (Switch)

Trailer:

2017. november 28. - Resident Evil: Revelations Collection: - ESHOP

Elvárás:

Az eredeti Resi-kor még kölyök voltam, nem élveztem a konstans szivató nehézséget, így én a Revelations első részével léptem be a szériába 3DS-en. Nagyon bejött, a nehézség már vállalható volt, rohadtul élveztem. Ezután jött a 4-5-6 (mindegyik tetszett, tudom istenkáromlás néhányak szemében, de nem izgat), majd a Revelations 2, aminek megint sikerült eltalálnia. Jöhet egy újrajátszás a Switchen is.

Vélemény: -

Revelations 1 Gamer365 Teszt: 7/10 (3DS)

Revelations 1 Gamer365 Teszt: 7/10 (3DS)

Revelations 2 Gamer365 Teszt: 7/10 (X360)

Revelations 2 Gamer365 Teszt: 6/10 (PSVita)

Trailer:

2017. december 01. - Xenoblade Chronicles 2: - CART

Elvárás:

Xeno 1 rohadt jó volt, Chronicles X szintén, de nehezen nyeltem be, hogy nem kapcsolódott a kettő. Ennek a résznek viszont csak az esélyt adom meg, mert az art style-al valahogy nem tudok megbírkózni és ez előítéletekkel tölt el. Ahogy informálódtam, megint különálló sztorik kapunk, bár ebben nem vagyok biztos, de van egy olyan érzésem, hogy egy újabb Final Fantasy szerű sorozatot kapunk, aminek annyira nem örülök mert szeretem az egybefüggő világokat.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 9/10 (Switch)

Trailer:

2017. december 14. - Yooka-Laylee:

Elvárás:

Cuki retro ugrabugra. Gyerekkoromban nekem a konzolok kimaradtak, így nincs olyan tömény nosztalgiaérzetem ezek felé a játékok felé mint sokaknak, PC-n anno másfelé terelődött a hangsúly. Ennek ellenére akadtak ilyen próbálkozások, ez pedig azokra emlékeztet. Plusz az elmúlt években sikerült a rengeteg PS/Ninty klasszikus-t pótolni, így várom ezt is serényen.

Vélemény: -

Gamer365 Teszt: 7/10 (PS4)

Trailer:

Ennyi, 24 játékkal zártam az éves listám és közel a fele van meg. Azt hiszem megérte.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

8 napja
16

CHASE
Top 15 FIFA

2024.03.17.
2

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

p34c3
Negyven2

2023.11.14.
26

Dude
Harc a 41. évezredben

2023.10.23.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==