[11] Cash Bacsi (offline)

Humoros - Jkp - Remnytelen

egy 40 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3382 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 17161 kreditet gyjttt

2017 janur
11:40 Dawn of Titans - Teszt (iOS)

A rg kihaltnak hitt Titnok visszatrtek.
A blcs kirlyok belttk, hogy eme stt korban, amikor vilgunkat vgtelen csatk perzselik, egy ilyen hbort nem lehet segtsg nlkl megnyerni. Fogtk ht kirlysgukat s a levegbe emelkedtek annak remnyben, hogy a legendk igazak s ha eljn a hajnal a Titnok majd jra visszatrnek, hogy a seregek lre llva tvegyk a hatalmat. A legendk igaznak bizonyultak, eljtt ht a Titnok hajnala …

A Dawn of Titanst mr tbb mint egy ve reklmoztk dbbenetes - akkor mg „csak” iPhone 6-on kszlt - videkkal mutattk be, hogy mire lesz majd kpes az engine. Az eredmny elkpeszt volt, hatalmas, tz emeletes nagysg Titnok ltal vezetett seregek ezrei csapnak egymsnak. A Titn lendt egy nagyot a fegyvervel s szzak repkednek szertesztt – nem felejtnk Gyrk Ura, nem felejtnk Sauron – ehhez foghatt eddig csak filmekben lthattunk. Valban, a ltvny dbbenetes volt, a krds mr csak az, hogy a jtklmny fel tud-e emelkedni hozz, hamarosan kiderl, maradjatok velnk!

A Titnok Hajnala egy RTS – Real Time Strategy teht vals idej stratgia – jtk, a jl megszokott pletekkel, fejldsi rendszerrel, a vdelem megszervezsvel, egy jtkos kampnnyal s tbb jtkos lvezetekkel megfszerezve. Menjnk ht akkor szpen sorjban. rdemes els krben a kampnynak nekifekdni, vgigfutni rajta igazi kihvs lesz fleg hogy nagyjbl olyan tven kldetssel fogunk tallkozni, radsul mindegyik egyenknt tbb csatra is fel van osztva. De belekezdeni mindenkppen rdemes, mert meg fogjuk tanulni a csatk irnytsnak minden fortlyt, s ez elengedhetetlenl fontos lesz ahhoz hogy hatkonyak tudjunk lenni.

Mint azt mindenki ltni fogja a csatatr hatalmas, a felsorakoz katonk mennyisge is letaglz. Az egysgek irnytsra hrom mdszer ll majd a rendelkezsnkre. Az els az automatikus kivlaszts lesz, ilyenkor a jtk magtl eldnti, hogy az egysgeinknek kik lesznek az idelis ellenfelek, neknk csak annyi a dolgunk, hogy rnyomjunk a tmads gombra. Ez eleinte igencsak hatkony tud lenni, de egyrszt ezzel nem fogunk semmit sem tanulni a jtkrl, msrszt pedig ksbb amikor mr sokkal nagyobb seregek mennek egymsnak, semmit nem fog rni a dolog. Maradjunk ht inkbb a msik kett mdszernl. A kvetkez az lesz amikor egyenknt mindegyik egysgnknek meg tudjuk mondani hogy kit tmadjon, ilyenkor csak tapi a sajt egysgnkre, majd tapi az ellensgesre s attack. Ez mr jval hatkonyabb mdszer, de ilyenkor se szmtson senki komoly stratgia mlysgekre. A harmadik s a legtbb gyakorlatot ignyl mdszer, ha rtapizunk valakire s a kpernyt nyomvatartva szablyosan meg tudjuk hzni az tvonalt mieltt megtmadnak valakit, st mitbb tovbbi egysgek megtmadst is be tudjuk hzni ilyenkor. Ez klnsen hasznos tud lenni a Titnunk esetben, akinek gy konkrtan az egsz csatra vonatkoz stratgijt is ki tudjuk jellni. Egysgeink intelligencija kzepesen hatkony, ha vgeztek valakivel rgtn nekirontanak a kvetkez legkzelebbi ellennek. Ez sajnos nha rosszul is el tud slni, amikor pldul a nyilasaink, nekirohannak a kzelben lv kardosoknak ezzel gyakorlatilag a hallukba sietve. Szerencsre dupla tapival minden hasonl egysget ki tudunk vlasztani s gyorsan visszakldeni ket a biztonsgos tvolba.

Az egysgeknl termszetesen a kpaproll mdszer mkdik, jegyezzk meg mindenkinek az erssgeit s gyengesgeit s egy tmads sorn ennek megfelelen vlasszuk ki seregnket. Az els egysgnk a Milcia lesz, akik karddal s pajzzsal felszerelt gyors s ers egysgek, szinte mindenki ellen bevethetk, de ha szembejn pr lndzss akkor eslyk nincsen. Majd jnnek a nyilasok – a nagy kedvenceim – akik nagy tvolsgbl kpesek pr sorozattal egy egsz sereget a hallba kldeni, termszetesen kzelharcban semmit nem rnek, radsul tlsgosan hsiesen harcolnak, ez azt jelenti, hogy ha valaki a kzelkbe frkzik belerohannak a hallba. Harmadik egysgnk a lndzssok lesznek, akiknek nem sok ellenfelk van, mg a titnokat is knnyszerrel lefegyverzik, de sajnos lassak s id kell nekik ahhoz hogy tmadni tudjanak, teht egy gyorsabb Titn ledarlja ket mieltt egyltaln sebezni tudnnak. Itt jnnek a kpbe a Titnok, akiknek tbb kasztja is ltezik, ezeknek a kitapasztalshoz nem volt sajnos elg idnk, gyhogy rtok bzzuk ezt a dolgot, hossztvon ki fog derlni melyik Titn mire j. Amit viszont tudni kell rluk, hogy huszas szintig gyrhatak, rjuk lehet aggatni klnbz varzstrgyakat, ezek lehetnek ruhk s fegyverek, eleinte sajnos csak egy adhat rjuk de idvel meg fog jelenni az egybeolvaszts lehetsge is, amikor msik Titnokat felldozva jabb slotok vrnak elrhetv. A tancsom velk kapcsoaltban az lenne, hogy amint elrtk velk a maxi szintet lltsuk be vdelemre, egy maxos Titn gigszit tud dobni a vdelmnkn –errl majd egy picit ksbb.

gy rzem eleget rtam a tmadsrl, jjjn most pr jtancs a bzisunkhoz s a vdelemhez. Mint minden statgiai jtkban itt is rendkvl fontos lesz a bzisunk sszettele s annak fejlesztse. A megszerzett nyersanyagok segtsgvel fogunk tudni ptkezni, ebben a jtkban csak hrom lesz bellk, pont amik a legfontosabbak, ilyen az tel, az arany s termszetesen az elengedhetetlen piros gem. Ezt lehet valdi pnzrt vsrolni, ha nagyon rpattanunk a jtkra – s ez szinte biztos – akkor bizony sorsszer lesz nmi rklts, hozztennm hogy ez nem ktelez. Mert a jtk az elejn meglep nagylelksggel osztogatja a gemeket, elg csak odafigyelni, sprolni s teljesteni a napi, illetve alap kldetseket. Fontos hogy az els extra ptre mindenkppen kaparjuk ssze azt az 1500 gemet, mert eggyel ptkezni nagyon nehz dolog. Az a tapasztalatom, hogy taln kell trelemmel s kitartssal a msodikra is ssze tudjuk szedni azt a 4000 gemet, de itt mr tnyleg minden egyes darabra szksgnk lesz. A ksztk nagyon okosan s tgondoltan ptettk fel a F2P modelt, vegyk pldul azt, hogy minden csatba vitt egysgnket el fogjuk veszteni ha egy picikt is megsrltek, ugyanis a csata vgn gygytani ket csak gemmel lehet. A Clashen nevelkedett gmereknek ez nem lesz jdonsg, hiszen nekik mindig is jra kellett gyrtani a sereget, de a lehetsg hogy pr darab gemrt ezek meggygythatk lesznek tbb mint kecsegtet, sznl kell lenni teht. gy vlem hogy itt is az a j mdszer ha minden pletet kimaxolunk mieltt a kastlyunkkal tovbb mennnk, ennek ksznheten stabil s biztos temben fog fejldni a bzisunk. Minl hamarabb csatlakozzunk egy klnhoz, akiktl extra, csatban bevethet erstst kaphatunk illetve maga a jtk is lvezetesebb tud lenni, ha vannak emberek akikkel csetelhetnk, tanulhatunk tlk, illetve idvel mr az ltaluk kijellt ellenfeleket is tmadni tudjuk, mg keresglnnk sem kell.

A vdelem s annak sszettele nagyon fontos dolog a jtkban, erre is kitrnk egy kicsit. Mivel vdelmi pleteink, tornyaink nem lesznek, ezrt csak a szigetnk jobb oldaln lv erdtmny fejlesztsvel gondoskodhatunk a jvnkrl. Ezt fejlesztve mindig nni fog a vdelmi egysgeink szma s erssge. Ha extra vdelmet szeretnnk a bzisunknak akkor tovbbi egysgeket is adhatunk mg a Garrisonba de fontos tudnunk hogy az ide berakott egysgeinket nem tudjuk visszahvni, csak gy ha j egysgeket kldnk be. Idvel a f trkpen lehetsgnk lesz arra, hogy tovbbi, jval kisebb szigeteket foglaljunk el, amik vagy telt, vagy aranyat, vagy pedig victory pointsot fognak termelni, az utbbi pontok a klnunk fejldshez lesznek fontosak. Ezeket a pici szigeteket is sajnos brmikor meg tudjk tmadni (raid) vagy akr el is foglalhatjk ket (capture), ez annak a fggvnye, hogy milyen magas szintre fejlesztettk ket, mert ugye a magasabb szintek tbb nyersit termelnek s ez bizony nem csak neknk j dolog, hanem az ellenfeleinknek is csbt tud lenni. ppen ezrt gondoskodjunk itt is a vdelemrl, teht Titnrl s egysgekrl.

A Dawn of Titans egy olyan jtk amirl mg nagyon sokat lehetne rni, a prezentcira igazn egy szavunk sem lehet, a F2P model megelehtsen nagylelk, ha mgis rkltnk az csak a jtk szeretetnek ksznhet. A harcrendszer megprbl Total War magassgokba emelkedni, tapikpernyhz kpest egsz jl teljest, br azrt a mestersges intelligencia hagy mg kvnnivalt maga utn, kne egy kicsit csiszolni rajta. Az egyedli dolog amit negatvumknt fel tudnk hozni, hogy elnzegetve a klnokat s a jtkosokat azt vettem szre, hogy olyan 8-10 szint utn az emberek abbahagyjk. Ez vagy a repetitv jtkmenetnek ksznhet vagy pedig annak, hogy onnantl fogva taln mr tlsgosan belassul a jtk s kelleni fog a rklts vajon? Mindenki dntse el maga, mi lvl7-ig jutottunk s imdtuk minden egyes perct, mindenkppen tegyetek vele egy prbt!

8.5/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Body buiding
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(online)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(online)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live