[11] Brandon (offline)

Humoros - Egoista - Jólnevelt

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Baranya / Pécs

4110 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 16563 kreditet gyűjtött

2017 January
19:36 Gondolataim a Switchről
Biztosan lezajlott hasonló eszmecsere a hír-bejegyzésnél, de nincs kedvem visszaolvasni 400+ kommentet.

Elöljáróban jelzem, hogy IMÁDOM a Nintendot, de elsősorban a franchiseok miatt. Nem flamewart szeretnék kelteni, sem trollkodni, csak kicsit szkeptikus vagyok a géppel kapcsolatban (sajnos). Én szeretném legjobban, ha sikeres lenne és az általam felsorolt hiányosságokat orvosolnák!

Tetszik a gép a következő okokból:
1. Mario (systemseller)
2. Zelda (szintén)
3. Tetszik a bifunkcionalitás: Asztali/Handheld
4. Nincs WiiU-m, ezért a MarioKart8 újrakiadásának és a Splatoon 2-nek örülök.
+1.:Xenoblade Chr. 2

Nem tetszik a gép, mert:
1.WiiU gamepad picivel továbbgondolva, alacsony akksi-élettartammal. (Ahogyan írták, effektív Zeldázás közben cirka 2 és fél óra. Ha a menüt nézem elhiszem, hogy 6 óra, de annak mi az értelme?)

2.Ha már úgyis halott a WiiU, akkor miért nem lehet portolni több címet?
Pl:
SuperMario 3D World
Donkey Kong Tropical Freeze
Xenoblade Chr. X
Wooly World
Starfox Zero
Captain Toad
Sidescroller Mario címek

WiiU-t most már mi értelme venni?
Akinek nem volt WiiU-ja azonnal venné. Akinek van, annak gyakorlatilag NINCS értelme beruházni Switchre.

3.Rayman Legends, Minecraft, Stardew Valley, Skyrim, Just Dance és hasonlóak. Miért miért miért? Régi, máshol már rég elérhető indie, vagy zömmel lerágott csont címek.

Akkor miért nem aktuálisabb játékok (2015-17)? Resident Evil 7, Doom, Tomb Raider vagy akár egy Fallout 4 Skyrim helyett? Ennyire nem kompetens a specifikáció? :(

4.Nincs értelme az online előfizetésnek, mert nincs rá divatos online játék bejelentve. Egy Splatoon és egy MarioKart miatt?

5.Rosszul motivál az előfizetésre: NES és SNES játékok az online subscription mellé, amikor PSN-en vagy Live-on havi 4+, nem 30 éves játékot osztogatnak? Szeretem én a NES-t és a SNES-t, de ez azért nem olyan nagy eresztés (és most egy fél-legális gondolat), amikor tele van jobbnál jobb emulátorokkal a net.


Alternatívaként el tudnám képzelni, hogy 3rd party fejlesztőként 50 ezer forintnak megfelelő áron dobjanak piacra Zelda és Mario címeket 5 évente a konkurencia gépeire. Így nem kéne 100ezerért konzolt venni két franchise miatt. (Amúgy sem ritka manapság, hogy Season Pass-el, deluxe változatban 30ezer forint fölött van egy játék.)

Nem tudok rájönni, hogy ki a célközönsége a gépnek.

Okés. Én igen, mert elvakult Zelda és Mario fan vagyok. De aki nem, az miért ne a Sony vagy a Microsoft masináját válassza, ha még nincs konzolja?
Válasszam handheldnek a 3DS helyett, amikor így is különcnek számítok egy kinyitható zsebkonzollal a mobilok/tabletek világában?

Vigyük el sportolni, hogy igazi sport helyett ezt nyomogassuk a napfényben? (Ismétlem: 2 óra üzemidő markáns igénybevételnél.)

Azt még hozzátenném, hogy nagy fegyvertény lenne, ha a jelenlegi játékokat portolnák.

Már csak azért is, mert magaddal vihetnéd akár a CoD-ot, akár az Overwatchot, a Dishonoredöt. Tudom is én, hogy mennyi más új címet. Simán a Switchet vinném haza a boltból, ha látnám, hogy igen, ezeket a multiplatform címeket kiadták a konkurenciára is, de ha apa/anya/gyerek/asszony nézi a TV-t, akkor sincs nagy ügy, lekattintom a dokkolóról és kész. Be a fülest és mehet tovább, akár (ezzel többen is poénkodtak a kommentelők a hír topicban, úgyhogy ám legyen... leírom) ott, ahová a király is gyalog jár... Vagy bárhol.

Mert az a két óra viszont pont arra jó, hogy ameddig megunja a család a TV-zést, addig te nem kell, hogy szüneteltesd a hobbid, amikor nagyon benne vagy.

Hol a beígért Dark Souls és a Beyond Good and Evil 2?

Vagy rosszul gondolom és alaptalan az aggodalmam? Egy sikeres konzol lesz?
17 komment

[11] Brandon
Jan 14., Saturday 13:18 #17
Válasz Oldern (#16) üzenetére
Igen ezt néztem, csak én ott a végén egy pici felemelkedésre, enyhe platóra számítottam, de köszönöm
Remélem megjelenéskor rakéta módjára felível!
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[56] Oldern
Jan 14., Saturday 13:07 #16
Válasz Oldern (#15) üzenetére
Upsz, az az öt éves volt, itt az egy évre visszamenőleges:
KATT!
This Cannot Continue
[56] Oldern
Jan 14., Saturday 13:07 #15
Válasz Brandon (#5) üzenetére
Amúgy itt az egy éves távlatból nézve:
KATT!

Csepp a tengerben eddig
Launchkor majd a teljesítmény függvényében megy ez majd fel/le tovább, gondolom.
This Cannot Continue
[11] Brandon
Jan 14., Saturday 12:21 #14
Válasz KT-ai (#12) üzenetére
Havi subscriptionöket nyilván kipengetnék, ha online MarioKartozni támad kedvem (bár kanapé-multiban sokkal hangulatosabb barátságokat lerombolni egy két poweruppal) de nem fizetnék elő 12 hónapra.
Az árát még nem ismerjük, de az eddigi eShop árazásaikat igen
Ők egy prémium cég, amit bizony meg kell fizetni.
(Adott indie cím Steamen volt mondjuk 5 euró, akkor az náluk 15-20.)
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[11] Brandon
Jan 14., Saturday 12:14 #13
Válasz CeXzer (#11) üzenetére
Szó se róla, az only U játékok ( háhh ) szóval Wii U exkluzívok nagyon nagyon jónak tűntek, nem hiába lobbizok amellett, hogy tessék portolni őket Switchre, hogy kevésbé húzzam a szám megjelenéskor.

Életciklusban meg egy dolog, hogy kitartott szegény WiiU, de a PS2-höz mérten nagyon kevés játék volt rá. (legyenek azok bármennyire is mestermunkák).

A mai világban meg ott vannak a sok ezer megaamperórás powerbankok, ez sem akkora dolog nyilván, csak ha már ez a koncepció, akkor picivel nagyobbat viríthattak volna aku-élettartam terén, de ezt is lenyelem.

Csak az zavar, hogy mindig kell vennem egy új konzolt azért a néhány szuper játékért, aztán porosodik szegény, mert nincs támogatva több oldalról.
Ezért gondolom én is úgy, hogy lassan a Sega sorsára kellene jutnia szegény Nintendonak, ha nem tud versenyezni...

Látom az innováció szándékát, még értékelem is, de jelenleg nem erre tart a világ gaming terén. Ha handheld akkor casual iOS/GooglePlay játékok (sajnos. Nagyritkán valami tapipados port...), ha home-console, akkor meg egyértelműen a látványorgia és a VR.

Voksolnék a Nintendora, de akkor mindenképpen "még-még-még" szoftverkínálatot szeretnék, mint a SNES, sőt N64 érában...
Jó munkához idő kell, nyilván nem lehet évente csiszolt gyémánt Zeldákat kidobni a piacra, nem is lenne jó, de van ott még N only franchise bőven.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[7] KT-ai
Jan 14., Saturday 12:13 #12
A negatív részhez pár észrevétel:

1. Sajnos tényleg itt tart a technológia, ezen nincs mit szépíteni.
2. Szerintem a későbbiekben elképzelhető, hogy lesznek portok, bár tényleg illett volna akkor kilövésre elkészülniük.
3. Igen, csak ezeket eddig nem vihetted sehova magaddal. Most igen.
4. Hátöö, az általad említett két cím miatt már megéri szerintem, bár az árat nem ismerjük.
5. Ebben teljesen egyetértek
SW-77042455-6602
[24] CeXzer
Jan 14., Saturday 11:52 #11
Válasz Brandon (#8) üzenetére
Nem tom, én nem érzem úgy, hogy kivéreztették a U-t. Rövid volt az életciklusa, 2 évvel rövidebb, mint a PS2-nek, és ennyi. Így is jelent meg rá egy csomó játék, amit érdemes volt játszani, nem érzem úgy, hogy megszívtam, hogy megvettem, második gépnek tökéletes volt így is.
Az online rész nem tetszik, szóval egyetértek, pukkadjanak meg! (A 30 napos verzióról nem is tudtam, az tényleg sóherség, ha még 30 éves játékokat se bírnak örökbe adni, mikor már PSP-n is voltak SNES emulátorok )
A laptop/tableted 6-8 órát bír videónézéssel. Az ipadem 10-nél is többet, de ha pl nekiállok x-comozni, akkor hármat. Az iphone 6 2 óra 15 percet bír rendesen nyúzva. A legtöbb tablet 3-5 órát bír ha folyamatosan nyúzod. Egy gaming laptop 1-et jó esetben.
Itt egy 3DS teszt: KATT!
2 óra 57 percig bírta, és nem játszott rajta az emberke, csak nézte. A Vita mellette 4 óra 12 perc. Ehhez képest a Switch 3-6 órája egyáltalán nem kirívó.
Ja, és USB port lesz rajta töltéshez. Amennyire tudom 4130 mAh az aksi benne. Egy helyen olvastam, nem biztos, de egy 4400 mAh hordozható töltő 3500 forint. Veszel 2-t, és megtripláztad az aksiidőd

Ettől függetlenül én is sokkal kevésbé vagyok optimista, mint pár napja.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[46] csavar
Jan 14., Saturday 11:18 #10
Mondjuk szerintem az sem véletlen, hogy az ubi és főleg az ea nem erőlteti meg magát. Konkrétan semmit nem mutattak és nem is nagyon lelkesek...
Ne hazudj, mert összezavarod a csillagokat és kiszámíthatatlan lesz a jövőd! PSN ID: vjcsavar
[11] Brandon
Jan 14., Saturday 11:14 #9
Persze várjuk ki a végét! Tényleg kívánom, hogy sikeres legyen a Switch, de ahhoz nem elegendő az a content, amit tegnap bemutattak.
Nyilván még rukkolhatnak elő ütőképes lapokkal és kívánom, hogy tegyék is meg!
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[11] Brandon
Jan 14., Saturday 10:56 #8
Válasz CeXzer (#6) üzenetére
Értem, amit írsz, de miért vegyek WiiU-t, amikor egy elkaszált konzol? Sokáig gondolkoztam rajta, hogy beszerzem, mert érdekeltek a felsorolt exkluzív címek, de arra jutottam, hogy 8-10 játékért nincs értelme.
Azzal már eleve szembeköptek sok rajongót, hogy a WiiU-t hagyták elvérezni. Azért anno Wii-re volt két új Zelda, kettő 3d-s Mario, Paper Mario, két Metroid játék, Donkey Kong, sidescroller Mario. Kirby, SSB és tucatnyi érdekes cím az életciklusa során. U-ra ennek a töredéke.

Nem értem, hogy attól miért lenne rossz egy WiiU tulajnak, aki rendelkezik az említett játékokkal, ha Switchre portolná őket a cég.
Nem szaladtam ps4-et venni, mert kiadták az Uncharted trilogyt remasterelve, mert úgy gondoltam, hogy annyit nem ad az élményhez a ps3-hoz viszonyítva.
De máris nagyobb lenne a lelkesedésem, ha nem egy darab Zelda és egy darab Mario motiválna a vásárlásra, mert jelenleg ez a helyzet.
Ha azt nézed, a U tulajoknak még annyi indoka sincs gépet venni, mert a márciusi start szvsz csak a Zeldára épít. Semmi másra.
Az meg ugye jön U-ra.

Az online rész pedig: feltételezem nem lesz sokkal olcsóbb a sub, mint a konkurenciánál. Ellenben ott lényegesen több dologgal játszhatsz, mint náluk. Szerintem is nagyon jó a Mario Kart éd a Splatoon is biztosan, de egy Steam fiók és Gold előfizető lévén bőven van lehetőségem különböző játékokkal multizni. Nem gondolom, hogy a jelenlegi kínálatukhoz mérten indokolt még egy Nintendo Subscription is.

Ezért mondtam, hogy akkor motiváljanak, mint a PSPlus, vagy a Gold, hogy: ja igen, és adunk neked örökbe játékokat. Valami frissebb, valami régebbi, de azért tessék.

Ezzel szemben ha jól értesültem, itt 30napos verziókat fogsz kapni NES és SNES játékokból. (Bár megjegyzem, az tetszik, hogy elvileg ezeket online móddal bővítik!)

A 2 in 1 laptop/tabletem 6-8órát bír, a 3DS-em is biztosan több,mint 3 órát intenzív játéknál.
De ez a cucc elvileg egy hardcore játéknál kettőt.

Én személy szerint nem vagyok grafika őrült. Inkább választanám mondjuk a Fallout 4et vagy a Doomot (de akkor már legyen a Skyrim is, ha új játékként tekintek rá) Switchre, még buta grafikával is.

Akinek meg csak a grafika a szempont és a látványban fejlett cuccok, az nyilván nem vesz Nintendot.

Tisztában vagyok vele, hogy minőségben egy 3DS játék egészen más kategória, mint egy mobilos cucc, de egyszer kétszer bevittem egyetemre magammal a 3DS-, mert tudtam, hogy lesz egy kis üresjárat és furcsán néztek, de annyira nem érdekelt nyilván. Ez a 3ds-hez képest is nagy.

Ha elterelik a HD rezgős casual irányba, akkor főleg agyvérzést kapok.

Ez az egész koncepció tényleg egyedi, csak nehogy két szék közül a pad alá essenek.
Asztalinak gyengus, handheldnek meg nem biztos, hogy az a két óra (de legyen akkor hat kicsi igénybevételnél, energy saving funkciókkal... Gondolom) elég.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[24] CeXzer
Jan 14., Saturday 10:05 #7
És még valami, amitől nagyon félek. Lehet, ez egy Wii2 lesz. A Wii nagy siker volt a Nintendonak, én nem szerettem. Alig jelent meg rá olyan játék, amit értelmesnek tartanék. Abban az időszakban nekem a Nintendo a NDS volt, a Wiire meg ilyen casual valamiként néztem, ami furcsa módon sikeres lett. Ha jött volna valami értelmes játék, az is megpróbált a gimmickre építeni és bele is döglött. Nekem a WiiU kínálata sokkal jobban bejött, mint a Wii-é, szóval remélem nem jön vissza a HD rezgésre építő játékdömping időszaka.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[24] CeXzer
Jan 14., Saturday 9:43 #6
Sok mindent nem értek abban, amit írtál, főleg ha megnézem a Nintendo közelmúltját.

"WiiU-t most már mi értelme venni? "
"Akinek van, annak gyakorlatilag NINCS értelme beruházni Switchre. "
Ezek előtt felsorolsz pár címet, amit szeretnél, ha portolnának Switchre. Hát akkor vegyél WiiU-t (a jelenlegi állás szerint), ha szeretnél a felsorolt címekkel játszani. Switchet meg akkor, ha szeretnél a Switchre megjelenő címekkel majd játszani, és még hurcolászni is őket magaddal.

Én úgy látom, de lehet tévedek, hogy a Nintendo igyekszik nem hátsón rúgni a leglelkesebb rajongóit. Mikor kénytelenek voltak 3DS árat csökkenteni, kaptunk Ambassador címet meg játékokat és ezer bocsánatkérést. Nem tudom, mások hogy voltak vele, nagyon nem követtem, és megértettem, hogy nagyon nem volt más út abban a helyzetben, vissza kellett húzni a 3DS a lejtőről, így az én befektetésemnek is ez volt a legjobb lépés, és közben úgy éreztem, hogy mindezt nem úgy lépik meg, hogy le se sz@rják, hogy én nemrég vettem drágábban a gépet. Ha ezt a többi cég lépi meg, általában annyit mondanak, hogy sorry, de nyasgem, és ebből lerí a képükről, hogy csak a nyasgem igaz. A Nintendo képes volt elhitetni, hogy személyesen is tényleg nagyon sajnálják, hogy így alakult. (Lehet mással nem, én vagyok ilyen naiv).

Szóval meglátjuk mi lesz, de ha most ezerrel elkezdik portolni a teljes WiiU könyvtárat (ami egyébként logikus lépés lenne), akkor akik WiiU-t vettek és eltartották az egész életciklusa alatt döglődő gépet, azok megvehetik az összes játékukat újra, másodjára is, teljes áron, ha hurcolászni akarják magukkal. Szerintem nem lenne ez akkora tragédia, és a Nintendo helyében előbb-utóbb meg is lépném, de azt gondolom, az elején ezért nem teszik. Mindenesetre nekem nagyon szimpatikus lépés, hogy Splatoon 2 jön, nem Splatoon, és Xenoblade Chronicles 2. Nincs bejelentve Hyrule Warriors sem, van helyette Fire Emblem warriors, pedig nemrég vettem meg a Hyrule Warriorst 3DS-re nagyon félve, hogy 3 hónappal később újra meg kell majd vennem.

4. Nekem egy Splatoon és egy Mario Kart bőven elég ok, hogy multiban akarjak játszani. Talán a Mario Kart az, amelyikre legszívesebben gondolok vissza, mint multi játékra a PC-s free to playeken kívül. (LoL, Minion Masters és társaik).

5. Előfizetésre szerintem az fog motiválni, hogy a fent említett két játéknak akkor van értelme, ha előfizetsz, nem az SNES játék. (egyébként az előfizetős multiért én morci vagyok).

A 3DS-el max akkor számítasz különcnek, ha olyanok néznek, akik nem tudják mi az, mert egyébként a mobil játékok jelenleg semmilyen formában nem konkurenciái.

A 3-6 óra üzemidőről is beszéltünk sokat. Ez van, itt tart a technológia. Egy telefon ennyit se bír, ha folyamatosan játszol vele, és a 3DS, Vita se tudott többet, ott mégse sírt mindenki, most meg hirtelen világvége lett ez az aksiidő.

A jelenlegi játékok portolása nem csak a Nintendon múlik. És akkora fegyvertény lenne? Ha a dokkoló képessé tenné egy PS4 pro teljesítményét leadni, akkor igen, az lenne. De így? Mikor választanod kell, hogy ugyanannyiért melyik verziót veszed, a hordozhatót erősen lebutított, low grafikával, 720p-ben, vagy az 1080p-ben very high beállításokkal futó verziót, amellyel csak otthon játszhatsz, biztos, hogy a lebutított grafikát választanád? Biztos, hogy sokan azt választanák? Szerintem nem.

Én nem tudom megjósolni, hogy siker lesz, vagy bukta. Szerintem olyan lesz, mint a 3DS, az elején iszonyat bukta, nem lesz játék rá, kevesen veszik, majd jön az árcsökkentés, kezdenek megjelenni a játékok, és a végén nyerő gép lesz. Egy bajom van ezzel az elmélettel, hogy a 3DS egyszerűsége, kicsiny mérete szerintem nagy vonzerő volt, ennek pedig kell egy táska, ha hurcolászni akarom, ami miatt nem fog hozzá az az érzés kapcsolni, mint a 3DS-hez. Meglátjuk, mindenesetre rajtam nem fog múlni.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[11] Brandon
Jan 14., Saturday 8:40 #5
Válasz Oldern (#4) üzenetére
I see. Laikusként úgy értelmeztem, hogy annyira nem jött a promóció nekik. Na nem mintha azt szeretném, hogy csődbe menjen a cég. Ha ez megszokott jelenség, akkor nem szóltam Bár én úgy gondolom, hogy egy sikeres reklámkampánynak emelnie kellene a papírok értékén. Ha valami jó az jó. A pokemon go őrület robbanásszerűen megduplázta júliusban a részvényeiket. Arra számítottam, hogy a Switch prezi is emel majd valamit.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[56] Oldern
Jan 14., Saturday 1:11 #4
A Donkey Kong country portokat én is hiányolom.
A tőzsdei visszaesést teljesen kár a bejelentés minőségével bármilyen formában megpróbálni összeegyeztetni, egyszerűen csak most, hogy már nincs mit spekulálni, normalizálódtak az értékek. Techcégek konfjai után ez egy teljesen normális viselkedés, a növekedést nem jegyezzük meg, pedig az is része az egyenletnek.
This Cannot Continue
[11] Brandon
Jan 13., Friday 22:21 #3
Kíváncsiságból ránéztem az N részvényekre. Zárásra majdnem 6%-ot zuhant az értéke (ha jól értelmezem, bocsi, ha nem.)
Tök jól reprezentálja a kezdeti lelkesedést követő szkepticizmust.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[11] Brandon
Jan 13., Friday 22:08 #2
Válasz samus101 (#1) üzenetére
Hát ez a videó zseniális köszönöm szépen!
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[7] samus101
Jan 13., Friday 21:38 #1
Röviden: nem lesz sikeres. Sajnos.
Ez a régi youtube videó erre a gépre is igaz lesz szerintem:
KATT!
"Reach out and touch faith!"
Brandon
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
Ezeken a platformokon játszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Xbox One
Nintendo 3DS
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Kártya, Szórakoztató, FPS, Online FPS, Online RPG, Zene, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Játék zsebkonzolon, Zene (játszom), Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Mozi , Anime, Étterem, Bowling, teke, Bulizás, Barátok, Billiárd, Fórum, Internetes magazinok, Bicikli, Tenisz, Küzdősportok, Fitness
Barátok, ismerősök
kopa
(offline)
TomekKowal
(offline)
Alwares
(offline)
CeXzer
(offline)
ARTURUS
(offline)
Chelsea
(offline)
Nightmare
(offline)
reddevil86
(offline)
tomee0405
(offline)
CoolCat
(offline)
FredPerry
(offline)
KT-ai
(offline)
HungryNerds
(offline)
Rebarbara
(offline)
XBOX Live