[6] parandroid (offline)

Trsasgi - Harsny - Ktlt

egy 24 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

1288 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 6917 kreditet gyjttt

2017 februr
20:17 Oscar 2017 tippek
Magyar id szerint htfn hajnalban ismt aktulis az Oscar-gla, szm szerint a 89., s itt az id az egyik kedvenc idtltsemhez, az eslylatolgatshoz. Tavaly mr rtam egy ilyen posztot, akkor egsz korrekten sikerlt megtippelnem a vgeredmnyt, szval vettem a btorsgot, hogy idn is legpeljem a gondolataimat a f kategrikban. A korbbi vekhez kpest kifejezetten szerencssnek mondhatjuk magunkat, legalbb a Legjobb film jelltek nagy tbbsge eljutott a hazai mozikba is, s sikerlt is szerencsre egszen sok darabra el is jutnom, szval a "ki fog nyerni" szegmens mellett irklok egy picit arrl is, hogy n kit ltnk djazottknt. Nmi bnatra ad okot, hogy a tbb kategriban is komoly eslyekkel indul A rgi vros magyar premierjre csak 23-n kerl sor - a Fences pedig nem is tallt itthoni forgalmazra, - szval nhny esetben knytelen leszek a sttben tapogatzni, de bzom benne, hogy legalbb a tavalyi eredmnyeket sikerl elrni.
Legjobb film:

Kegyetlen ers Oscar meznynk van idn, azokbl amiket lttam (gyakorlatilag mindent, amit itthon bemutattak, plusz a Hell or High Water-t) taln A fegyvertelen katona a leggyengbb, de mg az is egy nagyon j kis film volt, szval panaszra egyltaln nem lehet okunk. Az Oroszlnt s A szmols jogt rdemes gyorsan kilni a sorbl, ugyan az elbbi az egyik legnagyobb pozitv meglepets volt a szmomra s a Hidden Figures is egy vgtelenl szrakoztat film, nem hiszem, hogy komolyan szmolni kellene velk. A Hell or High Water az idei v indie darabja, ami a nzk s a kritikusok titkos kedvence is, de szerintem knytelen lesz megelgedni a jellseivel, valsznleg gy is tlteljestette mindenki elvrsait. Mint rtam, a Fences-t nem lttam, de inkbb a sznszek kategrijban tartom komoly eslyesknt. Nagyon ritka, hogy gy nyerjen film Best Picture-t, hogy nincs jellve rendez, valamilyen alaktsra, vgsra s fnykpezsre, ez alapjn az rkezs - br az egyik kedvenc tavalyi filmem volt - s a Sundance utn risi favoritknt indul Manchester by the Sea eslyei jelentsen cskkentek. Mel Gibson reputcija utn a Hacksaw Ridge szereplse tbb, mint meglep, de nem hinnm, hogy megbocstott mr neki Hollywood, taln a kvetkez mozijra. Szval a Holdfnyre s Kaliforniai lomra szklt a mezny, s br gy gondolom, hogy a Moonlight egy gynyr s fontos film, a La La Landet valsznleg tbbszr lttam, mint az sszes tbbi jelltet egytt vve, szmomra magasan a tavalyi v favoritja, utoljra a Chicago nyert Oscar-t musicalknt 2003-ban, s az elzetes djak alapjn is gy tnik, hogy Damien Chazelle filmje a Whiplash utn idn meg is kapja a Legjobb film djt. Egyedl a Holdfny llthatja meg szerintem, de szintn szlva nagyon meg lennk lepve. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Kaliforniai lom. Ki fog gyzni: Kaliforniai lom

Legjobb rendez:

Ez is egy viszonylag lefutott kategrinak tnik, a Best Picture-hz hasonlan itt is Damien Chazelle s Barry Jenkins a kt legnagyobb eslyes, s szintn gy tnik, hogy az elbbi fel billen a mrleg nyelve. A sajt llspontommal kapcsolatban itt mr annyira nem vagyok hatrozott, nlam a La La Land direktora csak harmadik lenne Jenkins s Denis Villeneuve utn (utbbi taln majd bezsebeli a Szrnyas fejvadszrt, vagy valami msrt, a kedvenc fiatal rendezm, csodlatos karrier llhat eltte), a Moonlight hrom sztorivonalnak az sszeillesztse pedig szuper munka volt, de minden bizonnyal ez is Damien Chazelle-. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Barry Jenkins (Holdfny). Ki fog nyerni: Damien Chazelle (Kalifornai lom)

Legjobb frfi fszerepl:

Taln az idei v legkilezettebb kategrija, s br a kt legnagyobb eslyes filmjt nem lttam, Casey Afflecket imdom s nagyon-nagyon bzom benne, hogy fog kikerlni gyztesknt. Azonban a Screen Actors Gulid Award alapjn - ami a legmegbzhatbb elrejelzse az Oscar-nak - Denzel fel fog hzni az akadmia, s bezsebeli vasrnap harmadik djt is. Viggo Mortensent rlk, hogy jelltk, taln gy tbben felfigyelnek a Captain Fantastic-re, de taln a legkevsb eslyes az tsbl. Andrew Garfieldnak n nem vagyok egy nagy rajongja, s nem is voltam eljulva az alaktstl, esetleg mg Ryan Gosling frne oda, akinek komoly szerepe volt abban, hogy a La La Land ennyire fantasztikusan sikerlt, de s Emma Stone jtka kzl az utbbit reztem jval ersebbnek s rdekesebbnek. Szval maradt Washington. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Casey Affleck (A rgi vros). Ki fog nyerni: Denzel Washington (Fences).

Legjobb ni fszerepl:

A Best Actress kategria tnik messze a leglezsrozottabbnak, mindent Emma Stone nyert, gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy Oscar-djas sznszn lesz 26-n, mindenki ms mrfldekkel le van maradva. Natalie Portman fantasztikus volt a Jackie-ben, s n szvem szerint neki tlnm oda a djat, Emma Stone igazbl Goslinggal egytt mkdtt igazn, de finoman szlva meg lennk lepve, ha gy alakulna a dolog. Ruth Negga s Meryl Streep gyakorlatilag eslytelen, Isabelle Huppert lehet mg nagyon esetleg egy titkos befut, de nem szoks idegen nyelv filmet kategrijn kvl djazni, fleg hogy Best Foreign Language Filmre nem is jelltk az Elle-t. Amy Adams volt nlam idn a befut, borzasztan sajnlom, hogy nem jelltk, de taln majd legkzelebb. Kit szeretnk gyztesknt ltni: pusztn az alakts alapjn Natalie Portman (Jackie), de amgy Stone. Ki fog nyerni: Emma Stone (Kaliforniai lom).

Legjobb frfi mellkszerepl:

Tavaly ez a kategria viccelt meg a legjobban, s amgy is a nehezen megjsolhatak kz tartozik, amire mg rtesz egy lapttal, hogy az elzetes djakon is megosztozott Dev Patel s Mahersala Ali. Messze k tnnek a kt legeslyesebbnek, klnsen az utbbi, aki fantasztikusat alaktott a Moonlightban. Dev Patel mellett pedig fleg az szlhat, hogy inkbb volt fszereplje az Oroszlnnak, mint igazbl brki ms a filmben. Jeff Bridges-en meglepdtem, rlk a jellsnek, de szerintem Ben Foster volt a Hell or High Water igazi sztrja. Az idei kedvencem viszont Michael Shannon, imdom a sznszt, s szuperl jtszott az jszakai ragadozkban, aminek szerintem jval tbb jells kijrt volna. Emellett pedig nmileg javthat az is a helyzetn, hogy az jjfli ltomsban is kivlan alaktott, ami sose htrny - ugyanez elmondhat Mahersala Alirl is a Hidden Figures kapcsn, ami azrt komoly Oscar hype-ot is kapott. Nyerni fog-e? Nem hinnm, de ebben a kategriban tnyleg brmi megtrtnhet... Kit szeretnk gyztesknt ltni: Michael Shannon (jszakai ragadozk). Ki fog nyerni: Mahersala Ali (Holdfny)

Legjobb ni mellkszerepl:

A Best Supporting Actress kategriban szoktak a legltvnyosabban kitkzni a marketinges trkkk, Alicia Vikander tavaly hatrozottan nem mellkszereplje volt A dn lnynak, s lltlag idn ugyanez a helyzet Viola Davisszel. Hogy ez most mennyire korrekt azt nem tudom, meg nem is az n tisztem eldnteni, de ezzel Michael Williams toronymagasnak tn eslyei gyakorlatilag szertefoszlottak. Nicole Kidman j volt az Oroszlnban, de nem gondolom, hogy komolyan beleszlhatna a dologba, Octavia Spencer pedig nekem a msik kt sznszn mellett nagyon feledhet volt. Az idei ni mellkszerepls alaktsokbl nekem Naomi Harris volt magasan a kedvencem, fantasztikusan hozott egy nagyon hlsan megrt figurt, de gy tnik, hogy nincs relis eslye. Sajnlom. Kit szeretnk gyztesknt ltni: Naomi Harris (Holdfny). Ki fog nyerni: Viola Davis (Fences)

Van mg j pr kategria, amit nagyon kedvelek, s lttam is a jellteket nagyrszt, de nem akarom a vilgmindensgig hzni a bejegyzst. Valsznleg az idei v legnagyobb krdse az lesz, hogy a Kaliforniai lom be tudja-e hzni a trtnelmi 12 djat, n brmennyire is szeretem a filmet gy gondolom, hogy nem, s nem is lenne korrekt. Nekem a nyolc-kilenc tnik relisnak (a kt dalbl nyilvn csak az egyik nyerhet, Gosling dja szerintem elment, a hangkeverst a Hacksaw Ridge-nek adnm, ahogy a forgatknyv sem az v legjobbja, s mg pr kisebb kategrit valsznleg elveszt), ami szintn nem egy szgyellend eredmny. Na meg persze a Saul fia utn idn is szurkolhatunk magyar filmnek a Mindenki kpben, sok sikert neki!
17 komment

[25] Yip Man
febr 28., kedd 6:53 #17
Vlasz Yip Man (#16) zenetre
mondjuk ez olyan, mintha ellentmondank a "mindig sejteni lehet, hogy melyik kett kzl kerl ki a nyertes"-szvegemnek, pedig csak arrl van sz, hogy nagyon sok szavazatot lead tag ugyanazzal a dilemmval l le: "nem lttam mindent, de lltlag ez a legfaszbb", vagy "ht azrt mgiscsak EZT illik kihozni gyztesnek"
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[25] Yip Man
febr 28., kedd 6:48 #16
Vlasz parandroid (#15) zenetre
emlkszem, egyszer olvastam egy cikket arrl, hogy egy jsgr lelt egy (meg nem nevezett) akadmiai taggal, amikor kitlttte a szavazati lapot az oszkrra

kb full random dolgokat rt be a felre, azt mondta, senkinek nincs ideje minden filmet megnzni

pontosabban nem random volt a dolog, hanem arra szavazott, ami benne volt a kztudatban ("ez lltlag j film", "erre nem szavazunk, mert a rendezje kcsg", stbstb)

szerintem mind el vagyunk veszve kicsit az eredmnyek lttn : )
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
febr 28., kedd 0:02 #15
Vlasz Yip Man (#14) zenetre
A kedvencet most az Oscar meznybl rtettem, de azokat a filmeket meg legalbb a filmes frumba cmszinten ptygd be egyszer, szerintem rengetegen kimaradunk egy csom hidden gembl, n tnyleg csak azokkal tallkozom, amik vagy valamilyen komolyabb kritikai visszhangot kaptak, vagy azon a pr oldalon, amit kvetek eltrbe kerltek.
A vgsrl meg megmondom szintn fingom sincs, nekem a filmezs technikai oldalra semmi rltsom nincsen (szval rlk a terjedelmes kommentednek ), de gyantom, hogy nem csak neked van ez a dilemmd, mert azt hiszem nagyon sokig j indiktora volt a Best Picture-nek a vgs, csak rsztk a plusz egy djat arra, ami amgy is vitte volna a fdjat. De az utbbi idben mg ez sem igaz, asszem az Argo nyert utoljra legjobb filmknt vgst is, szval teljesen el vagyok veszve lassan.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[25] Yip Man
febr 27., htf 22:58 #14
Vlasz parandroid (#13) zenetre
a vgssal sosem tudok mit kezdeni, idn is remnykedtem, hogy taln itt kaphat valamit az Arrival, deht...
amgy ez a kategria az egyik legkevsb kzzel foghat szmomra:
amikor vgsrl beszlnk, az igazn markns s erteljes pillanatokat nem a vgnak lehet ksznni

akr a kultikus pillanatokrl legyen sz (rodsszeia, Arbiai Lawrence, stb), akr a filmet tfog koncepcikrl (mondjuk Bourne filmek, vagy a Mad Max ltvnyos pldk erre) ezek jellemzen mr a forgatknyvben is szerepelnek, vagy a rendez, nha az operatr tallja ki ket a previs alatt

a struktrt s a jelenetek sorrendjt ugyangy mr jval azeltt rgztik, hogy a vg hozznylna az anyaghoz
(dokumentumfilmnl elgg ms a helyzet, de az senkit sem rdekel )

plne amita nem analg filmre rgztik a filmeket s a vgnak nem kell kpkockrl kpkockra tekergetni a szalagot s sajt kzzel vagdosni a filmtekercset + nem kell szinkronizlni hozz a kln hangfelvteleket... kb tzszer knnyebb ma editlni, mint a ktezres vek eltt

gyhogy eljutok oda, hogy igazbl fogalmam sincs, pontosan MIT IS djaznak ma, amikor a vgst djazzk

a Mindenki engem is meglepett
tegnap, a gla eltt megnztk a tvben; aranyos volt, fontos zenettel
de kb ennyi, nem hagyott bennem mly nyomot
mondjuk tk j, hogy nyert, nem sajnljuk tle

"akinek nem jtt be a La La Land, annak nagyrszt a Moonlight volt a tavalyi kedvence"
h, tavalyi kedvencbl mr van egy csokorral, azok kz nehz lesz befrkzni
(lusta geci vagyok, akartam rni pedig a tavalyi kedvenc filmjeimrl, amikrl senki sem beszlt mg, aztn mita halogatom azt is... prat pedig jelltek ilyen-olyan djra is, de nyilvn nem lett belle szobor, mert... nem rdekelt senkit sem )
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
febr 27., htf 14:57 #13
Vlasz Yip Man (#12) zenetre
Ht igen, ez ilyen jtk, azrt kettre nagyrszt valban brmit le lehet szkteni, engem gy igazn csak a vgs kateg lepett meg idn, de utlag utnanzve volt ott komoly eslye a Hacksaw Ridge-nek azrt. A Mindenki volt mg olyan, amit nem vrtak sokan a kt eslyes kz, de annak nyilvn lehet rlne. A Holdfnyt meg szerintem te nagyon lnd, gynyr a cinematography, meg ahogy olvasgattam akinek nem jtt be a La La Land, annak nagyrszt a Moonlight volt a tavalyi kedvence, szval...
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[25] Yip Man
febr 27., htf 10:25 #12
az a vicces, hogy hiba van kategrinknt 5 eslyes, az ember szinte mindig rzi, hogy melyik 2 jellt kzt fog eldlni a dolog

a Holdfnyes cuccot mr be kne ptolnom
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[9] Gergo89
febr 24., pntek 17:14 #11
Manchaster by the Sea, Hell of High Water, n ennek a kt filmnek "szurkolok". Illetve nagyon remlem hogy Casey Affleck fog kapni oscart.
[34] CHASE
febr 22., szerda 17:53 #10
Vlasz parandroid (#8) zenetre
Eastwood csak ne szljon semmit, mert ahny filmet csinl, szinte mindig agyon ajnrozzk a szksgesnl jobban.
febr 22., szerda 17:21 #9
Vlasz CHASE (#6) zenetre
Igen, ez rdekes tma, mrmint a Best Picture jellsek. Itt a "bven volt mg kt hely" egy picit rnyaltabb, egy matematikai formult hasznlnak, amivel 5 s 10 kz esnek a jelltek, megmondom szintn n nem is igazn rtem, de vannak errl angol nyelven fasza cikkek, ha utnna akarna olvasni az ember. Idn lltlag pont a Deadpool lett volna a tizedik, amit jelltek volna, az nem lett volna rossz ajnllevl a kpregnyfilmeknek... Sci-fi fronton meg azrt mindig kap valami elismerst, szerintem az Arrival mg egy jobb film is, mint a Csillagok kztt, nzd meg ha kimaradt!
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
febr 22., szerda 17:13 #8
Vlasz Frumoz (#3) zenetre
Ez ilyen sajnos, az Eastwood filmen is ltszik - aminek mr a neve sem rmlik, - hogy idn komolyabban kapott szerepet a politika az idelisnl, pedig aztn annl a jval gyengbb filmjeit is jellni szoktk...
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[41] Kuresz
febr 22., szerda 16:57 #7
Ht ez elg vrszegny mezny sajnos. A Holdfny j, de voltak nla 20x jobb Oscar filmek, a La La Land a lalsoknak biztos bejn... Nagyon rtegfilm, n elhiszem, hogy j, de nem most fogok elkezdeni musical-t nzni s mgis ez a legnagyobb eslyes? Ezrt trtem n is s mg nagyon nagyon sokan t a sorozatokra. Az idei gla egy nagyon j plda erre.
"Minden multi cm exkluzv mert x-en olyan minsget ad ami pron is elrhetetlen."
[34] CHASE
febr 22., szerda 14:18 #6
Az az igazsg, hogy a mai napig zabos vagyok az akadmira a Holtodiglan s az Interstellar elmarasztalsrt (mrmint azrt, hogy bven volt mg kt hely a nevezetteknek s csak azrt se neveztk ket), ezek a szokvny nagy drmk meg egyre kevsb ktnek le (a tavalyi gyztes Spotlight is j film, de felejthet), soha nem vllalnak semmilyen kockzatot, (kivve a Birdmant), ami emlkezetes maradna, ezek a drmk meg nem annyira jk, mint annak idejn mondjuk a Schindler listja vagy a Forrest Gump.
Radsul az idei jellteket se lttam, sz'al majd utlag.
[48] Frumoz
febr 22., szerda 12:04 #5
Vlasz armi (#4) zenetre
n csak gy szeretem nzni, ha a jelltek tbbsgt lttam is. Tavaly gy volt, jvre is gy lesz, most van a kihagys v. Egybknt is rendre elvreznek a kedvenceim.
MEDIOCRE
[31] armi
febr 22., szerda 10:43 #4
Vlasz parandroid (#2) zenetre
Kszi, felveszem majd, mert msnap mel.

@ Frumoz n attl fggetlenl nzem, h lttam-e a filmeket vagy nem. gy legalbb ltom, h mi az amit rdemes megnzni vagy esetleg felkelti valami az rdekldsem. Ha sokan mainstreamnek s igazsgtalannak is tartjk a dolgot, azrt javarszt olyan filmeket jellnek, amik a bven nzhet kategriba tartoznak.
Ki minek gondol, az vagyok annak... PSN: Jethro_HUN
[48] Frumoz
febr 22., szerda 10:32 #3
n csak minden msodik vben kattanok r a ceremnira, most szinte semmit nem lttam a jelltek kzl (csak a tlkompenzlst a tavalyi "fehr Oscarrt")...
MEDIOCRE
febr 22., szerda 9:20 #2
Vlasz armi (#1) zenetre
A Duna tavaly 3 ves szerzdst kttt a kzvettsre, htfn 0:50-kor rdemes bekapcsolni a TV-t.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[31] armi
febr 22., szerda 7:14 #1
Valamelyik tvad kzvetti-e az esemnyt?! Szeretem megnzni, de pl. a tavalyi sem kerlt fel teljes verziban a yt-ra, a 2015-s teljes meg ilyen eltorztott kparny kppel. "Klippenknt" pedig nincs kedven vadszgatni az egyes kategrik szerint, ill. ilyen formban sincs ott minden.
Ki minek gondol, az vagyok annak... PSN: Jethro_HUN
parandroid
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Ezeken a platformokon jtszom
PC
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
DVD, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Mozi , Anime, Frum, Internetes magazinok
Bartok, ismersk
Tommy_Angelo
(offline)
Krisz576
(offline)
CHASE
(offline)
beberep
(offline)