[37] carville (offline)

Segt?ksz - Vidm - Hisztis

egy 31 ves fi s itt lakik: Veszprm / Balatonalmdi

5152 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 103446 kreditet gyjttt

2017 August
22:51 Path of Exile 3.0
Ma jelenik meg a Path of Exile Xbox One verzija, ami a kt nappal korbbi knai debtls utn ismt j emberek milliihoz fogja eljuttatni ezt a remekbe szabott ARPG-t. Ezen apropbl gy gondoltam, rok Nektek a tartalmilag a konzolos vltozattal megegyez, 3.0 verzij PC-s kiadsrl, htha sikerl titeket elcsbtanom Wraeclast zord kontinensre.
Szemly szerint elkpzelni sem tudnk jobb alkalmat a kezd jtkosok szmra a PoE elkezdsre a mostaninl, mert a 3.0-s kiadsban minden rluk szl: Itt van egyrszt a marketing terht egyedl cipel 6 j fejezet, amivel sikerlt kis sznt vinni a szintezsbe, s ezzel egytt kiiktattk a rgimdi nehzsgi szinteket is. Eredeti flelmeimmel ellenttben, igenis komolyan rezhetek a vltoztatsok a „feljtott” fejezetekben is, ami alatt a korbbi fejezetek terletein trtnt vltoztatsokat kell rteni. Eddig jratlan tvonalakat jrhatunk be, j ellensgeket szerznk magunkat, sok olyan kis apr vltoztats, ami miatt sokkal inkbb rzdik ez a 10 fejezetnyi szintezs Egy nagy kalandnak, s ez szerintem nagyon j els benyomst kelt. (Ksbb pedig az jabb s jabb karakterek szintezse miatt gyis vgigismtled ezt is jra s jra…) Ami mellett mgsem tudok sz nlkl elmenni, hogy a hosszadalmas fejleszts, s a lthat igyekezetek ellenre is van benne valami sszecsapottsg a 7. fejezettl kezdden, mert pont a hangulatteremt lore pts hinyzik bellk. A kivlan vezetett 6.-ot kveten megritkulnak a karakternk s a bossok ltal elejtett egymondatos szvegek, elveszik a bossok identitsa, amit az eredeti fejezetekben (s mg az 5. fejezet kzepn lv al-boss szmra is) olyan jl sikerlt nhny mondatban megadni nekik. Ebben a tekintetben az Epilgus mr komikumm vltozik t, mert az csak gy… Megtrtnik. Most, hogy kt ilyen nagy llegzetvtel premieren is tl vannak a fejlesztk, mint a knai PC-s s a vilgpremier Xboxos, nem tartom kizrtnak ezeknek a ksbbi ptlst, kiegsztst, s remlem meg is teszik, de ez most ilyen.
Ez a sztori md teljesen j jtkosoknak 25-35 ra szrakozst jelenthet teljesen ingyen, softcore (standard) jtkosok szmra, mg Hardcore karakterrel (ahol a hall nem megengedett) az vatoskods miatt hozzszmolhatsz mg legalbb 10 rt, de akr ktszer ennyit is, mert a 10. fejezet fnke szoks szerint ismt nagyon szemt, szval a valdi Hardcore killhez lehet kelleni fog egy msodik karakter. (Ennek ellenre messze ebben a kiegsztben vannak a legknnyebb boss harcok, n kivtelesen egyszer sem haltam meg j bosson! :) )
Szintn emltsre mlt a megjtott Tutorial s a beptett Help rendszer, ami viccen kvl ktelez olvasmny minden j jtkosnak, mert rengeteg olyan egyedi jtkmechanikai elem van a jtkban, amivel mshol nem tallkozhattl, valamint a mkdsk sem magtl rthet, viszont a minsgi szrakozshoz elengedhetetlen legalbb az alapvet Vendor receptek ismerse.Az Endgame

Az igazi, hosszan tart szrakozs persze ezutn fog kezddni, mert megnylik a lehetsg a Trkpekre. Ehhez sajnos a 3.0 minimlisan adott brmit is, ezentl az j fejezetekben megjelen mobok is bekerlnek a vletlenszeren kivlasztott szrnyek kz, valamint megjelent a Pantheon rendszer, ami klnbz segt jelleg ervel ruhzhat fel minket. Emiatt a tapasztalt jtkosoknak kicsit csalds is ez a jelenlegi kiegszt, mert az lmnykhz nem adott hozz semmit, az eddigi endgame tartalmat pedig megcsinltk Pantheon nlkl is, ez ismt inkbb a kezdk megsegtst szolglja. Az j jtkosokat ez nem fog problmt jelenteni, mert rengeteg lehetsg van a korbbi kiegsztknek ksznheten.
A trkpek azok a terletek, amiknek a korbbi, Atlas of Worlds kiegszt adott korbban egy sszefoglal kontextust, a vgre tve 4+1 j bosst is. Az itteni terletek kln pikantrija, hogy a felszerelsnkhz hasonlan lehetnek Normal-Magic-Rare-Unique ritkasgak, s ezek klnbz j szablyokat adnak a terletekhez. Pl. a szrnyek 30%-kal tbbet sebeznek, vagy a trkp vgn kt boss vr minket, esetleg tlvilgi szrnyek fognak rd tmadni a halott szrnyek maradvnyai kzl feltmadva.
A modokon kvl viszont tovbbi sok random aprsggal egsztettk ki ezeket a trkpeket, hiszen brmikor tallkozhatunk kincseket rejt ldkkal, Essence-t rejt szrnyekkel, vagy kldetst ajnl Forsaken Masterrel is, akik a cuccaink fejlesztshez tudnak irnytott mdon hozzjrulni.
Ez a sok kis aprsg sszessgben sokkal vltozatosabb teszi a trkpeket, mint a Diablo 3 Greater Riftjei, ahol szrnyekkel teli res placcon vgigrohansz, az egyetlen szintmr a Rift szintje, extra meglepetsek nlkl. Itt viszont knnyen elfordulhat, hogy egy mapot knnyen ledarlsz, majd ms modokkal az letedrt kzdesz.
A sok v fejlesztse utn viszont mr nem ez az egyetlen lehetsgnk magasabb szinteken. Itt van rgtn a Labirintus, amivel softcore-ban semmi bajom nem lenne, Hardcoret jtszva viszont a mai napig nem tudtam hozzszokni: Ez egy, naponta eltr nyomvonallal rendelkez terlet, ahol Izaro csszron kvl rengeteg hallos csapda is vr minket. Ezek az leter %-ban sebeznek, s mint ilyen nehz ellenk vdekezni (br a health regeneration segt), sajt bszmesgem miatt pedig mr nem egy karaktert vesztettem el ezek miatt. Megjegyzem, ha nem akarnm tlgondolni ket, sokkal jobban megbirkznk velk, mert rengetegen csontnlkl ledarljk. De amikor egy vratlan sebzs miatt pnikszeren egy msik csapdba szaladok, az nem segt. :)
Sokkal bartibb a Prophecy rendszer. Ez az rtktelentl kezdve a nagyon j jutalmakig brmit adhat, s taln egy vgtelentett quest rendszerhez lehetne hasonltani, ahol egy kapott feladatot kell teljesteni egy jutalom remnyben. Szintn van 4, csak prfcia-lncokon keresztl elrhet boss is.
s akkor ott vannak mg a kettvel korbbi ligbl tmentett Breachek s Breachlordok, vagy a legels kiegszt ta meglv Apex of Sacrifice a vgn Queen Atzirivel, s persze az ber vltozata… nmagukban tbbek mint, a Diablo 3-mal prhuzamba lltva az ottani berbossok a Hellfire ringekrt, amit szerintem rgta senki sem farmol, hiszen minek. j jtkosknt annyi lehetsged lesz, hogy belezavarodsz, s ha hirtelen unod az egyiket, csinlhatod kicsit a msikat.


Challenge League

A Hardcore jtkmd mellett ez a msik, ami miatt tovbbra sem tudtam megunni ezt a jtkot. Ez az, ami a Diablo 3-ban a Seasonok, csak ezttal is sokkal tartalmasabban s profibban kivitelezve, mint ott.
Egyrszt vannak a hagyomnyos Softcore (Standard) s Hardcore ligk, amik a jtk nylt btja ta rintetlenek. Xboxon ezek teljesen frissek lesznek (nincs crossplay), s az itt ltrehozott karakterek, kitermelt lootok s el nem klttt pnzek 1-2 v utn s azt kveten a szerverek bezrsig is megmaradnak. Ami tk jl hangzik, de 1.) Fl-egy v sznet jra elkezdeni jtszani egy magas szint karakterrel (fleg a passzv g reset utn, ami a folyamatos balance s frissentarts miatt lland tnyez) nekem sosem volt szrakoztat 2.) a piacot folyamatosan teltik az jabb s jabb lootok, s az j tartalmak is sokkal kevsb tartanak ki mr feltpolt karakterekkel.
Az ltalban 3-4 hnapig tart Challenge ligk friss karakterekkel s ezrt gazdasggal rendelkeznek, s ezrt a vissza-vissza trsre kivlak, amikor visszatrsz a jtkba senki sem fogja erbl letudni a tartalmat vagy mrhetetlen gazdagsggal felbolygatni a piacot, htul hagyva tged a porban. Csak a tuds s elktelezettsg (meg egy kis szerencse faktor) szmt. A liga vgn a karakterek s a lootjaik tkerlnek a megfelel permanens ligkba (softcore softcoreba, HC HC-ba), ezrt Neked nem ktelez befejezned a jtkot, ha 4 hnap utn is ezzel a karakterrel akarod folytatni.
Msrszt a jtkba bepl jdonsgok is mindig ezeket a ligkat rik el elsnek, sok olyan jtkmechanika van, ami egy Challengenek indult, majd a kzkvnat miatt bekerlt az lland mechanikk kz, mint pl. a mr emltett Essence, Prophecy vagy Breach, s ezek mell exkluzv lootok is trsulnak, amik csak a ligk befejezse utn lesznek elrhetek a permanens ligkban.
A jelenleg PC-n fut s valsznleg Xboxra is rkez Harbinger Challenge is kapja az vet a tapasztalt jtkosoktl, s ebben igazat kell adnom nekik. Kezdknek nyilvn nem okoz ez problmt, de sok emberhez hasonlan a jelenlegi „kihvs ligbl” n is nagyon hinyolom a Kihvst. Ezen folyamatosan prblnak javtani a fejlesztk, elvileg a jvhten ismt vltoztatnak rajta, legalbbis a PC-s vltozaton biztosan.

Hardcore s Solo Self-Found

Tbbszr utaltam mr fenn a cikkben, hogy n Hardcore ligban jtszok, s szintn tudom ajnlani kezdknek, n is a Path of Exileban szerettem meg ezt a jtkmdot. Amit a Blizzard a Diablo 3-mal mvelt egyenesen vicc, egyszeren komolyan vehetetlen egy olyan Hardcore md, ahol az sszes kaszt rendelkezik egy szuperber passzvval ami megmenti a halltl, s ami a legrosszabb, ezzel csak azt ismertk el, mennyire komolyan vehetetlen az a fejldsi/kihvsi rendszer amit a jtknak megalkottak, hiszen k maguk is szksgt lttk egy ilyen skillnek, hogy egyltaln jtszani lehessen vele.
Itt nem is az a fontos, mennyivel fairebb a Path bof Exile rendszere, amirt a sajt hallodat sokkal inkbb tudod a sajt hibdnak beltni, mint a jtknak. Azrt ajnlom, mert a halott Hardcore karakter egyszeren csak tesik Standardba.
Most jtszol elszr a jtkkal? Semmi vesztenivald nincs azzal, ha Hardcore-ban kezded el! Jtszol a jtkkal, s bizony ismeretlenl hatatlanul is meg fogsz halni valamikor. De eltte minden hallkzeli lmnnyel tled azt az izgalmat, amit csak ez a md adhat meg neked. Amikor vgl mgis meghalsz, flkelsz ugyanazzal a karakterrel, visszamsz a hallod helysznre, megtanulod milyen hibt kvettl el. s eldntd, hogy ismt t akarod lni az izgalmas pillanatokat, jrakezded egy msik karakterrel, vagy tl nagy stressznek tartod az egszet, s egyszeren ott folytatod Softcoreban, ahol Hardcoreban abbahagytad. Veszteni vald nincs, de egy lmnnyel lehetsz gazdagabb! Igazi jellemfejleszt jtkmd, ezutn a Batman film „Azrt esnk gdrbe, hogy megtanuljunk kimszni belle” szlligje igazi rtelmet nyer. :)
Az igazsghoz hozztartozik, hogy a Hardcore Challenge ligban jtszk is az rks Standardba fognak kerlni, nem a Softcore Challenge vltozatba. Ezrt ha a lighoz tartoz, mini-achievementeknek megfelel Challenge-eket is teljesteni akarod (spoiler: mg Softcoreban sem fogod megcsinlni az sszeset), kizrlag akkor tartom tgondolandnak Softcore karakterrel indtani a kalandot, esetleg indtani egy Softcore Challenge karaktert is a Hardcore mell.

Egy bekezdsben megemltem mg a Solo Self-Found, rviden SSF vltozatokat is. Ezek az igazi mizantrp antiszocilis ligk, ami szintn kzkvnatra kerlt be a jtkba. Ebben a party jtk s kereskeds sem megengedett, kizrlag az ltalad tallt trgyakat hasznlhatod, s a tpos bartaid sem segthetnek t a nehezebb szitucikon, mindent egyedl kell megoldani. A kizrlag singleplayer lmnyt keresknek ez tovbbi extra izgalmaz s kihvst jelenthet. Ebbl is van Softcore s Hardcore vltozat, valamint permanens s Challenge vltozatok, s a marads ezttal sem ktelez. Brmikor tviheted a karaktered s gyjttt felszerelseket az annak megfelel Multiplayert engedlyez vltozatba, az SSF HC Challenge karaktert a multiplayer HC Challenge ligba, s stb. Viszont emiatt az tjrhatsg miatt is, csalsokat elkerlend, internetkapcsolat mg az ilyen teljesen singleplayer karakterek esetben is ktelez! (Egy j pontot kizrlag a konzolos Diablo 3 javra megtlek.)

Pay2Win vagy Free2Play?Semmi olyan nincs a jtkban, ami valdi pnzrt segtene neked fejldsben, nyltan ersebb tenne, vagy elzrt tartalmat megnyitna. Sohasem fogod magadat eurrt felvsrolni a toplista lre, vagy bevsrolni magadat egy j dungeonba vagy j kasztba. (Diablo 3, khm…)
A rengeteg gyjtgethet pnz/craftalapanyag fajtk, Essence-ek s Divinitation cardok, s persze a nagybets Loot miatt mgis kptelensg az ingyenesen rendelkezsre ll Stash hellyel hossztvon knyelemben rezned magadat, azok rendszerezse pedig a kifejezetten erre kitallt Stash Tabok nlkl igazi rmlom.
Emiatt gy gondolom, ha komolyan gondolod a jtkkal val szrakozst, elbb vagy utbb fizetni fogsz. Ez az szinte vlemnyem.
Remlem ez nem vette el a kedvedet attl, hogy tnyleg teljesen ingyen letltsd a jtkot, kltsgek nlkl vgig vidd a sztorit, tovbbi 10-50 rt tlts az endgame-mel trts mentesen, prblgass teljesen j karakter sszelltsokat amg megtallod a kedvencedet tovbbra is ingyenesen, majd esetleg, amikor felkszlve rzed r magadat, veszel pr Stash Tabet, hogy sokkal knyelmesebben tltsd el a tovbbi egy-ktezer jtkrt, mint nlklk. :)
9 komment

[27] Rotten
Aug 02., Friday 16:31 #9
Vlasz CeXzer (#2) zenetre
Kb igy gondolom en is.Azt meg hozzatennem, hogy a diablo2 ota nem futottam bele olyan szemellenzos, elitista bagazsba, mint PoE forumokon.
[19] Yeaf Kitri
Aug 26., Saturday 16:14 #8
Kt hete ki akartam prblni, de sajnos 5-10 percenknt "An unexpected disconnection has occurred" hibazenettel a bejelentkez kpernyre doblt mindegyik szerver. Sajnos a nem tl beszdes zenet oka rengeteg minden lehet. Volt akinl egy bizonyos jtkbeli fegyver hasznlata okozta, volt, akinek a videodriver frissts oldotta meg a problmt. Sajnos nlam valami ms exotikus ok llhat a hiba mgtt.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
[29] lacapaca
Aug 26., Saturday 0:33 #7
Vlasz CeXzer (#6) zenetre
Nem tudom mennyit kereshetnek ezen a f2p mobk. Gondolom ott sem mindenkinek jn el ezzel az aranyes, mint ahogy emiatt ennl sem garantlt. Az, hogy ms ARPG-ben ez hogyan mkdik, nem rtem, hogy itt mirt kne relevnsnak lennie. Ez nem ms ARPG. Ha mindenki gy gondolkodna, minden jtk tk egyforma lenne. A loot alapnak szerintem meg inkbb a stat a lnyege. Egy viszonylag apr karakterrel szaladglok benne, hol rdekel hogyan nz ki, alig ltom. Ha k ebbl szeretnnek pnzt, nekem csak rm, mert nem rint. Aki meg erre bukik, legalbb tud mirt fizetni benne. Msrt nem nagyon kell. Mikzben adott egy minsgi, tartalmas jtk. Nem rtem mi ezzel a problma.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[24] CeXzer
Aug 25., Friday 23:18 #6
Vlasz lacapaca (#5) zenetre
Nem kell legyen, tbbet keresnek rajta, mintha nem ingyrt lenne. Nzd meg a f2p mobkat...

n is kltttem skinre pnzt mr letemben, csak nem sikerlt megrteni a lert szveget, eleve nincs ott, hogy ettl paraszt leszel, csak az, hogy ebben a jtktpusban ez a jtk rsze kellene, hogy legyen, nem a mikrotranzakcik. Mondjuk tnyleg hlyesgnek tartom kozmetikai cuccokra pnzt ldozni, de nha jl esik, csak pont nem egy loot alap arpgben.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[29] lacapaca
Aug 25., Friday 22:26 #5
Mr a btja is tetszett, a most megjelent meg mg jobban Hihetetlen, hogy ezt gy ingy'. Szinte szgyellni is fogom magam miatta, ha nem fizetek majd valamirt. Ha msrt nem, ht majd valami skinrt. Hadd lssa mindenki mekkora paraszt vagyok, s hogy hlyesgekre kltm a pnzem
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[24] CeXzer
Aug 25., Friday 21:08 #4
Vlasz carville (#3) zenetre
, a Diablo pont gy mkdik, mint vtizedeken t mkdtek a jtkok. Megveszed, jtszol vele, jn hozz kiegszt, ha kell megveszed, azzal is jtszol. A nekr annyibl frissebb dolog, hogy az inkbb DLC, mint expansion set (mint a reaper of souls volt). Szal nekem meg ezt volt fura olvasni. Gyakorlatilag lefikztad az sszes jtkot, ami a DLC rlet eltt kijtt, mrpedig a DLC-ktl s a mikrotranzakciktl szerintem minden csak rosszabb lett... A Dio3 nekem egy komplett, ksz jtk, mr a reaper of soulsal az lett. Eltte volt kis tkeress pont a mikrotranzakcis, folyamatos bevtel kell dolog miatt. Hlistennek mr nincs. A karidat meg addig tolod, amg gy nem rzed, ennyit akartl/lehetett kihozni belle, akkor vge. Azzal egyetrtek, hogy n is sajnlom, hogy gy nz ki ez ennyi, befejeztk, nemigen jn a kvetkez expansion set. De ez van, a GTA3-hoz se jn mr semmi, mgis j jtk, ahogy a warcraft 3 se lett azzal kevesebb, hogy nem fejlesztgetik llandan.

A lvl20-ig dolog pedig a demo. Azrt csak lttl mr jtkot, amihez kiadtak demot, gondolom nem a Diablo az els. Vagy ez gy meglep koncepci, hogy adott egy komplett jtk, engedik, hogy demzd egy kis rszt, ha tetszik meg kell venned a tbbit? Rgen szinte minden jtk gy mkdtt, s ez volt a J mdszer, amihez minden nap remnykedem, hogy egyszer visszatrnk!
(Annyiba kerl a Diablo, mint a tbbi jtk, minden jtkhoz flre kell tenni 2 vig?)

A mikrotranzakcirl nem gondoljuk ugyanazt. Egy loot alap jtkban a kozmetikai rsz (amennyiben rdekel valakit, engem szokott) a loot rsze. Az, hogy megveszem, s akkor ott van a karimon, az semmi. Az nem jtk. Szal szerintem ebben nem j a mikrotranzakcis rendszer.
Egy League of Legendsben teljesen j, hogy kozmetikai cuccokat vehetsz, mert azok nem befolysoljk a jtkmenetet, megveszed, rlsz, hogy mshogy nz ki a Teemod, mint a legtbb Teemo. Itt viszont ez a loot rsz kellene legyen, ugyangy rlsz neki (ha rdekel ez), hogy talltl valami fasznyosan kinz pnclt, mint mikor tallsz valami sokkal jobb legendary skillt, mint amit addig hasznltl. Nem vletlenl talltk ki a transmog rendszert a WoW-ban s hoztk t ebbe is. Ott is a fl jtk az volt, hogy talltl olyan cuccot, amiben feszthettl Stormwindben, fleg a vanillban, ahol mg sok minden tnyleg nagyon ritka volt. Onnantl, hogy ott is megvetted, azzal, hogy fesztettl benne Stormwindben nem azt mondtad, hogy "nekifutottam ezerszer X raidnek s qrva nagy mkom volt, nzztek, milyen fasza pnclt talltam", hanem azt, hogy "volt felesleges pnzem s hlyesgre kltttem", ahogy azt megteheti az sszes tbbi paraszt is brmikor, ez teljesen jtkon kvli dolog, hogy van e r pnzed, 0 achievement. A stashel meg ilyesmivel nem lenne bajom, de nekem ezzel a loot rendszer fele hinyzik ebbl a jtkbl a tbbi ARPG-vel szemben, mrpedig ezeknek az ARPG-knek a 90%-a a loot.

A hardcore mdrl meg annyit, hogy tovbbra sem tartom annak. Te se vletlenl rtad, hogy nincs mit vesztened. Persze, nagyszer, hogy addig eljutottl hardcoreban, de ebben a jtkban mindenfle hackels nlkl (mert azrt azt, hogy valaki trogatja a save filet ne tartsuk mr a jtk normlis mkdshez tartoz dolognak) nyugodtan indthatod az sszes karid hardcoreban, nincs ttje, mikor elszr meghal, addig jutottl, s ennyi. Ms hardcore mdokban ez egy elhatrozs, hogy most idt fektetsz ebbe, aztn elbb-utbb el fogod bukni, s nem lesz ott a lehetsg, hogy folytasd. Ennyi ervel, ahogy rod is, minden jtkban van hardcore md, meghalok a skyrimben, jrakezdem, hardcore. Meghalok GTA-ban, trlm a mentst, kezdem jra, hardcore. Persze ha meggondolom magam, akkor mgsem, annyira mgsem hardcore. Azt a ligt mshogy kellene elnevezni, nem hardcorenak.

Arra mr nem akarok visszatrni, kinek mi a szrakoztat, nekem a PoE vek alatt nem lett az egy percre sem, nemhogy 2-3 ra utn, a Dio3 pedig mg mindig az, a Grim Dawn szintn, de azt tk elfogadom, hogy ezt mshogy ltod, nem vagyunk egyformk. Persze onnantl, hogy neked ez a szrakoztat jtk, tk rthet mirt jtszol vele, nekem ez egy ilyen cskevny, amire egybknt nagyon haragszom, mert imdom a stlust, s lehetne 1000x jobb is.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[37] carville
Aug 25., Friday 19:57 #3
Vlasz CeXzer (#2) zenetre
Nem vettem meg a Nekrt.
St, ha megakarnm vdeni a fizets nekrt, megtudnm, mert aki azzal a kaszttal akar jtszani, az utna tbbszz rt eltlthet vele, mg mindig kivl r/rtknl tartunk.

A Diablo 3 tartalmi supportjban risit csaldtam a Reaper of Souls kiegszt utn, s az, hogy ennek megoldsa helyett ilyen nyilvnvalan mssal foglalkoznak, nekem elg volt, hogy a Nekrot clkeresztbe lltsam.
Amg a Diablo 3 az utbbi kt vben a rossz viccnl tbb j tartalmat kptelen volt adni (Diablo 1 retro dungeon), pedig korbban fizettem is volna rte, a PoE-ben folyamatosan ltom a fejldni akarst s mindig j mechanikkkal lepnek meg, teljesen ingyen. s ehhez nem kell kt vig flre tennem...
n gy tudom sszefoglalni a kt jtk kzti jelenlegi viszonyomat, h a PoE 3-ra vrva indtottam az aktulis Dio3 szezonban egy j karaktert, kb. 5 ra utn megllaptottam h a PoE els 2-3 ra utn mr szrakoztat szokott lenni, ez pedig mr sose lesz MEGINT az...

A mikrotranzakci elleni rantet azrt nem rtem, mert n is kb azt rtam mint te, n nem tartom ezt a jtkot valban F2P-nek. Pnzklts nlkl gyakorlatilag lvezhetetlennek tartom ezt a jtkot hossztvon. Mert a Blizzard alkalmazottakhoz hasonlan ezek a fejlesztk is pnzbl lnek, szval ez gy van jl.
Ezrt n eldntttem, hogy Mikor s Mennyit fizettem nekik a kapott szrakozsrt. s mostantl csak annyit kell fizetnem amennyit n akarok, mert j tartalomrt soha nem fognak pnzt elkrni. A Diablo 3-ban viszont sajnos nincs milyen tartalomrt fizetni...
Ezt a fajta kiprblsi lehetsget elrehaladottabbnak tartom, mint azt, h a Diablo 3 kiprblhat lvl 20-ig, amiben kb semmi nincs, aztn fizess vagy tnj el. Mintha elmennl autt venni, az els lkhrt pofsan nz ki, a kilomterra lls leellenrzshez mr a kocsit is meg kell venned...
Ezt a jtkot vgignzheted az elejtl a vgig ahogy csak akarod, belelhetsz egy olyan tesztvezetsbe ami addig tart ameddig szeretnd, s akkor "veszed meg", ha a kapott lmny megegyezik az elvrsaiddal.

Nekem a Stash Tab sokkal fontosabb volt mint csili-vili armorok, de ppen azrt ruljk ket, mert msoknak is az teszi teljess az lmnyt, akrcsak neked. Ha neked az hinyzik, akkor azt vedd meg.
De azt mondani, hogy egyszer fizessl, s megkapd az SSZES armort, belertve a jvbelieket is... Akkor a Nekromantra trjnk vissza, ott mirt fasza dolog, ha ezrt az j kasztrt utlag megint fizetni kell? A Diablo 3-ban fizethetsz folyamatosan, a PoE-ben mr ez gyalzat?
Vedd meg azt az armort ami tetszik, egyszer veszed meg, s akkor a tid rkre... Ahogy a Nekromanta a Diablo 3-hoz. Ha kijn egy mg jabb kaszt a Diablo 3-hoz, azt megveszed, ha tged az rdekel, ha kijn egy mg jabb armor a PoE-hez, akkor azt veszed meg, ha tged az rdekel. Ez gy fair.

Hardcore ranten meg nagyot rhgtem, ne srtdj meg, de ilyen hozzllssal kptelensgnek tartom, hogy te valaha is jtszottl ARPG-t Hardcore mdban, akkor viszont a kritikt nem rtem.
Azt az ARPG-t jtszod Hardcoreban amelyiket csak akarod, egy dediklt Hardcore liga vagy dediklt Hardcore jelz nem tbb mint egy segdlet az nkontrollhoz, valamint egy Seal of Quality, ha ezt msoknak be akarod bizonytani. s ez is csak annyit r, amennyire kijtszhat a rendszer.
Ha tnyleg sikerl meghalnod egy Hardcore karakterrel PoE-ben, az letben nem hackeled vissza azt a karaktert Hardcore ligba. Grim Dawnban akkor minek van Hardcore md, ha utna gy rod t a mentst a gpeden ahogy akarod? -_-
A Hardcore jtkmd nem a jtkosok megszvatsra van kitallva! Ez nem olyasmi, amit brkinek a torkn le kne nyomni! Sem olyasmi, ami miatt valakinek nagyobb lenne az e-penje!
A Titan Questben semmifle Hardcore md nincs, de ha meghaltam, nszorgalombl kezdtem egy j karaktert. Mert Nekem fontos, hogy ezzel a hozzllssal jtszak egy ARPG-t. Neked az ARPG-kben a loot az izgalmas, nekem a hall nlkli jtk izgalmas! Softcore-t ma mr unalmasnak tartom, ezrt n nem is jtszom. Ennyi!
De erre taln sohasem jvk r magamtl, ha a PoE-ben nincs ez a kiprblsra sztnz rendszer, s ezrt bztatok mst is, hogy ha eddig dzkodott tle, legalbb itt prblja ki.
Ha azzal a hozzllssal s jtkstlussal akarsz Hardcore-t jtszani, hogy ugyangy feleltlenl csapatod aztn folytatod Softcore-ban, akkor egyszeren maradj is softcore-ban... Ehhez hozzlls szksges, amit nem a jtk ad neked, hanem te nyjtod a jtknak...
Nekem hiba kerl le a karater softcoreba a hall utn, ha utna nem akarok vele jtszani, s ezrt trlm a fenbe. n nem bntetsnek tartom a Hardcore-t, amit ktelezen vgre kell ha akarja az ember ha nem, hanem jtkstlusnak, amit nszntambl is megteszek. Ezrt rlk neki, hogy a mezei jtkosoknak segti egy fejlesztk ltal tmogatott jtkstlusnak bemutatni, nem pedig bntetsnek, hogy egy letre elvegyk az ember kedvt tle.
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[24] CeXzer
Aug 25., Friday 15:38 #2
Valami skorai verzi ta prblok megbartkozni vele, de nem megy, nagyon free2play rzsem van, fapad az egsz, nem tallom lvezetesnek egyltaln, pedig sokszor nekifutottam, de nem. Mondtk, hogy nzzek meg high level gameplayt, mert akkor majd n is azt akarom, de nem, megnztem egy csomt, semmi csodt nem lttam benne, szerintem dgunalom a jtk minden szinten, s feleslegesen felhasznlellenes. Szvsz egy loot alap jtkban az, hogy 3 trgy fl el az inventoryban nagyon nem cool, de messze nem ez a legnagyobb bajom vele.

Az Diablo 3 khm... dolgot meg egyltaln nem rtem. Ja, megvehetted a nekr kiegsztt. s? Az nem egy f2p jtk, felhbort, hogy pnzrt adjk a kiegsztt! Viszont cserbe nz ki valahogy, ltszik, hogy profik raktk ssze, nem gy mozognak a karakterek, mint valami fabb (ez nekem kb minden jtkelemen tl is 50%-al kpes volt az lvezeti szintet cskkenteni a PoE esetben), s minden jtkbeli tartalom elrhet, ami az adott kiegszthz (s alapjtkhoz persze) tartozik. rtem ez alatt, hogy ez szerintem nem az a jtk, ahol a kozmetikai cuccokat paywall mg kellene rakni. Szoktak a frumokban mutogatni kpeket, hogy ebben is lehet jl kinzni, s tnyleg van olyan, ha kevs is, ami egsz jl nz ki, csak mind fizets tartalom! Szvsz egy ilyen arpg lnyege a loot, az pedig kt rszbl ll, egyrszt a minl jobb statokbl, msrszt a minl pofsabb klcsnbl. Na, ebbl az utbbi itt fizets. Szerintem ez akkor vlhatna j jtkk nekem, ha fizets lenne, megveszem, hozzfrek mindenhez. Ha felvennnek egy normlis animtort (amg ez nem trtnik meg, n tuti nem nylok hozz mg egyszer, brmi mst is vltoztatnak). Ha talaktank az inventoryt s a stasht, br utbbi a fizetss vlssal valszeg meglenne, s ha valahogy megprblnk a dgunalmas gameplayt valahogy rdekesebb varzsolni.

Ha mr f2p arpg, akkor inkbb Marvel Heroes, br n inkbb nyomok egy-egy diablo riftet vagy adventuret, vagy fejlesztgetem a Grim Dawn karaktereimet, mindkett 1000x sznvonalasabb, mint ez. Persze tudom, hogy sokak szerint ez az arpg-k nonpluszultrja, mert h, kvekben vannak a skillek, h, meg mekkora mr a passive skill tree! Nlam kb az elsben merl ki az sszes pozitvuma a jtknak, csak abban is tallok legalbb annyi htrnyt, amennyi elnyt, s ez igaz az sszefond passzv fra is.

Ja, s tudom, a fanok ezrt is elkldenek melegebb ghajlatra, de ahhoz kpest mennyire szereti nmagt nagyon hardkr jtkknt elhelyezni a PoE (mert csak 3 trgy fr az inventoryba pl.), igazbl hinyzik belle a hardcore md. Az, hogy a karid meghal, majd folytatod vele, csak egy msik ligban, az nem hardcore md. "Veszteni vald nincs". Ezzel gynyren ssze is foglaltad, mirt nem hardcore ez a "hardcore". Az, hogy standard ligban kell folytatni (ami jtk kzben aztn desmindegy) nem egy nagy izgalom ahhoz kpest, hogy ha meghalsz, kezdheted elrl, oda az addig ptgeted karakter s ksz.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Aug 25., Friday 10:44 #1
Kszi a kimert beszmolt! Ha mg mindig a Freeplay-es korszakomat lnm, akkor tuti beleugrank, a munka + bartn + backlog mellett viszont nagyon nem valszn.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
carville
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjtk, Stratgia
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Anime, Billird, Letlts, Ping-pong, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live