[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4935 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 53935 kreditet gyjttt

2017 April
08:57 Ghostbusters 2016
Nagyon kikvnkozik ez bellem, ha nem is rdekel senkit.

Mikor elindultak a trailerek annak idejn, n is gylltem ezt a filmet. Gyerekkorom ta nagy Szellemirtk rajong vagyok, nem tudom mirt, de ha a kedvenc filmem meg kell neveznem, az a Szellemirtk, megszmolni nem tudom, hnyszor nztem meg.
Ezzel szemben Paul Feig eddigi munkssga, klnsen Melissa McCarthyval karon ltve sose lett a szvem cscske, annyira nem, hogy a Kmet pl. kptelen voltam vgignzni, annyira gz volt.

s szerintem itt a legnagyobb hiba, a trailerek tele voltak ilyen pillanatokkal, amik a Kmben is megtalltk volna helyket. Engem nem rdekelt soha, hogy nk, vagy nem nk, a kpregnyekben is vgignyomtak nk egy teljes vet Szellemirtknt, rendben volt. Megvolt a trtnet (amibl sokminden visszakszn a filmben), ami megmagyarzta, hova lett az eredeti csapat (ez nem), s j volt. s gy egybknt is, tkmind1 szerintem, hogy frfi, vagy n.
Ami nem mindegy, az viszont a film szellemisge, hangulata, s ez gy nzett ki a trailerek alapjn, hogy igen tvol ll az eredeti Szellemirtktl. sszevetve az r/rendez mltjval, el is dntttem, n ezt egy fillrrel se fogom tmogatni.

Tvedtem.

Lehet sokan nem osztjk ezt a vlemnyt, gy sem, hogy lttk a filmet, de n imdom. Ez egy igazi Szellemirtk darab, semmivel se tartom rosszabbnak, mintha sikerlt volna egy rendes Szellemirtk 3-at csinlni, st, jobb, mint a msodik rsz! Megnztem eddig ktszer, a ponok jk, a leggagyibbakat ellttk a trailerekben, ahogy oda besrtettk Leslie Jones sszes sztereotipikus fekete ns ponjait is, amelyek a filmben sztszrva korntsem annyira fjak, mint egy perc alatt ltva az sszeset. A trtnet ha nem is fantasztikus, de rendben van, a karakterek is.
Ami pedig nekem fontos. Nem rgtk tkn a srcokat. Ltatlanul gy tnt, htat fordtottak az eredeti filmeknek, pedig nagyon nem. Minden fontosabb szerepl ott van egy-egy cameo, vagy akr nagyobb szerep erejig, minden rgi ponra ott a vlasz, mg Harold Ramis is szerepel benne bronzszobor formjban, rtromfolnak a 'Listen, can you smell that?' ponra, visszatrnek a rgi szellemek, de ami a legszebb, hogy mindezt sikerl gy megcsinlni (klnsen a bvtett verziban), hogy vgig kikacsintanak a nz fel, jelezve, hogy most fejet hajtunk az eredeti film eltt, de le nem msoljuk.

Azt hiszem az elzetes infk alapjn ekkort mg nem tvedtem, ez egy j film, kicsit rajzfilmesebb, mint az eredeti, deht volt mr kpregny, volt the real ghostbusters, ez belefr. Egyetlen jelenet van csak, amit kivgnk, s szvbl gyllk, de egy jelenet nem teszi tnkre nekem az egsz filmet, remlem ksbb nem ptenek r semmit. Ha lesz ksbb, amennyire tudom tl nagy sikereket nem knyvelhetett el, gy nem tl sok az eslye egy msodik rsznek, pedig ezt a filmet egyrtelmen egy prequelnek szntk, s a vgn ott a setup a msodik rsz trtnethez, radsul olyan, amely tuti minden rajong szvt megdobbantja. :(
0 komment

CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)