[11] Cash Bacsi (offline)

Humoros - Jkp - Remnytelen

egy 40 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3382 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 17161 kreditet gyjttt

2017 janur
16:13 Galaxy on Fire 3: Manticore - Teszt (iOS)

Az v els jtka egy igazi nagygy.
Bevallom egy picit szgyellem magam miatta, de mg sose hallottam a Galaxy on Fire sorozatrl pedig az els rsz 2006-ban jelent meg, a msodik rsz olyan nagy siker lett hogy szmtalan kiegsztvel mg egy HD kiadssal is elrukkoltak. Majd 2013-ban kisebb nagyobb sikerrel kiprbltk magukat az MMO stratgizs irnyban is az Alliances-zel. Nagy vrakozs elzte meg a rajongk tborban, taln ppen ezrt lehetsges hogy sokan voltak akik csaldtak benne, de neknk akik elszr tallkoztunk ezzel a cmmel letaglz lesz az lmny. A Manticore clja az volt hogy egy kicsit megrefolrmlja a sorozatot, egyszerbb s lvezhetbb tve az eddigiekhez kpest, gymond mobilbartt tegye. Lssuk akkor ht azt a barna macit!

Kezdjk rgtn az egyrtelm dolgokkal; a jtk grafikja egszen elkpeszt, ha ezek utn betesszk az els rszt – knnyen lehet hogy ki fogja rni a jtk hogy a kszlknk tl ers ehhez a jtkhoz – nem fogunk hinni a szemnknek mennyit fejldtt a technika egy dekd alatt. Konkrtan bele lehet vakulni olyan kprzatosan szp, kidolgozott s t les a jtk, mindehhez prosul a vrbeli profimunkrl tanuskod dallamos, vrpezsdt, megnhatatlan muzsika s vgre a sokak ltal kritizlt szinkronsznszek is olyan minsget kpviselnek amilyet egy ilyen jtk megrdemel. Az irnyts kzrell, knyelmes s ha mindez nem lenne elg mg minimlisan szemlyreszabhat is.

A Galaxy on Fire 3 Manticore visszatrt az alapokhoz, ami leginkbb egy rszimultorhoz hasonlthat, a valsgnl kicsikt engedkenyebb fizikval. Pldul ha nekiszguldunk valami pletnek vagy meteoritnak, nem fogunk darabokra robbanni – ami a valsg lenne ugye – hanem szpen lepattanunk rla mint egy gumilabda. Persze azt is mondhatnnk hogy olyan ers a vdpajzsunk hogy nem engedi meg a hallos tkzst, de sajnos akkor is lepattanunk ha ppen elfogyott az energink. De ettl tulajdonkppen csak lvezhetbb s jtszhatbb lett a cm, ne aggdjunk tl sokat emiatt. Engem egybknt a jtkmenet a sokak ltal valsznleg ismeretlen Wing Commander sorozatra emlkeztetett, lehet ezrt is fogot meg szinte azonnal.

Trtnett tekintve a harmadik rsz szaktott az eddigi vonallal s protagonistval, fszereplink most a Manticore zsoldoshaj lesz, annak legnysge s legfkppen egy jonc pilota – k lennnk mi – s az trtnete. A galaxis politikusai egy helyre gyltek, hogy a vilgbkrl trgyaljanak, amikor valami rettenetes terrorcselekmny trtnt. Gigszi robbans szaktotta meg a vgtelen csendet, amiben csaknem mindenki odaveszett, a ltvny dbbenetes, romok s roncsok mindenhol, kzlekedni is alig lehet ebben a koszban, a hall szinte tapinthat, akkora lett a pusztts. A Manticore piltinak nagy rsze odaveszett, mi egy szerencss vletlennek ksznheten letben maradtunk s a kapitnnyal egytt eldntttk hogy utnajrunk az esemnynek, aminek mr nevet is adtak; The Shattering avagy a Megsemmists …

A sorozat rajongi valsznleg azrt voltak egy kicsit csaldottak, mert az eddigiekhez kpest a jtk nagyon leegyszersdtt, letisztult, jval kevesebb a tennival mint amihez eddig hozzszokhattak. Ez valahol igaz is, mert tulajdonkppen csak hrom dolog lesz amit csinlni tudunk, az els s legfontosabb feladatunk, hogy krbejrjuk a galaxist olyan bnzk utn kutatva akik kzelebb juttathatnak minket a Shattering felelseihez. A feladatunk az lesz, hogy az aprbb halakat elkapva minl tbb informcit talljunk a Bossok gyengesgeirl, erssgeirl s arrl hogy milyen trkkjeik vannak, milyen fegyverrel rdemes ellenk menni. Kzben folyamatosan fejlesztjk a hajnkat, fegyvereinket, egyre ersebb s hatkonyabb hajk s fegyverek tervrajzait megszerezve. Mindekzben jn a kpbe a msodik feladatunk ami igazbl nem ktelez, de ersen javallot tevkenysg tud lenni. Ez a klnbz szektoroknak a felkutatsa szlltmny lda s informci utn. Erre kapni fogunk egy ultracuki kis szondt, aki hangokkal s fnyekkel fog neknk jelezni, ha a kzelben van valami. A piros fny fogja jelenteni hogy rossz az irny, a srga azt jelenti hogy j irnyba haladunk, a zld pedig azt hogy kzel a cl, ha elrnk egy bizonyos tvolsgba akkor meg odarepl hozz s egy fnycsvval fogja mutatni hogy hol van a keresnival. Egy-egy szektor kipucolsval elg sok pnzre s ultra ritka Maan-Tiq fizeteszkzre tallhatunk, illetve nha az is elfordulhat hogy kapunk egy j hajt. A gyorsabb fejlds rdekben teht rdemes ezzel is foglalkozni, kevsb izgalmas dolog, de megvan a maga bja, illetve nem rt kszenltben lenni keresgls kzben mert nem mindig csndben s bkessgben zajlik a dolog, nha vannak forgalmasabb szektorok is. A harmadik tevkenysg pedig a mellkkldetsek kipiplsa lesz, amik elgg ritkn jelennek meg, rvid ideig elrhetk s igaz a jutalom rtk elgg csekly, de a fejldshez ezek is kelleni fognak, arrl nem is beszlve hogy meglehetsen vltozatosak, ppen ezrt egy kis szint visznek a jtklmnybe.

Mert a jtk egy id utn bizony eljut egy olyan pontra amikor mr jval lassabban megy a fejlds, a bossok s minibossok legyzshez meg kell a megfelel er ugye – ami pontban jelentkezik egybknt – ha ezt nem rjk el, neki se mehetnk ellenfeleinknek. A Manticore egybknt Freemium jtk, de mint olyan kivlan jtszhat rklts nlkl is, ez a legminsgibb F2P jtkok ismerve. Akrcsak a Supercell cmeknl itt se ktelez klteni a jtkra, igaz ha megtesszk jval gyorsabban lehet haladni, mindenki eldntheti maga hogy mi a fontos, mik a prioritsok, mi most nem kltttnk a jtkra s egy ht alatt majdnem kivgeztk az els fejezetet. Csaldos emberknt n rrek, nem sietek sehova s nagyon rlk annak, hogy gynyren lehet haladni enlkl is.

Majdnem elfelejtettem megemlteni, hogy a f kldetseket sose fogjuk egyedl csinlni, mert ahogyan a jtk is mondja „egy pilta egyedl halott pilta”. A progi mindig ki fog sorsolni mellnk az ernkhz nagyjbl megfelel szinten lv szrnysegdeket, szm szerint kettt, ha pedig vannak Facebook bartaink akiket el sikerl csbtanunk, akr velk is nekimehetnk egy-egy csatnak. Mondanom sem kell ez mekkora mka, olyan lvezeti faktor ami semmihez sem foghat, szval btran ajnlom a kiprblst, tinik elnyben, ki ne hagyjtok!

A Galaxy on Fire harmadik rszre rdemes volt ennyit vrni. A sorozat rajongi taln kicsit csaldottak lesznek itt ott a jtkmenet miatt s rszben igazuk is lesz, hiszen elgg repetitvv tud vlni sajnos. De minden ms dologban olyan magas sznvonalat kpvisel ami miatt egy igazi must have anyag, legyl fi vagy lny, kicsi vagy nagy, reg vagy fiatal ki kell prblnod!

9/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Body buiding
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live