[62] casper007 (offline)

Alapos - tlagos

egy 29 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

5050 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 253510 kreditet gyjttt

2017 January
22:20 A Rhean dzsungeli csata

Rgta dlt mr a hbor a Kronus bolygn llomsoz frakcik kztt a planta birtoklsrt. A Felsbb J rdekben tnyked Tau Birodalom fejlett technolgijnak, nagyszer harckocsijainak, s lvszeinek ksznheten szinte minden terletet megszerzett, csupn a Kosz eri stk be magukat a hatalmas kontinens dli, eserdkkel srn bortott szegletbe. Termszetesen a tauk nem trhettk a dmonok kegyt keres zaboltlan koszszolgk tnykedst, gy egy vgs hadmvelet keretei kztt megindtottk csapataikat, hogy pontot tegyenek a vres hbor vgre. Arra senki sem gondolt, hogy ez lesz a csatrozsok leghosszabb llomsa.
A Warhammer: Dawn of War legnagyobb hangvtel kiegsztje a Dark Crusade. A ht rendelkezsre ll faj kzl a vlasztottunkkal kell meghdtanunk a provincikat, hogy gy szerezznk rvnyt frakcink akaratnak. A vgs cl, hogy minden ellenlbas bzisterlett elfoglaljuk, gy elzve ket a Kronus-rl. A civilizlt s kifinomult tauk-ra esett a vlasztsom, s a kezdeti nehzsgek utn meglepen hatkonyan gzoltam t azokon, akik nem kvntk elfogadni a Felsbb J igazsgt. A hosszadalmas, de biztosan a gyzelem fel tendl hbor a vge fel kzeledett. Mr csak a Kosz cseprgi lltak a totlis diadalom tjban. Ahhoz, hogy egy csoport bzist megtmadhassam, elszr egy szomszdos terletet kell az uralmam al hajtanom. gy jutottam el a Rhean dzsungelbe, ahol a Kosz egyik utols vdbstyja hzdott. lmomban nem gondoltam volna, hogy a jtknak csak ezen az egy plyjn majdnem tz rt fogok eltlteni.

Mikor egy provincia megtmadsa mellett dntk, egy tjkoztat kpernyn megnzhetem, kikkel llok szemben. A Rhean dzsungelben kt Kosz hadvezrrel kellett farkasszemet nznem, akik kt nagy bzist tudhattak maguknak. Vagyis mr az els percben olyan pletek vrakoznak felhzva, amik megnyitsa egybknt idbe telik. Ezzel nem lenne problma, de a Kosz a jtk taln legagresszvabb frakcija. Az els pillanattl kezdve meglls nlkl tmadtak, a vdekezs pedig megneheztette a hadsereg fellltst. A sok-sok csata azonban megedzett, sikeresen kifejlesztettem egy hatkony mdszert az erszakos elrenyomulsok felmorzsolsra. A vdekez csapataim oltalmban legyrtottam a tmadshoz szksges harckocsikat, amit egy megfontolt, lass, de megllthatatlan kitrs kvetett. Ez volt a tervem itt is. Azzal azonban nem szmoltam, hogy a Kosz eri nem fogjk karba tett kzzel trni, ahogy egyesvel lerombolom a bzisaikat.

Az alant lv kpen lthat a teljes trkp. Az ellensg a dzsungel nyugati mezsgyjn hzd vlgyekben rendezkedett be. Egy csata akkor r vget, ha az egyik fl sszes bzisplete megsemmisl. A problma ezttal abban is jelentkezett, hogy a Kosz elszeretettel hzott fel nevetsgesen sok fhadiszllst, amit aztn vdelmi gyk egsz garmadjval vesz krl. Ez lnyegesen lelasstja egy bzis felrlst, arrl nem is beszlve, hogy a tbbi csapat ezzel prhuzamosan ms vlgyekben jabb bzisokat hz fl. Ami pedig kifejezetten knyelmetlen, hogy a mestersges intelligencia egy egszen klns viselkedsi mintjt fedeztem fel. Ha egy-egy bzis kzelbe rtem, akkor egy bizonyos hatrvonal tlpse utn az ellensges egysgek egyszeren rmmlttek, nem trdve se taktikval, se a sajt letkkel. Mivel pedig kt hadsereggel kellett szembenznem, ez folyamatos tlert jelentett. A nehzsgeimet tovbb fokozta, hogy a Kosz ltszlag rekord sebessggel lltotta el az egysgeit. A kpen is jl lthat, mennyi ellensg nyzsgtt folyamatosan a trkpen.A hadseregem haladst az elbb emltett viselkedsi minta lltotta meg. Egyetlen bzist se tudtam megtmadni, mert kt msik irnybl is megtmadtak a httrben llomsoz seregek. Amint azonban visszavonultam, a Kosz is htrahzdott. gy llhbor alakult ki. A csapataim kemnyen megvetettk a lbukat, s klnsebb nehzsgek nlkl felrltk a nhanapjn tmadst indt ellensges egysgeket. A Kosz pedig a trkp dl-nyugati, s szak-keleti hatrai kztt ingzott ide-oda. Ezt az ingzst valsznleg a msodik bzisom felhzsa eredmnyezte, amit a trkp keleti rszn lv elszrt kis zld pttyk jelltek. Br mig nem nyert megerstst az elmletem, de valsznnek tartom, hogy a Kosz seregek jelents rszt ez a bzis „vonzotta” az szaki terletekre. Br a vgleges „odaragasztsuk” mg vratott magra. Azt viszonylag hamar felfedeztem, hogy a Kosz nem csak egy tisztson rendezkedett be. Hogy egy tfog kpet kaphassak a dzsungelrl, egy nem tl kifinomult, de a clnak megfelel taktikt eszeltem ki. A legersebb tau egysg a nehz harckocsi, amibl egyszerre csupn kt egysget gyrthatok le. Egy dut elindtottam a legkzelebbi vlgy feltrkpezsre. Ezzel al is rtam a hallos tletket, mert amint az ellensges rtornyok kzelbe rtem, a Kosz egysgek megindultak a tankok fel. Akr volt ott bzis, akr nem, a jrmvek nem tudtak meglgni, mert a vlgyek szk bejratait sz szerint lezrta a hmplyg tmeg. gy fedeztem fel a Kosz fhadiszllsait. Miutn tlttam a helyzetet, gy dntttem, folytatom a gerillahbort, s a feldertett bzisok nyakra kldm a harckocsikat. A terv szerint a hsi egysgek teljes gzzal berombolnak az ellensges vonalak mg, s tzerejket a fhadiszllsra fkuszljk. Ugyan a nyomukban lohol ellensg hamar lekaszlja ket, de gyorsan legyrtom a kvetkez prost, akik tovbb sebzik a clpontot, ami vgl sszedl. Ez a mdszer sikeresnek bizonyult, egszen addig, amg rjttem, hogy a lerombolt fpletek helyett a Kosz jabbakat pt. Vagyis ez az ngyilkos taktika egy rdgi krbe torkollott volna, rtelmetlen volt tovbb hzni ezzel a hbort.

Ekkor reztem elszr, hogy taln rdemes lenne feladni a kzdelmet, s ms terletek tmadsval prblkozni. Viszont a fehr zszl belengetse se oldotta volna meg a problmmat, ugyanis ezen kvl egyetlen msik provincia jhetett volna szba, ahol azonban ugyangy a Kosz uralkodott, s ahol mr eredmnytelenl prbltam feltartani a plya els perceiben a bzisomat elraszt ellensget. Vgl a nagy ttrst az albbi kpen lthat kis, lcz berendezssel elltott szlltjrm hozta meg. Az AI korbban mr taglalt viselkedse miatt – bizonyos pontok tlpse utn indtott tmadst – a trkpen a nagy zld pacval jelzett seregem nem tudott kitrni akkori helyrl, ugyanis a vlgy bejratt egy ellensges torony vdte, aminek lerombolsa elkpeszt mennyisg Kosz egysget vonzott a krnykre. A lthatatlann vl szlltkkal azonban szpen lassan t tudtam telepteni a katonimat az ellensg dli bzisnak bejrathoz.Nagyon fltem, hogy ez vgl nem vezet majd sehov, hiszen amint megtmadnm a Kosz bzist, az szakon llomsoz sereg a nyakamba mlene, ez azonban vgl nem trtnt meg. Ennek kt okt vltem felfedezni. Az egyik az szakon lv kis bzisom, ami valsznleg megzavarta az ellensg fejt. Az ott lv sereg nem mozdult el a kzelbl, de nem is tmadta meg a msodlagos bzisom, gyakorlatilag a szmra kt kedvez opci kztt rldtt. A msik nagy elnyt az n. Honor Guard-jaim jelentettk. Ezek a lvszek az tlagos trsaikkal ellenttben sokkal nagyobb ltvolsggal brtak, s anlkl tudtam folyamatosan rombolni az ellensges pleteket, hogy azt az AI szrevette volna. Alant lthat, ahogy az arany karikval krlvett egysgeim a tvoli kdbe vesz bzist lvik.

A Kosz egyik nagyon kellemetlen tulajdonsga, hogy tzdobl „kisrdgket” s gpgys termintorokat kpes az ellensg kz teleportlni. Ezt pr msodpercig nhny piros hromszg jelzi a fldn, aztn mr a fejemen is a baj. Ellenlbasom egyik ismrve, hogy amint szorul a nyakn a hurok, mindent bevet, ami a rendelkezsre ll. Szzszmra teleportlja a cseprgit, s hihetetlen tempban gyrtja a harci jrmveit. Az szaki sereg megindulstl tartva egyre beljebb kldtem az egysgeimet, de szerencsre nem tmadtak htba. Igaz, a sarokba szortott Kosz hadosztly derekasan kzdtt, de vgl az utols pletet is leromboltam, ezzel kiiktatva az egyik Kosz hadvezrt.

Ezutn mr „csak” a msik Kosz bzis volt htra, azonban az addig vezet t rendkvl knyelmetlen volt. Az ellensgem folyamatosan, tnyleg folyamatosan, meglls nlkl kldte a nyakamba a katonit, az elpuszttott bzis terletrl val kijuts pedig krlmnyes s lass volt. A csapataimat egyesvel tudtam csak mozgatni a szk kijrat miatt, ekzben pedig biztostanom kellett az elretr ellensg kiiktatst.

Vgl eljutottam az utols Kosz fhadiszlls ajtajhoz. Ekkor mr rezhettk a vgzetket, mert mr a gp csalst sem tartottam kizrtnak. Az utols szalmaszlba kapaszkodva mlttek a bzis terletrl a Kosz gyalogosok s tankok. n sem vigyztam az embereimre, az elit alakulataim a fhadiszllst lttk, a tbbiek pedig ket vdtk.

ppen megijedtem, mert egy nagyobb hullm lyukat ttt a vonalaimon, amikor az utols fplet hatalmas port verve sszeomlott, a harc vget rt. A hbors kimerltsg utolrt, de egy utols erfesztssel bevettem a Kosz f erdjt, ezzel vget vetve a Kronus-on tombol vrgzs hbornak.
1 komment

[51] Dude
Feb 01., Wednesday 20:31 #1
J volt olvasni Mg mindig baromi j ez a jtk. Remlem a harmadik hasonlan sikerl.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation3
PC
Nintendo Wii U
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Kaland, FPS, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Knyvek, Mozi
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(offline)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
oma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sbe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
eng
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(offline)
Yegor
(offline)
Alpr
(offline)
ne5h
(offline)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)